QUOTE(Whatever? @ 2012 02 10, 19:24)
Nu ok, o dabar be jokiu asmeniskumu.... man tiesig nuosirdziai idomu...
Ar yra ir ar gali buti viena ir teisinga nuomone apie nuotrauka ?
Tarkim, kazkieno vienoks "skonis", supratimas apie grozi, fotografija, pasakojima, knygas, paveikslus o kitu - kitoks...
Cia kaip su filmais. Vieniems patinka fantastika, kitiems siaubo, o tretiems - melodramos...
Ir ar tarkim man ta nuotrauka po keliu metu atrodytu gera/grazi ir teisinga? ar, tarkim, fotografai arba kad ir fotografijos destytojai sutartinai sakytu, kad ji gera?
Aš pasakysiu taip. Yra tokia Bronė Buivydaitė. Savo akim mačiau, kaip jos knygos iš bibliotekos graibstomos. Nerasi nė vieno mokslininko, kuris ją tyrinėtų kaip rašytoją. Nebent kaip štampinės kompozicijos karalienę.
Ir tai, kad ji patinka masėms ją iškelia aukščiau kitų? Tiesiog neliks jos, tie rašiniai neturi išliekamosios vertės. Tai visų laikų tema, visais laikais buvo tokių kūrinių.
Tiesiog yra tam tikras etapas, kada suvoki kas yra kūrinys. Įmanoma to išmokti. Net ir kai būna ne tavo skonio. Bet paprastai gyvenant, neturtinant savęs iš vidaus, galima to ir nesuprasti. Bet vis tik kai kuriems įgimta jausti. O ir čia, manau merginos kai kurios tiesiog pritempė tą nuotrauką prie kritikos. O gal ir tikrai nepatiko, nieko čia tokio
Mano stilius irgi ne toks, bet aš jaučiu, kad ši nuotrauka nepaprasta.