Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 14, 00:14)

Gal ir mano ND pakomentuotum? 4u.gif

Pas mane, tai grindys kreivos, tiesinau, dar prieš fotografuojatm doh.gif
Atsakyti
QUOTE(веро @ 2012 02 13, 23:12)
Noriu jusu kritikai parodyt pora man patinkanciu nuotrauku

Man pirmoji patinka, nors gal ir pilkoka. Antrojoj tas burbulas ant veido kazkaip keistai ziurisi. Ir rankute nukapota...

QUOTE(Aistulle @ 2012 02 13, 23:23)
Sveikos. Įkelsiu keletą foto komentarams.  ax.gif

o kaip koliažas toks. Man su jais žiuriu sunkiai.  unsure.gif

Mano aki antroji patrauke, zaisminga tokia. Koliaze man visko per daug. Ir dar man kazkaip pjaunasi violetine su oranzine spalvos... nesiziuri.

QUOTE(Avėja @ 2012 02 13, 23:32)
Gal ir mano ND pakomentuotum?  4u.gif

Pas mane, tai grindys kreivos, tiesinau, dar prieš fotografuojatm doh.gif

Cia taip teisiniesi, kad nuotraukos ciuozia? mirksiukas.gif Nes ciuzia is tikruju. Bet juk galejai paskui patiesinti nuotraukas? Kai toks sienos rastas, tai nieko ir nesimatytu, kad grindys kreivos smile.gif

Nors - pati uzduotis gerai atlikta, skirtumas matyti. Tik man neaisku, i ka fokusavai? I zvake? Ar i inda?

QUOTE(gotte @ 2012 02 13, 23:41)
nu jau ne taip baisiai ir čiuožia  mirksiukas.gif jei pamatuot, tai pirma antra foto tai milimetriukai, aš užskaitau  mirksiukas.gif

Nebaisiai, sutinku, tikrai buna blogiau smile.gif Nors paskutinej jau tikrai aiskiai matosi, kad ciuozia. Nesunku gi patiesinti ir atnesti tvarkingas nuotraukas... prisimenant diskusija apie tvarkingus ND. Bet galiausiai pati naujoke turi nuspresti, perdaryti ar ne. Juolab jei kitos uzskaitys.

PS Bet kaip idomiai cia - tiesiog spaudziau "Atsakyti", o prijunge atsakyma prie ankstesnes zinutes, gavosi viskas atvirkstine tvarka... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 14 vasario 2012 - 00:00
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 13, 23:14)
Is esmes gerai, skirtumas matosi. Bet kaip noretusi tiesiu, nenuciuozusiu liniju... ar nepastebejai, kad ciuozia visos trys nuotraukos? Pirmoji vos vos, antra siek tiek labiau, trecia dar labiau...  smile.gif

nu jau ne taip baisiai ir čiuožia mirksiukas.gif jei pamatuot, tai pirma antra foto tai milimetriukai, aš užskaitau mirksiukas.gif

QUOTE(Aistulle @ 2012 02 13, 23:23)

Apelsinas čia sunkokai įsipaišo...dirbtinai...spalviškai gal įdomesnė foto, spalvingesnė, bet tik tiek... Koliažas nepatiko, nes pasiėmė mergina apelsiną skirtingai visose foto ir tiek...visos foto vienodos...nematau tikslo dėti į koliažą..jis nesustiprina vaizdo, bet atvirkščiai netgi sakyčiau...

Foto mažokos, kad komentuoti plačiau, bet pirmoj man labiausiai kliūva apelsinas kaip bereikalinga detalė. Antra iš įkeltų geriausia, merginos apranga žiemiška...kailinukai gražūs...sniegas krenta...na tokia žiemiška nuotrauka...tik kadravimas gal nuobodokas, įdomesnio kampo būčiau paieškojusi. Trečioj poza dirbtinoka... apranga nelabai ...Gal pabūsiu konservatyvi, bet baltas sijonas - daugiau vasarinis malonumas.. arba jis turi nuotraukoje pasiteisinti kažkaip.. g.gif

dėl apdirbimo ar fokuso sunkiau komentuoti, nes mažos nuotraukos...gal įkyrokas tas melsvumas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 13 vasario 2012 - 23:51
QUOTE(Aistulle @ 2012 02 14, 01:23)

