Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Jaltute4 @ 2012 05 14, 21:04)
Sveikos.po teismo,likus dienai iki teismo nutarties isigaliojimo as ja pasiemiau is rastines.bet ant nutarties uzdejo antspauda 'neisiteisejes'.ar sita nutartis galios,ar reikia eiti i teisma,kad isduotu nauja?

gal kas galite atsakyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaltute4 @ 2012 05 30, 21:11)
gal kas galite atsakyti? 4u.gif

Taip reikia naujos, nes ant jūsų turimos yra užrašas neįsiteisėjusi, ji ir egziztuoja kaip neįsiteisėjusi, niekur nepanaudosit to turimo.
Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 30, 20:18)
Taip reikia naujos, nes ant jūsų turimos yra užrašas neįsiteisėjusi, ji ir egziztuoja kaip neįsiteisėjusi, niekur nepanaudosit to turimo.

dekui.
Atsakyti
Sveiki, gal kas galit pakonsultuot 4u.gif

Mūsų įstaiga yra reorganizuojama, prijungiama prie kitos. Mano etato nebelieka, gavau įspėjimo lapelį, kad nuo rudens nebedirbu. Tačiau sužinojau, kad laukiuosi. Ar gali mane atleisti? 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. Noriu paklausti, sužinoti, kodėl aš ir vaikas niekaip negalime gauti socialinės pašalpos? Žinau kad turime gauti pašalpą. Kas sprendžia tą skyrimą? Ar bus grąžintos tos laiku nesumokėtos pašalpos? Ką aplamai mums daryti, kur dar kreiptis?
Su antru vyru susituokėme 2002 metais ir susilaukėme sūnau s, dabar sūnui 9 metai. Prieš metus, nuo 2011-04-20 dienos su vyru kartu nebegyvename ir prie vaiko išlaikymo visiškai neprisideda. Dar anksčiau tik žadėdavo, kad vaikui mokės, o ir butą mes turime nuomotis, bet rudenį sužinojau kad nebedirba ir išvyko į užsienį dirbti, su mumis jis nesusisiekia, nebendraujam visiškai.
2011-07-28 d aš užregistruota darbo biržoje, darbo birža man nemoka, su darbaviu darbo suntykiai nutraukti per Valstybinę darbo inspekciją, dėl darbdavio dingimo. Tą pačią dieną kreipiausi į Vilniaus m. Pilaitės seniūnijoje socialinės pašalpos skyrių ir surinkusi reikiamus dokumentus, dar kad su vyru neišsiskyrę tai ir iš jo darboviečių gavau pažymas, 2011-08-12 d. buvo užpildomas prašymas ir skirta tik vienkartinė socialinė parama mokiniams ir skirta nemokami pietūs mokykloje, sūnus mokosi trečioje klasėje. Inspektorė pasakė kad jokia kita pašalpa man nepriklauso, nebus skiriama kadangi esu neišsiskyrusi ir darbo biržoje turiu prastovėti 6 menesius. Net pagal pažymas iš vyro darbovičių, jis dvejose darbovietėse, čia dar kai dirbo Vilniuje, dirbo priimtas po puse etato, ir trims asmenims nepakanka jo gaunamų pajamų, gauna po 364 lt (728 lt)- tai inspektorė pasakė kad ir vyras turi taip pat užsiregistruoti darbo biržoje ir prastovėti 3 mėnesius. (Bet pagal įstatyma dabar žinau kad jam per du darbus gavosi kaip vienas pilnas etatas ir jam tikrai nereikėjo jokios biržos).
Iš vyro vaiko išlaikymui nebesulaukusi ir nutrūkus bendravimui, aš 2011 m. lapkričio mėn. pabaigoje pradėjau kreiptis dėl santuokos nutraukimo ir dėl vaiko išlaikymo priteisimo. Prasidėjo dokumentų ir pažymų rinkimas. 2011 m. gruodžio men. Vilniaus miesto savivaldybeje gavau teisinę pagalbą, nukreipimą į nemokamą advokatą ir jau 2011-12-20 d. pateikiau prašymą į Vilniaus valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą. 2011-12-29 d. gavau sprendimą dėl antrinės teisinės pagalbos teikimo. 2012-01-09 d. Susitikau su advokate, buvo renkamos įvairios pažymos ir ruošiami dokumentai teismui. 2012-02-07 d. užregistruotas ieškinys Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme. Dar šiandien vis vyksta teisminis procesas ir nežinia kada viskas užsibaigs.
Į Pilaitės seniūnijos socialinės paramos skyrių kreipiausi 2011 m. lapkričio mėn. sužinojusi kad vyras nebedirba. Atsakymas, kad nieko negali padryti, pašalpos negaliu gauti, kadangi neišsituokusi ir kaip šeima privalau pristatyti ir apie vyro pajamas pažymas, na jei nedirba tai turi stovėti darbo biržoje. Taip pat kreipiausi ir 2011 m. gruožio mėn. , sužinojusi kad vyras aplamai yra išvykes į užsienį ir aš net nežinau kur, pasakiau kad tvarkau dokumentus skyryboms. Atsakymas vėl kad nieko negali padaryti ir pašalpos aš negausiu. Dar kartą guodžio20 d. kreipiausi, jau pridavusi prašymą į Vilniaus valstybinės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą. Atsakymas tas pats ir net dokumentų nepažiūrėjo. Taip pat kreipiausi ir 2012 m. vasario 7 d., kai dokumentai