Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2012 02 11, 18:59)
Nu neskaito visko, o kol nėra pavyzdinių, tai gal ir paaiškinkim smile.gif Ponia, Yvette smile.gif

Zirzė papasakojo jau truputį  smile.gif  Bet gal techninės galimybės neleidžia išplauti to fono? Net nežinau. 

Šiaip aš nebūčiau tokia jau griežta.

aš ne griežta. Nutarėm, kad neužskaitysim tokių ND, tai laikomės nutarimo. Nereikia vienus praleisti, kitų ne. Neprašau išplauti fono, bet namuose visada atsiras tinkamesnis kampelis, nei kad dabar parodytas. Ir yra tinkamesnių daiktų fotografavimui, nei kad žaisliukas. Juolab, paskutinėje ir fokusas lig nušokęs. Tai rodo, kad vistik paskubomis daryta. O kas paskubomis, tas nebūtinai būna gerai. Nebūtina šiandien atlikti ir priduoti. Įsiskaitykit į užduotį, apgalvokit kokį daiktą imsit, kur dėsit, kokie nustatymai bus. Sulaukit tinkamo paros meto ir tada darykit ND.

Skaityti visų temų nebūtina. Bet aš patarčiau nuo to, kai prisijungi, paskaityti praeitą temą, žinai apie ką buvo kalbos ir pradėti skaityti esamą temą ir tada sekti ją. Jei atlikinėji ND- tai turi būti aktualūs pasisakymai apie ND. Pažiūri kokie ND buvo užskaityti, kokie neužskaityti, kodėl. Tada atsižvelgi į tai ir bandai daryti pati.

jei ką, aš ne suirzusi. Tiesiog pradedu gailėti laiko, pasikartojimams, kai pastebi, kad kaip žirniais į sieną..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 11 vasario 2012 - 18:06
QUOTE(Yvette @ 2012 02 11, 18:05)
jei ką, aš ne suirzusi. Tiesiog pradeda gailėti laiko, pasikartojimams, kai pastebi, kad kaip žirniais į sieną..
Žinau žinau. Nutryniau ta griežta. Alia spėjai. Tokiu atveju reik pavyzdžių, į ką orientųsi naujokas. Tik irgi persistengti nereiktų, naujokas naujokui nelygus...

Aš siūlau Ka, kad ji užsiimtų esminiu sutvarkymu, vis tik žinau, kad nėra kvaila su internetu, padarys viską su normaliom nuorodom, o gal ir kai kurią info į JPG reiktų sudėti, kur nuorodų nėra, vietos susitaupytų. Aš tai nenoriu ir laiko neturiu. O jei ne ji, kas daugiau padarys biggrin.gif Galėsim įdėt į garbės lentą biggrin.gif
O ten reiktų kai ko ir atsisakyti, kai ką pertvarkyti, tiesą pasakius, man kaip redagavimo estetei nemalonu žiūrėti į tą pirmą puslapį. Trūksta akcentų, reikia viską koncentruočiau. Ka, plyz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 vasario 2012 - 18:12
QUOTE(rG @ 2012 02 11, 18:59)
Avėja, netinka spinta, vazonas, nemalonu žiūrėti į grindis ir buitinę aplinką... Jei nėra galimybių turėti fono be daiktų išeik į lauką wink.gif Pastatyk ant suoliuko daiktą ir susitvarkysi kuo puikiausiai  mirksiukas.gif Šviesa bus geresnė, taigi galėsi kiek įmanoma labiau atverti diafragmą, vadinasi ir išplaus geriau.

Ačiū labai labai, dabar supratau, kas netinka ir pan. aciuks.gif
Atsakyti
atidarinėju naujas temas žaidimui, bet mane blokuoja, kad perdaug atidarau per trumpą laiką.
Kas galit sukurti dar dvi temas.

