Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2012 02 10, 23:09)
Tingiu daba žėt biggrin.gif
pagal viską mažinčiau ISO ir ilginčiau išlaikymą biggrin.gif Bet nemanau, kad taip labai jau visad ir dirba, gi čia seminaras, pripuolamai smile.gif

Na taip, tiesiog keisti skaičiukai biggrin.gif
Atsakyti
visos ,kurios savo laika aukoja ir komentuoja foto,pasako is savo puses pastabas,analizuoja,kad ir ND vertos medaliu ,nes is tikro uzima daug laiko ,o kaip ismoksi kitaip,as taip nematau ,kaip profesionales cia (sakau drasiai) ir apskritai tokia gyva si tema ,nerealu !

Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 02 10, 19:33)
Tiesiog yra tam tikras etapas, kada suvoki kas yra kūrinys. Įmanoma to išmokti. Net ir kai būna ne tavo skonio. Bet paprastai gyvenant, neturtinant savęs iš vidaus, galima to ir nesuprasti. Bet vis tik kai kuriems įgimta jausti. O ir čia, manau merginos kai kurios tiesiog pritempė tą nuotrauką prie kritikos. O gal ir tikrai nepatiko, nieko čia tokio  mirksiukas.gif  Mano stilius irgi ne toks, bet aš jaučiu, kad ši nuotrauka nepaprasta.

QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 20:33)
Bet įdomus tavo požiūris. Ir po kelių metų tau neturi patikti ši foto. Jei gerai pamenu, ją dariau koliažų žaidimui arba tam, kur reikėjo išsirinkti kažkokią detalę ir pratęsti. Tai vat taip ir atsirado daug visko nuotraukoje. Tiksliai nebeprisiminsiu.
Bet tau nei dabar, nei paskui, ji neturi patikti. Svarbu savo nuomonę turėti, skonį išsivystyti. Žinoti ko sieki ir pastangų įdėti, eiti tikslo link. O daugiau... Jei kažkas nepatinka, tiesiog parašyti be įžeidimų, kad nesuprantu arba tas ir anas nepatinka. Niekas juk neįsižeis, jei visa tai taktiškai brūkštelsi.
Ne asmeniškai taikau, tiesiog po tavo komentaru išsisakau, taip pasitaikė.

Idomu pasidare. Man sita nuotrauka patiko, pries pradejus dometis fotografija buciau ja tikriausiai isimylejus, ji man butu nereali. Bet dabar kazkaip labiau paziurejau is visu ismoktu taisykliu puses ir kritikivau butent is tos puses. Vadinasi pati sau darau meskos paslauga g.gif bandydama pamatyti per daug? g.gif Kaip surast ta aukso viduriuka? g.gif
QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 21:59)
Merginos, o kaip reikia atsirinkti, koks foto stilius tau tinka ir patinka? Daugumos jusu darbus maciau, ir dauguma patinka, bet jie tokie skirtingi!
Turbut tik bandymo budu, ar ne? smile.gif

Del zanro nezinau, turbut kas arciau sirdies.
Del stiliaus, tai kaip tik per ta seminara pradzioj kalbejo. Yra paprastas budas kaip suprasti ir apibudinti savo stiliu. Reikia issirinkti 10 tau labiausiai patinkanciu nuotrauku (tavo, kitu autoriu, gali buti ne tik nuotraukos bet ir paveikslai) ir surasti 5 bendrus tu nuotrauku apibudinimus (grozis, aistra, svelnumas, stiprybe ir t.t). Tie 5 dalykai ir apibudins tavo pacios stiliu. Nzn ar aiskiai parasiau ir ar veikia, bet taip sake 4u.gif
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 10, 22:56)
kas ziurit ta tiesiogine laida, kaip jums? man kai pradejo fotografuoti tai  g.gif tikejausi kazko daugiau, o nemaciau nieko superstebuklingo ko as negaleciau padaryti pasistengusi  g.gif kad ir tokie elementarus dalykai kaip fono pritaikymas - fotografuoja taip, kad matosi siena su langu. Jeigu veliau noretu ta nuotrauka apkirpti, reiktu nukirpt koja. Tai tik smulkmena, kuri man uzkliuvo. Speju, kad paskui prie ps ilgiau pasedi  g.gif ir siaip, speju, is tu nuotrauku ka padaro, tinkamas apdirbimas ps puse sekmes  g.gif

