Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 12:35)
bandysiu perdaryt  smile.gif

Gali ir su PS patiesint. Nebūtina perdaryt.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 10, 12:39)
Gali ir su PS patiesint. Nebūtina perdaryt.

nemoku naudotis PS schmoll.gif blush2.gif
nebent kas nors parasytu, kaip patiesint, gal iseitu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristalines: 10 vasario 2012 - 12:45
QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 12:43)
nemoku naudotis PS  schmoll.gif  blush2.gif

Kokią programą naudoji?
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 10, 12:44)
Kokią programą naudoji?

PhotoScape ir Capture NX2, turiu ir PS, bet ten zalias miskas bigsmile.gif
Atsakyti
Kazkas vakar klause del Lightroom'o, tai pries kelis menesius parsisiunciau is adobe.com ir iki siol naudoju, nepraso jokiu licenziju, bet pries pora dienu i kita kompa atsisiunciau, tai jau tik bandomoji versija ir tai jau atnaujinta versija, o senesnes ten neradau.
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 12:46)
PhotoScape ir Capture NX2, turiu ir PS, bet ten zalias miskas bigsmile.gif

Na jei turi PS, tuomet gali rinktis -
Perdaryti, tas nėra blogai, gal netgi geriau, taip išmoksi atkreipt dėmesį į horizontą fotografuojant.
Arba kitas variantas ( nes tikrai ateityje bus tokių atvejų, kai perfotografuoti tiesiog nebus galimybės), įvesti į googlą - kaip patiesinti horizontą su PS ir jis tada Tau duos - pamokėlę.
Atsakyti
jurzole, na peržiūrėjau tavo darbus, ir pasirodo būsiu labai klydusi dėl tavęs smile.gif pamačiusi tavo paskutines žoles buvau įsitikinusi, kad stovi vietoje, bet perverčiau visus darbus, ir žiūriu, kad tikrai todulėji, yra puikių darbų smile.gif
kalbėsiu ko gero tik apie žoles ir kitų objektų fotografavimą stambiu planu.. kas liečia architektūrą ir urbanistiką, nelabai ką galiu pasakyti, nes nesidomiu.. galiu pasakyti gražu arba ne smile.gif
aš turbūt ant tavęs vientelės temoje esu "užsisėdusi", nes fotografuoji man labai artimus objetus, ir dažniausiai man žiauriai nepatinka jų pateikimas.. kadrai techniškai tvarkingi, estetiški, ekspozicija gera, fokusas vietoje, pirmame plane pagrindinis objektas, antras planas tvarkingas, be jokių pašalinių trukdžių ir dažniausiai nieko nesakantis, pagrindinis objektas aukso pjūvio taškuose.. viskas pagal taisykles.. manau taisykles yra gerai, kai jų nežinai.. bet pas tave darbuose jau iki kaulų smegenų tie rėmai įaugę.. manau jau laikas išsisprausti iš tų rėmų..
man tavo darbuose verkiant trūksta kūrybos, tavo kitokio matymo.. viskas per daug paprasta, kaip jau anksčiau minėjau, darbas atrodo taip- kaip matau, taip nufotografuoju.. aišku aš puikiai suprantu, kad taip nėra, kad tu stengiesi fotografuoti ir galvoji kaip nufotografuoti. Bet ar nebus taip, kad komponuodama objektą į kadrą, tu žiūri tik kaip jį estetiškai pateikti- t.y. fokusas, ekspozicija, kompozicija (aukso pjuvio ar kaip ji ten vadinasi), ir kad į kadrą nepapultų pašaliniai objektai? man atrodo būtent taip.. daugumoje darbų.. labai labai trūksta kūrybos, tavo kitokio matymo.. vat nufotografuoji, ir visi sakytų wow, kaip įdomiai, kaip sugalvojai, kaip pastebėjai!! na tarkim šita šakelė http://www.flickr.co.../in/photostream , vat pastatytų šimtą megėjų su muilinėm prie šios šakelės, kurie apie fotografiją nieko nenusimano, ir pasakytų, nufotografuokit šitą šakelę, ir esu beveik 100 proc garantuota, kad visi pasirinktų būtent tokį fotografavimo kampą, kokį pasirinkai tu. Aišku, gal ne taip pedantiškai pataikytų į aukso pjūvio rėžius, kokybės nebūtų, bet rakursas išliktų tas pats, matymo kampas tas pats, įprastas, nuobodus.. ir kas iš šio kadro? tai tik šakelė, daugiau nieko.. tuščia.. neįdomu.. kūrybos nulis.. toks kadras nebent į biologijos vadovėlį.. daugiau eksperimentuok, pamatei akį traukiančią šakelę, ir "išprievartauk" save ją nufotografuot 10-čia skirtingų būdų, pabandyk visaip pakomponuoti, įvairiais atstumais, kampais, galvok apie antrą planą, stenkis nepalikt jo tuščio ir nieko nesakančio.. stenkis "padaryti" tokį kadrą, kad akiai būtų įdomu jį tyrinėti.. stenkis matyti plačiau smile.gif
aptariau vieną nuotrauką, bet realiai daugumai tavo darbų šitos pastabos tinka. aišku gali sutikti arba ne, čia tik mano nuomonė smile.gif tikiuosi baisulinis ginčas iš to neišsirutulios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 10, 12:51)
Na jei turi PS, tuomet gali rinktis -
Perdaryti, tas nėra blogai, gal netgi geriau, taip išmoksi atkreipt dėmesį į horizontą fotografuojant.
Arba kitas variantas ( nes tikrai ateityje bus tokių atvejų, kai perfotografuoti tiesiog nebus galimybės), įvesti į googlą - kaip patiesinti horizontą su PS ir jis tada Tau duos - pamokėlę.

