Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 19:35)
mano stilius irgi ne toks  smile.gif  bet turiu ir tokių foto atostogų albume.

Tai aš juolabiau miksuota, nes išvis neturiu jokio stiliaus biggrin.gif Nors gal jau jaučiu, kad mano stilius yra linksmas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 10, 19:24)
Nu ok, o dabar be jokiu asmeniskumu.... man tiesig nuosirdziai idomu...
Ar yra ir ar gali buti viena ir teisinga nuomone apie nuotrauka ? ax.gif  ax.gif

Tarkim, kazkieno vienoks "skonis", supratimas apie grozi, fotografija, pasakojima, knygas, paveikslus o kitu - kitoks...
Cia kaip su filmais. Vieniems patinka  fantastika, kitiems siaubo, o tretiems - melodramos...
ar, tarkim, fotografai arba kad ir fotografijos destytojai sutartinai sakytu, kad ji gera?  ax.gif

aišku, kad nebūna vienos ir teisingos nuomonės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 18:44)

Štai jums dvi foto. Vieną parinkau su akivaizdžiom klaidelėm, kurios paprastai čia temoje minimos. O kitą parinkau tam, kad joje yra daug ką pasakyti, t.y. ir apie taisykles pakalbėti ir šiaip...
Nesakysiu kuri foto yra kuri. Atsekit pačios ir nebijokit, tikrai neįsižeisiu dėl jokio komentaro
pirma foto
antra foto

bigsmile.gif
priimu zaidima biggrin.gif tolimesniu nuo sio posto postu neskaiciau. tad gali buti jau pakomentuota.
man antroji foto atrodo tvarkinga - suderintos spalvos, yra rysys tarp subjektu, yra sufokusuota, islaikyta trecdaliu taisykle, nenukirpta per sanarius, zodziu fain.
pirmoji - visu pirma, noretusi spalvotos. JB cia, mano manymu, netinka. sufokusuota neaisku i ka (lyg tai i zuvedra ant pilies, nesiziuri nei toji zuvedra, nei pilis smelio), zuvedra pirmam plane sulieta, reiskias, reikejo pasirinkti mazesni islaikyma. Toj nuotraukoj visko per daug - ir sirdute, ir zuvedros. Galetu buti gal tik viena kokia simpatiska zuvedra arba porele. Arba labai grazi pilis supilta (sufokusuota turetu buti i ja). Sirdutes cia nereikia, jau ir taip aisku, ka noreta pasakyti. Dar tie laivai fone nesiziuri - atrodo kaip kleckai. Laivai turetu buti arba pakankamai dideli, arba isvis nesimatyti. Rinkciausi kitoki rakursa, nes nera triju trecdaliu taisykles. tai va tik tiek smile.gif ar bent kiek pataikiau?

Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 20:17)
mghm, tikrai.. šakės smile.gif aš apakau, tikrai labai stiprus darbas, ir dar tieeeeeek kalbančios nuotraukos aš nemačiau smile.gif

as apakus biggrin.gif

dar pridursiu, kad zuvedros atrodo issigandusios, ko mano manymu neturetu buti. tongue.gif vat tongue.gif oi, dar kiek daug man reikia suzinoti ir ismokti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 10 vasario 2012 - 19:53
merginos, kurios ilgiau fotkinat, sąmoningai naudojat tas žūt būt "būtinas" trečdalio taisykles? aš tai iš vis , labai dievinu darbus su centrine kompozicija, tik ale man pačiai tai nesigauna gražiai pateikt.. na taip, kad būtų galima pateisint tą centrinę kompoziciją..

ir iš vis, turiu didelę problemą, taip pripratau komponuot į kvadratą, tai kai dabar pasiimu fotkint su normaliu 3x2 formatu, aš pasimetu, ir nebežinau ką daryt biggrin.gif ta prasme žiauriai sudėtinga dabar komponuot į standartinį formatą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 10 vasario 2012 - 19:51
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 19:48)
merginos, kurios ilgiau fotkinat, sąmoningai naudojat tas žūt būt "būtinas" trečdalio taisykles?  aš tai iš vis , labai dievinu darbus su centrine kompozicija, tik ale man pačiai tai nesigauna gražiai pateikt.. na taip, kad būtų galima pateisint tą centrinę kompoziciją..

Kartais labai labai reikia, nežinau kodėl. Nu matai, kad reikia ją panaudot, ypač 3x2.

Bet 2x3 ar 1x1 tai tikrai ne biggrin.gif
Atsakyti
primenu, kad vyksta siuo metu buduaro fotografijos 3 dienu live seminaras. sian pirma diena 4u.gif jei tik kas turite galimybe, siulau paziuret smile.gif naudinga visiems, nes sau nauda jauciu nerealia.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 20:48)
merginos, kurios ilgiau fotkinat, sąmoningai naudojat tas žūt būt "būtinas" trečdalio taisykles?  aš tai iš vis , labai dievinu darbus su centrine kompozicija, tik ale man pačiai tai nesigauna gražiai pateikt.. na taip, kad būtų galima pateisint tą centrinę kompoziciją..

man labai patinka centruoti. Ypač fotografuojant su vd. formatu.
Bet tada stengiuosi kažkaip subalansuoti.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2012 02 10, 19:51)
primenu, kad vyksta siuo metu buduaro fotografijos 3 dienu live seminaras. sian pirma diena  4u.gif jei tik kas turite galimybe, siulau paziuret smile.gif naudinga visiems, nes sau nauda jauciu nerealia.

Ačiū, kad nepamiršti, niekad nepamiršk biggrin.gif Dėl to, kad aš žiauri užuomarša biggrin.gif

Žiūriu dabar. Gaila, kad nelabai pavyksta suderint su darbais, turiu retušuot
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 19:51)
man labai patinka centruoti. Ypač fotografuojant su vd. formatu.
Bet tada stengiuosi kažkaip subalansuoti.

man ir su vidutiniu, ir kas sugeba su standartiniu formatu patinka, ypač veža tokie statiški , centruoti portretai
Atsakyti
supratau... dekui uz nuomones....
Va man paciai butu idomu paziureti i sia nuotrauka po keliu metu.... Ir dar idomu butu paklausti ne SM fotografu nuomones... Yvette, ar galiu ?
Tokios nuotraukos man asmeniskai yra visiskai ne prie sirdies... Idomu, ar kada nors bus kitaip.

Beje, dekui Yvettei uz sita manksta 4u.gif Labai naudinga, manau 4u.gif Isvis labai faina, kai yra tokiu paprastu ir geranorisku zmogiuku 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 10 vasario 2012 - 20:07
Merginos, kokia kūno dalis yra žodžiu, kuris nežinau kaip rašosi, bet tariasi - enkls.

Anglų k.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 10 vasario 2012 - 20:24
QUOTE(rG @ 2012 02 10, 18:24)
Merginos, kokia kūno dalis yra žodžiu, kuris nežinau kaip rašosi, bet tariasi - enkls.

Anglų k.

čiurna
Atsakyti