drinks_cheers.gif ta pati pagalvojau. Tikejausi dar stipresnio rysio tarp fotografes ir modelio sprendziant pagal taip kaip jinai kalbejo. Nu ziuresim kas toliau bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 10 vasario 2012 - 23:35
QUOTE(chiquitka @ 2012 02 10, 23:34)
Idomu pasidare. Man sita nuotrauka patiko, pries pradejus dometis fotografija buciau ja tikriausiai isimylejus, ji man butu nereali. Bet dabar kazkaip labiau paziurejau is visu ismoktu taisykliu puses ir kritikivau butent is tos puses. Vadinasi pati sau darau meskos paslauga g.gif bandydama pamatyti per daug?  g.gif  Kaip surast ta aukso viduriuka?  g.gif

Nereik ieškot, ateis laikas ir išsilaisvinsi iš to kapstymosi. Matyt ir jo reikia tam tikru metu.
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 02 11, 00:34)

Del zanro nezinau, turbut kas arciau sirdies.
Del stiliaus, tai kaip tik per ta seminara pradzioj kalbejo. Yra paprastas budas kaip suprasti ir apibudinti savo stiliu. Reikia issirinkti 10 tau labiausiai patinkanciu nuotrauku (tavo, kitu autoriu, gali buti ne tik nuotraukos bet ir paveikslai) ir surasti 5 bendrus tu nuotrauku apibudinimus (grozis, aistra, svelnumas, stiprybe ir t.t). Tie 5 dalykai ir apibudins tavo pacios stiliu. Nzn ar aiskiai parasiau ir ar veikia, bet taip sake  4u.gif

Tai reiskia, kad tai nebutinai turi buti vien tik zmones arba vien tik peizazai g.gif tada viskas tvarkoj. Nes sunku butu issirinkti. Zinau, kad gamta greit nusibostu. O vat zmones - visai kas kita. Kiekvienas zmogus vis kitoks. Ir vis kitaip fotografijose reiktu tai atskleisti.Iki siol mano "arkliukas", jei taip butu galima pasakyti, buvo vaikai. Jie tokie fainuoliai. Kiekvienas vis kitoks, bet visi fainuoliai. O neseniai teko fotografuoti viena vyra. Ir OMG, supratau, kad mano nuotraukose jis taip nesimpatiskai atrodo doh.gif jei pasisuka profiliu - isryskeja 9 men pilvas. Veidas irgi nekaip - mazos akys ir dideli zili usai. Po mazu saldziu leliuku man buvo mazas sukretimas. Ir dar vienas stimulas apmastymui. Kodel. Ir kaip ji perteikti simpatiskai.
Beje, ar tiesa, kad nuotraukose kaip matai zmogu, taip ji ir perteiki? jei matai jo grozi - ji sugebi atskleisti, jei ne - tai ne. Ar man vienai taip atrodo? g.gif

Papildyta:
QUOTE(rG @ 2012 02 11, 00:36)
Nereik ieškot, ateis laikas ir išsilaisvinsi iš to kapstymosi. Matyt ir jo reikia tam tikru metu.

Gali buti. Nors dabar tai grieztai nenoreciau sutikti biggrin.gif buvo metas, kai dienos sviesoj naudojau ISO 800 ir pan. ir isdegusias nuotraukas laikiau menu biggrin.gif eksperimentavau biggrin.gif ieskojau, kas man grazu, kas ne. Nors tai buvo ilgas kelias. Jei is pat pradziu buciau jus atradusi, butu buve nepalyginamai lengviau.
Whatewer teige (tikriausiai tai tiksliausiai butu pasakyma po pirmu ND) "matosi, kad ne pirma karta fotika rankoj laikai"), laikau jau antrus metus tongue.gif pirma karta aparata isdrisau paimti diena po to, kai gime mano lelliukas, nes MB mat rankos drebejo ir jis neisdriso. O as negalejau, nors ir kreivai sleivai sitokios akimirkos neiamzinti. Taigi, du su virsum metu su didelem pertraukom vis pamaigau. Ir vis stebiuosi siuo technikos stebuklu. Dekui jam, kad jis man mano klaidas atleidzia tongue.gif nes tik neseniai iki galo suvokiau, kaip jis veikia ir ka is tikruju daro tongue.gif (bureliu, fotozurnalistikos kurso ir pan. neskaiciuoju).
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 11, 01:08)

Beje, ar tiesa, kad nuotraukose kaip matai zmogu, taip ji ir perteiki? jei matai jo grozi - ji sugebi atskleisti, jei ne - tai ne. Ar man vienai taip atrodo?  g.gif

galėtų būti įdomi diskusija šiuo klausimu.