Pirma grupė

Yvette
Erikamaja
Airv
virdzzinija
dosa
Zirze

Trečia grupė

Svajonė
Gotte
Neiste
chiquitka
Delicious

išskaičiavau pirmais antrais trečiais. Jei bus daugiau naujai prisijungiančių, rinksim ketvirtą grupę, jei ne, prie esamų į pabaigą užrašysim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 11 vasario 2012 - 18:19
QUOTE(rG @ 2012 02 11, 19:08)
Žinau žinau. Nutryniau ta griežta. Alia spėjai. Tokiu atveju reik pavyzdžių, į ką orientųsi naujokas. Tik irgi persistengti nereiktų, naujokas naujokui nelygus...

Manau vertingas pastebėjimas, nes vienas naujokas, tai ką tik į rankas paėmęs fotoparatą, o kitas jau 5 metus fotografuojantis, bet SM namų darbų nėra dar atlikęs. Plius manau žmogus žmogui nelygus, vieni turi meninę gyslelę ir tokiam žmogui nesunku zužiūrėti ir kompoziciją ir antrą planą ir kitus dalykus, o kiti yra tiesiog techniški žmonės, kurie tik mokosi naudotis fotoparato parametrais.
Atsakyti
Ačiū smile.gif) Tik sakyčiau nelygios grupių jėgos biggrin.gif

Antra grupė
http://www.flickr.co...57629272099941/

Ka
RG
gladiole
Raimondos
R.I.R
Maija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 vasario 2012 - 18:22
QUOTE(rG @ 2012 02 11, 19:22)
Ačiū smile.gif) Tik sakyčiau nelygios grupių jėgos biggrin.gif

žaidimas juk, aš į jėgas nežiūrėjau.
manau nereiktų nuvertinti naujai prisijungusių.
Teliko trečią grupę įkelti. Sukurkit kas nors temą, gerai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 11 vasario 2012 - 18:26
QUOTE(Avėja @ 2012 02 11, 18:22)
vienas naujokas, tai ką tik į rankas paėmęs fotoparatą, o kitas jau 5 metus fotografuojantis, bet SM namų darbų nėra dar atlikęs.

Logiška. Alia teisybės nėr ant svieto, taigi. Kaip ir universitete, vienas ateina su tokia baze, kitas su kitokia, bet galutinis rezultatas nebūtinai nulemtas geros pradžios smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 02 11, 18:25)
žaidimas juk, aš į jėgas nežiūrėjau.
manau nereiktų nuvertinti naujai prisijungusių.

Na, tai reikėjo pas save bent pora įsimest biggrin.gif Na, bent bus įdomu į Jūsų grupę pažiūrėt smile.gif

Čia aš nepiktai, truputį erzinu, bet jau varau, ačiū ir iki smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 vasario 2012 - 18:33
QUOTE(rG @ 2012 02 11, 19:29)
Čia aš nepiktai, truputį  erzinu, bet jau varau, ačiū ir iki  smile.gif

netinkamą dieną paerzinimams išsirinkai smile.gif
ką bedarytum, vis negerai. Na tai imkit ir organizuokit. Kad paskui viskas būtų ok.
Dabar aš irgi, tik erzinu.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 11, 18:33)
netinkamą dieną paerzinimams išsirinkai  smile.gif
ką bedarytum, vis negerai.  Na tai imkit ir organizuokit. Kad paskui viskas būtų ok.
Dabar aš irgi, tik erzinu.

Kažkaip sutapo, nepyk, gi žinai, kad aš liežuvio nenulaikau biggrin.gif Pailsėk 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 vasario 2012 - 18:35
Pažiūrėjau į senbuvių Nd, nu tai aišku dabar, kodėl visos pobaisius paršelius fotkina biggrin.gif
Siūlau, griežtai uždrausti fotografuoti žaislus biggrin.gif
Siūlau prie 4 ND pridėti paaiškinimą, kad objektas turėtų būti atitrauktas nuo fono ir kam to reik.
Atsakyti
ND zoominam nekeisdami išlaikymo:

user posted image

zoominam keisdami išlaikyma:

user posted image

fiziškai artėjame prie daikto:

user posted image

dienos apsvietimas. Custum, debesėlis ir auto:
user posted image

dirbtinis apsvietimas: custum, lempute ir auto:
user posted image
Atsakyti