Trecioji man visai miela, tik galejai keliais metrais arciau modelio paeiti 4u.gif Antroj saka, esancia salia merginos galvos, klonuociau. Dar nosis per raudona..
Atsakyti
Baigiau tvarkyti ano savaitgalio sakeles, tai idedu dar pora kritikai. Neturiu supratimo, kaip ivertinsit, nes visiskai pasimetusi esu... Man paciai patinka, kitaip nerodyciau... ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Daugiau - Flickr.
Atsakyti
Dėkui už komentarus. 4u.gif

Su apelsinu viskas aišku, bet ji taip norėjo pati, ne mano idėja. biggrin.gif O aš ką tik fotkinau. biggrin.gif
Vadinasi i teisingą pusę krypau, kad to melsvumo per daug, pas ją netgi tas sijonas ne tiek baltas, kiek ir švelniai melsvas. ax.gif O dar buvo labai šalta, nors taip pradžioj neatrodė, bet buvo jau gaila visko kelionės iki miško, tai greitai kiek pavyko įamžinti. biggrin.gif

Bet man toks klausimas iškilo,aišku gal ir durnas, tarkim paprašo nufotografuoti, tai negi iškarto sakyti man kaip tam žmogui apsirenkti, ką paiimti ir panašiai? ax.gif O jei jis to neturi, negali pasiderinti, tiesiog nori kitaip. Kaip jūs viska šita suderinat? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 13, 22:50)
padiskutuojam. Nesupyk, kad ties tavo postu užsikabinau. Jau seniai norėjau brūkštelt, tai, kas apačioje. Ne už foto užsikabinau, bet už žodžio.
Dažniau iš naujokų, nei iš seniau čia esančių girdžiu "buitiakas",  "menas arba mianas".
Ką norit pasakyti šiais žodžiais?

Padiskutuokim mirksiukas.gif
menas paprastai asocijuojasi su kazkuom graziu, sukurtu zmogaus...
O bet taciau, siais laikais ir visokis didelis didelis ss...... vadinamas menu... Kaip antai vamzdis paupyje Vilniuje, rukanciu vaiku paroda arba dazu deme ant sienos... Tai menas? O taip, isdidziai pasakytu koks prasigeres siuolaikinio meno gerbejas.... Ir jei tau, zmogau, atrodo, kad tas surudijes sumautas vamzdis "puosiantis" sostine (neva dar ir europos kulturos, ne bet kokia) net sudilusio skatiko nevertas, tuomet "shame on you"... Pats kaltas, kad meno nesupranti.... mazu maziausiai turetum susivynioti savo asilo ausis ir dingti kur nors juodo darbo dirbti...
Ir pabandyk tu pasigincyti su kokiu Urbanavicium, kad jo vamzdis - tik klaikus metalinis slamstas, net nepanasus i mena... Kaip ir skulptura "Puskalnis".... TIesa, jau kito autoriaus (gink dieve nevalia supainioti)..
Tiesa sakant manau, jog tie autoriai (minetu kulturos sostines brangiu skulpturu) tiesiog "for fun" isdure visus valdininkus ir asilu (t.y. musu, mokesciu moketoju) minia, susizere savo pinigelio dali ir krizendami i delna ilgai laiste savo meno sekme.. Kol baigesi pinigai smile.gif
Kazkodel abejoju, kad jie patys tiki tuo, ka daro.... Ir net nezinau, kaip butu geriau, ar kad tiesiog butu verslus zmones, turintys gera humoro jausma ir it kokie O Benderiai maustytu visus aplink, ar kad sventai tiketu, jog tai ka jie daro - menas..
Ir kas teisus, ar vamzdzio autorius, ar tas vargsas zmogelis, bandantis paslepti savo asilo ausis po kepure...

Kitas meno variantas.... Teko girdeti, kad ir kicas laikomas savotiska meno rusimi... Tai vat ir lieka, manau, kiekvienas ties ta "savo" meno supratimo dalim.. Taip lengviau visiems... "Meninikams" taip pat... Tai padeda isdidziai iskelus galva manyti, jog tai ka darai - isties kazko verta...

