Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(EZM @ 2012 02 10, 16:53)
Na bet mes juk vyrai visi žinom, kad su moterimis nepasiginčysi.

Nu to tak, nesiginčysiu.
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 16:28)
Tai niekas neuzskaito ND  unsure.gif  maniau, kad dbr tikrai gerai bus.

užskaitau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 02 10, 16:50)
drinks_cheers.gif  Ne pirmą kartą pastebiu. Praėjusios fs rezultatuose jau geriau buvo, o dabar vėl žingsnis atgal tvarkant nuotraukas.  unsure.gif

Bet aš Neistei galiu rašyti tokią pastabą labai rami, nes ji visada reaguoja tikėdama, kad rašai norėdamas padėti, o ne pasityčiot ar pan. Gerbiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2012 02 10, 16:52)
o tai kaip orientuotis kada  nepakankama ekspozicija kada per daug? cia igudusi akis jau turi buti ar kaip, nes kaip suprantu fotoaparato parodymais nelabai tinka  g.gif

O tai ką tas Tavo aparatas rodo?
Ekspozicija nusako "sugertos" šviesos kiekį - ir tai tiesiogai priklauso nuo diafragmos ir išlaikymo kombinacijos.
Akys visgi mato, kada šviesu, kada tamsu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 10 vasario 2012 - 17:09
nu jau jaigu ruošiesi žmogus išmokti fotografuoti ir išmokti daryti ryškias foto, tai mokslai ir turėtų prasidėti nuo trikojo įsigijimo, arba bent jau ieškojimo ant ko padėti aparatą. Judančius daiktus kai fotografuosim, jeigu neleis apšvietimas fotografuoti su žemesniu iso, labiau patarčiau kad ir nelabai norisi bet naudoti blykstę. su blykste bet švari foto geriau atrodys nei pilna triukšmų. Kalbu iš patirties. nors ir buitinės

aš pvz neturiu trikojo ir vargo nematau...pasigendu tik kai autoportretą darau ...visur kitur ramiausiai fotkinu su fotiku rankose ax.gif
neužsiciklink ant 100 išlaikymo mirksiukas.gif

aišku, jei objektyvas tamsokas, tai jau kambaryje reikės ieškoti labai šviesios vietos...

visiems atliekantiems ND: žmogai, jei namie tamsu ir objektyvas neišneša, nepabijokit išeiti į lauką...pasidėkit ant suoliuko tris konkorėžius, fokusuokit į juos...akmenukų gamtoj visad rasit...išsineškit daiktą iš namų galų gale...

egliux, žiūrėk ką fotikas rodo eksponuojant kadrą...o šiaip daugiausiai pasako vaizdas ekranėlyje, nufotkini ir juk fiziškai matai - nu tamsoka foto...tai tokiu atveji keiti nustatymus ta linkme, kad ji šviesėtų - kelis iso, atveri diafragmą, mažini išlaikymą 4u.gif
Atsakyti
nu jau jaigu ruošiesi žmogus išmokti fotografuoti ir išmokti daryti ryškias foto, tai mokslai ir turėtų prasidėti nuo trikojo įsigijimo, arba bent jau ieškojimo ant ko padėti aparatą. Judančius daiktus kai fotografuosim, jeigu neleis apšvietimas fotografuoti su žemesniu iso, labiau patarčiau kad ir nelabai norisi bet naudoti blykstę. su blykste bet švari foto geriau atrodys nei pilna triukšmų. Kalbu iš patirties. nors ir buitinės

žinok nusišneki smile.gif nepyk, bet tikrai nusikalbėjai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 10, 17:03)
O tai ką tas Tavo aparatas rodo?

histograma tu nuotrauku, maximumas yra per viduri tai maniau cia ir yra kad gerai iseksponuota. Ir dar fotografuojant ant nuliuko atsistoja ekspozicija ar kaip cia pasakyti bijau nusisneketi blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 02 10, 18:50)
drinks_cheers.gif  Ne pirmą kartą pastebiu. Praėjusios fs rezultatuose jau geriau buvo, o dabar vėl žingsnis atgal tvarkant nuotraukas.  unsure.gif

