Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

PŪKITAS, na ir ką čia galima tarkuoti. Suprantu, kad fotografijos pradžiamokslyje esam, bet..... Nuotrauka nieko nesakanti, net sakyčiau liūdna žiūrėt į vaiką kuris nenori fotografuotis. Rankose ką ten jis turi? Kadras man neįdomus tiesiog.
Kojinė kliūna, iš pradžių pamaniau kad jis sėdi pasirėmęs prie stalo, o užnugary kažkieno kojinės mėtosi.
Jei nenori fotografuotis teks ieškoti kitų modeliukų, tam kad kažko išmoktum smile.gif
Atsakyti
dar viena ideja del naujoku vartojamo buitiakas ax.gif
kaip isivaizduoju as. Padarau grazia savo vaiko pvz ar savoi nuotrauka, suprantu kad ji na neypatinga elementariai padaryta bet man grazi. noriu parodyti ja visiems, tai ikeliu cia ir sakau buitiakas taip apsisaugodama nuo visisko sutrinimo i miltus nes nuotrauka nieko verta is tikro yra, bet kadangi nemoku nieko geriau kolkas tai ir keliu ja cia kaip savo sedevra. Cia niekam netaikau, taip isivaizduoju save jei kelciau fotke ir sakyciau buitiakas kokiu paskatu vedama buciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 02 13, 22:57)
dar viena ideja del naujoku vartojamo buitiakas  ax.gif
kaip isivaizduoju as. Padarau grazia savo vaiko pvz ar savoi nuotrauka, suprantu kad ji na neypatinga elementariai padaryta bet man grazi. noriu parodyti ja visiems, tai ikeliu cia ir sakau buitiakas taip apsisaugodama nuo visisko sutrinimo i miltus nes nuotrauka nieko verta is tikro yra, bet kadangi nemoku nieko geriau kolkas tai ir keliu ja cia kaip savo sedevra. Cia niekam netaikau, taip isivaizduoju save jei kelciau fotke ir sakyciau buitiakas kokiu paskatu vedama buciau  blush2.gif

o kodėl neparašius, kad tai bandymas fotografuoti savo vaiką. Surašai ką ir kaip darei ir paklausi ką galėjau kitaip daryti, kad gaučiau geresnius rezultatus.
Tikrai daugiau naudos būtų iš tokio aprašymo, nei kad įkeliant buitiaką smile.gif
Nepykit, nu žinokit virtuali alergija man šiem dviem žodžiam.

Pūkitas, jei moki naudotis PS. Daryk iš savo foto kvadratą, palik tik vaiką, visa kita lauk. Nuklonuok kojinę. Versk viską į jb. Su curves linijas patvarkyk taip, kad gautusi S raidė. Pamatysi, kaip galėtų atrodyti įdomi foto. Na tik reikia, akd ir vaikas bendradarbiautų... Dabar antram plane kažko trūksta, kas pateisintų tokią vaiko veido išraišką, nuobodulį, nenorą...

na vat taip galėtų atrodyti. Geriau nei tavo pateiktas variantas. Trumpam įkeliu paskui išimsiu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 vasario 2012 - 22:03
Egliux,Tai taip keli savo šedevra,sumala į miltus,tada atsisijoji pelus nuo grūdų,ir toliau keli sekanti savo šedevra,taip ir mokaisi be papildomu ivardinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gladiole: 13 vasario 2012 - 22:06
QUOTE(Yvette @ 2012 02 13, 21:50)
padiskutuojam.
Einu toliau kantrybės ugdyti.

nu bet rimtai, kol kas zaliam kaip as man tik buitiniai kadrai ir gaunas g.gif o kaip ta "mena" iskart padaryt g.gif kaip vien namu darbus atlikus islauzst super duper afigienus kadrus???? g.gif

Pirmas foto (po namu darbu) keliau bandydama su diafragmom pasipraktikuot (lauke), tai jose erdves per mazai buvo g.gif Dabar namie (viduj be blico fotkinau)...man geltonuoja labai foto...speju taip ir geltonuos nes sviesos per mazi , o ir tapetai ryskoki...

P.s. "buitikau" as vadinu ne ta ale "kokia ji man faina" fotke, o ta, kuri mano manymu tikrai ne sedevras (meniniu atzvilgiu) g.gif neapdirbineju foto su jokiom programom g.gif todel jas ir vadinu buitinem...sumalsit i miltu? g.gif nebijau schmoll.gif tam ir dedu, kad gauciau kuo daugiau salto vandens ant smegenu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2012 02 13, 22:01)
Nepykit, nu žinokit virtuali alergija man šiem dviem žodžiam.
na vat taip galėtų atrodyti. Geriau nei tavo pateiktas variantas. Trumpam įkeliu paskui išimsiu.

nebenaudosiu sito zodzio 4u.gif

eina sau kaip gerai atrodo bigsmile.gif nu va, dabar ne tik fotiku bet ir kompiuterine programa fotkem tvarkyt reikia ismokt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 13, 21:50)
Dažniau iš naujokų, nei iš seniau čia esančių girdžiu "buitiakas",  "menas arba mianas".
Ką norit pasakyti šiais žodžiais?

Kartais atrodo, kad mianas arba menas yra tai, ko jūs nesuprantat, nenorit suprasti, nepriimtina, nedomina, dar nesudomino, gal nesudomins...

Tai, ko nesugebi padaryti. mirksiukas.gif
o ne nenori, nedomina ir t.t.

Ir as gryztu su 4 ND:

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 02 13, 17:22)
atnesu uzsiemimu nuotrauka...manau, suprasit ka veikiau laugh.gif

Antroji labai patiko bigsmile.gif

QUOTE(Ka @ 2012 02 13, 17:33)
Aš rekomenduočiau kortelę išsitraukti dar lauke. smile.gif Pati grįždama namo, prieš kišdama fotoaparatą į maišelį išsiimu, o jį palieku kelioms valandoms ramybei. rolleyes.gif

Gera ideja, butinai pasinaudosiu.

QUOTE(Yvette @ 2012 02 13, 22:01)

blink.gif nu nieko sau skirtumas. Einu PS knygu siustis bigsmile.gif
Labai saunu tokiu pavyzdziu matyt, kad imanoma ir nelabai vykusi kadra, siek tiek padirbejus isgelbet. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Noriu jusu kritikai parodyt pora man patinkanciu nuotrauku ir paklausti patarimo kaip galeciau jas pagrazinti, kad kuo maziau matytusi klaideliu smile.gif Butu idomu suzinoti ir del paciu kompaziciju ar patraukia nors kiek aki is salies ziurint smile.gif Visada stengiuosi pries fotkindama patikrinti ar fonas tinkamas ar nera trukdanciu daiktu, bet dar praktikos mazoka smile.gif ir sitose nuotraukose fonas nekoks, jau siek tiek apkarpiau nuotraukas, bet visko paslepti nesugebejau smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 13, 22:21)
Ir as gryztu su 4 ND:

Is esmes gerai, skirtumas matosi. Bet kaip noretusi tiesiu, nenuciuozusiu liniju... ar nepastebejai, kad ciuozia visos trys nuotraukos? Pirmoji vos vos, antra siek tiek labiau, trecia dar labiau... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 13 vasario 2012 - 23:15
Sveikos. Įkelsiu keletą foto komentarams. ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

o kaip koliažas toks. Man su jais žiuriu sunkiai. unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistulle: 13 vasario 2012 - 23:24
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 13, 23:14)
Is esmes gerai, skirtumas matosi. Bet kaip noretusi tiesiu, nenuciuozusiu liniju... ar nepastebejai, kad ciuozia visos trys nuotraukos? Pirmoji vos vos, antra siek tiek labiau, trecia dar labiau...  smile.gif

blush2.gif
nesuprantu su tais ciuozimais doh.gif nu rytoj galiu patiesinti, nes snd jau nebematau turbut akim. o dbr sliauziu i lova. Labos, merginos.
Atsakyti
веро

pirmoj vertimas į JB nelabai pavykęs, pilkas, todėl iškart klausiu, kaip verti nuotrauką į JB? Su kokia programa dirbi/mokaisi dirbti? Mažoka viršaus, galvytė remiasi į kraštą nuotraukos, šalia galvos tas kažkoks šviesus daiktas fone nelabai gražiai atrodo. Su fotošopu jei dirbi, pasidomėk, kas per daiktas yra klonavimas ir tokius nedidelisu trukdžius pašalinsi nesunkiai mirksiukas.gif

Antrą foto darei su blicu? Fotografuok geriau dieną, naudok natūralią šviesą mirksiukas.gif nustatymai čia tikrai ne rankiniai aš manau..o jei jau nori išmokti fotografuoti, fotografuok bent jau su pusiau rankiniais mirksiukas.gif pamiršk AUTO ir blicą. Čia taip pat nurėžei daugokai viršaus, vaikiukas remiasi.

Abiejų foto formatas 3*2? ar čia pagal save kažkaip apkarpei g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 13 vasario 2012 - 23:31