Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

o man pirma nuotrauka kaip tik labai grazi kazkaip ne per daug man ten visko, tik jei as daryciau gal deciau pvz rysku fokusa pauksciams, kad visa kita dar labiau susilietu i viena visuma tokia, o siaip man cia labai grazu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 17:44)
Niekas per galvą už komentavimą neduos, bet jum turėtų naudos būti. Gal prasilaušit ir temoje galėsit komentuoti be baimės.

Jei galima...
Man berniukas su kaciuku patinka wub.gif noretusi lb uzakcentuoto fokuso ant tos vietos, kur berniukas liecia kaciuka.

Foto su zuvedrom. Ojej kiek visko ten daug, nlb net aisku ka norima parodyti, ar porele, ar kirus, ar pily, ar ta sirdele. Tas kiras desineje labiausiai krenta i akis, isplaukes kazkoks.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 18:20)
manau prob išsispręs, kai leisiu Svajonei pasisakyti  biggrin.gif

biggrin.gif Reiskia vis del to kazkur nusisnekejau. Nu nieko, lauksim Svajones pasisakimu ir ziuresim biggrin.gif Bet man tai patiko pats sumanymas thumbup.gif Kai jau paskatinta pasireiks, tai ne taip ir baisu nusisneket, kai zinai kad paskui tau tavo klaidas pasakys (nu arba pati gausiu suprast) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(EZM @ 2012 02 10, 18:21)
Pacituosiu ištrauką iš knygos apie fotografiją atsižvelgdamas į čia keliamus tikrai didelius reikalavimus dėl ryškumo ir fokuso.

O kodel tu taip bijai ISO kelt? ... jei neuzkeli labai daug, tai nera tu triuksmu....
Siaip tai ISO padidinti gerokai patogiau, nei trikoji tampyti..

O jei apsvietimas geras, islaikymas trumpas, tai kokia to trikojo prasme? g.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 18:44)
Laba,

visos temos neskaičiau, dar senąją baiginėju. Pastebėjau vis dažnesnius naujokų pasisakymus, kad nedrįstat kritikuoti, komentuoti ir t.t.
Taigi, visiems nedrįstantiems komentuoti užduotis. Priimti iššūkį arba ne.

Štai jums dvi foto. Vieną parinkau su akivaizdžiom klaidelėm, kurios paprastai čia temoje minimos. O kitą parinkau tam, kad joje yra daug ką pasakyti, t.y. ir apie taisykles pakalbėti ir šiaip...
Nesakysiu kuri foto yra kuri. Atsekit pačios ir nebijokit, tikrai neįsižeisiu dėl jokio komentaro
pirma foto
antra foto

Pamirškit, kad šios foto šeimos albumui. Situacija tokia. Aš naujokė. Atlikau ND ir pristatau šias dvi foto ir prašau jūsų komentarų. Temoje nėra pažengusiųjų, tik naujokai. Tad turim padėti vieni kitiems. Padėkit man susivokti ar teisinga linkme einu, ką galiu kitaip daryti, į kokias klaidas ateityje dėmesį atkreipti ir t.t.

Niekas per galvą už komentavimą neduos, bet jum turėtų naudos būti. Gal prasilaušit ir temoje galėsit komentuoti be baimės.

1. Su Katanuku :
Kompozicija labai jau keista
Nukapota viskas, kas imanoma - ir vaikas, ir katanukas smile.gif
Truksta erdves
Nezinau, ar tik man, bet zvilgnis sustoja ties nuotraukos viduriu, kur "issiliejus" klaviatura...
Fokusas man rodos vaiko rankovej (del sito nesu tikra)
Nors fotografuojami objektai labai zavus...

2. Pajury...
Juodai baltas labai pilkas...
Neaiskus fotografuojamas objektas(ar laivelis, ar paukstukai, ar zmogiukai, o gal sirdele is akmeneliu)
Horizontas beveik per viduri, per daug dangaus
zmones beveik vduryje....
Jei akcentuojami pauskciai, antro plano noretusi labiau isplaukusio....

As turbut daryciau 2 nuotraukas is sitos vienos - su paukstukais ir su zmogiukais...
antrajai rezciau smarkiai apacios ir desines...
Is siaip an atrodo, kas si nuotrauka yra ta, kurioje klaidu daugiau, nei pirmoje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 10 vasario 2012 - 18:37
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 10, 18:28)
O kodel tu taip bijai ISO kelt? ... jei neuzkeli labai daug, tai nera tu triuksmu....

Pritariu iš patirties. 400, 800 net labai nesijaučia iš tikrųjų, o pagelbėt labai gali. vasarą ISO nejudinu.
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 10, 19:28)

Na aš jį keldavau gan dažnai, bet rezultatas manes netenkino, jai sukelčiau iki 1600, nuotraukos būtų tikrai triukšmingos, taigi stengiuosi kelti ne daugiau 400. 800 jau tik iš tikros bėdos. Taip tai yra patogiau, lengviau, nesiginčysiu.
Atsakyti
aš nebegaliu kaip man niežti nagai biggrin.gif

apie vieną iš šių darbų, kad išanalizuot tai knygą možna parašyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 19:40)
aš nebegaliu kaip man niežti nagai  biggrin.gif

apie vieną iš šių darbų, kad išanalizuot tai knygą možna parašyt  lotuliukas.gif

na gerai gerai nebespirgėk jau. Rašyk knygą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(EZM @ 2012 02 10, 19:39)
Na aš jį keldavau gan dažnai, bet rezultatas manes netenkino, jai sukelčiau iki 1600, nuotraukos būtų tikrai triukšmingos, taigi stengiuosi kelti ne daugiau 400. 800 jau tik iš tikros bėdos. Taip tai yra patogiau, lengviau, nesiginčysiu.

dar priklauso ir nuo foto technikos... Geri, brangus fotoaparatai triuksmauja gerokai maziau net ir prie auksto ISO... Aisku, ne visi juos turi, bet jei yra galimybe toki tureti, tai irgi palengvina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 10, 19:50)
dar priklauso ir nuo foto technikos... Geri, brangus fotoaparatai  triuksmauja gerokai maziau net ir prie auksto ISO... Aisku, ne visi juos turi, bet jei yra galimybe toki tureti, tai irgi palengvina  mirksiukas.gif

sutinku, kaip ir šviesus stiklas. Bet tai jau kapitalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EZM: 10 vasario 2012 - 18:53
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 18:44)
na gerai gerai nebespirgėk jau. Rašyk knygą  biggrin.gif

Oj laukiam laukiam, Svajones knygos laukiam... ploja.gif
Atsakyti
pirmas kadras:
aš tai šioje beveik nieko blogo nematau smile.gif beprotiškai puikus ir sudėtingas darbas.. daugiaplanis kuris pasakoja istoriją, matau net 6 planus -pirmas- širdutė, antras-pirmoji žuvėdra, trečias - visos likusios žuvėdros, ketvirtas- porelė, penktas- horizonte laivai, šeštas- dangus.. istorijos neseksiu, įsijunkit vaizduotę, ir pačios pamėginkit perskaityti istoroją, nuo pirmo plano iki paskutinio smile.gif

pagal knygose aprašytas taisykles, nagalima, kad horizonto linija dalintų žmogų pusiau, ar "kirstų" ties kaklo linija.. bet šiuo atvėju taisyklė laaabai gerai sulaužyta, IR filtras išsuko iš padėties, nėra diddelio kontrasto tarp dangaus ir vandens, todėl horizonto linija tapo ne tokia ryški, ir mano manymu ten ta porelė įkomponuota idealiai..

kažkuri rašėt, kad dangaus per daug.. dangaus ne per daug, tas mažas, lengvas debesėlis giedrame danguje labai daug "šneka". Dangus šiame kontekste atlieka labai svarbų vaidmenį, ir pasakoja labai gražią šios istorijos "pabaigą",t.y. pasakojimo pabaigą.

ir šiaip, čia galima šnekėti ir šnekėti, tikrai labai kalbantis kadras.. kompozicija mano akimis ideali, gal šiek tiek trūksta erdvės kairėje.. daugiau viskas tame kadre pasverta, stabilu, stipru.
šaunuolė Yvette smile.gif

antras kadras:

standartinis buitinis, dauguma čia išsakė klaidas.. ždž- marš perfotografuot biggrin.gif
Atsakyti