Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Ingel @ 2012 06 20, 19:43)
Msemmen (marokietiški blynai)


Ačiū, Ingel. Taip norėjau išbandyti receptą, bet nesirįžau pati versti į lietuvių kalbą recepto blush2.gif
Bandysiu būtinai thumbup.gif
Atsakyti
irmulia, isbandziau Cukinijos ir vistienos kepsnelius, kaip tik skanauju dabar, na man kazkaip tas imbieras ten ziauriai kertasi su svelnia cukinija blush2.gif Nu gal as nesuprantu...bet kita karta darysiu tik su druska ir pipiriukais 4u.gif Bet kuriuo atveju aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 06 20, 21:25)
irmulia, isbandziau Cukinijos ir vistienos kepsnelius, kaip tik skanauju dabar, na man kazkaip tas imbieras ten ziauriai kertasi su svelnia cukinija blush2.gif  Nu gal as nesuprantu...bet kita karta darysiu tik su druska ir pipiriukais  4u.gif  Bet kuriuo atveju aciu smile.gif


su imbieru yra taip - jei vos vos per daug- tada taip, jis jaučiasi mirksiukas.gif galima jo sumažinti dar per pus ir dėti tik žiupsnelį mirksiukas.gif
Man kaip visai nemėgstančiai imbiero (kažkada buvau neblogai juo apsinuodijusi...) toks jo prieskonis čia derėjo mirksiukas.gif
Smagu, kad patiko mirksiukas.gif

Beje, ir šaldytų po atšildymo skonis nepakito thumbup.gif taigi, galima juos drąsiai šaldyti bigsmile.gif
Atsakyti
irmuliai, matyt as padauginau to imbiero, nes nieko nejauciu, tik ji biggrin.gif
Atsakyti
Kiaušinienė su daržovėmis

Produktai:

Sudėtis:
1 svogūnas
2 pomidorai
1 raudona paprika
2 skiltelės česnako
2 kiaušiniai
alyvuogių aliejus
druska, pipirai, pagal skonį
petražolės,bazilikas
1 mažas čili pipiras

Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką ir apkepiname iki auksinės spalvos.
Pomidorus nulupame,supjaustome.Papriką irgi supjaustome juostelėmis.
Čili pipirą nuvalome nuo sėklų ir smulkiai sukapojam.
Viską sudedame prie svogūnų, paskaniname druska,pipirais (aš biški cukraus įdėjau), kepame maždaug 10 minučių.
Imame kepimo indą, sudedame daržovės,su šaukštu darome dvi duobutės į kurias atsargiai įmušame po kiaušinį.
Dedame į orkaitę įkaitintą iki 200 C temp., kepame kol baltymas susitrauks.
Petražolės ir baziliką supjaustome ir apibarstome mūsų patiekalą.

user posted image

user posted image

user posted image




Atsakyti
Elena, jaz kaip skanu wub.gif wub.gif
Atsakyti
puiki kiausiniene, tik as orkaiteje kepu nustacius tik kad is apacios kaistu - tada nepasidaro tas luobas ant trynio, kuris man nelabai ir skanus ir nelabai kaip atrodo smile.gif (o gal cia tik mano orkaitej taip gaunasi?....)

Atsakyti
QUOTE(donnaM @ 2012 06 21, 15:31)
puiki kiausiniene, tik as orkaiteje kepu nustacius tik kad is apacios kaistu - tada nepasidaro tas luobas ant trynio, kuris man nelabai ir skanus ir nelabai kaip atrodo smile.gif (o gal cia tik mano orkaitej taip gaunasi?....)


Na pas mane tik apačia buvo įjungta, bet kepimo forma stovėjo viršuje.Ant vieno kiaušinio pasidarė, ant kito ne...bet man tikrai tai netrukdė biggrin.gif

Dabar siūlau labai skaniai paruošti lašiša....
Dabar galvoju..kai sakau kad tai labai skanu esu neteisi...nes vienam bus skanu kitam nea lotuliukas.gif Mano skonio receptoriams šį lašiša buvo tobula blush2.gif

Jums reiks:

lašišos filė,
druskos
pesto padažo

Padažą galima nusipirkti, galima patiems pagaminti...
Reiks:
2 šaukštų paskrudintų kedro riešutų
2 skilt. česnako
3 šaukštų alyvų aliejaus
100 g šviežio baziliko
50 g parmezano
pagal skonį druskos

Su smulkintuve viską susmulkiname, įpilame aliejų ir išmaišome.

Žuvį iš vienos pusės apibarstome su druska, iš kitos gerai sutepame su pesto padažu.
Kepimo skardą indą sutepame su aliejumi, dedame žuvį.
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Vaizdas tai gal ir nelabai...bet skonis pasakiškas mirksiukas.gif



user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 06 14, 11:00)
[color=darkviolet]Baklažanų suktinukai su kalakutienos faršu


siandien dariau, tai labai patiko ir man, ir vyrui, butinai dar gaminsiu rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
Cukinijų griežinėliai kokoso/parmezano plutelėje

user posted image

user posted image


user posted image

Reikės:

* 2 jaunų cukinijų
* 1 kiaušinis
* 100 gr tarkuoto parmezano sūrio ( tinka ir "Džiugas" )
* 100 gr kokoso drožlių
* maltų juodųjų pipirų
* malto muskato riešuto

Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 150-180 C .

Kiaušinį išplakti šouotele.
Cukinijas nuplauti ir supjautyti griežinėliais ( ~ 0,5 -1 cm storio)
Tarkuotą parmezano sūrį sumaišyti su kokoso drožlėmis ir prieskoniais.
Paruoštus cukinijų griežinėlius 2 šakučių pagalba ( taip neaplips pirštai ir nesudrėgs/nesulips parmezano/kokoso mišinys) pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti parmezano/kokoso mišinyje.
Paruoštus griežinėlius sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 minučių iki gražiai apskrus.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Pusryčiai bandelėje

Bandelė su sezamais (tokia pūsta ir didelė),
1 v.š. majonezo,
1 nedidukas pomidoras,
griežinėlis kumpio ar mėgstamos dešros,
fermentinio sūrio (pagal skonį),
1 S dydžio kiaušinis,
žalumynai (krapai, svogūno laiškai, petražolės ir pan.),
prieskoniai

Bandelės viršų gražiai nupjauti ir išimti minkštimą. Gaunasi toks bandelės kubilėlis, kurio dugną ir sienas ištepti majonezu. Tada susluoksniuoti: gabaliukais pjaustytas kumpis, taip pat gabaliukais pjaustytas pomidoras, žalumynai ir tarkuotas sūris. Ant viršaus gražiai užleisti kiaušinį, pabarstyti prieskoniais, uždėti kepurėlę ir dėti į mikrobangų krosnelę. Kepti apie minutę (ar trumpiau, čia jau priklausomai kokį kiaušinį - skystą ar kietą, mėgstate). Kepant bandelės kepurėlė pasikelia, o ją lengvaispustelėjus pirštu jaučiasi trynio kietumas.
Skanaus smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniote: 22 birželio 2012 - 14:41
QUOTE(liniote @ 2012 06 22, 15:39)
Pusryčiai bandelėje



Labai gardžiai atrodo, tik turiu klausimą, nes kažkada man sprogo kiaušinis mikrobangėje - ar nereik pradurti trynio? bandau suvokti kodėl jis man tada sprogo smile.gif
Atsakyti