Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aš chemijos olimpiadoj antrą ir ketvirtą vietą esu laimėjus, nors turėjau trimestruose minimumus paskutinėse klasėse, todėl, kad mokytoja žinojo, kad mano tikslas ne chemija, tai ji mane išleisdavo iš pamokų biggrin.gif Visi pavydėdavo lotuliukas.gif Nors jaučiu aš tą mokytoją nervindavau labai, todėl ji ir išleisdavo.

Mergaitės, rašau Jums dėl neįsirėminimų todėl, kad Jums pačioms bus lengviau, buvo momentas, kada aš labai kankinausi dėl netobulos fotografijos. Jei tas tai anas. Jei ne tas, tai kitas. Vis kažkas negerai, ėjau iš proto dėl smulkmenų. Ir vieną dieną - prašvitimas biggrin.gif Ne tame gi didžiausia esmė. Svarbiausia pagrindus mokėti, tobulėti techniškai, o visa kita ateis savaime. Ir tikrai ne per metus, ne per du. Ir man visai smagu tai žinot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 vasario 2012 - 21:53
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 19:42)
na kad jau ne į temą rašom, tai dar pridėsiu.
Sekantį ketvirtadienį Vokietijoj neaiški šventė. Jei tiesiogiai versti, tai Senmergių diena  biggrin.gif Merginos eina vienos, be vyrų švęsti. Tai irgi esu apmąstymuose, ar man pridera eiti švęsti, kai vyrą turiu.

Faina šventė, sakyčiau. O Senbernių diena irgi būna?
Atsakyti
Merginos, o kaip reikia atsirinkti, koks foto stilius tau tinka ir patinka? Daugumos jusu darbus maciau, ir dauguma patinka, bet jie tokie skirtingi!
Turbut tik bandymo budu, ar ne? smile.gif

chemija doh.gif mokytoja pamenu kokia buvo kvanka... doh.gif nemegau chemijos lb, as humanitare smile.gif
Atsakyti
Gal jau kitos matet, bet pasidalinu

Worls Press Photo
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 21:42)
na kad jau ne į temą rašom, tai dar pridėsiu.
Sekantį ketvirtadienį Vokietijoj neaiški šventė. Jei tiesiogiai versti, tai Senmergių diena  biggrin.gif Merginos eina vienos, be vyrų švęsti. Tai irgi esu apmąstymuose, ar man pridera eiti švęsti, kai vyrą turiu.

o tai cia netekejusiu svente, ar moteru diena kazkokia? smile.gif
Atsakyti
Kaip galima isdegimus pasalinti ? Ar imanoma su Lightroom'u? Kur siandien buvau idejusi foto su vaza ant sniego, ar ja galima isgelbeti? ar mesk lauk ir fotkint is naujo? 4u.gif
Atsakyti
Kristaline,

skirti laiko foto žiūrėjimui. Įvairiuose psl. Lankyti parodas. Vartyti fotografijos albumus.
Fotografuoti.
Viską kartu sudėjus, atsirinksi kur tavo širdys pradeda dainuoti.
Pradžioje tiesa reiktų suvokti kas tau labiausiai patinka. Portretai, gamta, maisto fotografija ir t.t..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 vasario 2012 - 22:12
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 22:43)
OMG chemija.. mokykloj 10-balėj sistemoj vos 4 turėjau  biggrin.gif  gėėėda biggrin.gif

aš va galiu matiekos arba informatikos mokytoja būt, bet ačiū, gal ne  biggrin.gif  bijau aš tų aršių vaikų  doh.gif  praktika atlikinėjau, tai pasaka buvo.. labai patiko, tokioj mokykloj tai dirbčiau.. bet dauguma kas dirba dideliose mokyklose, tai sakė- košmaras....

mokiausi ir as ten lotuliukas.gif Po 2 metu, kai istojau, kur norejau, ziauriai dziaugiausi ir pabegau... Iki siol prisimenu matematines analizes bei algebros ir skaiciu teorijos paskaitas, fui fui fui.... Bet aisku, geriau, nei chemija blush2.gif

QUOTE(веро @ 2012 02 10)
Kaip galima isdegimus pasalinti ? Ar imanoma su Lightroom'u? Kur siandien buvau idejusi foto su vaza ant sniego, ar ja galima isgelbeti? ar mesk lauk ir fotkint is naujo?  4u.gif

Nelabai pasalinsi, manau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 10 vasario 2012 - 22:24
QUOTE(веро
@ 2012 02 10, 22:08)
Kaip galima isdegimus pasalinti ? Ar imanoma su Lightroom'u? Kur siandien buvau idejusi foto su vaza ant sniego, ar ja galima isgelbeti? ar mesk lauk ir fotkint is naujo?  4u.gif

su RAW nedidelio lygio išdegimus galima pašalinti, net atsiranda detalės iš baltos vietos. Bet šiaip sudėtinga ir reikia vengti. Tavo atveju laisvai galima atgaminti, bet įtariu ne su RAW fotografuoji?
Pabandyk patamsinti tam tikras vietas šiaip ir pažiūrėk kas gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 22:09)
skirti laiko foto žiūrėjimui. Įvairiuose psl. Lankyti parodas. Vartyti fotografijos albumus.
Fotografuoti.
Viską kartu sudėjus, atsirinksi kur tavo širdys pradeda dainuoti.