galutinai buvo paruošti ir paduoti į teismą ir užregistruoti. Bet ir tai inspektorei pasirodė nereikšminga ir argumentavo kad kai galutinai išsiskirsite ir kai turėsite įrodymą ir kai bus priteisti vaiko išlaikymo piningai ir jei nemokės turėsiu paduoti antstoliams ir visus įrodančius dokumentus surinkusi pristatysiu, tik tada žiūrės. Užėjau ir 2012 m. kovo mėnesį, tikėdama gal kas pasikeitė ir sakydama kad nežinia kiek laukti reikės kol išskirs, kad vistiek gal kokią pašalpą ar pagalbą galėčiau gauti. Nieko. Net tų pačių dokumentų reikia kad gauti pagalbą maistu. Reikalaujama visos šeimos pajamos, kadangi aš dar neišsiskyrusi, mes kaip šeima skaitomės.
2012 m. balandžio mėn, vis dar nesurasdama darbo ir negaudama iš niekur jokios pagalbos, jokios paramos, atėjusi iš teismo patikrinti iš vaikų teisių inspektorė, pasakė kad taip neturi būti ir pagalba turėtų būti ir patarė kreiptis į juristą. Iš kurio ir sužinojau kad pašalpa man priklauso ir aš ją turiu gauti, ir jau net ankščiau turėjau gauti ir už save ir vaikui.
2012 m. gegužės 2 d. nuėjusi į Pilaitės seniūnijoje pašalpos skyrių, inspektorei aš pareiškiau, kad buvau pas juristą ir, kad juristas pasakė kad privalau gauti pašalpą. Tai tik tada buvo peržiūrinėjami dokumentai, o ir vistiek kalbama kad mes dar šeima ir kaip čia bus nežinia, bet užpildomas prašymas pašalpai gauti man ir vaikui. Taip pat užpildė prašymą ir paramai maistu.
2012-05-10 d. aš kreipiausi su skundu dėl laiku nesuteiktos ir negautos socialinės pašalpos sau ir vaikui į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, po kurio 2012-05-16 d. gavau atsakymą dėl kreipimosi persiuntimo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui, pagal kompetenciją išnagrinėti kreipimąsi ir atsakyti pareiškėjai bei ministerijai.
Bet štai gegužės 31 d. paskambinusi atėjo į namus, patikrinti, iš pilaitės pašalpos skyriaus inspektorė, pasakė kad pašalpa dar nėra skirta, kad gavo iš kauno g. Pašalpų skyriaus užklausimą ir jiems neaišku kaip mes gyvename, iš ko mes gyvename. Nors pildant dokumentus pristačiau pajamų kad negaunu deklaraciją ir kad jokio nuosavo nekilnojamo turto neturiu, kalbėjom kad nuomojamės, kad padeda jau suaugę iš pirmos santuokos du vaikai pilnamečiai (23 ir 21 m), padeda tėvai, giminės, draugai – gyvename iš skolų! O ir kaip galima klausti iš ko jūs gyvenate kai tiek laiko kreipiuosi ir negaunu pagalbos? Inspektorė elgėsi negražiai ir netaktiškai, lyg su panieka. Pokalbio metu namie ir vėliau nuėjus, bei nuėjus birželio 01 d., pašalpų skyriuje, vyravo konfliktinė situacija, darbuotojai pareiškus kad tai ji turi nuspręsti ir priklauso nuo jos gausim mes tą pašalpą ar negausim ir kad aplamai ji gali įrašyti ką tik panorėjusi ir mes niekada tos pašalpos ir negausim, ir kad aplamai kodėl aš neinu bet kokių darbų dirbti kad save išlaikyčiau ir jokių pašalpų neičiau ir nereikalaučiau.
Aš suprantu kad turėjo būti patikrinimas, ir laukiau, ir klausimai tie patys kaip ir iš teismo buvo atėjusi, tik skirtumas inspektorės elgesyje, jos išankstiniame nusistatyme.
Atvykusios darbuotojos namuose buvo užduodami klausimai tokio pobūdžio: kodėl mes čia gyvename; kodėl čia pasirinkome; kodėl butas be remonto ar negalėjome susiremontuoti; kur gyvenote anksčiau; iš kokių pajamų jūs gyvenate; kodėl nedirbate; ar ieškotės darbo...?(žemiau aprašymas apie atsakymus į užduotus klausimus). Pokalbio metu buvo juntama įtampa ir darbuotojos nepasitenkinimas, pasakymas kad ji neturi ką įrašyti, jokių įrodymų nėra apie pajamas (pildant prašymą pašalpai buvo priduoti visi dokumentai ir tarp jų pajamų deklaracija), iš ko jūs gyvenate, kad ji žinanti kiek reikia kad pragyventi ir nuomotis butą, kad reikia mažiausiai 1500 LT( pildant prašymą pašalpai gauti aš pridaviau dokumentą paduotą į teismą ieškinio kopiją, kurioje kartu su skyrybomis vyksta ir vaiko gyvenamosios vietos nustatymas ir vaiko išlaikymui iš vaiko tėvo priteisimas, ir ta suma nurodyta 775 LT) , tad iš kur mes juos imame IŠ KO GYVENAME.