Palaukit, dar is ju perliukus padarysiu biggrin.gif tongue.gif ..Keliau noredama isgirsti nuomone, dabar taisaus mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 10, 16:42)
Aš užskaitau.
Tikrai gerai, dabar.

vienas

QUOTE(Idda @ 2012 02 10, 17:00)
užskaitau  4u.gif

du

kas nori buti 3? biggrin.gif

QUOTE(gotte @ 2012 02 10, 17:03)

visiems atliekantiems ND: žmogai, jei namie tamsu ir objektyvas neišneša, nepabijokit išeiti į lauką...pasidėkit ant suoliuko tris konkorėžius, fokusuokit į juos...akmenukų gamtoj visad rasit...išsineškit daiktą iš namų galų gale...

mielai, bet nera galimybiu, vyras komandiruoteje menesiui, o as su vaiku ir suniu viena siuo metu... tad tenka issitekti namuose, kiek vaikai leidzia. O kai einam i lauka, tai nera kada fotografuoti, reikia vezima stumti ir suni ganyti tongue.gif
Atsakyti
Ir dar apie ND, pamenu yvette buvo įdėjusi fotkę iš interneto kaip pavyzdį, kaip galima padaryt įdomiai...tai ten buvo fokusuota ne į tris daiktus, o į tris žmones, jie kiekvienas su savo poza, veido išraiška ir pan..ta prasme nebūtina jų išrikiuoti kaip stulpų.....galima kūrybiškiau pažiūrėti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kristalines @ 2012 02 10, 17:11)
mielai, bet nera galimybiu, vyras komandiruoteje menesiui, o as su vaiku ir suniu viena siuo metu... tad tenka issitekti namuose, kiek vaikai leidzia. O kai einam i lauka, tai nera kada fotografuoti, reikia vezima stumti ir suni ganyti tongue.gif

na kiekvienam savo...ir kiekvienas pagal galimybes, aš nieko nesakau 4u.gif

savo vyrą ne ką dažniau matau, kokią valandą-dvi per dieną...vėlai vakare...vaikai pas mane du ir šuo...kažkokiom dideliom fotosesijom aišku nesiryžtu kai visi einam, bet pasitaiko, kad einu su fotiku ir tokiais atvejais..vienas vaikas nešynėj arba vežime, kitas būtinai kimbasi į ranką, kitaip neina...šuo už pavadžio iš kitos pusės...aišku, šunį paleidžiu kai nueinam į pievą..
dabar kaip prisimenu, tai su vienu vaiku ir šuniu man nebūdavo kas veikti biggrin.gif prisivazodavom visur ir po daugybę val lotuliukas.gif
Atsakyti

nuolat fotkinu penkis metus, trikojį turiu, bet jis man mažiausiai reikalingas dalykas nuo pradžios iki dabartinės stadijos.smile.gif

bet Tau kaip vyrui, kuris gal kokiais nors raliais domisi, judesį fotkinti galbūt yra įdomiau, todėl ir atrodo, kad pradėti reikia trikoju, bet trikojo turėjimas nėra taisyklė mokantis fotografuoti. patikėk manim smile.gif ryškias foto darau be jo be mažiausių problemų. esant prastam apšvietimui dažniau pasirenku nefotkinti. nes man neįdomu ir negražu. aišku, jeigu tikslas yra išmokti su trikoju, tai viskas ok, remiu ir skatinu, bet tai nėra būtinai būtinas dalykas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2012 02 10, 17:10)
Palaukit, dar is ju perliukus padarysiu biggrin.gif  tongue.gif ..Keliau noredama isgirsti nuomone, dabar taisaus  mirksiukas.gif

Toks jausmas, kad mano žinutė buvo kažkaip ne taip suprasta. Nėra ten jokios potekstės. rolleyes.gif
Aš tai tikrai lauksiu, nes jaučiu, kad gali geriau. mirksiukas.gif
Atsakyti