zodziu, reikia lb daug laiko investuoti i tai...

o del tos sventes, manau, jei bus noro smagiai praleisti vakara - pirmyn, o jei noresis likti namuose, irgi gerai smile.gif
As kaip noreciau i koki vakareli... rolleyes.gif arba bent user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 02 10, 23:17)

su RAW nedidelio lygio išdegimus galima pašalinti, net atsiranda detalės iš baltos vietos. Bet šiaip sudėtinga ir reikia vengti. Tavo atveju laisvai galima atgaminti, bet įtariu ne su RAW fotografuoji?
Pabandyk patamsinti tam tikras vietas šiaip ir pažiūrėk kas gaunasi smile.gif

Fotografuoju RAW+JPEG, tai del idomumo pabandysiu pakeist. Ateiciai idomu ant kiek galima pagerinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 12:55)
jurzole, na peržiūrėjau tavo darbus

Aciu, kad nepatingejai parasyti mirksiukas.gif Ir kad pagyrei pries sudirbdama biggrin.gif Rimtai, aciu tau, nes suminejai keleta dalyku, apie kuriuos nei pagalvojusi nebuvau. Reikes dabar pagalvoti. O del esmines problemos - kitokio matymo ir pateikimo - tai tikrai zinau, kad truksta man jo. Tik man neiseina taip - siandien pasakei paieskoti idomesnio matymo kampo, o as rytoj jau rasiu ir atnesiu smile.gif As is tu, kurie letai mokosi, ir jau nebepykstu ant saves del to. Bet gal pamazu ismoksiu, ar bent pramoksiu. O tau jei dar kada kils noras "uzsisesti" ant mano nuotrauku, tai maloniai prasom, komentarai visada laukiami 4u.gif

Tiesa, kas suglumino siek tiek, tai priekaistas del per daug taisyklingu nuotrauku. Nesupratau jo unsure.gif Bet paskui pagalvojau, kad jei nuotrauka sterili, nera joje gyvybes, tai jos taisyklingumas tikrai gali uzkliuti. Nors vis tiek pasidziaugiau, kad bent jau taisykles, pasirodo, ismokau - nuosirdziai sakau, nezinojau biggrin.gif

QUOTE(EZM @ 2012 02 10, 16:08)
noriu pakritikuoti ND2 užduotyje esantį "Patarimą" (Mažindami diafragmą didinkit iso)

Ir as bandziau kritikuoti, ir viena naujoke neseniai to paties klause. Aisku, kad ne visada ISO reikia didinti (ir man tikrai atrode kiek keistai, kai gerai padarytas ND nebuvo uzskaitytas, nes nebuvo didintas ISO), bet matyt siame ND tai svarbu. Nors paaiskinimas/prierasas prie ND nepakenktu, nes ne visi naujokai ateina nieko neismanydami apie nustatymus, kai kuriems kyla klausimu smile.gif

Kita vertus, cia juk supermamu forumo tema, daug kas vaikus fotografuoja - tada ISO aktualu, trikojo gi nepasistatysi....

QUOTE(sayonara @ 2012 02 10, 17:28)
kasdien darbo reikalais bendrauju su profesionalais (na, jei spaudos fotografai gali būti vadinami profesionalais), tai dar nė vieno nemačiau fotkinančio su trikoju. o apšvietimo sąlygos itin įvairios. ir gana sudėtingos. tai leisiu sau nesutikti su knyga. kažkas susimokėjo, kad trikojus reklamuotų. ar toje knygoje nėra trikojo fotkės, nesimato logotipo? biggrin.gif

Na gal neperdekim mirksiukas.gif Jei kasdien darbo reikalais bendrautum su peizazu fotografais, greiciausiai nepamatytum nei vieno, fotografuojancio be trikojo. Profesionalai naudoja trikoji, jei realiai imanoma ji naudoti, nes zino, kad nuo to padides nuotraukos ryskumas, o jiems tai svarbu, ypac jei didesnio formato spausdintu nuotrauku reikia. O jei negali, kaip pvz naujienu fotografijoje, tai ir nenaudoja, sukasi kitaip. Bet kad trikojis - geras daiktas, tai faktas. Kad sioje temoje jie nebaisiai vertinami - irgi faktas, seniai pastebejau smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 17:44)
Štai jums dvi foto. Vieną parinkau su akivaizdžiom klaidelėm, kurios paprastai čia temoje minimos. O kitą parinkau tam, kad joje yra daug ką pasakyti, t.y. ir apie taisykles pakalbėti ir šiaip...

Puiki uzduotis thumbup.gif Man patinka abi nuotraukos. Ta su zuvedrom, laivais ir porele labiau, nors net nezinau, kodel, nes nematau joje istorijos, apie kuria kalbejo Svajone. Man tiesiog grazu blush2.gif Vaikas su kaciuku - siai nuotraukai visus trukumus galeciau atleisti, nes ji labai silta ir intymi, ir tada dzin, kad kazkas nukapota, ar fokusas ne ten, ar dar kazkas ax.gif
Atsakyti