Mano atsakymai: kad pragyvenome čia Pilaitėje šiame bute jau 7metus (turiu nuomos sutartį), remontas dalinis,bet su baldais, mus tenkina prieinama kaina(400 Lt + komunalinės paslaugos), gyvenome penkiese ( aš turiu 3 vaikus) ir net šešiese; du (iš pirmos santuokos) jau suauge pilnamečiai vaikai, ir anūkas dukros, kurie jau šiuo metu kartu nebegyvena, dukra(23m) išvykusi, dirba užsienyje, sūnus(21m) nuo Kalėdų reabilituojasi, tad šiuo metu 3 k. bute gyvename mes dviese kadangi pigiau buto nerandame, čia ir paslaugos pigesnės nes šildymas reguliuojamas, o ir su šeimininkais galėjau sutarti, turiu už butą susidariusį įsiskolinimą(ir už nuomą ir už paslaugas). Iki šio buto, anksčiau nuomavomės karoliniškėse ir mokėjome daugiau, čia pigiau. Aš nuosavo buto turto neturiu, tad visada nuomojuosi, jau daug metų. Antroje santuokoje su vyru kartu pragyvenome 9 metus, vyras buto neturėjo. Atsakiau, kad padeda suauge vaikai, tėvai pencininkai, giminės ir artimieji,draugai, kad tiki manimi ir kad vistiek kada nors tikrai viskas pas mane pagerės; kad intensyviai ieškausi gerai apmokamo darbo, kad galėčiau pati susimokėti už butą ir išlaikyti save ir vaiką, o ir tiek mokiausi ir net užsienyje, padariau karjerą iki vadovo pareigų, tad ir ieškausi vadovo, vadybininko, atstovo darbo, dalyvauju atrankose, o su darbais sunku pasirodo, nes reikalavimai dideli, norimam darbui reikalauja ir aukštojo išsilavinimo (mano, tais laikais vadinamas, spec.vidurinis) ir užsienio kalbų mokėjimo (aš puikiai moku rusų kalbą), vairuotojo pažymėjimo, automobilio, darbo paieška užima labai daug laiko ir taip pat išlaidos talonėliams, dauguma siūlo minimalų atlyginimą ir aiškiai suprantama kad aš ieškosiuos toliau, tad laikinojo darbuotojo niekam nereikia. Darbo birža ką gali pasiūlyti, gaunu automatiškus pasiūlymus, o ir mokytis niekur nesiunčia, mokytis siųstų tik suradus darbdavį ir pasirašius trišalę sutartį, bet tokių neradau. Mokausi savarankiškai anglų kalbos (mokiausi vidurinėje, bet neturiu bendravimo jokios patirties). Vairavimo mokymo kursą esu užbaigusi prieš 12 metų, bet taip ir neišsilaikiau egzaminų, o kad išsilaikyti dabar tai dar pasimokyti reikia ir žinoma pinigų nemažai reikia. Aš svarstau net užsiimti savo savarankiška veikla verslu kokiu, bet ir tai atsiduria viskas į pinigus, už verslo liudijimą ar individualios įmonės atidarymą iškarto mokėti reikia. Artimieji man padeda kiek gali, bat tai minimaliai. Iš vyro nesitikiu vaiko išlaikymui kad po priteisimo mokės, nes ir dabar nemoka ir net nesidomi sūnumi, tad stengiuos pati kiek galėdama ir būtent todėl, kad man reikalinga finansinė pagalba aš ir kreipiausi į pašalpų skyrių ir vis eidavau kiekvieną mėnesį ir kažkodėltai vis atsakydavo man. Aš neturiu žalingų įpročių – nerūkau ir nevartojų alkoholio, esu tvarkinga ir save prisižiūrinti. Nagaudama reikiamos būtinos pagalbos, būtent todėl ir kreipiausi pas juristą ir gavau atsakymą. Tad pasirodo už save dar ir pakovoti reikia. Aš pasitikėdama darbuotojomis kreipdavausi, nes tai jų darbas. Taip darbuotojai ir pasakiau viską. Bet mano atsakymai visiškai jos nedomino, kadangi ji laikėsi savo nusistatymo, daug iš pokalbio tarytum nenugirdo ar nenorėjo girdėti, pavyzdžiui kad turiu už butą įsiskolinimą, teko kelis kartus pakartoti, o ir į tai ji atsakė netikinti nes kas laikys jei nemoki už butą; o kad ieškausi gerai apmokamo darbo, tai tik pasišaipymas ir kad galiu padirbėti ir bet kokį darbą ir pašalpų nereikės... . Gal tai pasipiktinimas į skundą? ir ji žino apie mano skundą?Nes tas pasipiktinimas jaučiasi. Ir tada, po apsilankymo mano namuose, aš susisiekiau su juristu, tad susirūpinau po kuo konkrečiai aš pasirašiau, nuėjau išsiaiškinti. Darbuotojos jau apie mane aptarinėjo su nepasitenkinimu, mažai tenugirdau, bet tikrai aiškiai supratau nes atėjus į mane parodė. Kitą dieną nuėjau, kadangi pati darbuotja pasiūlė ateiki, nes bus jau užpildžiusi tą lapą ir išduos man atsakymo kopiją. Na atsakymo kopijos man jokios nepadavė, atidavė nukirpusi juostelę su mano parašu ir pasakė kad jai ir be mano parašo viską priims ir jau kalbėjo mandagiai.
Iki šiandien net pagalbos maistu taip ir nesulaukėm.
Mes nuomojamės butą ir turime susidariusį įsiskolinimą ir jau dabar šeiminkai spaudžia, jau nebetiki ar sugebėsiu grąžinti susimokėti, jau terminas duotas iki liepos 1 d., nes aš tik už paslaugas vos surinkdavau sugebėdavau susimokėti. Pigiau buto nuomos tiesiog nėra. O ir kito buto mes tiesiog neišsinuomosime.
Net socialiniam būstui gauti niekaip nestatė į eilę, tik gegužes 22 d. užpildžiau prašymą kad pastatytų į bendrą eilę nuomojamam būstui iš valstybės gauti Vilniaus miesto Savivaldybėje, ir prašymą bendrabučiui gauti.
