Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 02 10, 17:16)
na kiekvienam savo...ir kiekvienas pagal galimybes, aš nieko nesakau 4u.gif

savo vyrą ne ką dažniau matau, kokią valandą-dvi per dieną...vėlai vakare...vaikai pas mane du ir šuo...kažkokiom dideliom fotosesijom aišku nesiryžtu kai visi einam, bet pasitaiko, kad einu su fotiku ir tokiais atvejais..vienas vaikas nešynėj arba vežime, kitas būtinai kimbasi į ranką, kitaip neina...šuo už pavadžio iš kitos pusės...aišku, šunį paleidžiu kai nueinam į pievą..
dabar kaip prisimenu, tai su vienu vaiku ir šuniu man nebūdavo kas veikti biggrin.gif prisivazodavom visur ir po daugybę val lotuliukas.gif

bet jei stabteli, ir vaikas vezime atsibunda isjkart, tai nepafotkinsi niekaip mirksiukas.gif ir tai dbr ziema islekiam trumpam i lauka tik, salta, nepaklaidziosi ilgai. Bet pavasari/vasara bus kitaip, lauke dienas leisim, tai manau fotikas neatlips nuo ranku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 18:05)
žinok nusišneki smile.gif nepyk, bet tikrai nusikalbėjai smile.gif

[QUOTE]

Pacituosiu ištrauką iš knygos apie fotografiją atsižvelgdamas į čia keliamus tikrai didelius reikalavimus dėl ryškumo ir fokuso.

"Tad nors ir esama daugelio dalykų nuo kurių priklauso nuotraukos ryškumas, svarbiausias jų - fotografavimas su trikoju. Tiesą sakant svarbiausias dalykas, kuris skiria profesionalą nuo megėjo, yra tas, kad profesionalas visada fotografuoja su trikoju (net ir dienos šviesoje). Taip žinoma, darbo daugiau, tačiau tai esminis dalykas kurio truksta megėjui."

Jaigu esatę skaitę knygų apie fotografavimą, tikrai esate perskaitę ir šitą citatą. Tai ne aš sugalvojau.
Čia galite priimti kaip gynybą kad nusišnekėjau, galite priimti kaip patarimą, čia jau Jums spresti.

Esu mėgėjas. trikojo naudą matau labai smarkiai. ir žinoma tikrai nieko neverčiu jo įsigyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EZM: 10 vasario 2012 - 17:25
Sveikos,

į pirmą psl pramiegojau, kitą kartą gal spėsiu, o ir be to visai gerai smile.gif
QUOTE(Zirzė @ 2012 02 10, 12:58)
na, as suprantu, kad tas uzsiemimas yra dekupazas, bet na kodel visi deda rezultatus, kodel niekas neidedat proceso? ax.gif man butu idomu pamatyti stala nukrauta visokiausiom priemonem, teptukais, kempinelem ir dar visokiu menkniekiu, juk tai idomu ax.gif ir tik salia viso to tuomet ir rezultata pridet ax.gif

vakar bandžiau procesą fotų dėjimo į albumus fotkinti doh.gif nežinau, ar išdrįsiu rodyti...
Atsakyti
[quote=EZM,2012 02 10, 17:21]
[QUOTE]

Pacituosiu ištrauką iš knygos apie fotografiją atsižvelgdamas į čia keliamus tikrai didelius reikalavimus dėl ryškumo ir fokuso.

"Tad nors ir esama daugelio dalykų nuo kurių priklauso nuotraukos ryškumas, svarbiausias jų - fotografavimas su trikoju. Tiesą sakant svarbiausias dalykas, kuris skiria profesionalą nuo megėjo, yra tas, kad profesionalas visada fotografuoja su trikoju (net ir dienos šviesoje). Taip žinoma, darbo daugiau, tačiau tai esminis dalykas kurio truksta megėjui."

Jaigu esatę skaitę knygų apie fotografavimą, tikrai esate perskaitę ir šitą citatą. Tai ne aš sugalvojau.
Čia galite priimti kaip gynybą kad nusišnekėjau, galite priimti kaip patarimą, čia jau Jums spresti.
[/quote]

nelabai kas ginčijasi, tik čia didelė dalis merginų ne pažodžiui pagal knygas mokėsi, ir išmoko smile.gif

kasdien darbo reikalais bendrauju su profesionalais (na, jei spaudos fotografai gali būti vadinami profesionalais), tai dar nė vieno nemačiau fotkinančio su trikoju. o apšvietimo sąlygos itin įvairios. ir gana sudėtingos. tai leisiu sau nesutikti su knyga. kažkas susimokėjo, kad trikojus reklamuotų. ar toje knygoje nėra trikojo fotkės, nesimato logotipo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 02 10, 19:17)
Toks jausmas, kad mano žinutė buvo kažkaip ne taip suprasta. Nėra ten jokios potekstės.  rolleyes.gif
Aš tai tikrai lauksiu, nes jaučiu, kad gali geriau.  mirksiukas.gif

