ŽUVIES KEKSIUKAIšaltinis: DaivaP RECEPTAS su nedideliais mano pakeitimais.500 g. Žuvies maltos (pvz, lydeka, menkė...)
3 valg. šaukštas Džiūvėsėlių
1 vnt. Morka
3 valg. š. Kukurūzų konservuotų
1 vnt. Kiaušiniai
1 valg. š. Raudonėlis (šviežias)
- pagal skonį sviesto
1 valg. š. Manu kruopu
1 valg. š. Krakmolo
- pagal skonį Druska, pipirai (baltieji)
3 saujos Žirnelių šaldytų
Gavosi 7 porcijos.
Susimalame file, suminkome kartu su kiaušiniu, krakmolu, džiūvėsėliais, kapotu svogūnu ir raudonėliais, manų kruopomis bei druska ir pipirais. Atidedame ,kol pasiruošime "karūną" iš daržovių mūsų keksiukams.
Daržovėms į keptuvę dedame trupinėlį sviesto ir pakepame kartu morką tarkuotą su žirneliais. Ragaujame. Kai žirneliai jau minkšti, saikingai pasūdome ir suberiame kukurūzus. Paliekame vėsti.
Faršą dedame į keksiukų formeles (pas mane jos didesnės nei standartinės, standarinės bus mažokos). Dedame ne iki pat viršaus, paliekame erdvės daržovių karūnėlei.
Orkaitę ikaitiname iki 170 l. ir pašauname žuvį. Kepame apie 15 min, ištraukiame ir dedame po šaukštą daržovių mišinio, kurį jau esame sumaišę su plaktu kiaušiniu. Tada vėl greitai dedame atgal į orkaitę ir kepame 10 min.
Kas puikiausia, jog daržovės išimant nuo keksiukų nebyra, gerai laikosi.
Tiekiame su keptomis bulvėmis (tiks ir ryžiai), daržovėmis, o kas mėgsta- kokiu nors majonezo padažu.
Kekiukai labai skanūs ir šalti.
Rekomenduoju visiems pabandyt !!!