Nebesuprantu kas vyksta Lietuvoje. Tai kokios tos socialinės garantijos? Kodėl niekaip tiek laiko negaunu jokios pagalbos?
Vakar, 2012-06-04 d. Užsiregistravau per darbo biržos saitą susiradusi į nemokamus kursus savo verslą pradėti, ir taip pat užsiregistravau į Versli Lietuva organizuojamą renginį „Pirmųjų verslo metų krepšeliai - verslui pradėti“, kurio metu VŠĮ „Versli Lietuva“ dalins čekius Pirmųjų verslo metų krepšeliams gauti. Renginys vyks 2012-06-07 d.
Labai lauksiu atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(auaukselis @ 2012 06 05, 16:04)
Laba diena. Noriu paklausti, sužinoti, kodėl aš ir vaikas niekaip negalime gauti socialinės pašalpos? Žinau kad turime gauti pašalpą. Kas sprendžia tą skyrimą? Ar bus grąžintos tos laiku nesumokėtos pašalpos? Ką aplamai mums daryti, kur dar kreiptis?
Su antru vyru susituokėme 2002 metais ir susilaukėme sūnau s, dabar sūnui 9 metai. Prieš metus, nuo 2011-04-20 dienos su vyru kartu nebegyvename ir prie vaiko išlaikymo visiškai neprisideda. Dar anksčiau tik žadėdavo, kad vaikui mokės, o ir butą mes turime nuomotis, bet rudenį sužinojau kad nebedirba ir išvyko į užsienį dirbti, su mumis jis nesusisiekia, nebendraujam visiškai.
2011-07-28 d aš užregistruota darbo biržoje, darbo birža man nemoka, su darbaviu darbo suntykiai nutraukti per Valstybinę darbo inspekciją, dėl darbdavio dingimo. Tą pačią dieną kreipiausi į Vilniaus m. Pilaitės seniūnijoje socialinės pašalpos skyrių ir surinkusi reikiamus dokumentus, dar kad su vyru neišsiskyrę tai ir iš jo darboviečių gavau pažymas, 2011-08-12 d. buvo užpildomas prašymas ir skirta tik vienkartinė socialinė parama mokiniams ir skirta nemokami pietūs mokykloje, sūnus mokosi trečioje klasėje. Inspektorė pasakė kad jokia kita pašalpa man nepriklauso, nebus skiriama kadangi esu neišsiskyrusi ir darbo biržoje turiu prastovėti 6 menesius. Net pagal pažymas iš vyro darbovičių, jis dvejose darbovietėse, čia dar kai dirbo Vilniuje, dirbo priimtas po puse etato, ir trims asmenims nepakanka jo gaunamų pajamų, gauna po 364 lt (728 lt)- tai inspektorė pasakė kad ir vyras turi taip pat užsiregistruoti darbo biržoje ir prastovėti 3 mėnesius. (Bet pagal įstatyma dabar žinau kad jam per du darbus gavosi kaip vienas pilnas etatas ir jam tikrai nereikėjo jokios biržos).
Iš vyro vaiko išlaikymui nebesulaukusi ir nutrūkus bendravimui, aš 2011 m. lapkričio mėn. pabaigoje pradėjau kreiptis dėl santuokos nutraukimo ir dėl vaiko išlaikymo priteisimo. Prasidėjo dokumentų ir pažymų rinkimas. 2011 m. gruodžio men. Vilniaus miesto savivaldybeje gavau teisinę pagalbą, nukreipimą į nemokamą advokatą ir jau 2011-12-20 d. pateikiau prašymą į Vilniaus valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą. 2011-12-29 d. gavau sprendimą dėl antrinės teisinės pagalbos teikimo. 2012-01-09 d. Susitikau su advokate, buvo renkamos įvairios pažymos ir ruošiami dokumentai teismui. 2012-02-07 d. užregistruotas ieškinys Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme. Dar šiandien vis vyksta teisminis procesas ir nežinia kada viskas užsibaigs.
Į Pilaitės seniūnijos socialinės paramos skyrių kreipiausi 2011 m. lapkričio mėn. sužinojusi kad vyras nebedirba. Atsakymas, kad nieko negali padryti, pašalpos negaliu gauti, kadangi neišsituokusi ir kaip šeima privalau pristatyti ir apie vyro pajamas pažymas, na jei nedirba tai turi stovėti darbo biržoje. Taip pat kreipiausi  ir 2011 m. gruožio mėn. , sužinojusi kad vyras aplamai yra išvykes į užsienį ir aš net nežinau kur, pasakiau kad tvarkau dokumentus skyryboms. Atsakymas vėl kad nieko negali padaryti ir pašalpos aš negausiu. Dar kartą guodžio20 d. kreipiausi, jau pridavusi prašymą į Vilniaus valstybinės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą. Atsakymas tas pats ir net dokumentų nepažiūrėjo. Taip pat kreipiausi ir 2012 m.  vasario 7 d., kai dokumentai galutinai buvo paruošti ir paduoti į teismą ir užregistruoti. Bet ir tai inspektorei pasirodė nereikšminga ir argumentavo kad kai galutinai išsiskirsite ir kai turėsite įrodymą ir kai bus priteisti vaiko išlaikymo piningai ir jei nemokės turėsiu paduoti antstoliams ir visus įrodančius dokumentus surinkusi pristatysiu, tik tada žiūrės. Užėjau ir 2012 m. kovo mėnesį, tikėdama gal kas pasikeitė ir sakydama kad nežinia kiek laukti reikės kol išskirs, kad vistiek gal kokią pašalpą ar pagalbą galėčiau gauti. Nieko. Net tų pačių dokumentų reikia kad gauti pagalbą maistu. Reikalaujama visos šeimos pajamos, kadangi aš dar neišsiskyrusi, mes kaip šeima skaitomės.
