Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Mandžūriška vištiena
Labai skanus patiekalas, tiesa pas mane iš kalakutienos. Receptas iš Neringos

user posted image


Reikia:

1 kg vištienos filė ( naudojau kalakutiena)
4 v. šaukštų miltų
4 v. šaukštų krakmolo
2 kiaušinių
1 a. šaukštelio laimo arba citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
4 skiltelių česnako
2-3 v.šaukštų tarkuoto imbiero
5 v. šaukštų sojos padažo ( aš pora dar pridejau,man trūko)
3 v. šaukštų čili (saldžiarūgščio) padažo
6 v. šaukštų pomidorų padažo
3 a. šaukštelio cukraus
1 sultinio kubelis (nedėjau)
150 ml vandens
2-3 v.šaukšto aliejaus kiekvienam kepimui

user posted image


Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, krakmolą, laimo/citrinos sultis ir druską.
Sudėkite kubeliais pjaustytą kalakutieną ar vištieną, gerai viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti bent kelioms valandoms, geriausiai 12 val.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite ant didelės ugnies kol gražiai apskrus, per kelis kartus.
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite sutraiškytus česnakus ir tarkuotą imbierą, pakepinti keletą sekundžių. Supilkite sojų, pomidorų ir čili padažus, cukrų, užpilkite vandeniu (jei naudosite sultinio kubelį jį reiktų ištirpinti vandenyje). Viską gerai išmaišykite, sudėkite paukštieną ir pakaitinkite kelias minutes kol padažas sutirštės ir mėsa pasitroškins.
Patiekite su šviežiomis salotomis arba ryžiais.
Skanaus!!
Atsakyti
QUOTE(Simuute @ 2012 06 22, 18:52)
Labai gardžiai atrodo, tik turiu klausimą, nes kažkada man sprogo kiaušinis mikrobangėje - ar nereik pradurti trynio? bandau suvokti kodėl jis man tada sprogo smile.gif


Kažkur girdėjau, kad kiaušinis gali sprogti, bet man nė karto dar taip nebuvo. O ir trynio nepradurinėju 4u.gif
Atsakyti
mano šiandieninis pietums :

vištienos krūtinėlė
raudona paprika
geltona paprika
vienas didelis svogūnas
saldžiarūgštis padažas
druska, pipirai
user posted image
picture hosting

ir dar įdėsiu šiandienos pusryčius prie to pačio smile.gif :

virtas kiaušinis
pomidorai + prosciutto ( ir viskas apibarstyta druska, pipirais , oreganu ir apšlaikstyta alyvuogių aliejumi )
melionas

user posted image
upload pictures
Atsakyti
kas yra prosciutto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2012 06 24, 15:40)
kas yra  prosciutto  g.gif

Kumpio rūšis 4u.gif matosi nuotraukoje kumpelio juostelės
Atsakyti
Rastina, kumpis ( http://en.wikipedia....wiki/Prosciutto ), aš dažniausiai jį tiesiog dedu ant pomidorų su druska, pipirais, aliejumi alyvuogių bei balzaminiu actu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 06 20, 19:01)
tai ka sviezios bulves valdo bigsmile.gif  biggrin.gif
Šviežios bulvytės grietinės padaže

Visi trys pirstus apsilaizeme! ACIU!!! 4u.gif Darysime dar ne karta.
Atsakyti
merginos atleiskit uz off topic, bet noriu gaminti siandien kinietiska vistiena su medumi, bet meduturiu dirbtini? ar tinka? ar geriau negalidnti patiekalo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(undi @ 2012 06 25, 13:04)
merginos atleiskit uz off topic, bet noriu gaminti siandien kinietiska vistiena su medumi, bet meduturiu dirbtini? ar tinka? ar geriau negalidnti patiekalo? ax.gif



As gaminau, man buvo pakankamai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2012 06 25, 13:14)
As gaminau, man buvo pakankamai skanu smile.gif


aciu uz info bigsmile.gif
Atsakyti
šiandien gaminome risotto su daržovėmis ir prosciutto 4u.gif
risotto ryžiai
svogūnas
šparaginės pupelės
žirneliai, kukurūzai
šiek tiek balto vyno
prosciutto kumpis
juodos alyvuogės

user posted image
image upload
user posted image
photo hosting
Atsakyti
Morkų, obuolių ir poro kepsniukai

user posted image

user posted image



15-ai didesnių kepsniukų


Reikės:

* 4 vid. dydžio morkų
* 2 vid. dydžio obuolių
* 2 -3 kiaušiniai
* 1 svogūnas ( dėjau 1-ą porą)
* 60-100 gr džiūvėsių (aš bėriau kvietines selenas )
* 2 valg.š. smulkintų petražolių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* žiupsnis juodųjų pipirų
* žiupsnis druskos

* saujelė tarkuotpo parmezano sūrio


Gaminimo eiga:


1. Nuplauti, nuskusti morkas ir obuolius, sutarkuoti burokine tarka.

2. Nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti porą (arba svogūną)

3. Įkaitinti orkaitę iki 160 - 180°C temperatūros.

4. Giliame dubenyje sudėti tarkuotas morkas bei obuolius, smulkintą porą, džiūvėsius (arba selenas) , įmušti kiaušinius, pagardinti prieskoniais.

5. Viską labai gerai išmaišyti.

6. Rankomis suformuoti kepsnelius ir sudėlioti ant kepimo skardos patiesto kepimo popieraus.

7. Kepsniukų paviršių galima pabarstyti trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.

8. Kepti ~ 30 minučių.

9. Patiekti iš karto dar karštus kaip antram patiekalui. Arba atvėsusius kaip užkandžiams.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti