Na ir as prisiruosiau pagaminti kazka naujo nieko panasaus temoj neradau, tai idedu
Ipatingos pusryciu bandeles
- Bandeliu, pailgu arba apvaliu, geriausia kai parduoda nedakeptas, t.y. tas kurios orkaitej reikia dar apie 10 min pasikepti. Nors orginaliam recepte raso kad tinka ir iprastos.
-Tepamo surelio arba majonezo (kas ka labiau megsta, darau pagal nuotaika, su vienu arba su kitu)
-Saliami (ar kitokios desrytes, gali buti ir daktariska desra)
-Paprika
-Svogunai (jei megstat)
-Kiausiniai
-Suris
-Prieskoniai
Bandeles virsu ispjauname ir iskobiame siek tiek mikstosios dalies, kad tiltu idaras ir kiausiniai. Tepame majonezo arba surelio tepamo, dedame kubeliais pjaustytos saliami, susmulkintos paprikos, svogunu. Ant virsaus imusame kiausini, uzberiame prieskoniu (as dedu vegeta, bet galima det tik druskos ir pipiriuku) ir pabarstome suriu. Dedame i orkaite ir kepame kol matysim jog baltymas iskepe. Trynys dazniausiai lieka skystas, taip skaniau.
Skanaus!!!
Papildyta:
Ir dar vienas receptelis, rastas knygoj ir siandien isbandytas
Bulviu apkepas (nors as pavadinciau Bulviu lazanija )
Iskepame keptuves dydzio blynus is tarkuotu zaliu bulviu, sumaisytu su kiausiniu, siek tiek miltu, druskos, pipiriuku.
Dedam ant blekos, uztepame keciupo maisyto su majonezu. Uzedame pakepto farso su prieskoniais ir svogunais. Beriame surio. Dedame vel blyna ir viska kartojame. Galiausiai ant trecio blyno tepame tik keciupo ir majonezo misinuka ir uzberiam surio.
Ir sauname i orkaite, kepam apie 20min.
As dariau ne su majonezo ir keciupo misiniu, bet i farsa siek tiek imaisiau keciupo, o patepimui naudojau grietinele pakepinta svieste ir sutirstinta miltais. Irgi labai skanu
Pries tai paminetas receptas orginalus is knygos
Aistuzele,jusu bloge neina man pakomentuot,bet prisidariau sian bulviniu rageliu,uzsaldziau,kepsiu kuria diena,bet mastau koks skirtumas tarp siaip apkeptu keptuvej ir uzkeptu orkaitej?
Aistuzelee turi savo bloga Einu ieskot
Papildyta:
Nemaciau,kad jos parase yra
Papildyta:
Nemaciau,kad jos parase yra
Nugarinės suktinukai įdaryti baravykais
Gabalėlis kiaulienos nugarinės
indelis šaldytų baravykų
gabalėlis šviežios kiaulienos šoninės
majonezo
sviesto
česnako
svogūnas
morka
petražolių
raudonėlių
muskato r. ,druskos, pipirų
šaukštas miltų
pieno
sultinio
Mėsą plonai išmušti, pagardinti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti, kol pasigaminsime įdarą.
Supjaustyti smulkiai šoninę ir apkepti keptuvėje. Ant sviesto apkepti pjaustytus grybus, įspausti česnako, įpjaustyti svogūną, pagardinti druska, pipirais, raudonėliais, sumaišyti grybus su šonine.Riebalus nupilkite į indelį.
Mėsos pjaustinį ištepti majonezu ir dėti įdarą.
Susukti suktinuką ir vos ( tik formai sutvirtinti) apkepti keptuvėje. Į puodą supilti riebalus iš keptuvės nuo šoninės ir grybų ir sudėti suktinukus, apibarstyti miltais ( maždaug 2 šaukštai 10-12 suktinukų) suberti pjaustytą svogūną, morką, prieskonius, užpilti iki pusės, kad apsemtu dalį vandens dalį pieno.
Uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 30 min.
Skanaus!!!
Gabalėlis kiaulienos nugarinės
indelis šaldytų baravykų
gabalėlis šviežios kiaulienos šoninės
majonezo
sviesto
česnako
svogūnas
morka
petražolių
raudonėlių
muskato r. ,druskos, pipirų
šaukštas miltų
pieno
sultinio
Mėsą plonai išmušti, pagardinti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti, kol pasigaminsime įdarą.
