Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Tigris @ 2012 06 28, 16:15)
Gal galit pasakyti, kaip nukertate ta kaula? su peiliu? Labai noreciau pasigaminti, bet va tas kaulo nukirtimas sustabdo  unsure.gif



taip taip..aš tai darau su peiliu..tik peilio reikia gero 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Vištienos vėrinukai su braškėmis

2 žmonėms :
Vištos krūtinėlė 0,5 vnt.
Braškės (kiekis priklauso nuo dydžio) apie 150 gr.
Balzamiko actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Marinatui :
Actas 4 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai
Šaltas vanduo 150 ml.

Vištos krūtinėlę susmulkinkite nedideliais, "šašlykiniais", gabaliukais. Juos ištrinkite nuorodytais prieskoniais (išskyrus balzamiko actą). Visas marinato dalis sumaišykite ir užpilkite smulkintą krūtinėlę. Palikite bent kelioms valandoms pasimarinuoti.
Kai jau vištiena pasimarinuos, nusiplaukite braškes ir pašlakstykite jas balzamiko actu. Dėkite sausą keptuvę ant mažiausios ugnies ir kol ji kaista - susiverkite vėrinėlius. Ant dantų krapštuko verkite gabaliuką marinuotos vištienos, tada braškę, už braškės dar vieną gabaliuką vištienos.
Kai pasiruošite vėrinėlius - dėkite juos į sausą įkaitusią keptuvę ir kepkite, ant mažiausios ugnies, apie 2 min. iš abiejų pusių.
http://tingiojikiaul...-braskemis.html
Atsakyti
Krevetės aštriai

user posted image


700 gr. krevečių
citrina
4 skiltelės česnako
šakelė kalendros
šaukštas ryžių acto
5-6 lašai tabasco padažo
šaukštas tailandietiško čilli padažo
šaukštas vyšnių balzaminio acto
šaukštelis medaus
al. aliejaus be skonio
druska,pipirai

Krevetes nuplauti, jei nevalytos išvalyti, apšlakstyti citrinos sultimis, druska, pipirais.
Į keptuvę pilti nedaug aliejaus, berti tarkuotą ar spaustą česnaką, šiek tiek apkepti ir suberti krevetes, sumažinti ugnį ir supilti visus padažus ir actus. Maišyti, kol padažas pradės tirštėti apie 10 min. Jei trūksta galima įlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Pabaigoje suberti smulkintą kalendrą.
Skanaus!!!


user posted image
Atsakyti
Ule, ar galima ryziu acta keisti kitu actu, o vysniu balzamini acta pakeisti paprastu actu?
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 06 29, 10:24)
Ule, ar galima ryziu acta keisti kitu actu, o vysniu balzamini acta pakeisti paprastu actu?

kaitinant ryziu acta isgaunamas patiekalo lipnumas.
vysniu balazamini paprastu pakeisti nerekomenduociau, galima keist i vynuogiu.
Atsakyti
Bulvės indiškai

Tinka kaip garnyras prie mėsos, bet pakankamai stipraus skonio, kad būtų kaip pagrindinis patiekalas, valgomas su mėgiamom salotom cool.gif
Man buvo nerealiai skanu!!!

Reikės:

1 kg. šviežių bulvių
150-200 gr. Cherry pomidoriukų
pundelio petražolių
skiltelė česnako
aliejaus
druskos, juodujų pipirų

Prieskonių mišiniui (visiems po 0.5 arbatinio šaukštelio):
Kuminas, čili pipirų, kardamono, smulkinti dž. lauro lapai, maltas gvazdikėlis, kalendra, anyžius (nebūtinai).

Šviežias bulves nuskusti, supjaustyti juostelėmis arba nedideliais kubeliais, suberti į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi(lyg įprastai keptumėt bulves) ir trintu česnaku, apkepinti ant didesnės nei vidutinė ugnis, padruskinti, užberti grūstų juodųjų pipirų. kai bulvės suminkštėja suberti per puse perpjautus pomidoriukus, kapotas petražoles ir apibarsčius prieskonių mišiniu sumažinti ugnį, bei uždengti dangtį. Patroškinti dar apie 7-9 minutes.
Skanaus rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 29 birželio 2012 - 17:58
QUOTE(Ulė @ 2012 06 29, 11:16)
kaitinant ryziu acta isgaunamas patiekalo lipnumas.
vysniu balazamini paprastu pakeisti nerekomenduociau, galima keist i vynuogiu.