aciu lb! kaip pati nepagalvojau doh.gif
Einu su vaikais i lauka galva pravedinti, ir gryzusi bandysiu patiesinti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 02 10, 12:05)
Aš vėl atsiprašau už OT, bet klausiu Paluri...o kodėl jie bijo naminių šunų, o laukinių - ne? g.gif čia turbūt su religija susiję? g.gif aš čia UK susiduriu su tokiu dalyku, kad visi labai bijo šunų...visi tie pakistaniečiai, indai ir pan...juodžiai irgi doh.gif

nesu tikra, kad galiu atsakyti, paluri geriau žinos, bet man rodos, kad bent jau musulmonams šuo yra nešvarus gyvis. dėl kitų baimių nesu tikra, neturiu žinių smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 12:55)
jurzole, na peržiūrėjau tavo darbus, ir pasirodo būsiu labai klydusi dėl tavęs smile.gif pamačiusi tavo paskutines žoles buvau įsitikinusi, kad stovi vietoje, bet perverčiau visus darbus, ir žiūriu, kad tikrai todulėji, yra puikių darbų smile.gif
kalbėsiu ko gero tik apie žoles ir kitų objektų fotografavimą stambiu planu.. kas liečia architektūrą ir urbanistiką, nelabai ką galiu pasakyti, nes nesidomiu.. galiu pasakyti gražu arba ne smile.gif
aš turbūt ant tavęs vientelės temoje esu "užsisėdusi", nes fotografuoji man labai artimus objetus, ir dažniausiai man žiauriai nepatinka jų pateikimas.. kadrai techniškai tvarkingi, estetiški, ekspozicija gera, fokusas vietoje, pirmame plane pagrindinis objektas, antras planas tvarkingas, be jokių pašalinių trukdžių ir dažniausiai nieko nesakantis,  pagrindinis objektas aukso pjūvio taškuose.. viskas pagal taisykles.. manau taisykles yra gerai, kai jų nežinai.. bet pas tave darbuose jau iki kaulų smegenų tie rėmai įaugę.. manau jau laikas išsisprausti iš tų rėmų..
man tavo darbuose verkiant trūksta kūrybos, tavo kitokio matymo.. viskas per daug paprasta, kaip jau anksčiau minėjau, darbas atrodo taip- kaip matau, taip nufotografuoju.. aišku aš puikiai suprantu, kad taip nėra, kad tu stengiesi fotografuoti ir galvoji kaip nufotografuoti. Bet ar nebus taip, kad komponuodama objektą į kadrą, tu žiūri tik kaip jį estetiškai pateikti- t.y. fokusas, ekspozicija, kompozicija (aukso pjuvio ar kaip ji ten vadinasi), ir kad į kadrą nepapultų pašaliniai objektai? man atrodo būtent taip.. daugumoje darbų.. labai labai trūksta kūrybos, tavo kitokio matymo.. vat nufotografuoji, ir visi sakytų wow, kaip įdomiai, kaip sugalvojai, kaip pastebėjai!! na tarkim šita šakelė http://www.flickr.co.../in/photostream , vat pastatytų šimtą megėjų su muilinėm prie šios šakelės, kurie apie fotografiją nieko nenusimano, ir pasakytų, nufotografuokit šitą šakelę, ir esu beveik 100 proc garantuota, kad visi pasirinktų būtent tokį fotografavimo kampą, kokį pasirinkai tu. Aišku, gal ne taip pedantiškai pataikytų į aukso pjūvio rėžius, kokybės nebūtų, bet rakursas išliktų tas pats, matymo kampas tas pats, įprastas, nuobodus.. ir kas iš šio kadro? tai tik šakelė, daugiau nieko.. tuščia.. neįdomu.. kūrybos nulis.. toks kadras nebent į biologijos vadovėlį.. daugiau eksperimentuok, pamatei akį traukiančią šakelę, ir "išprievartauk" save ją nufotografuot 10-čia skirtingų būdų, pabandyk visaip pakomponuoti, įvairiais atstumais, kampais, galvok apie antrą planą, stenkis nepalikt jo tuščio ir nieko nesakančio.. stenkis "padaryti" tokį kadrą, kad akiai būtų įdomu jį tyrinėti.. stenkis matyti plačiau smile.gif
aptariau vieną nuotrauką, bet realiai daugumai tavo darbų šitos pastabos tinka. aišku gali sutikti arba ne, čia tik mano nuomonė smile.gif tikiuosi baisulinis ginčas iš to neišsirutulios biggrin.gif

šie žodžiai labai daug kam tinka smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Kritikai:
user posted image

user posted image

Cia palikti, ar klonuoti rema nuo plauku? Man kazkaip jis labai nemaiso, idomu kaip kitoms..
user posted image

Bet tai kaip sarpas isryskejo doh.gif

O cia supalvom neperspaudziau?
user posted image

Cia foto rinkinys..Zinau, kad per marga ir foto per daug, bet spec prasymu.. Sakau gal kuri pasiulys jas idomiau sudeliot.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 10 vasario 2012 - 13:42
QUOTE(neiste @ 2012 02 10, 13:26)

plokščias juodas blynas sad.gif

graži nėštukė, nestambi, grakšti, bet to nepakanka. ai, ir nago galiukas schmoll.gif paslėpk jį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 vasario 2012 - 13:29
Neturiu nė vienos nėštukės nuotraukos doh.gif Bet va fotkinsiu dvi kitą savaitę kaip tyčia. Oi bus biggrin.gif

Poza man pirmosios patinka visai smile.gif
Atsakyti