Jurzole, patiko antra labiausiai.

Aistulle, merginos su apelsinu koliaze, manau, uztektu poros nuotrauku.. Gerokai per daug dabar ju..

Mazo berniuko nuotraukeles us muilo burbulais.. Man spalvota faina.. Tas burbulas taip smagiai ziurisi.

Yvette irode, koks galingas yra PS.. Tiksliau, kaip mokant galima is nelabai padaryti gerokai geriau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 14 vasario 2012 - 00:13
QUOTE(Aistulle @ 2012 02 13, 23:57)
Su apelsinu viskas aišku, bet ji taip norėjo pati, ne mano idėja.  biggrin.gif O aš ką tik fotkinau.  biggrin.gif

Cia ne pasiteisinimas mirksiukas.gif Jei rodai, vadinasi, ir atsakomybe prisiimi, uz tai, ka nufotkinai smile.gif

Whatever, draugiskai perspeju - nepradek sioje temoje diskusiju apie tai, kas yra menas ax.gif biggrin.gif

Nors jau per velu... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 14 vasario 2012 - 00:04
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 14, 00:02)
Cia ne pasiteisinimas  mirksiukas.gif Jei rodai, vadinasi, ir atsakomybe prisiimi, uz tai, ka nufotkinai  smile.gif

Tai jau taip. 4u.gif Bet labai buvo įdomu nuomonės ir Jusų. Man kai pradedančiai sunku dar viską suprasti, išgauti, susidėlioti kaip reikia, bet po truputį. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 13, 23:54)
Baigiau tvarkyti ano savaitgalio sakeles, tai idedu dar pora kritikai.

Man antra mirksiukas.gif bokeh įdomus, spalviškai patinka. pirmoj per daug akys laksto nuo vieno prie kito... Trečioj objektas labai arti, jis neįdomus, man lyg norėtųsi kontrasto daugiau.

QUOTE(Aistulle @ 2012 02 13, 23:57)
Su apelsinu viskas aišku, bet ji taip norėjo pati, ne mano idėja.  biggrin.gif O aš ką tik fotkinau.  biggrin.gif

Bet man toks klausimas iškilo,aišku gal ir durnas, tarkim paprašo nufotografuoti, tai negi iškarto sakyti man kaip tam žmogui apsirenkti, ką paiimti ir panašiai?  ax.gif O jei jis to neturi, negali pasiderinti, tiesiog nori kitaip. Kaip jūs viska šita suderinat?  ax.gif

Turi apgalvoti, ar foto bus gera...nesvarbu, kad žmogus turi savo idėją...tu visad gali ją pakreipti taip, kad ta idėja tarnautų tau...ir pagyvintų tavo foto, o ne atvirkščiai. Pati pagalvok, ateis mergina ir sakys...noriu fotografuotis su rožiniais gariūniniais batais iki kelių, rožine gariūnine suknute ir kokiomis play boy zuikučio ausytėmis ... biggrin.gif turi turėtikažkokias ribas ir apgalvoti, kaip- apžaisti situaciją...o jeigu tau nepriimtina - visai nefotografuoti.

Tai be abejonės turite aptarti aprangą, fotosesijos detales, idėją...tu gali išklausyti žmogaus ir pasiūlyti savo kažką. Dėl daiktų, kuriuos naudoju fotosesijoms, dažniausiai žmonės patys pasiima kažką, kas jiems gražu, miela, svarbu...nemanau, kad koks nors klientas norėtų, kad jo vaikas būtų nufotografuotas kaip ir dar 100 vaikų su tuo pačiu meškučiu, kurį turi fotostudija tarkim. Jeigu žmogus kažko neturi, negali pasiimti, ieškau visad kitų variantų...klausinėju, ką turi, kokį aprangos tsilių mėgsta, ko tikisi iš fotosesijos. jeigu fotografuoju savo malonumui...tarkim turiu merginą, kuri pilnai įgyvendina vien tik mano idėją, tada ir dareau taip, akip man norisi... mirksiukas.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti