Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Gal kas bandėt efoto fotografijos kursus Kaune "Fotografijos ABC"?
Atsakyti
tikriausiai jau n visokių juokelių šia tema buvo, bet nesusilaikiau nepapostinusi:
"Sveiki!
Neseniai nusipirkau Canon 400D. Per trumpą laiko tarpą "prikepiau" daug nuotraukų, kas man buvo labai įdomu ir čia man šovė mintis - o kodėl nepabandžius suderinti pomėgio su nauda? Jeigu konkrečiau, noriu užsiimti profesionaliu fotografavimu, o pradėti galėčiau, kad ir nuo vestuvių fotografo darbo. Su fotografavimo praktika pas mane viskas normaliai - prieš tai turėjau kelia...s kokybiškas "muilines", su kuriomis "pleškindavau" foto atostogose ir vakarėliuose. Todėl turiu bendrą suvokimą, ko reikia fotografo darbui. Objektyvas pas mane, kol kas, tik vienas - "kitinis" (pastaba - tas, kuris parduodamas kartu su fotoaparatu). Suprantu, kad turbūt reiktų dar ir antro, su zoom'u, bet kol kas, pinigai "netempia" ant naujo objektyvo. Ar realu normaliai fotografuoti vestuves vien su "kitiniu" ?
Žinau, kad reikia ir dar "blico", tam ruošiuosi skirti iki 200 litų. Parekomenduokit - kokį geriausiai imti?
Atminties kortelę ir atsarginius akumuliatorius nusipirksiu. Ko dar reikia?
Ar būtinas štatyvas? Man atrodo, kad nebūtinas, ane?

Atsakymas:

Sveiki!
Neseniai nusipirkau skalpeilį. Per trumpą laiko tarpą supjausčiau visą odinę tėvų sofą ir vos nepripjoviau kaimynų katino. Tai man buvo ganėtinai įdomi patirtis ir čia man šovė mintis - o kodėl nepabandžius suderinti pomėgio su nauda? O jeigu konkrečiau - noriu tapti chirurgu, o pradėti galėčiau kad ir nuo kardiochirurgijos. Su chirurgijos praktika pas mane viskas normaliai - turėjau apsčiai praktikos atidarinėdamas konservų dėžutes atidarytuvu. Todėl turiu bendrą suvokimą, ko reikia chirurgo darbui. Tiesa, skalpeilis tik vienas ir atšipęs, tad suprantu, kad reikia ir kito, bet, kol kas, pinigai "netempia" ant naujo. Kaip manote ar užteks vieno skalpeilio atlikti aortos šuntavimui?
Žinau, kad dar reikės kraują sustabdančių spaustukų ir tam planuoju skirti iki 200 LTL. Parekomenduokit - kokius geriausiai imti?
Vatą ir tamponus nusipirksiu. Ko dar reikia?
Ar reikia operacinio stalo ir pincetų? Man atrodo, kad nebūtini, ane?"

laugh.gif
Atsakyti
Nežinau, man labai įdomus šitas seminaras. Nuteikia psichologiškai gerai. Aišku čia tiems, kas nori iš to duonos pavalgyti, šiaip klausytis gal ir neįdomu.

Kaip tik va sakė, kad absurdas yra kompleksuoti dėl to, kad neturi neva būtinų fotografui dalykų, nes tai tikrai ne profesionalumo įrodymas. Pasakojo apie kažką, kas fotkina tik su dienos šviesa, o pačios rebel kažkoks canon'as uždirbo jai tūkstančius. Čia kas nematė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 12 vasario 2012 - 16:41
QUOTE(je t'aime @ 2012 02 12, 17:36)
tikriausiai jau n visokių juokelių šia tema buvo, bet nesusilaikiau nepapostinusi:

laugh.gif

jau buvo šis juokelis įkeltas mirksiukas.gif

dar vienas pasiūlymas naujos temos kūrimui - gal reiktų sukurti atskirą temą SM, kur būtų talpinami ND? tam, kad neteršti šios temos jais? senbuvės, turėdamos laiko, užeitų ten ir įvertintų. Taip naujokės matytų į ką reiktų atkreipti dėmesį ir panašiai. Čia tik šiaip... pasiūlymas...
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 12, 16:42)
jau buvo šis juokelis įkeltas  mirksiukas.gif

o, tada persiprašau. aš temos kadangi visos kaip ir neskaitau, tai nemačiau biggrin.gif nespėju tokiais tempais.

rG, tu čia apie tą live seminarą?
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2012 02 12, 16:43)
o, tada persiprašau. aš temos kadangi visos kaip ir neskaitau, tai nemačiau biggrin.gif nespėju tokiais tempais.

rG, tu čia apie tą live seminarą?

jo, kaip tik kalba http://www.creativelive.com/live
va kalba dabar apie problemas su šviesa, iso, kai buvo pigi kamera, tada reikia didelių žinių ir pan, kad nereiktų verkti.

Man patiko dar kai prodė apie lightroom'ą ir PS, tai pamačiau, kad LR visai patogus greitam darbui, net susigundžiau biggrin.gif Su PS taip neįmanoma. Nors mano ir darbas ne studijinis, kai visos nuotraukos vienodos, tik ieškai pozos geriausios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 12 vasario 2012 - 16:49
QUOTE(rG @ 2012 02 12, 16:44)
Man patiko dar kai prodė apie lightroom'ą ir PS, tai pamačiau, kad LR visai patogus greitam darbui, net susigundžiau biggrin.gif Su PS taip neįmanoma.

aš vienu metu raw'us tvarkydavau lightroom'u (kompas pas mane baisiai lėtas, tai lightroom'as pagreitindavo visą procesą, nes dirbant PS'u, nuolat pastrigdavo) ir jeigu reikdavo kažką papildomai tvarkyt - tuomet photoshop'u. bet po operacinės sistemos perinstaliavimo, kažkaip patingėjau įsirašyt LR. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2012 02 12, 16:52)
aš vienu metu raw'us tvarkydavau lightroom'u (kompas pas mane baisiai lėtas, tai lightroom'as pagreitindavo visą procesą, nes dirbant PS'u, nuolat pastrigdavo) ir jeigu reikdavo kažką papildomai tvarkyt - tuomet photoshop'u. bet po operacinės sistemos perinstaliavimo, kažkaip patingėjau įsirašyt LR. biggrin.gif

Tai ji ir sako, kad renkasi tą, kuris tam darbui patogesnis, jei greitam darbui kur rodė, daug panašių nuotraukų su tuo pačiu apšvietimu, tai LR, jei retušas, tai PS.
Alia, kad buvau aš pakūrus tą LR, man ten taip viskas kitaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 12, 17:42)
dar vienas pasiūlymas naujos temos kūrimui - gal reiktų sukurti atskirą temą SM, kur būtų talpinami ND? tam, kad neteršti šios temos jais? senbuvės, turėdamos laiko, užeitų ten ir įvertintų. Taip naujokės matytų į ką reiktų atkreipti dėmesį ir panašiai. Čia tik šiaip... pasiūlymas...

labai geras būdas temų išskyrimui. Vienoje bendrausim, o kitoje sėdės naujokai su savo ND, nesusipratę, nes niekas neužsuks tų ND pakomentuoti.
Argi to reikia?
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 12, 17:04)
labai geras būdas temų išskyrimui. Vienoje bendrausim, o kitoje sėdės naujokai su savo ND, nesusipratę, nes niekas neužsuks tų ND pakomentuoti.
Argi to reikia?

aš ir dabar sėdžiu nesusipratus biggrin.gif , niekas nesako ar užskaityti nd ar ne. Įsivaizduoju kaip jus užkniso tie nd, bet jie juk privalomi smile.gif
Atsakyti
Bet kokia ta fotografė nemaloni atrodo. Naudingai šneka, bet jau povyza jos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(guste87 @ 2012 02 12, 18:10)
aš ir dabar sėdžiu nesusipratus  biggrin.gif , niekas nesako ar užskaityti nd ar ne. Įsivaizduoju kaip jus užkniso tie nd, bet jie juk privalomi  smile.gif

aš užskaitau.

R.I.R. tavo irgi užskaitau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 12 vasario 2012 - 17:20