Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(Orintuliuliux @ 2012 05 15, 10:20)
Laba diena, noriu paklausti gal kas esat susidure su tokia situacija. As turiu dukra kuria auginau viena, dabar turiu taip vadinama sugyventini, su kuriuo esame jau desimt metu ir turime bendra dukryte. Vestuves jau planuojame, bet gal uz kokiu 2 metu, nes dabar tiesiog finansine padetis ne tokia , kad keltume vestuves. Beda ta, kad nebegauname kompensacijos uz buta, nes pirmajai nepriteisti alimentai , o dabar to padaryti nematau jokiu galimybiu. Klausimas toks ar galetu sugyventinis isivaikinti pirmaja daukra, nors mes ir nevede?

Asmuo, įvaikinęs sutuoktinio vaiką, tampa jo tėvu / motina pagal įstatymą. Įvaikinus, ryšiai su tėvu / motina ir giminaičiais pagal kilmę, yra nutraukiami.

Įvaikinimui yra būtinas vaiko tėvo / motinos sutikimas, išskyrus atvejus, kai vaiko tėvui / motinai:
• Neterminuotai apribota tėvų valdžia
• Tėvas / motina nežinomi
• Mirę, pripažinti mirusiais
• Pripažinti neveiksniais

Ir dar, isivaikinti galima tik sutuoktinio vaika, o ne sugyventinio.
Atsakyti
sveiki.Ar galima vaika isvest is Lietuvos i ES sali nuolatinai gyventi be tevo sutikimo? tevai nesusituoke.vaikas turi tevo pavarde.
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2012 05 17, 17:50)
sveiki.Ar galima vaika isvest is Lietuvos i ES sali nuolatinai gyventi be tevo sutikimo? tevai nesusituoke.vaikas turi tevo pavarde.

nenustacius bendravimo tvarkos,iswykus i uzsieni bus pazeisti kito tevo, ir vaiko interesai.
Atsakyti
kur Vilniuje kreiptis del Fiziniu asmenu bankrota? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rionka: 22 gegužės 2012 - 10:02
Sveikos, noreciau paklaust apie gana neeiline situacija. Esu istekejusi metai laiko, susilaukem leliuko. Pries tai turejau du savo mergautinius sunus, jiems tevyste nenustatyta, t.y.gimimo liudijime bruksniukai. Ir tiesa sakant visai nenoriu, kad butu irasytas tikrasis tevas, su juo net nebendrauja vaikai. Mano dabartinis vyras pareiske nora, kad visi musu vaikai butu viena ir ta pacia pavarde, t.y. isivaikinti juos. Beda yra amziaus skirtumas- mano vyresniems vaikams yra 13 ir 10 metu, o vyrui 27. Neatitinka numatyto amziaus skirtumo. Bet vaikai ir mes atys jauciames ne kaip, kai vienas yra viena pavarde, kiti du kita ir dar tusciais gimimo liudijimais. Ar yra kokia galimybe pritaikyti kokia isimti ar pan. Ar tiesiog viskas taip ir liks? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Lamija;) @ 2012 05 22, 15:37)
Sveikos, noreciau paklaust apie gana neeiline situacija. Esu istekejusi metai laiko, susilaukem leliuko. Pries tai turejau du savo mergautinius sunus, jiems tevyste nenustatyta, t.y.gimimo liudijime bruksniukai. Ir tiesa sakant visai nenoriu, kad butu irasytas tikrasis tevas, su juo net nebendrauja vaikai. Mano dabartinis vyras pareiske nora, kad visi musu vaikai butu viena ir ta pacia pavarde, t.y. isivaikinti juos. Beda yra amziaus skirtumas- mano vyresniems vaikams yra 13 ir 10 metu, o vyrui 27. Neatitinka numatyto amziaus skirtumo. Bet vaikai ir mes atys jauciames ne kaip, kai vienas yra viena pavarde, kiti du kita ir dar tusciais gimimo liudijimais. Ar yra kokia galimybe pritaikyti kokia isimti ar pan. Ar tiesiog viskas taip ir liks? Aciu.

Kiek girdejau, pakeitus pavarde motinai, galima ir vaikui, net neivaikinant, jeigu tevo nera, bet paskambinus i santuoku rumus, ten viska paaiskina 4u.gif
Papildyta:

Noriu paklausti ar mirus tevui duoda pasalpa darbe , ar gal laidotuviu pasalpa savivaldybeje verysad.gif
Atsakyti
laba diena. labai iekskau pagalbos susivokti.
taigi,si mnesi gavau atsiskaitymo lapeli ir tesiog nesuprantu nieko. yra taip kad isejau is darbo.na lapelio turinis toks:
pradinis atlyginimas 480.15
priedas uz sv dienas 106.70
kompensacijos uz atostogas 143.75
isskaiciuota anstoliam 111.21
pajamu mokestis 130.71
darvuotojo soc.dr 43.84
soc draudimas 57.86

taigi gavau algos 444.84lt is viso.
norciau kad atsakytumete kodel toks pajamu mokestis? visada mokedavau 45lt
beto auginu viena sunu.
nesuprantu ar mane cia apmulino,ar as tesiog nieko nesuprantu.
labai dekinga busiu jei kas atsakytu kiek turejau gauti algos.
Atsakyti
QUOTE(vijana @ 2012 05 22, 21:11)
Noriu paklausti ar mirus tevui duoda pasalpa darbe , ar gal laidotuviu pasalpa savivaldybeje verysad.gif

galima kreiptis dėl vienkartinės laidojimo pašalpos pagal savo, arba mirusio žmogaus gyvenamosios vietos savivaldybę/seniūniją.
Atsakyti
QUOTE(Jovani @ 2012 05 23, 14:14)
galima kreiptis dėl vienkartinės laidojimo pašalpos pagal savo, arba mirusio žmogaus gyvenamosios vietos savivaldybę/seniūniją.

Aciu
Atsakyti
sveikos,turim mums didele problema-pernai birzeli vyras vairuodamas darbe mini krautuva padare avarija(teises vairuoti tokia transporto priemone jis neturi,bet darbdavys liepe,nors ir zinojo,kad jis negali vairuot mini krautuvo)draudimo bendrove PZU padenge nuostolius (beveik 3000lt),galvojom kad viskas tuo ir baigesi,bet penktadieni gavom laiska is teismo-pasirodo,draudikai padave mano vyra i teisma,kadangi jis nepadengia islaidu,ir teismas ju ieskini patenkino,bet vyras negavo jokio pranesimo,kad yra skolingas,nors savo automobili draudziames butent sioj bendrovej,negavo jikio saukimo i teisma.Darbdavys,aisku,pasake,kad cia jo problemos ir niekuo padet jie negali.Bet idomu,kodel draudikai nieko nepranese net metus laiko,o iskart perdave i teisma?Gal kas buvot panasioj situacijoj,gal galit ka patart,nes suma su musu pajamom tikrai didele verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos.Iškilo ir man problemėlė,gal kuri galėsit patarti.Mano tėtis mirė prieš 4 metus.Turėjo skolų, tad palikimo nepriėmiau.Yra tėčio automobilis,senas jau ir nevažiuojantis rūdyja kieme.Nežinau nei ką su juo daryti: nei parduoti, nei į metalo laužą atiduoti negaliu,nes galvoju jog kreditoriai pradės ieškoti ir tada man reiks atidavinėti kreditą.Nors per tuos metus niekas apie automobilį nesiteiravo.Patarkit kaip man protingiau pasielgti,ar dar laikyti tą automobilį ar yra koks senaties terminas?Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2012 05 19, 09:46)
nenustacius bendravimo tvarkos,iswykus i uzsieni bus pazeisti kito tevo, ir vaiko  interesai.

sveiki, tokia pati mano situacija:
2 vaikai, tevas dokumentuose yra, alimentu neteisiu, susituoke nebuvome.
Jeigu neteisiami alimentai tai kas ta bendravimo tvarka nustato? tik teismas? ir jeigu ne Europos sajungos salis. Kas galetu tiksliau pakonsultuoti. Is anskto aciu.
Atsakyti