Labai skanūs kepsneliai: kepsneliai
QUOTE(skyler @ 2012 06 17, 18:32)
Ten recepte pri eprieskonių minima asafoetida. O kas tas yr?
QUOTE(Asta @ 2012 06 18, 07:18)
Ten recepte pri eprieskonių minima asafoetida. O kas tas yr?
Štai čia straipsnis:
Asafetida
Aš pati dažnai naudoju. Šiame recepte kurio nuorodą įdėjote, turėtų būti ne Kmynai, bet Indiški kmynai arba kitaip dar vadinami Kuminai
Šviežios bulvės su rūkyta šoninė
Produkto kiekio nerašysiu,visko pagal skonį ir apetitą
Jums reiks:
šviežių bulvių (man patinka mažos, darbo daug bet skaniau)
karšto rūkymo šoninės
sviesto
svogūno
grietinėles
krapų
druskos
Bulvės išverdame pasūdytame vandenyje,nukošiame.
Svogūną ir šoninę supjaustome.
Apkepiname viską keptuvėje su sviestu.
Apibarstome su miltais, dar pakepiname porą minučių ir pilame grietinėlę,dedame krapus.
Gerai viską išmaišome.
Dabar reikia ragauti ar reikalinga druska, nes šoninė gana sūrį,man užteko pilnai sūrumo.
Sudedame į keptuvę bulvės ir išmaišome.
Produkto kiekio nerašysiu,visko pagal skonį ir apetitą
Jums reiks:
šviežių bulvių (man patinka mažos, darbo daug bet skaniau)
karšto rūkymo šoninės
sviesto
svogūno
grietinėles
krapų
druskos
Bulvės išverdame pasūdytame vandenyje,nukošiame.
Svogūną ir šoninę supjaustome.
Apkepiname viską keptuvėje su sviestu.
Apibarstome su miltais, dar pakepiname porą minučių ir pilame grietinėlę,dedame krapus.
Gerai viską išmaišome.
Dabar reikia ragauti ar reikalinga druska, nes šoninė gana sūrį,man užteko pilnai sūrumo.
Sudedame į keptuvę bulvės ir išmaišome.
QUOTE(Elena @ 2012 06 18, 12:15)
Puikus receptas - nuostabūs dalykai paprastume slypi... Bravo, Elena!
Tik aš dar, kai gaminsiu, įdėsiu grybukų.
Gaivūs vištienos ir cukinijų kepsneliai
Receptas
gaunasi: ~20-25 kepsniukų
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų ( galima keisti paprastais)
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat.š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Skanaus
Receptas
gaunasi: ~20-25 kepsniukų
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų ( galima keisti paprastais)
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat.š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Skanaus
Irmulia, dievsikai atrodo, sakau nuosirdziai, valgyt uzsimaniau iskart nuo tokio grozio
Del kokosu aliejaus: jis turi gana rysku kokoso kvapa (nerafinuotas), ar tai turi itakos patiekalo aromatui ir skoniui? Nes nemanau, kad bet kuris kitas duotu ta pati rezultata... As kol kas ji tenaudoju isoriskai, jis kvepia gana stipriai, uztai ir klausiu Mat kokoso aliejus gali buti vienu pagrindiniu akcentu patiekale
Del kokosu aliejaus: jis turi gana rysku kokoso kvapa (nerafinuotas), ar tai turi itakos patiekalo aromatui ir skoniui? Nes nemanau, kad bet kuris kitas duotu ta pati rezultata... As kol kas ji tenaudoju isoriskai, jis kvepia gana stipriai, uztai ir klausiu Mat kokoso aliejus gali buti vienu pagrindiniu akcentu patiekale
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 19, 22:54)
Irmulia, dievsikai atrodo, sakau nuosirdziai, valgyt uzsimaniau iskart nuo tokio grozio
Del kokosu aliejaus: jis turi gana rysku kokoso kvapa (nerafinuotas), ar tai turi itakos patiekalo aromatui ir skoniui?
Del kokosu aliejaus: jis turi gana rysku kokoso kvapa (nerafinuotas), ar tai turi itakos patiekalo aromatui ir skoniui?
dėkui
konkrečiai šiuo atveju kokoso aliejaus (naudojau tyrą, nerafinuotą Aniros ) skonio kepsniukuose visai nesijaučia pirmą kartą jį bandžiau kepti ir likau labai patenkinta rezultatais
beje, dalį kepsnelių užšaldžiau, bandysiu atšildyti ir pašildyti - žiūrėsiu ar pakis jų skonis.
Įsiterpsiu ir pasakysiu, kad kokoso aliejus nors ir turi kvapą bet visiškai neįtakoja skonio. Brangu, bet sveika.
QUOTE(Rastika @ 2012 06 20, 14:11)
Įsiterpsiu ir pasakysiu, kad kokoso aliejus nors ir turi kvapą bet visiškai neįtakoja skonio. Brangu, bet sveika.
zinau, ragavau Bet jei duoda patieklui kokoso kvapa, pvz, tai irgi kaip sudedamoji dalis skaitosi, be jo gal nebutu taip skanu...Breangoka, bet kiek jo ten reikia, ne blynams gi kepti. Reiks pabandyt butinai ne tik isoriskai naudot
tai ka sviezios bulves valdo
Šviežios bulvytės grietinės padaže
1.5 kg. mažų šviežių bulvyčių
kelios pieniškos dešrelės
150 gr. šaltai rūkytos šoninės
350 gr. 15% grietinės
kelios skiltelės česnako
2 svogūnai
saujelė krapų
svogūno laiškų
**
kelios skiltelės česnako
puselė svogūno
lauro lapeliai keli
druskos
pipirų
"rasalo" nuo marinuotų agurkėlių
Bulves išveisti, suberti į puodą, sudėti puselę svogūno, česnaką, lauro lapelius, druską, kelis pipiriukus, užpilti vandens, kad vos apsemtų ir virti nuo užvirimo 10 min. Nupilti puodelį vandens ir įpilti puodelį rasalo į verdančias bulves. Virti dar apie 15-20 min. Patikrinti peiliu, kaip bulvės bus išvirę nukošti ir dar minutei ar dviem statyti ant ugnies, kad nugaruotų.
