Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Daržovių ir vištienos keksiukai / kepsniukai

user posted image

user posted image

user posted image


Receptas :

12- ai keksiukų/kepsniukų

Reikės:

* 1 nedidelio žiedinio kopūsto
* 200 g šaldytų žirnių ir morkų
* 1 mažo gabaliuko vištienos krūtinėlės filė
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 2 valg. š. (kupini) sojos miltų
* druskos, pipirų
* žiupsnis maltų džiūvėsių
* gabaliukas sviesto kepimo formos ištepimui


Eiga:

Nuplauti žiedinį kopūstą , išskaidyti šakelėmis ir sudėti į verdantį vandenį kartu su šaldytomis daržovėmis ( žirniais ir morkomis) bei supjaustyta vištienos krūtinės filė. Pagardinti druska ir pipirais, džiovintomis petražolėmis.

Įkaitinti orkaitę iki 180 ° C temperatūros.

Išvirtas daržoves ir mėsą sudėti į blenderį ir sumalti iki vientisos masės.
Įberti sojos miltų, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišyti.

Paruošti kepimo formą: naudojau 12 -os keksiukų kepimo formą ( tiek ir gavosi kepsiukų) ,
- ištepti trupučiu sviesto ir pabarstyti maltais džiūvėsiais.

Sukrėsti masę, paviršių šiek tiek palyginti ir pastatyti kepti geroms 30 minučių. Paviršius turi gražiai paruduoti/apskrusti.

Patiekti šiltus arba pilnai atšalusius su natūraliu daržovių/vištienos sultiniu.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Vuo, Elenuška net tobulėja.umn.gif

Ne tik gražiois nuotraukos, ale ir kokios skanioooooooos atrodo good.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 12, 15:55)
Lietiniai su sūriu, dešrelėmis bei baisiai skaniu padažu smile.gif


Baisiai patiko visai šeimai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 12, 16:12)
ŽUVIES KEKSIUKAI

Rekomenduoju visiems pabandyt !!!


niu skaniai skamba essen.gif , dar kai mėgstu visokius nesaldžius daržvinius keksiukus + senokai žuvies bevalgiau, tad bandysiu thumbup.gif



Atsakyti

 i 
Primenu, kad čia tema apie antruosius patiekalus su nuotraukomis.

Visos kitos, nesusijusios su patiekalais, temos yra nepageidaujamos.  

Neterškite/nešiukšlinkite bereikalingais ginčais  Forumo erdvės  ir iškilusius nesusipratimus aiškinkitės per až , skype, el. paštu.
Atsakyti
Baklažanų suktinukai su kalakutienos faršu

baklažanai 2 vnt.
kalakutienos faršas 400 gr.
sūrio fermentinio 100 gr.
kiaušinis 1 vnt.
morka, svogūnas
majonezas
česnakai
krapai
druska,pipirai
aliejus
3 vnt.čili pipiriukai

Baklažanus supjaustome išilgai juostelėmis.
Apibarstome druska ir paliekame 20 min. pastovėti.

Paruošiame faršą: dedame pagal skonį druskos,pipirų, česnako, kiaušinį, majonezo porą valg.šaukštu ir gerai viską išmaišome.

Baklažanų juostelės nuplauname, nusausiname ir lengvai apkepiname aliejuje iš abiejų pusių. Sudedame ant popierinės servetėlės.

Imame baklažano juostelę,apibarstome su tarkuotų sūriu, dedame faršo, susukame ir sutvirtiname smeigtuku.

Į kepimo indą dedame supjaustytas morkas ir svogūnus, įpilam šiek tiek sultinio, ant viršaus sudedame suktinukas.Ant suktinukų dedame čili pipirus.

Kepame įkaitintoje orkaitėje (200°) apie 30 min.
Pateikiame su pomidorais, apibarstome krapais.

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
Elena ar cili pipiriukus reikia pjaustyti ar deti nepjaustytus? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2012 06 14, 12:19)
Elena ar cili pipiriukus reikia pjaustyti ar deti nepjaustytus?  rolleyes.gif



Aš nepjausčiau...taip sumečiau ant viršaus ir viskas 4u.gif
Atsakyti
"Mamos" kotletukai su pievagrybiais ir imbieriniu padažu:

Reikės:

Biovelos "Mamos" kotletų

Padažui:
300 g. pievagrybių
imbiero
pienas
sviesto
sojos padažas
miltai
svogūnų laiškų
druskos, maltų pipirų

Paruošimas:

Keptuvej pasidarome padažą: supjaustome griežinėliais nuluptus pievagrybius, pakepiname ant sviesto, sudedame gabalelį nulupto, sutarkuoto imbiero (kiek dėti priklauso nuo to kokio intensyvumo norit padažo), aš dėjau maždaug 1/3 dali pievagrybių, šiek tiek pakepinti (jei norit intensyvesnio skonio dėti pačioj pabaigoj imbierą, o jei silpnesnio ankščiau), įdėti kelis a. šaukstelius miltų, druskos, maltų pipiriukų, viską pakepinti ir užpilti pienu, įlašinti 1 a. šaukštelį sojos padažo. Padažo tirštumą reguliuoti pienu. Sudėti kotletukus ir troškinti ant silpnos ugnies apie 20 min. Sudėti į lėkštes ir valgyti su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus smile.gif

P.S.: receptas pukiai tiks skubančioms šeimininkėms

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 14 birželio 2012 - 19:09
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 10, 12:42)
VIŠTIENA MAIŠELYJE


tobulumui ribų nėra thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dar nieko nesu gaminus iš baklažanų, labai įdomu bus pabandyt Elena. O skonis gal ka nors

Višitena su kriaušėmis:

Reikės:
Viščiuko (tinka ketvirčiai arba kita vištienos mėsa, tik reikia atitaikyti kepimo laiką)
Marinavimui - garstyčių, majonezo, cukraus, čili, kario, rūkytų r. paprikų miltelių, druskos (jos dėti neperdaugiausiai, geriau pabarstyti prieš kepimą).
Kadangi aš kepiau cielą viščiuką, tai apie jį ir pasakosiu.

Kepiau ~40min suvyniotą į foliją. Ištraukus užpyliau kriaušių sultim (prieš baigiant kepti dar kelis šaukštus obuolių įpyliau).
Sudėjau kriaušes, obuolius ir kepiau dar apie 20min.

Vištieną supjausčiau į gabalėlius (skardoje visas procesas vyko) ir apšlakščius susidariusiu padažu pakepiau dar ~5min įjungus "skrudinimo" funkciją biggrin.gif

Pateikiama su keptom kriaušėm, obuoliais ir virtom bulvėm. Skanu viską pašlakstyti susidariusiu padažu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Passion*: 16 birželio 2012 - 17:37
KIAULIENOS NUGARINES SUKTINUKAI

kiekiai nuo valganciuju kiekio ir apetito biggrin.gif

kiaulienos nugarines
morka
svogunas
druska, pipirai
aliejaus kepimui

kialienos nugarine supjaustom ir pamusam. tada papipirinam ir padruskinam.
keptuveje pakepam siaudeliais pjaustyta morka su svogunu. tik svarbu nesukepti.
ant pamustos nugarines dedam po sauksta keptu morku su svogunais ir susuke persmeigiam dantu krapstuku.
visus suktinukus apkepam keptuveje is visu pusiu, tada dedam i skardele, salia dedam svieziu bulviu ir mazu morkyciu ir kepam orkaitej mazdaug 30-40 min.

user posted image


Atsakyti