Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 10, 23:33)
Bet kad trikojis - geras daiktas, tai faktas. Kad sioje temoje jie nebaisiai vertinami - irgi faktas, seniai pastebejau smile.gif

dėl paryškintos dalies nesutinku. Tarkim aš, ne tai, kad nevertinu trikojo. Jį naudoju autoportretams ir kai kokį nejudantį daiktą fotografuoju.
Pati dalinai atsakei, kodėl trikojis čia ne tai, kad nevertinamas, bet nepasiteisina. Fotografuojam vaikus. Na man su fotoaparatu ant trikojo nepavyktų nufotografuoti sūnaus. Jis greitai praranda kantrybę. Jei įkalbi fotografuotis, turi porą minučių ir viskas. O kiek užtrunka trikojos pastatymas, fotoaparato prisukimas, reikalingo aukščio nusistatymas, kampo parinkimas. Ilgiau, nei vaikas pozuoja. Tad ir dirbu be trikojo. Bet ne dėl to, kad nevertinu. Tiesiog jis man šioje situacijoje nepadeda, o trukdo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 vasario 2012 - 22:39
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 22:09)
Pradžioje tiesa reiktų suvokti kas tau labiausiai patinka. Portretai, gamta, maisto fotografija ir t.t..

O tai tikrai yra butina - susivokti ir apsistoti tie viena kazkuria sritim? Man pvz daug kas patinka - ir geles, ir makro, ir urbanistika, ir keliones, ir visokios detales... Tai ir meginu kol kas visko po truputi. Ko gero, darau sau meskos paslauga, nes mokausi daug leciau, taip blaskydamasi, bet kitaip man butu nuobodu, jei tektu save dirbtinai apriboti ir susikoncentruoti tik i kazkuri viena zanra... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 10, 23:40)
O tai tikrai yra butina - susivokti ir apsistoti tie viena kazkuria sritim? Man pvz daug kas patinka - ir geles, ir makro, ir urbanistika, ir keliones, ir visokios detales... Tai ir meginu kol kas visko po truputi. Ko gero, darau sau meskos paslauga, nes mokausi daug leciau, taip blaskydamasi, bet kitaip man butu nuobodu, jei tektu save dirbtinai apriboti ir susikoncentruoti tik i kazkuri viena zanra... g.gif

na tokia nerašyta taisyklė, visų galų meistras nebūsi.
Man patinka fotografuoti žmones. Viso kitko, nemoku. Na ir nesuku sau galvos, nes žinau, kad sukus apsisukus vistiek tik žmones noriu fotografuoti.
Atsakyti
tai del idomumo pabandysiu pakeist. Ateiciai idomu ant kiek galima pagerinti smile.gif

1. atsidaryk RAW faila

2. user posted image

3. user posted image

4. user posted image

5. čia šepetėlis, nes aš labai ilgai su automatiniu piešdavau doh.gif neįsivaizduoju kaip taip įmanoma laugh.gif
user posted image

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 10, 22:33)

Tu man atleisk, bet trikojis tai mano mylimiausias daiktas iš viso to ką turiu iš fototechnikos biggrin.gif ir dažniausiai žaidimai bei auto neįmanomi man be jo. Jau visai pakalbėjai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 vasario 2012 - 22:50
QUOTE(rG @ 2012 02 10, 23:45)
1. atsidaryk RAW faila

Aciu rG, kad nepatingejai taip issamiai parodyti smile.gif
Atsakyti
Aciu rG, kad nepatingejai taip issamiai parodyti  smile.gif

Dar labai svarbu.
Jei norit iš naujo paredaguoti tas redaguotas vietas, galit sugrįžti atgal ir paspaudus ant rutuliuko iš naujo redaguoti. Jei visai nusigrybauta, tada susirandam štai čia ir spaudžiam

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 vasario 2012 - 22:57
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 22:42)
na tokia nerašyta taisyklė, visų galų meistras nebūsi.

Vadinasi, as busiu barbe devyndarbe... na ir tebunie smile.gif

QUOTE(rG @ 2012 02 10, 22:45)
Tu man atleisk, bet trikojis tai mano mylimiausias daiktas iš viso to ką turiu iš fototechnikos biggrin.gif ir dažniausiai žaidimai bei auto neįmanomi man be jo. Jau visai pakalbėjai biggrin.gif

Mielai atleidziu mirksiukas.gif Kalbu, ka prisimenu, ne karta ir ne viena sake, nesuprantu, kam reikia jo ir niekad nenaudoju. Matyt, man ir uzsifiksavo ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 10, 22:55)
Vadinasi, as busiu barbe devyndarbe... na ir tebunie  smile.gif
Mielai atleidziu mirksiukas.gif Kalbu, ka prisimenu, ne karta ir ne viena sake, nesuprantu, kam reikia jo ir niekad nenaudoju. Matyt, man ir uzsifiksavo ax.gif  biggrin.gif

Per fs niekada nenaudoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 02 10, 23:45)
1. atsidaryk RAW faila

blink.gif notworthy.gif

kas ziurit ta tiesiogine laida, kaip jums? man kai pradejo fotografuoti tai g.gif tikejausi kazko daugiau, o nemaciau nieko superstebuklingo ko as negaleciau padaryti pasistengusi g.gif kad ir tokie elementarus dalykai kaip fono pritaikymas - fotografuoja taip, kad matosi siena su langu. Jeigu veliau noretu ta nuotrauka apkirpti, reiktu nukirpt koja. Tai tik smulkmena, kuri man uzkliuvo. Speju, kad paskui prie ps ilgiau pasedi g.gif ir siaip, speju, is tu nuotrauku ka padaro, tinkamas apdirbimas ps puse sekmes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 10 vasario 2012 - 23:00
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 10, 22:56)
blink.gif  notworthy.gif

kas ziurit ta tiesiogine laida, kaip jums?

Na,man tai labai fainai... Įdomi ta virtuvė labai.
Dariau skrynus, vėliau pasižiūrėsiu nustatymus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 vasario 2012 - 23:04
QUOTE(eglliux @ 2012 02 10, 17:07)
histograma tu nuotrauku, maximumas yra per viduri tai maniau cia ir yra kad gerai iseksponuota. Ir dar fotografuojant ant nuliuko atsistoja ekspozicija ar kaip cia pasakyti bijau nusisneketi  blush2.gif  blush2.gif

Aš fotografuoju M režimu, expoziciją beveik visada didinu per vieną, du stopus.
Ir dar visada šviesinu jau po to biggrin.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 17:44)

Šaunuolė, super užduotėlę suruošei.
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2012 02 10, 22:59)
na,man tai labai fainai...
Dariau skrynus, vėliau pasižiūrėsiu nustatymus smile.gif

Iso visur 5oo biggrin.gif F/2, išlaikymas 1/800.
g.gif
(pradžios nemačiau, čia kalbu apie tą kur fotely su kailiniais , prie lango)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 10 vasario 2012 - 23:10
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 10, 23:07)
Iso visur 5oo biggrin.gif F/2, išlaikymas 1/800.
g.gif

Tingiu daba žėt biggrin.gif
pagal viską mažinčiau ISO ir ilginčiau išlaikymą biggrin.gif Bet nemanau, kad taip labai jau visad ir dirba, gi čia seminaras, pripuolamai smile.gif (pasižiūrėjau, visokių yra nustatymų)

Mane labai domina technika, patalpos, bendravimas. Bet jau galvą skauda nuo visko, dukrelę paguldžiau tai ramiau, o tai dar nuotraukas redaguoju, čia pliurpiu ir dar seminarą žiūrau, kas aš per žmogus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 vasario 2012 - 23:12