Į puodą kurį galima statyti į orkaitę išversti bulves, suberti kapotus krapus, traiškytą česnaką, smulkintus sv. laiškus, grietinę keptuvėje pakepintus svogūnus su smulkinta šonine ir dešrelėmis ir viską kruopščiai permaišyti.
Dėti į orkaitę Įkaitintą iki 180C ir kepti apie 20 min.
Skanaus!!!
Šviežios bulvytės grietinės padaže
1.5 kg. mažų šviežių bulvyčių
kelios pieniškos dešrelės
150 gr. šaltai rūkytos šoninės
350 gr. 15% grietinės
kelios skiltelės česnako
2 svogūnai
saujelė krapų
svogūno laiškų
**
kelios skiltelės česnako
puselė svogūno
lauro lapeliai keli
druskos
pipirų
"rasalo" nuo marinuotų agurkėlių
Bulves išveisti, suberti į puodą, sudėti puselę svogūno, česnaką, lauro lapelius, druską, kelis pipiriukus, užpilti vandens, kad vos apsemtų ir virti nuo užvirimo 10 min. Nupilti puodelį vandens ir įpilti puodelį rasalo į verdančias bulves. Virti dar apie 15-20 min. Patikrinti peiliu, kaip bulvės bus išvirę nukošti ir dar minutei ar dviem statyti ant ugnies, kad nugaruotų.
Į puodą kurį galima statyti į orkaitę išversti bulves, suberti kapotus krapus, traiškytą česnaką, smulkintus sv. laiškus, grietinę keptuvėje pakepintus svogūnus su smulkinta šonine ir dešrelėmis ir viską kruopščiai permaišyti.
Dėti į orkaitę Įkaitintą iki 180C ir kepti apie 20 min.
Skanaus!!!
Msemmen (marokietiški blynai)
Negaliu nepasidalinti receptuku, kurį aptikau vienos forumietės kelionių iš Maroko aprašyme. Kepiau jau keletą kartų, niekaip neatsivalgom.
Reikės (tešlai):
440 g miltų
90 g manų
2 arbat.šaukštelių cukraus
2 arbat. šaukštelių druskos
1/4 arbat. šaukštelio sausų mielių, dedu 0,5 šaukštelio
1/3 litro šilto vandens
Viską sumaišome, minkome apie 10 min., jei trūksta dar idedame šiek tiek miltų, kad neliptų prie rankų, tešla gaunas tokia guminė, bet ne kieta. Formuojame mandarino dydžio rutuliukus ir paliekam trumpam.
Paruošus tešlos rutuliukus dar reikės šių produktų:
1 1/2 puodelio aliejaus kepimui
1/2 puodelio manų pabarstymui
1/4 puodelio tirpinto sviesto
Imame rutuliuką, jį ištampome, kad gautusi apvalus blynas, patepame tirpintu sviestu, pabarstome manais ir sulankstome keturkampiu, dar užlenkdama kiekvieną sluoksnį plonai patepiau sviestu ir pabarsčiau manais. Kepame keptuvėje, kol gražiai pageltonuos. Blynai turi gautis sluoksniuoti, nesulipę, tokie traškūs. Valgyti su kuo kas mėgsta, man skanu su uogiene arba be nieko. Skanūs buvo ir atvėsę.Na, o jei noris labiau marokietiškai, tai dar ir mėtų arbatos užsiplikykit. Skanaus.
Negaliu nepasidalinti receptuku, kurį aptikau vienos forumietės kelionių iš Maroko aprašyme. Kepiau jau keletą kartų, niekaip neatsivalgom.
Reikės (tešlai):
440 g miltų
90 g manų
2 arbat.šaukštelių cukraus
2 arbat. šaukštelių druskos
1/4 arbat. šaukštelio sausų mielių, dedu 0,5 šaukštelio
1/3 litro šilto vandens
Viską sumaišome, minkome apie 10 min., jei trūksta dar idedame šiek tiek miltų, kad neliptų prie rankų, tešla gaunas tokia guminė, bet ne kieta. Formuojame mandarino dydžio rutuliukus ir paliekam trumpam.
Paruošus tešlos rutuliukus dar reikės šių produktų:
1 1/2 puodelio aliejaus kepimui
1/2 puodelio manų pabarstymui
1/4 puodelio tirpinto sviesto
Imame rutuliuką, jį ištampome, kad gautusi apvalus blynas, patepame tirpintu sviestu, pabarstome manais ir sulankstome keturkampiu, dar užlenkdama kiekvieną sluoksnį plonai patepiau sviestu ir pabarsčiau manais. Kepame keptuvėje, kol gražiai pageltonuos. Blynai turi gautis sluoksniuoti, nesulipę, tokie traškūs. Valgyti su kuo kas mėgsta, man skanu su uogiene arba be nieko. Skanūs buvo ir atvėsę.Na, o jei noris labiau marokietiškai, tai dar ir mėtų arbatos užsiplikykit. Skanaus.