"per tave, į save"...

labos n.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 11, 00:12)
Na taip, tiesiog keisti skaičiukai biggrin.gif

Dar atkreipiau demesi, kur jie objektyvus isrikiavo biggrin.gif as tai buciau netycia nuspyrusi tongue.gif taip neatsargiai padeta.

Yvette, tau taip pat labanakt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 11 vasario 2012 - 00:25
bet man tos moters, kur ant lovos fotografavo rankos tokios...nežinau....nu aš būčiau jų nekilnojus aukštyn, nes daug minusų...rinkių visokių g.gif ar jas vėliau nufotošopina įdomu g.gif nors kita vertus, jinai ne gazelė, bet nemažai foto tikrai gražių gavosi...fotogeniška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 11 vasario 2012 - 01:27
Labas rytas,
Žiūrėjau ir aš vakar. Nebuvo ten viskas idealu, bet man patiko! Įdomu buvo pamatyti kaip viskas vyksta, pasiklausyti įdėjų ir pan. Tik man kur kas gražesnes foto gavos, kur fotografavo "tikras" moteris. Manekenes nuotraukos man pasirodė nykios ir neįdomios, kažkokios netikros rolleyes.gif Norečiau surengt pabandymui tokia fotosesija, bet dar labiau norėčiau pati turėt tokių nuotraukų biggrin.gif Hm reikės gal bandyti auto, nors tai labai sunku, bet manau įmanoma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo St.Sofi: 11 vasario 2012 - 08:31

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 10, 22:33)
Na gal neperdekim mirksiukas.gif Jei kasdien darbo reikalais bendrautum su peizazu fotografais, greiciausiai nepamatytum nei vieno, fotografuojancio be trikojo. Profesionalai naudoja trikoji, jei realiai imanoma ji naudoti, nes zino, kad nuo to padides nuotraukos ryskumas, o jiems tai svarbu, ypac jei didesnio formato spausdintu nuotrauku reikia. O jei negali, kaip pvz naujienu fotografijoje, tai ir nenaudoja, sukasi kitaip.

pažadu paklausti spaudos fotikų, kodėl nenaudoja trikojo - kad negali ar kad nereikia?

reagavau į kategorišką knygos teiginį, kad profesionalas trikoju skiriasi nuo mėgėjo. man šis teiginys skamba absurdiškai..biggrin.gif
Atsakyti
Laba

QUOTE(erikamaja @ 2012 02 10, 23:07)
Aš fotografuoju M režimu, expoziciją beveik visada didinu per vieną, du stopus.
Ir dar visada šviesinu jau po to biggrin.gif

Bet fotografuojant ant M ekspo keisti negalima, ji pati keiciasi savaime...ar tu jau paciame aparate nustatymuose esi pasidariusi i pliusiuka?
Atsakyti
QUOTE(juratike13 @ 2012 02 11, 08:52)
Laba
Bet fotografuojant ant M ekspo keisti negalima, ji pati keiciasi savaime...ar tu jau paciame aparate nustatymuose esi pasidariusi i pliusiuka?

Aš tą patį pagalvojau, bet jos ff, tai pamaniau gal ten ir galima.
Be to galima eiti per aplinkui ir kažką panašaus keisti, džyzus kaip aš tragiškai jaučiuosi kalbėdama apie tokius dalykus, nes neišmanau, tai tiek to biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2012 02 11, 01:18)
bet man tos moters, kur ant lovos fotografavo rankos tokios...nežinau....nu aš būčiau jų nekilnojus aukštyn, nes daug minusų...rinkių visokių  g.gif ar jas vėliau nufotošopina įdomu  g.gif nors kita vertus, jinai ne gazelė, bet nemažai foto tikrai gražių gavosi...fotogeniška.

Labai graži moteris ir labai gražios nuotraukos iš karto. Nereikia vaikščiot ant galvos, svarbu, kad būtų moteris graži ir nuotrauka kokybiška. Man viskas ok. Jei 'tik tiek' sugebėčiau, būčiau labai patenkinta biggrin.gif
Viena aišku, tai, kad būtinos sąlygos ir pasiruošimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 11 vasario 2012 - 09:36