Daržovių ir vištienos keksiukai / kepsniukai
Receptas :
12- ai keksiukų/kepsniukų
Reikės:
* 1 nedidelio žiedinio kopūsto
* 200 g šaldytų žirnių ir morkų
* 1 mažo gabaliuko vištienos krūtinėlės filė
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. (kupini) sojos miltų
* druskos, pipirų
* žiupsnis maltų džiūvėsių
* gabaliukas sviesto kepimo formos ištepimui
Eiga:
Nuplauti žiedinį kopūstą , išskaidyti šakelėmis ir sudėti į verdantį vandenį kartu su šaldytomis daržovėmis ( žirniais ir morkomis) bei supjaustyta vištienos krūtinės filė. Pagardinti druska ir pipirais, džiovintomis petražolėmis.
Įkaitinti orkaitę iki 180 ° C temperatūros.
Išvirtas daržoves ir mėsą sudėti į blenderį ir sumalti iki vientisos masės.
Įberti sojos miltų, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišyti.
Paruošti kepimo formą: naudojau 12 -os keksiukų kepimo formą ( tiek ir gavosi kepsiukų) ,
- ištepti trupučiu sviesto ir pabarstyti maltais džiūvėsiais.
Sukrėsti masę, paviršių šiek tiek palyginti ir pastatyti kepti geroms 30 minučių. Paviršius turi gražiai paruduoti/apskrusti.
Patiekti šiltus arba pilnai atšalusius su natūraliu daržovių/vištienos sultiniu.
Skanaus
Vuo, Elenuška net tobulėja.
Ne tik gražiois nuotraukos, ale ir kokios skanioooooooos atrodo
Ne tik gražiois nuotraukos, ale ir kokios skanioooooooos atrodo
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 12, 15:55)
Lietiniai su sūriu, dešrelėmis bei baisiai skaniu padažu
Baisiai patiko visai šeimai
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 12, 16:12)
niu skaniai skamba , dar kai mėgstu visokius nesaldžius daržvinius keksiukus + senokai žuvies bevalgiau, tad bandysiu
i | Primenu, kad čia tema apie antruosius patiekalus su nuotraukomis. Visos kitos, nesusijusios su patiekalais, temos yra nepageidaujamos. Neterškite/nešiukšlinkite bereikalingais ginčais Forumo erdvės ir iškilusius nesusipratimus aiškinkitės per až , skype, el. paštu. |
Baklažanų suktinukai su kalakutienos faršu
baklažanai 2 vnt.
kalakutienos faršas 400 gr.
sūrio fermentinio 100 gr.
kiaušinis 1 vnt.
morka, svogūnas
majonezas
česnakai
krapai
druska,pipirai
aliejus
3 vnt.čili pipiriukai
Baklažanus supjaustome išilgai juostelėmis.
Apibarstome druska ir paliekame 20 min. pastovėti.
Paruošiame faršą: dedame pagal skonį druskos,pipirų, česnako, kiaušinį, majonezo porą valg.šaukštu ir gerai viską išmaišome.
Baklažanų juostelės nuplauname, nusausiname ir lengvai apkepiname aliejuje iš abiejų pusių. Sudedame ant popierinės servetėlės.
Imame baklažano juostelę,apibarstome su tarkuotų sūriu, dedame faršo, susukame ir sutvirtiname smeigtuku.
Į kepimo indą dedame supjaustytas morkas ir svogūnus, įpilam šiek tiek sultinio, ant viršaus sudedame suktinukas.Ant suktinukų dedame čili pipirus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje (200°) apie 30 min.
Pateikiame su pomidorais, apibarstome krapais.
baklažanai 2 vnt.
kalakutienos faršas 400 gr.
sūrio fermentinio 100 gr.
kiaušinis 1 vnt.
morka, svogūnas
majonezas
česnakai
krapai
druska,pipirai
aliejus
3 vnt.čili pipiriukai
Baklažanus supjaustome išilgai juostelėmis.
Apibarstome druska ir paliekame 20 min. pastovėti.
Paruošiame faršą: dedame pagal skonį druskos,pipirų, česnako, kiaušinį, majonezo porą valg.šaukštu ir gerai viską išmaišome.
Baklažanų juostelės nuplauname, nusausiname ir lengvai apkepiname aliejuje iš abiejų pusių. Sudedame ant popierinės servetėlės.
Imame baklažano juostelę,apibarstome su tarkuotų sūriu, dedame faršo, susukame ir sutvirtiname smeigtuku.
Į kepimo indą dedame supjaustytas morkas ir svogūnus, įpilam šiek tiek sultinio, ant viršaus sudedame suktinukas.Ant suktinukų dedame čili pipirus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje (200°) apie 30 min.
Pateikiame su pomidorais, apibarstome krapais.
Elena ar cili pipiriukus reikia pjaustyti ar deti nepjaustytus?
QUOTE(kisule @ 2012 06 14, 12:19)
Elena ar cili pipiriukus reikia pjaustyti ar deti nepjaustytus?