Kodel dabar taip? Cia tau ir rG rasiau, joukauju gi, panos 4u.gif Visks ok smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 10 vasario 2012 - 17:29
QUOTE(sayonara @ 2012 02 10, 17:28)
kažkas susimokėjo, kad trikojus reklamuotų.

drinks_cheers.gif
Uzsakomieji straipsniai ir knygos. Kiekvienas atsirenka pats, kam ko reikia ir kuo tiketi, kuo vadovautis.
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 17:34)
drinks_cheers.gif
Uzsakomieji straipsniai ir knygos. Kiekvienas atsirenka pats, kam ko reikia ir kuo tiketi, kuo vadovautis.

dabar labai daug komercinių "vadovėlių" fotografijos tema prikepta , kad kartais tikrai atrodo juokingų dalykų ten būna prirašyta.. šiaip bendram susipažinimui viskas gerai, bet nereikia ten visko pažodžiui suprasti
Atsakyti
QUOTE(EZM @ 2012 02 10, 17:21)

Ar čia ne iš Kelbio knygos? biggrin.gif Kažkur labai jau girdėta.
Atsakyti
QUOTE(EZM @ 2012 02 10, 17:21)

Tikrai nuolat nereikia. Turiu gerą trikojį, nepamainomas daiktas kai kuriose situacijose. Todėl jį turėti būtina. Bet tai nereiškia, akd jį naudosi nuolat. Kai kuriose situacijose aš tiesiog neįsivaizduoju su juo, nes reikia fotoaparatą judinti visomis kryptimis, su stovu niekaip greitai nesusireguliuosi smile.gif
Atsakyti
Laba,

visos temos neskaičiau, dar senąją baiginėju. Pastebėjau vis dažnesnius naujokų pasisakymus, kad nedrįstat kritikuoti, komentuoti ir t.t.
Taigi, visiems nedrįstantiems komentuoti užduotis. Priimti iššūkį arba ne.

Štai jums dvi foto. Vieną parinkau su akivaizdžiom klaidelėm, kurios paprastai čia temoje minimos. O kitą parinkau tam, kad joje yra daug ką pasakyti, t.y. ir apie taisykles pakalbėti ir šiaip...
Nesakysiu kuri foto yra kuri. Atsekit pačios ir nebijokit, tikrai neįsižeisiu dėl jokio komentaro
pirma foto
antra foto

Pamirškit, kad šios foto šeimos albumui. Situacija tokia. Aš naujokė. Atlikau ND ir pristatau šias dvi foto ir prašau jūsų komentarų. Temoje nėra pažengusiųjų, tik naujokai. Tad turim padėti vieni kitiems. Padėkit man susivokti ar teisinga linkme einu, ką galiu kitaip daryti, į kokias klaidas ateityje dėmesį atkreipti ir t.t.

Niekas per galvą už komentavimą neduos, bet jum turėtų naudos būti. Gal prasilaušit ir temoje galėsit komentuoti be baimės.
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 02 10, 17:25)
vakar bandžiau procesą fotų dėjimo į albumus fotkinti  doh.gif nežinau, ar išdrįsiu rodyti...

gi per galva niekas neduos smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 10, 17:38)
dabar labai daug komercinių "vadovėlių" fotografijos tema prikepta , kad kartais tikrai atrodo juokingų dalykų ten būna prirašyta.. šiaip bendram susipažinimui viskas gerai, bet nereikia ten visko pažodžiui suprasti

As tai isivaizduoju taip, kad skaitai knyga, kazka pritaikai, ko tavo/bendraminciu nuomone tau reiketu, o ne aklai seki autoriaus nuomones.
Gi fotografuojant skirtingus dalykus, skirtingos ir irangos reikia. Jei autorius rasys, kad be teleobjektyvo ten kokio nors tai, net nepradek fotografuoti, gi nepulsi begti jo pirkti, nes tu portretus fotkinti tik planuoji... nu zodziu, issipleciau gal.
Atsakyti
Pabandziau atlikti uzduoteli baltas ant balto smile.gif

user posted image
Atsakyti