2012 m. balandžio mėn, vis dar nesurasdama darbo ir negaudama iš niekur jokios pagalbos, jokios paramos, atėjusi iš teismo patikrinti iš vaikų teisių inspektorė, pasakė kad taip neturi būti ir pagalba turėtų būti ir patarė kreiptis į juristą. Iš kurio ir sužinojau kad pašalpa man priklauso ir aš ją turiu gauti, ir jau net ankščiau turėjau gauti ir už save ir vaikui.
2012 m. gegužės 2 d. nuėjusi į Pilaitės seniūnijoje pašalpos skyrių, inspektorei aš pareiškiau, kad buvau pas juristą ir, kad juristas pasakė kad privalau gauti pašalpą. Tai tik tada buvo peržiūrinėjami dokumentai, o ir vistiek kalbama kad mes dar šeima ir kaip čia bus nežinia, bet  užpildomas prašymas pašalpai gauti man ir vaikui. Taip pat užpildė prašymą ir paramai maistu.
2012-05-10 d. aš kreipiausi su skundu dėl laiku nesuteiktos ir negautos socialinės pašalpos sau ir vaikui į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, po kurio 2012-05-16 d. gavau atsakymą dėl kreipimosi persiuntimo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui, pagal kompetenciją išnagrinėti kreipimąsi ir atsakyti pareiškėjai bei ministerijai.
Bet štai  gegužės 31 d. paskambinusi atėjo į namus, patikrinti, iš pilaitės pašalpos skyriaus inspektorė, pasakė kad pašalpa dar nėra skirta, kad gavo iš kauno g. Pašalpų skyriaus užklausimą ir jiems neaišku kaip mes gyvename, iš ko mes gyvename. Nors pildant dokumentus pristačiau pajamų kad negaunu deklaraciją ir kad jokio nuosavo nekilnojamo turto neturiu, kalbėjom kad nuomojamės, kad padeda jau suaugę iš pirmos santuokos du vaikai pilnamečiai (23 ir 21 m), padeda tėvai, giminės, draugai – gyvename iš skolų! O ir kaip galima klausti iš ko jūs gyvenate kai tiek laiko kreipiuosi ir negaunu pagalbos? Inspektorė elgėsi negražiai ir netaktiškai, lyg su panieka. Pokalbio metu namie ir vėliau nuėjus, bei nuėjus birželio 01 d., pašalpų skyriuje, vyravo konfliktinė situacija, darbuotojai pareiškus kad tai ji turi nuspręsti ir priklauso nuo jos gausim mes tą pašalpą ar negausim ir kad aplamai ji gali įrašyti ką tik panorėjusi ir mes niekada tos pašalpos ir negausim, ir kad aplamai kodėl aš neinu bet kokių darbų dirbti kad save išlaikyčiau ir jokių pašalpų neičiau ir nereikalaučiau.
Aš suprantu kad turėjo būti patikrinimas, ir laukiau, ir klausimai tie patys kaip ir iš teismo buvo atėjusi, tik skirtumas inspektorės elgesyje, jos išankstiniame nusistatyme.
Atvykusios darbuotojos namuose buvo užduodami klausimai tokio pobūdžio: kodėl mes čia gyvename; kodėl čia pasirinkome; kodėl butas be remonto ar negalėjome susiremontuoti; kur gyvenote anksčiau; iš kokių pajamų jūs gyvenate; kodėl nedirbate; ar ieškotės darbo...?(žemiau aprašymas apie atsakymus į užduotus klausimus). Pokalbio metu buvo juntama įtampa ir darbuotojos nepasitenkinimas, pasakymas kad ji neturi ką įrašyti, jokių įrodymų nėra apie pajamas (pildant prašymą pašalpai buvo priduoti visi dokumentai ir tarp jų pajamų deklaracija), iš ko jūs gyvenate, kad ji žinanti kiek reikia kad pragyventi ir nuomotis butą, kad reikia mažiausiai 1500 LT( pildant prašymą pašalpai gauti aš pridaviau dokumentą paduotą į teismą ieškinio kopiją, kurioje kartu su skyrybomis vyksta ir vaiko gyvenamosios vietos nustatymas ir vaiko išlaikymui iš vaiko tėvo priteisimas, ir ta suma nurodyta 775 LT) , tad iš kur mes juos imame IŠ KO GYVENAME. 
Mano atsakymai: kad pragyvenome čia Pilaitėje šiame bute jau 7metus (turiu nuomos sutartį),  remontas dalinis,bet su baldais, mus tenkina prieinama kaina(400 Lt + komunalinės paslaugos), gyvenome penkiese ( aš turiu 3 vaikus) ir net šešiese; du (iš pirmos santuokos) jau suauge pilnamečiai vaikai, ir anūkas dukros, kurie jau šiuo metu kartu nebegyvena, dukra(23m) išvykusi, dirba užsienyje, sūnus(21m) nuo Kalėdų reabilituojasi, tad šiuo metu 3 k. bute gyvename mes dviese kadangi pigiau buto nerandame, čia ir paslaugos pigesnės nes šildymas reguliuojamas, o ir su šeimininkais galėjau sutarti, turiu už butą susidariusį įsiskolinimą(ir už nuomą ir už paslaugas). Iki šio buto, anksčiau nuomavomės karoliniškėse ir mokėjome daugiau, čia pigiau.  