Aš nepjausčiau...taip sumečiau ant viršaus ir viskas
"Mamos" kotletukai su pievagrybiais ir imbieriniu padažu:
Reikės:
Biovelos "Mamos" kotletų
Padažui:
300 g. pievagrybių
imbiero
pienas
sviesto
sojos padažas
miltai
svogūnų laiškų
druskos, maltų pipirų
Paruošimas:
Keptuvej pasidarome padažą: supjaustome griežinėliais nuluptus pievagrybius, pakepiname ant sviesto, sudedame gabalelį nulupto, sutarkuoto imbiero (kiek dėti priklauso nuo to kokio intensyvumo norit padažo), aš dėjau maždaug 1/3 dali pievagrybių, šiek tiek pakepinti (jei norit intensyvesnio skonio dėti pačioj pabaigoj imbierą, o jei silpnesnio ankščiau), įdėti kelis a. šaukstelius miltų, druskos, maltų pipiriukų, viską pakepinti ir užpilti pienu, įlašinti 1 a. šaukštelį sojos padažo. Padažo tirštumą reguliuoti pienu. Sudėti kotletukus ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20 min. Sudėti į lėkštes ir valgyti su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus
P.S.: receptas pukiai tiks skubančioms šeimininkėms
Reikės:
Biovelos "Mamos" kotletų
Padažui:
300 g. pievagrybių
imbiero
pienas
sviesto
sojos padažas
miltai
svogūnų laiškų
druskos, maltų pipirų
Paruošimas:
Keptuvej pasidarome padažą: supjaustome griežinėliais nuluptus pievagrybius, pakepiname ant sviesto, sudedame gabalelį nulupto, sutarkuoto imbiero (kiek dėti priklauso nuo to kokio intensyvumo norit padažo), aš dėjau maždaug 1/3 dali pievagrybių, šiek tiek pakepinti (jei norit intensyvesnio skonio dėti pačioj pabaigoj imbierą, o jei silpnesnio ankščiau), įdėti kelis a. šaukstelius miltų, druskos, maltų pipiriukų, viską pakepinti ir užpilti pienu, įlašinti 1 a. šaukštelį sojos padažo. Padažo tirštumą reguliuoti pienu. Sudėti kotletukus ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20 min. Sudėti į lėkštes ir valgyti su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus
P.S.: receptas pukiai tiks skubančioms šeimininkėms
Dar nieko nesu gaminus iš baklažanų, labai įdomu bus pabandyt Elena. O skonis gal ka nors
Višitena su kriaušėmis:
Reikės:
Viščiuko (tinka ketvirčiai arba kita vištienos mėsa, tik reikia atitaikyti kepimo laiką)
Marinavimui - garstyčių, majonezo, cukraus, čili, kario, rūkytų r. paprikų miltelių, druskos (jos dėti neperdaugiausiai, geriau pabarstyti prieš kepimą).
Kadangi aš kepiau cielą viščiuką, tai apie jį ir pasakosiu.
Kepiau ~40min suvyniotą į foliją. Ištraukus užpyliau kriaušių sultim (prieš baigiant kepti dar kelis šaukštus obuolių įpyliau).
Sudėjau kriaušes, obuolius ir kepiau dar apie 20min.
Vištieną supjausčiau į gabalėlius (skardoje visas procesas vyko) ir apšlakščius susidariusiu padažu pakepiau dar ~5min įjungus "skrudinimo" funkciją
Pateikiama su keptom kriaušėm, obuoliais ir virtom bulvėm. Skanu viską pašlakstyti susidariusiu padažu.
Višitena su kriaušėmis:
Reikės:
Viščiuko (tinka ketvirčiai arba kita vištienos mėsa, tik reikia atitaikyti kepimo laiką)
Marinavimui - garstyčių, majonezo, cukraus, čili, kario, rūkytų r. paprikų miltelių, druskos (jos dėti neperdaugiausiai, geriau pabarstyti prieš kepimą).
Kadangi aš kepiau cielą viščiuką, tai apie jį ir pasakosiu.
Kepiau ~40min suvyniotą į foliją. Ištraukus užpyliau kriaušių sultim (prieš baigiant kepti dar kelis šaukštus obuolių įpyliau).
Sudėjau kriaušes, obuolius ir kepiau dar apie 20min.
Vištieną supjausčiau į gabalėlius (skardoje visas procesas vyko) ir apšlakščius susidariusiu padažu pakepiau dar ~5min įjungus "skrudinimo" funkciją
Pateikiama su keptom kriaušėm, obuoliais ir virtom bulvėm. Skanu viską pašlakstyti susidariusiu padažu.
KIAULIENOS NUGARINES SUKTINUKAI
kiekiai nuo valganciuju kiekio ir apetito
kiaulienos nugarines
morka
svogunas
druska, pipirai
aliejaus kepimui
kialienos nugarine supjaustom ir pamusam. tada papipirinam ir padruskinam.
keptuveje pakepam siaudeliais pjaustyta morka su svogunu. tik svarbu nesukepti.
ant pamustos nugarines dedam po sauksta keptu morku su svogunais ir susuke persmeigiam dantu krapstuku.
visus suktinukus apkepam keptuveje is visu pusiu, tada dedam i skardele, salia dedam svieziu bulviu ir mazu morkyciu ir kepam orkaitej mazdaug 30-40 min.
kiekiai nuo valganciuju kiekio ir apetito
kiaulienos nugarines
morka
svogunas
druska, pipirai
aliejaus kepimui
kialienos nugarine supjaustom ir pamusam. tada papipirinam ir padruskinam.
keptuveje pakepam siaudeliais pjaustyta morka su svogunu. tik svarbu nesukepti.
ant pamustos nugarines dedam po sauksta keptu morku su svogunais ir susuke persmeigiam dantu krapstuku.
visus suktinukus apkepam keptuveje is visu pusiu, tada dedam i skardele, salia dedam svieziu bulviu ir mazu morkyciu ir kepam orkaitej mazdaug 30-40 min.