


Receptas :
12- ai keksiukų/kepsniukų
Reikės:
* 1 nedidelio žiedinio kopūsto
* 200 g šaldytų žirnių ir morkų
* 1 mažo gabaliuko vištienos krūtinėlės filė
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. (kupini) sojos miltų
* druskos, pipirų
* žiupsnis maltų džiūvėsių
* gabaliukas sviesto kepimo formos ištepimui
Eiga:
Nuplauti žiedinį kopūstą , išskaidyti šakelėmis ir sudėti į verdantį vandenį kartu su šaldytomis daržovėmis ( žirniais ir morkomis) bei supjaustyta vištienos krūtinės filė. Pagardinti druska ir pipirais, džiovintomis petražolėmis.
Įkaitinti orkaitę iki 180 ° C temperatūros.
Išvirtas daržoves ir mėsą sudėti į blenderį ir sumalti iki vientisos masės.
Įberti sojos miltų, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišyti.
Paruošti kepimo formą: naudojau 12 -os keksiukų kepimo formą ( tiek ir gavosi kepsiukų) ,
- ištepti trupučiu sviesto ir pabarstyti maltais džiūvėsiais.
Sukrėsti masę, paviršių šiek tiek palyginti ir pastatyti kepti geroms 30 minučių. Paviršius turi gražiai paruduoti/apskrusti.
Patiekti šiltus arba pilnai atšalusius su natūraliu daržovių/vištienos sultiniu.
Skanaus