Supjaustyti smulkiai šoninę ir apkepti keptuvėje. Ant sviesto apkepti pjaustytus grybus, įspausti česnako, įpjaustyti svogūną, pagardinti druska, pipirais, raudonėliais, sumaišyti grybus su šonine.Riebalus nupilkite į indelį.
Mėsos pjaustinį ištepti majonezu ir dėti įdarą.
Susukti suktinuką ir vos ( tik formai sutvirtinti) apkepti keptuvėje. Į puodą supilti riebalus iš keptuvės nuo šoninės ir grybų ir sudėti suktinukus, apibarstyti miltais ( maždaug 2 šaukštai 10-12 suktinukų) suberti pjaustytą svogūną, morką, prieskonius, užpilti iki pusės, kad apsemtu dalį vandens dalį pieno.
Uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 30 min.
Skanaus!!!
QUOTE(Evelincik @ 2012 02 22, 22:33)
Aistuzele,jusu bloge neina man pakomentuot,bet prisidariau sian bulviniu rageliu,uzsaldziau,kepsiu kuria diena,bet mastau koks skirtumas tarp siaip apkeptu keptuvej ir uzkeptu orkaitej?
Zinot, pasakysiu atvirai, skirtumo gal per daug didelio ir nera, bet idedama i orkaite visada esu garantuota, kad viskas gerai iskeps ir ne tiek daug riebalu prisigers (mat kai apkepi keptuveje, o paskui pasauni i orkaite, issiskiria dali riebalu, kuriuos sugere keptuveje) ir siaip jie tokie papusti pasidaro. Bet vien keptuveje irgi galima, ypatingai jei tu rageliu vienu kartu daroma ne daug.
Jus man pasakykite, kaip "priverst" savo vyrus pamegti apkepus, as cia priziuriu tokiu skanestu (visi tie surus pyragai ir bendrai visos uzkepeles), atrodo galeciau gamint ir gamint, bet vat, nebutu kas valgo
Ule vat cia receptas kaip tik mano vyrijai Labai skaniai atrodo
Ule, wow, labai skaniai atrodo
Parodysiu ir aš gana įdomų kepsnį ir tikrai drąsiai rekomenduoju pabandyt, nes buvo skanu visiems be išimties
Velingtono kepsnys
bemielės sluoksniuotos tešlos 1 lapas
išpjovos (pas mane kiauliena, bet reikėtų jautienos) 1 vnt
vytinto plonai pjaustyto kumpio (pas mane Prosciutto) pakelis
pievagrybių 300 gr
svogūno 1 vnt
raudonėlio, druskos, pipirų, česnako- išpjovai pamarinuoti
šaukštas sviesto kepimui
kiaušinis kepsnio viršui patepti.
Išpjovą ištrinti prieskoniais ir apkepti keptuvėje aliejuje iš visų pusių, kol jau bus beveik gatava. Pievagrybius smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje svieste kartu su kapotais svogūnais, truputį pasūdyti.
Ant maistinės plėvelės iškloti vytintą kumpį, užleidžiant kraštelius vieną ant kito, deti jau pravesusius pievagrybius, paskleisti, o ant ju- išpjovą. Keliant plėvelės kraštus, suformuoti dailų vyniotinuką ir palikti šaldytuve valandėlei. Tuo tarpu tešlos lakštą pakočioti, kad būtų didesnis nei vyniotinis. Vyniotinuką perkelti ant tešlos, ir gražiai susukti, užspaisti galus bei sujungimo šoną, jis kepant turi būti apačioje. Maždaug taip:
Viršuje pradurti keletą skylučių garui išeiti. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie valandą 175 temp. orkaitėje. Receptuose visur buvo patiekta su bulvėmis, taip dariau ir aš, bet išties, užtektų salotų ir marinuotų pomidoriukų.
Salotos labai tiko iš pekino kopūsto, saliero šaknies ir svogūnų laiškų su citrinų-aliejaus užpilu.