Aš nuosavo buto turto neturiu, tad visada nuomojuosi, jau daug metų. Antroje santuokoje su vyru kartu pragyvenome 9 metus, vyras buto neturėjo. Atsakiau, kad padeda suauge vaikai, tėvai pencininkai, giminės ir artimieji,draugai, kad tiki manimi ir kad vistiek kada nors tikrai viskas pas mane pagerės; kad intensyviai ieškausi gerai apmokamo darbo, kad galėčiau pati susimokėti už butą ir išlaikyti save ir vaiką, o ir tiek mokiausi ir net užsienyje, padariau karjerą iki vadovo pareigų, tad ir ieškausi vadovo, vadybininko, atstovo darbo, dalyvauju atrankose, o su darbais sunku pasirodo, nes reikalavimai dideli, norimam darbui reikalauja ir aukštojo išsilavinimo (mano, tais laikais vadinamas, spec.vidurinis) ir užsienio kalbų mokėjimo (aš puikiai moku rusų kalbą), vairuotojo pažymėjimo, automobilio, darbo paieška užima labai daug laiko ir taip pat išlaidos talonėliams, dauguma siūlo minimalų atlyginimą ir aiškiai suprantama kad aš ieškosiuos toliau, tad laikinojo darbuotojo niekam nereikia. Darbo birža ką gali pasiūlyti, gaunu automatiškus pasiūlymus, o ir mokytis niekur nesiunčia, mokytis siųstų tik suradus darbdavį ir pasirašius trišalę sutartį, bet tokių neradau. Mokausi savarankiškai anglų kalbos (mokiausi vidurinėje, bet neturiu bendravimo jokios patirties). Vairavimo mokymo kursą esu užbaigusi prieš 12 metų, bet taip ir neišsilaikiau egzaminų, o kad išsilaikyti dabar tai dar pasimokyti reikia ir žinoma pinigų nemažai reikia. Aš svarstau net užsiimti savo savarankiška veikla verslu kokiu, bet ir tai atsiduria viskas į pinigus, už verslo liudijimą ar individualios įmonės atidarymą iškarto mokėti reikia.  Artimieji man padeda kiek gali, bat tai minimaliai. Iš vyro nesitikiu vaiko išlaikymui kad po priteisimo mokės, nes ir dabar nemoka ir net nesidomi sūnumi, tad stengiuos pati kiek galėdama ir būtent todėl, kad man reikalinga finansinė pagalba aš ir kreipiausi į pašalpų skyrių ir vis eidavau kiekvieną mėnesį ir kažkodėltai vis atsakydavo man. Aš neturiu žalingų įpročių – nerūkau ir nevartojų alkoholio, esu tvarkinga ir save prisižiūrinti. Nagaudama reikiamos būtinos pagalbos, būtent todėl ir kreipiausi pas juristą ir gavau atsakymą. Tad pasirodo už save dar ir pakovoti reikia.  Aš pasitikėdama darbuotojomis kreipdavausi, nes tai jų darbas. Taip darbuotojai ir pasakiau viską. Bet mano atsakymai visiškai jos nedomino, kadangi ji laikėsi savo nusistatymo, daug iš pokalbio tarytum nenugirdo ar nenorėjo girdėti, pavyzdžiui kad turiu už butą įsiskolinimą, teko kelis kartus pakartoti, o ir į tai ji atsakė netikinti nes kas laikys jei nemoki už butą; o kad ieškausi gerai apmokamo darbo, tai tik pasišaipymas ir kad galiu padirbėti ir bet kokį darbą ir pašalpų nereikės... .  Gal tai pasipiktinimas į skundą? ir ji žino apie mano skundą?Nes tas pasipiktinimas jaučiasi. Ir tada, po apsilankymo mano namuose, aš susisiekiau su juristu, tad susirūpinau po kuo konkrečiai aš pasirašiau, nuėjau išsiaiškinti.  Darbuotojos jau apie mane aptarinėjo su nepasitenkinimu, mažai tenugirdau, bet tikrai aiškiai supratau nes atėjus į mane parodė.  Kitą dieną nuėjau, kadangi pati darbuotja pasiūlė ateiki, nes bus jau užpildžiusi tą lapą ir išduos man atsakymo kopiją. Na atsakymo kopijos man jokios nepadavė, atidavė nukirpusi juostelę su mano parašu ir pasakė kad jai ir be mano parašo viską priims ir jau kalbėjo mandagiai.
Iki šiandien net pagalbos maistu taip ir nesulaukėm.
Mes nuomojamės butą ir turime susidariusį įsiskolinimą ir jau dabar šeiminkai spaudžia, jau nebetiki ar sugebėsiu grąžinti susimokėti, jau terminas duotas iki liepos 1 d., nes aš tik už paslaugas vos surinkdavau sugebėdavau susimokėti. Pigiau buto nuomos tiesiog nėra. O ir kito buto mes tiesiog neišsinuomosime.
Net socialiniam būstui gauti niekaip nestatė į eilę, tik  gegužes 22 d. užpildžiau prašymą kad pastatytų į bendrą eilę nuomojamam būstui iš valstybės gauti Vilniaus miesto Savivaldybėje, ir prašymą bendrabučiui gauti.
Nebesuprantu kas vyksta Lietuvoje. Tai kokios tos socialinės garantijos? Kodėl niekaip tiek laiko negaunu jokios pagalbos?
Vakar, 2012-06-04 d. Užsiregistravau per darbo biržos saitą susiradusi į nemokamus kursus savo verslą pradėti, ir taip pat užsiregistravau į Versli Lietuva organizuojamą renginį „Pirmųjų verslo metų krepšeliai - verslui pradėti“, kurio metu VŠĮ „Versli Lietuva“ dalins čekius Pirmųjų verslo metų krepšeliams gauti. Renginys vyks 2012-06-07 d.
Labai lauksiu atsakymo.

