jurzole, na peržiūrėjau tavo darbus, ir pasirodo būsiu labai klydusi dėl tavęs
pamačiusi tavo paskutines žoles buvau įsitikinusi, kad stovi vietoje, bet perverčiau visus darbus, ir žiūriu, kad tikrai todulėji, yra puikių darbų
kalbėsiu ko gero tik apie žoles ir kitų objektų fotografavimą stambiu planu.. kas liečia architektūrą ir urbanistiką, nelabai ką galiu pasakyti, nes nesidomiu.. galiu pasakyti gražu arba ne
aš turbūt ant tavęs vientelės temoje esu "užsisėdusi", nes fotografuoji man labai artimus objetus, ir dažniausiai man žiauriai nepatinka jų pateikimas.. kadrai techniškai tvarkingi, estetiški, ekspozicija gera, fokusas vietoje, pirmame plane pagrindinis objektas, antras planas tvarkingas, be jokių pašalinių trukdžių ir dažniausiai nieko nesakantis, pagrindinis objektas aukso pjūvio taškuose.. viskas pagal taisykles.. manau taisykles yra gerai, kai jų nežinai.. bet pas tave darbuose jau iki kaulų smegenų tie rėmai įaugę.. manau jau laikas išsisprausti iš tų rėmų..
man tavo darbuose verkiant trūksta kūrybos, tavo kitokio matymo.. viskas per daug paprasta, kaip jau anksčiau minėjau, darbas atrodo taip- kaip matau, taip nufotografuoju.. aišku aš puikiai suprantu, kad taip nėra, kad tu stengiesi fotografuoti ir galvoji kaip nufotografuoti. Bet ar nebus taip, kad komponuodama objektą į kadrą, tu žiūri tik kaip jį estetiškai pateikti- t.y. fokusas, ekspozicija, kompozicija (aukso pjuvio ar kaip ji ten vadinasi), ir kad į kadrą nepapultų pašaliniai objektai? man atrodo būtent taip.. daugumoje darbų.. labai labai trūksta kūrybos, tavo kitokio matymo.. vat nufotografuoji, ir visi sakytų wow, kaip įdomiai, kaip sugalvojai, kaip pastebėjai!! na tarkim šita šakelė
http://www.flickr.co.../in/photostream , vat pastatytų šimtą megėjų su muilinėm prie šios šakelės, kurie apie fotografiją nieko nenusimano, ir pasakytų, nufotografuokit šitą šakelę, ir esu beveik 100 proc garantuota, kad visi pasirinktų būtent tokį fotografavimo kampą, kokį pasirinkai tu. Aišku, gal ne taip pedantiškai pataikytų į aukso pjūvio rėžius, kokybės nebūtų, bet rakursas išliktų tas pats, matymo kampas tas pats, įprastas, nuobodus.. ir kas iš šio kadro? tai tik šakelė, daugiau nieko.. tuščia.. neįdomu.. kūrybos nulis.. toks kadras nebent į biologijos vadovėlį.. daugiau eksperimentuok, pamatei akį traukiančią šakelę, ir "išprievartauk" save ją nufotografuot 10-čia skirtingų būdų, pabandyk visaip pakomponuoti, įvairiais atstumais, kampais, galvok apie antrą planą, stenkis nepalikt jo tuščio ir nieko nesakančio.. stenkis "padaryti" tokį kadrą, kad akiai būtų įdomu jį tyrinėti.. stenkis matyti plačiau
aptariau vieną nuotrauką, bet realiai daugumai tavo darbų šitos pastabos tinka. aišku gali sutikti arba ne, čia tik mano nuomonė
tikiuosi baisulinis ginčas iš to neišsirutulios