Atsiprašau už ne itin kokybišką pjūvio foto, bet labai skubėjau, kad sveteliai juoktis nepradėtų rodau jums tik todėl, nes pačiai būna labai smalsu, koks patiekalo pjūvis ir labai nusiviliu kai nematau
Parodysiu ir aš gana įdomų kepsnį ir tikrai drąsiai rekomenduoju pabandyt, nes buvo skanu visiems be išimties
Velingtono kepsnys
bemielės sluoksniuotos tešlos 1 lapas
išpjovos (pas mane kiauliena, bet reikėtų jautienos) 1 vnt
vytinto plonai pjaustyto kumpio (pas mane Prosciutto) pakelis
pievagrybių 300 gr
svogūno 1 vnt
raudonėlio, druskos, pipirų, česnako- išpjovai pamarinuoti
šaukštas sviesto kepimui
kiaušinis kepsnio viršui patepti.
Išpjovą ištrinti prieskoniais ir apkepti keptuvėje aliejuje iš visų pusių, kol jau bus beveik gatava. Pievagrybius smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje svieste kartu su kapotais svogūnais, truputį pasūdyti.
Ant maistinės plėvelės iškloti vytintą kumpį, užleidžiant kraštelius vieną ant kito, deti jau pravesusius pievagrybius, paskleisti, o ant ju- išpjovą. Keliant plėvelės kraštus, suformuoti dailų vyniotinuką ir palikti šaldytuve valandėlei. Tuo tarpu tešlos lakštą pakočioti, kad būtų didesnis nei vyniotinis. Vyniotinuką perkelti ant tešlos, ir gražiai susukti, užspaisti galus bei sujungimo šoną, jis kepant turi būti apačioje. Maždaug taip:
Viršuje pradurti keletą skylučių garui išeiti. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie valandą 175 temp. orkaitėje. Receptuose visur buvo patiekta su bulvėmis, taip dariau ir aš, bet išties, užtektų salotų ir marinuotų pomidoriukų.
Salotos labai tiko iš pekino kopūsto, saliero šaknies ir svogūnų laiškų su citrinų-aliejaus užpilu.
Atsiprašau už ne itin kokybišką pjūvio foto, bet labai skubėjau, kad sveteliai juoktis nepradėtų rodau jums tik todėl, nes pačiai būna labai smalsu, koks patiekalo pjūvis ir labai nusiviliu kai nematau
QUOTE(aistuzele @ 2012 02 23, 10:01)
Jus man pasakykite, kaip "priverst" savo vyrus pamegti apkepus, as cia priziuriu tokiu skanestu (visi tie surus pyragai ir bendrai visos uzkepeles), atrodo galeciau gamint ir gamint, bet vat, nebutu kas valgo
nepriversi jauciu pas mus tas pats vyrija netoleruoja jokiu apkepu, net varskes
brashe77 nerealu
niekur neberandu,buvo receptas tipo kijevo kotletai tik iš maltos vištienos
Parodysiu ir aš gana įdomų kepsnį ir tikrai drąsiai rekomenduoju pabandyt, nes buvo skanu visiems be išimties
[/quote]
Sveikutes, as irgi toki gaminu tik is jautienos, nes originalus receptas yra is jautienos, man super kepsnys Tik, kad as nededu kumpio ir vietoj bulviu naudoju virtas darzoves garnyrui
[/quote]
Sveikutes, as irgi toki gaminu tik is jautienos, nes originalus receptas yra is jautienos, man super kepsnys Tik, kad as nededu kumpio ir vietoj bulviu naudoju virtas darzoves garnyrui
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 23, 13:11)
Parodysiu ir aš gana įdomų kepsnį ir tikrai drąsiai rekomenduoju pabandyt, nes buvo skanu visiems be išimties
Velingtono kepsnys
Velingtono kepsnys
Naudojai kiaulienos išpjova ar nugarine?
(rašai išpjova, bet nuotraukoje atrodo nugarinė)
Superinis receptas
QUOTE(Jini @ 2012 02 22, 19:56)
Bulviu apkepas (nors as pavadinciau Bulviu lazanija )
Iskepame keptuves dydzio blynus is tarkuotu zaliu bulviu, sumaisytu su kiausiniu, siek tiek miltu, druskos, pipiriuku.
O toj knygoj gal parašytos proporcijos- bulvių- kiaušinių- miltų? Beja, kaip bulves tarkuoti- burokine ar bulvine trintuve? Skaniai atrodo, tik klaustukų daug, kad būtų galima gamint