Na kiek perskaiciau,tai anksciau iki 2012 metu jums pasalpa tikrai nepriklause,nes reikejo prastovet birzoj puse metu,kad galima butu kreiptis,be to reikejo pristatyti ir vyro pajamas,kol dar nebuvot padavusi skirybom.O kai vyras neteko darbo,jam reikejo stot i birza.
2012 metais sausio 1 d. pasikeite istatymas,kur,kad gauti soc.pasalpa puse metu stoveti birzoj nereikia,bet reikejo jums is teismo pazymos,kad vyksta skirybos ir priteisimas del vaiko islaikimo.
Detaliau gal dar kas atsakis.
Atsakyti
Sveikos merginos, prasau patarimo.

Turiu pasiulyma dirbti pagal autorines sutartis. Tai butu pagrindines mano pajamos, kaip suprantu nuo ju Sodra atskaiciuos mokescius. Beda ta, kad jos nebus dideles ir kas menesi kis. Viena menesi gali buti 900 i rankas, kita menesi tik 500 ir panasiai.
Ar Sodroje nebus problemu del kokiu mokesciu?

Be to, auginu vaika iki 8m, tai kaip ir priklauso privalomas sveikatos draudimas. Ar man pradejus dirbti pagal autorines sutartis, jau skaiciuos PSD nuo pajamu, kurios kaip minejau gali kisti.

