Mandžūriška vištiena
Labai skanus patiekalas, tiesa pas mane iš kalakutienos. Receptas iš Neringos
Reikia:
1 kg vištienos filė ( naudojau kalakutiena)
4 v. šaukštų miltų
4 v. šaukštų krakmolo
2 kiaušinių
1 a. šaukštelio laimo arba citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
4 skiltelių česnako
2-3 v.šaukštų tarkuoto imbiero
5 v. šaukštų sojos padažo ( aš pora dar pridejau,man trūko)
3 v. šaukštų čili (saldžiarūgščio) padažo
6 v. šaukštų pomidorų padažo
3 a. šaukštelio cukraus
1 sultinio kubelis (nedėjau)
150 ml vandens
2-3 v.šaukšto aliejaus kiekvienam kepimui
Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, krakmolą, laimo/citrinos sultis ir druską.
Sudėkite kubeliais pjaustytą kalakutieną ar vištieną, gerai viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti bent kelioms valandoms, geriausiai 12 val.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite ant didelės ugnies kol gražiai apskrus, per kelis kartus.
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite sutraiškytus česnakus ir tarkuotą imbierą, pakepinti keletą sekundžių. Supilkite sojų, pomidorų ir čili padažus, cukrų, užpilkite vandeniu (jei naudosite sultinio kubelį jį reiktų ištirpinti vandenyje). Viską gerai išmaišykite, sudėkite paukštieną ir pakaitinkite kelias minutes kol padažas sutirštės ir mėsa pasitroškins.
Patiekite su šviežiomis salotomis arba ryžiais.
Skanaus!!
QUOTE(Simuute @ 2012 06 22, 18:52)
Labai gardžiai atrodo, tik turiu klausimą, nes kažkada man sprogo kiaušinis mikrobangėje - ar nereik pradurti trynio? bandau suvokti kodėl jis man tada sprogo
Kažkur girdėjau, kad kiaušinis gali sprogti, bet man nė karto dar taip nebuvo. O ir trynio nepradurinėju
mano šiandieninis pietums :
vištienos krūtinėlė
raudona paprika
geltona paprika
vienas didelis svogūnas
saldžiarūgštis padažas
druska, pipirai
picture hosting
ir dar įdėsiu šiandienos pusryčius prie to pačio :
virtas kiaušinis
pomidorai + prosciutto ( ir viskas apibarstyta druska, pipirais , oreganu ir apšlaikstyta alyvuogių aliejumi )
melionas
upload pictures
vištienos krūtinėlė
raudona paprika
geltona paprika
vienas didelis svogūnas
saldžiarūgštis padažas
druska, pipirai
picture hosting
ir dar įdėsiu šiandienos pusryčius prie to pačio :
virtas kiaušinis
pomidorai + prosciutto ( ir viskas apibarstyta druska, pipirais , oreganu ir apšlaikstyta alyvuogių aliejumi )
melionas
upload pictures
kas yra prosciutto
QUOTE(Rastika @ 2012 06 24, 15:40)
kas yra prosciutto
Kumpio rūšis matosi nuotraukoje kumpelio juostelės
Rastina, kumpis ( http://en.wikipedia....wiki/Prosciutto ), aš dažniausiai jį tiesiog dedu ant pomidorų su druska, pipirais, aliejumi alyvuogių bei balzaminiu actu
QUOTE(Ulė @ 2012 06 20, 19:01)
tai ka sviezios bulves valdo
Šviežios bulvytės grietinės padaže
Šviežios bulvytės grietinės padaže
Visi trys pirstus apsilaizeme! ACIU!!! Darysime dar ne karta.
merginos atleiskit uz off topic, bet noriu gaminti siandien kinietiska vistiena su medumi, bet meduturiu dirbtini? ar tinka? ar geriau negalidnti patiekalo?
QUOTE(undi @ 2012 06 25, 13:04)
merginos atleiskit uz off topic, bet noriu gaminti siandien kinietiska vistiena su medumi, bet meduturiu dirbtini? ar tinka? ar geriau negalidnti patiekalo?
As gaminau, man buvo pakankamai skanu
QUOTE(denyxe @ 2012 06 25, 13:14)
As gaminau, man buvo pakankamai skanu
aciu uz info
šiandien gaminome risotto su daržovėmis ir prosciutto
risotto ryžiai
svogūnas
šparaginės pupelės
žirneliai, kukurūzai
šiek tiek balto vyno
prosciutto kumpis
juodos alyvuogės
image upload
photo hosting
risotto ryžiai
svogūnas
šparaginės pupelės
žirneliai, kukurūzai
šiek tiek balto vyno
prosciutto kumpis
juodos alyvuogės
image upload
photo hosting
Morkų, obuolių ir poro kepsniukai
15-ai didesnių kepsniukų
Reikės:
* 4 vid. dydžio morkų
* 2 vid. dydžio obuolių
* 2 -3 kiaušiniai
* 1 svogūnas ( dėjau 1-ą porą)
* 60-100 gr džiūvėsių (aš bėriau kvietines selenas )
* 2 valg.š. smulkintų petražolių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* žiupsnis juodųjų pipirų
* žiupsnis druskos
* saujelė tarkuotpo parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
1. Nuplauti, nuskusti morkas ir obuolius, sutarkuoti burokine tarka.
2. Nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti porą (arba svogūną)
3. Įkaitinti orkaitę iki 160 - 180°C temperatūros.
4. Giliame dubenyje sudėti tarkuotas morkas bei obuolius, smulkintą porą, džiūvėsius (arba selenas) , įmušti kiaušinius, pagardinti prieskoniais.
5. Viską labai gerai išmaišyti.
6. Rankomis suformuoti kepsnelius ir sudėlioti ant kepimo skardos patiesto kepimo popieraus.
7. Kepsniukų paviršių galima pabarstyti trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.
8. Kepti ~ 30 minučių.
9. Patiekti iš karto dar karštus kaip antram patiekalui. Arba atvėsusius kaip užkandžiams.
Skanaus
15-ai didesnių kepsniukų
Reikės:
* 4 vid. dydžio morkų
* 2 vid. dydžio obuolių
* 2 -3 kiaušiniai
* 1 svogūnas ( dėjau 1-ą porą)
* 60-100 gr džiūvėsių (aš bėriau kvietines selenas )
* 2 valg.š. smulkintų petražolių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* žiupsnis juodųjų pipirų
* žiupsnis druskos
* saujelė tarkuotpo parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
1. Nuplauti, nuskusti morkas ir obuolius, sutarkuoti burokine tarka.
2. Nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti porą (arba svogūną)
3. Įkaitinti orkaitę iki 160 - 180°C temperatūros.
4. Giliame dubenyje sudėti tarkuotas morkas bei obuolius, smulkintą porą, džiūvėsius (arba selenas) , įmušti kiaušinius, pagardinti prieskoniais.
5. Viską labai gerai išmaišyti.
6. Rankomis suformuoti kepsnelius ir sudėlioti ant kepimo skardos patiesto kepimo popieraus.
7. Kepsniukų paviršių galima pabarstyti trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.
8. Kepti ~ 30 minučių.
9. Patiekti iš karto dar karštus kaip antram patiekalui. Arba atvėsusius kaip užkandžiams.
Skanaus