Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 17:47)

Gi fotografuojant skirtingus dalykus, skirtingos ir irangos reikia. Jei autorius rasys, kad be teleobjektyvo ten kokio nors tai, net nepradek fotografuoti, gi nepulsi begti jo pirkti, nes tu portretus fotkinti tik planuoji... nu zodziu, issipleciau gal.

Viskas labai teisingai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(веро
@ 2012 02 10, 17:50)
Pabandziau atlikti uzduoteli baltas ant balto  smile.gif

na užduotėlė atlikta negerai smile.gif kadras pereksponuotas.. balta išdegusi dėmė yra..
Atsakyti
Šį savaitgalį vėl live seminaras. smile.gif Už valandos prasidės.
Apie ką - čia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 17:44)
Laba,

Niekas per galvą už komentavimą neduos, bet jum turėtų naudos būti. Gal prasilaušit ir temoje galėsit komentuoti be baimės.

ale kaip baisu rolleyes.gif nezinau kolkas man kliuva antra nuotraukele kazkodel, nezinau susikoncentruoja demesys i isplaukusia desine berniuko rankyte, nelabai suprantu kas sufokusuota yra g.gif gal truputi daugiau veiduko noretusi matyti nes tai ties akyte nuotrauka baigiasi ir kaciukas nevisas dar matosi. Nezinau mastau taip kolkas, pasakykit ar bet biski i ta puse blush2.gif blush2.gif labai jau nedrasu, nors siaip drasos gyvenime kaip ir netruksta rolleyes.gif
Atsakyti

aš galiu pasireikšt ? biggrin.gif jau pradėjau rašyt komentarą, po to pagalvojau, kad gal man nemožna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 10 vasario 2012 - 18:04
nu pabaigiau skaityti. Kokios diskusijos, nepasitenkinimai. Jeeeeeetus.

Kristalines, jei dar neturi trečio užskaitymo, tai užskaitau tavuosius.

Nepamenu naujai prisijungusio vyruko vardo, na su laiku įsidėmėsiu. Labai nuliūdau, kai pradžioje buvo užskaitytas nd su neišlygintu pagrindu. Ne pasiteisinimas, kad čia atėjai fotkint mokintis, o ne lyginti. Žinok fotografams kartais gali prireikti ir aktoriais pabūti, ir makiažą padaryti ir architektu ir t.t.... tad ir pagrindo išlyginimo išmokti nepakenks.
Dėl trikojo teisus esi, bet realybė nuo teorijos skiriasi. Tarkim krikštynas kokias ar vestuves pabandyk su trikoju pafotografuoti. O bažnyčių kokių tamsių būna. Tam ir reikia to ND, kad išmoktum dirbti be trikojo. Kai išmoksi, paskui jau tavo reikalas kaip tu fotografuosi.
Taisyklės yra visiem tokios pačios, priimti arba atmesti. Ateinat į bendruomenę, prisitaikykit prie jos, priimkit čia galiojančias taisykles. Jos ne iš mėnulio trauktos.
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 19:03)
aš galiu pasireikšt ?  biggrin.gif  jau pradėjau rašyt komentarą, po to pagalvojau, kad gal man nemožna biggrin.gif
tu truputėlį lukterk, kol visai visai naujai prisijungusios pasireikš. Nes kiek pamenu komentuoti moki. Tad nenoriu, kad ant kelio užvestum visai nežinančius ką ir kaip sakyti, arba bijančius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 vasario 2012 - 18:07
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 18:07)

Papildyta:
tu truputėlį lukterk, kol visai visai naujai prisijungusios pasireikš. Nes kiek pamenu komentuoti moki. Tad nenoriu, kad ant kelio užvestum visai nežinančius ką ir kaip sakyti, arba bijančius.

ok, užsiseivinu nes visą paklodę "privariau" biggrin.gif
Atsakyti
Nu bandom toliau fotkinti kam kaip išeina, ryt bandysiu gerinti ND.
Gražaus jums vakaro
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 18:44)
Niekas per galvą už komentavimą neduos, bet jum turėtų naudos būti. Gal prasilaušit ir temoje galėsit komentuoti be baimės.

Bandau pakritikuot:
1. Su žuvėdromis. Per daug objektų kadre ir paukščiai ir pilis ir porelė ir širduotė... Mano nuomone tos širdelės išvis nereikia. Nepatinka kompozicija, porelę norėtųsi pastumti šiek tiek į dešinę pusę, horizontą arba šiek tiek pakelti aukščiau, arba nuleisti. Fokusas lyg ir nušokęs, gal pagrindiniu reikėjo pasirinkt kitą objektą... Akcentuot porelę, arba pasirinkt kitą fotografavimo kampą pvz.:fotografuojant pritūpt ir fokusuot į žuvėdrą ant pilies, kad antram plane būtų neryški porelė, mano nuomone būtų įdomiau.
2. Labai patinka emocija, tokia jauki, tikra. Gaila nukąstos katytės ir berniuko norėtųsi gal šiek tiek daugiau, trūksta erdvės. Akis laksto nuo berniuko prie katytės, neaišku kuris čia pagrindinis objektas. Veidukas gal šiek tiek pilkuoja. Bet emocija atperka visus minusiukus, man šita labai patiko.
Atsakyti
Nesakysiu kuri foto yra kuri. Atsekit pačios ir nebijokit, tikrai neįsižeisiu dėl jokio komentaro
pirma foto
antra foto

Na pabandysiu blush2.gif
Nuotrauka 1:
Mano akiai per daug detaliu, neaisku kas akcentuojama, ar pauksciai, ar sirdele, ar porele prie juros, ar ta smelio pilis. Per daug dangaus, kuris nieko nesako. Kad ir kiek ieskojus nesuradau kuriame is isvardintu dalyku buvo fokusojama g.gif paplauke ir pauksciai ir zmones, tai gal ir ranka sudrebejo fotografo. Jeigu noreta akcentuoti paukscius tai be fokuso trukumo dar truksta kaires ir per daug desines. Dar per tamsi kazkiek man ta foto.
Nuotrauka 2:
Labai miela ir silta nuotrauka, tik siek tiek gal pakeisciau fotografavimo kampa, gal geriau ziuretusi fotografuojant ne is prekio, o is siek tiek desines (kad berniukas butu arciau fotoaparato, kaciukas toliau), kad itilptu kaciuko ausyte, nebutu taip suspaustas berniukas. Kaip ir viskas g.gif
Nezinau, gal kur stipriai nusisnekejau. Tai noreciau komentaru savo komentarams, ar bent kazkiek jie i tema blush2.gif

Dar norejau pasidalint kad bus snd vel seminaras uz 45minuciu cia. Gal kam idomu bus 4u.gif

Kol rasiau komentara jau Ka paminejo seminara, nu reiskia ilgai gimdziau ta komentara Yvettes nuotraukom, gi baisu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 10 vasario 2012 - 18:19
QUOTE(Yvette @ 2012 02 10, 18:44)

Štai jums dvi foto. Vieną parinkau su akivaizdžiom klaidelėm, kurios paprastai čia temoje minimos. O kitą parinkau tam, kad joje yra daug ką pasakyti, t.y. ir apie taisykles pakalbėti ir šiaip...
Nesakysiu kuri foto yra kuri. Atsekit pačios ir nebijokit, tikrai neįsižeisiu dėl jokio komentaro
pirma foto
antra foto

Bandau pakomentuoti.

Del pirmos nuotraukos turiu abejoniu, kai pirma karta paziurejau i ja, tai atrode, kad viskas joje gerai. O kai pradejau ziureti ilgiau, tai akys pradejo begioti nuo laivu iki zmoniu, nuo pauksciu iki sirdeles. Siaip pirmam plane paukstukas mano manimu tinka cia pagal trecdaliu taisykle, horizonto linija gal siek tiek norestusi pakelti i virsu. Spalviskai labai patinka si nuotrauka. Bet atrodo kad per daug objektu turi.

Del antros, siaip ji man labai grazi, svelni tokia, bet truksta vaiko ir kaciuko, tokia labai suspausta atrodo.
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 02 10, 19:15)
Nezinau, gal kur stipriai nusisnekejau. Tai noreciau komentaru savo komentarams, ar bent kazkiek jie i tema  blush2.gif

manau prob išsispręs, kai leisiu Svajonei pasisakyti biggrin.gif Ir dar Sayonara galėtų paskui brūkštelt komentarą nuotraukoms, vėlgi galvodama, kad aš naujokė ir čia mano prisistatymo foto ir man reikia pagalbos susivokti kuria linkme eiti. Tada galėsit palyginti komentarus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 vasario 2012 - 18:22