Zinokit Ule nebesulaukus Jusu atsakymo, isbandziau su tuo, ka turejau, t.y.asto truputi pyliau obuolinio, o balzamika irgi toki koki turejau, db galvoju, paprastas ar su kazkuo ax.gif g.gif biggrin.gif Ir nedejau Tabasco. Bet jau tooooookios skanios krevetes buvo, valgem be ryziu, prie balto vyno, tiesiog rojaus skonis biggrin.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sbo: 02 liepos 2012 - 07:40
QUOTE(sbo @ 2012 07 02, 08:39)
Zinokit Ule nebesulaukus Jusu atsakymo, isbandziau su tuo, ka turejau, t.y.asto truputi pyliau obuolinio, o balzamika irgi toki koki turejau, db galvoju, paprastas ar su kazkuo  ax.gif  g.gif  biggrin.gif  Ir nedejau Tabasco. Bet jau tooooookios skanios krevetes buvo, valgem be ryziu, prie balto vyno, tiesiog rojaus skonis  biggrin.gif  Aciu  4u.gif

Kad as jau kai tik pamaciau ir paskubejau atsakyt blush2.gif greiciau nei per valanda tongue.gif biggrin.gif
tai dabar jau ir as zinosiu,kad kai neturesiu galiu naudoti ir paprasta drinks_cheers.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Šviežios bulvės grietinėje

user posted image

Sezoninis patiekalas, įkvėptas "Skanaus gyvenimo" blogo.
http://skanusgyvenim...nes-padaze.html

3 žmonėms:
Šviežios bulvės 1 kg.
Kiauliena 400 gr.
Grietinė 200 gr.
Lydytas sūrelis 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji paprika)
Aliejaus kepimui

user posted image

Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais (kaip guliašui) ir ištrinkite nurodytais prieskoniais. Palikite pasimarinuoti bent valandai. Kol kiauliena marinuojasi, kruopščiai nusiplaukite šviežias bulves. Užkaiskite bulves virti ir kai tik vanduo užvirs - berkite jūros druskos, juodųjų pipirų bei maltų lauro lapų. Priklausomai nuo bulvių dydžio, virkite maždaug 20 min. (nuo užvirimo pradžios).
Kol bulvės verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite kiaulienos gabaliukus. Pamaišydami kepkite, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - pasiruoškite viską kepimui. Virtas bulves suberkite į karščiui atsparų indą (aš naudojau molinuką) ir užpilkite keptuvės turiniu. Tada sudėkite grietinę (aš naudojau liesą) ir gerai ištrinkite ja bulves bei mėsą. Ant viršaus dėkite lydytą sūrelį (aš naudojau "Panemunės pievų" su kumpiu). Viską kiškite į orkaitę ir pamirškite patiekalą 40 - iai minučių.
Po 40 - ies minučių traukite viską lauk ir skanaukite.
http://tingiojikiaul...grietineje.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 04 liepos 2012 - 05:43
Šviežios bulvės su voveruškom

Bulvės nuvalome ir išverdame pasūdytame vandenyje.
Grybus nuvalome,išplauname ir paverdame pasūdytame vandenyje maždaug 15 min.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome.
Į keptuvę dedame sviesto ir apkepiname svogūnus.
Sudedame grybus ir viską kartu kepame maždaug 10 minučių.
Paskaniname pagal skonį su druska,baltais pipirais ir dar kepame kokias 3 minutes.
Pateikiame su bulvėmis,apibarstome krapais.

user posted image
user posted image

Sausai parauginti agurkai

1 kg. agurkų
1 valg.šaukštas druskos
4 skilt.česnako
krapai,vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai
2 celofaniniai maišeliai

Agurkus gerai išplauname, nupjauname galiukus.
Dalį česnako susmulkiname,dalį paliekame skilt.
Visus produktus sudedame į maišelį,pakratome, užrišame ir dedame į dar vieną maišelį.
Paliekame nakčiai, kartais pakratome.



user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 05 liepos 2012 - 13:27
Virtinukai su mėlynėmis

user posted image


Tešlai:

500 gr. miltų
2 kiaušiniai
šaukštelis aliejaus
400 ml. verdančio vandens

Užminkykite tešlą ir pastatykite, kad atvėstu pusvalandžiui.

300 gr. mėlynių sumaišykite su 100 gr. cukraus.

Iškočiokite tešlos lakštą, išspauskite apskritimus, dėkite po šaukštelį uogų, užs[pauskite kraštelius ir dėkite į verdantį vandenį, kai iškils į viršų virti apie 5 min.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Ule, superiniai virtinukai o jau nuotraukos thumbup.gif tikrai, kas paprasta tas geriausia thumbup.gif
Atsakyti