Nelabai as nusimanau sioje srityje, labiausiai neramina tos kintancios pajamos, kad paskui dar "skolinga" liksiu. Idealiausias variantas butu turbut tureti pastovu etata ir paskui dar gauti pagal autorines, bet taip deja nera.
Atsakyti
QUOTE(anti_Lope @ 2012 06 06, 19:49)
Sveikos merginos, prasau patarimo.

Turiu pasiulyma dirbti pagal autorines sutartis. Tai butu pagrindines mano pajamos, kaip suprantu nuo ju Sodra atskaiciuos mokescius. Beda ta, kad jos nebus dideles ir kas menesi kis. Viena menesi gali buti 900 i rankas, kita menesi tik 500 ir panasiai.
Ar Sodroje nebus problemu del kokiu mokesciu?

Be to, auginu vaika iki 8m, tai kaip ir priklauso privalomas sveikatos draudimas. Ar man pradejus dirbti pagal autorines sutartis, jau skaiciuos PSD nuo pajamu, kurios kaip minejau gali kisti.

Nelabai as nusimanau sioje srityje, labiausiai neramina tos kintancios pajamos, kad paskui dar "skolinga" liksiu. Idealiausias variantas butu turbut tureti pastovu etata ir paskui dar gauti pagal autorines, bet taip deja nera.



parasyk el pastu uzklausima i info@tlk.lt, info@sodra.lt , ir ji pasirasyk. atsakys per 10d. ir bus pagristas atsakymas teises aktais smile.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif

Nuvaziavau i Sodra. Sake, turi susidaryti minimalaus atlyginimas ant popieriaus 800. Tada bus viskas OK ir stazas eis.

Atsakyti
Gal galit pasakyti, ar is darbo isejus saliu susitarimu, galima reikalauti iseitines kompensacijos (o darbdavys moketi nebenori).
Ir gal galit kas nuoroda ikelti istatymo del atleidimo is darbo.
Atsakyti
QUOTE(Baisa. @ 2012 06 18, 13:57)
Gal galit pasakyti, ar is darbo isejus saliu susitarimu, galima reikalauti iseitines kompensacijos (o darbdavys moketi nebenori).
Ir gal galit kas nuoroda ikelti istatymo del atleidimo is darbo.

isejus saliu susitarimu kompensacija NEPRIKLAUSO. Apgailestauju.
Atsakyti
Nežinau ar čia papuoliau, bet esmė ta, kad pasinaudojau skyphones paslaugomis (superka mobilius telefonus internetu) išsiunčiau du savo telefonus jiems, man buvo pažadėta už vieną 100lt, už kitą 80lt, po kelių savaičių gavau atsakymą, kad už abu gausiu 25lt, nes jie netinkamos būklės ir pan (telefonai tikrai buvo geri ir veikiantys), prašiau, kad tokiu atveju noriu, kad telefonai būtų gražinti ir po to laiko (5 mėn) jokių žinių iš jų, rašau laiškus tačiau atsakymo nesulaukiu. Ar yra koks straipsnis ar aplamai kaip galėčiau apginti savo teises prieš juos? Važiuoju į Vilnių tai pakeliui norėčiau užsukti tiesiai pas juos į būstinę, nemanau, kad jie beturės mano telefonus tai kaip galėčiau išsireikalauti pinigus?
Atsakyti