kotri, nea, tiesiog paprastas dejau
VIŠTIENA MAIŠELYJE
6 vnt. Vištos blauzdelių
1 valg. šaukštas SviestO
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Sluoksniuotos bemielės tešlos
50 g Fermentinio sūrio
- pagal skonį Prieskonių vištienai
5 valg. šaukštas Žirnelių šaldytų
2 puodelis Bulvių košės (gali būti ir vakarykštė)
Blauzdeles ištrinti prieskoniais ir kepti apie 30 min iš visų pusių, kol bus beveik gatavos. Palikti atvėsti.
Išsivirti bulvių košę , atvėsinti, sumaišyti su tarkuotu sūriu. Svogūną pakepti svieste, berti šaldytus žirnelius, pakaitinti, kol atitirps ir sušils. Visa tai sudėti į košę ir išmaišyti .
Sluoksniuotą tešlą atšildyti. Kiekvieną lakštelį pjauti pusiau, dar kiek pakočioti, kad būtų didesnis. Į vidurį dėti šaukštą bulvių masės, statyti apkeptą šlaunelę, suimti gražiai kraštelius nepalikenat tarpų , dar viršuje ranka gerai paspausti 'maišelio' viršų ir surišti nestipriai siūlu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje kol maišelis bus gražiai rudas. Nuimti siūlą, patiekti su daržovėmis.
SKANAUS!!!
6 vnt. Vištos blauzdelių
1 valg. šaukštas SviestO
1 vnt. Svogūnas
1 vnt. Sluoksniuotos bemielės tešlos
50 g Fermentinio sūrio
- pagal skonį Prieskonių vištienai
5 valg. šaukštas Žirnelių šaldytų
2 puodelis Bulvių košės (gali būti ir vakarykštė)
Blauzdeles ištrinti prieskoniais ir kepti apie 30 min iš visų pusių, kol bus beveik gatavos. Palikti atvėsti.
Išsivirti bulvių košę , atvėsinti, sumaišyti su tarkuotu sūriu. Svogūną pakepti svieste, berti šaldytus žirnelius, pakaitinti, kol atitirps ir sušils. Visa tai sudėti į košę ir išmaišyti .
Sluoksniuotą tešlą atšildyti. Kiekvieną lakštelį pjauti pusiau, dar kiek pakočioti, kad būtų didesnis. Į vidurį dėti šaukštą bulvių masės, statyti apkeptą šlaunelę, suimti gražiai kraštelius nepalikenat tarpų , dar viršuje ranka gerai paspausti 'maišelio' viršų ir surišti nestipriai siūlu.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje kol maišelis bus gražiai rudas. Nuimti siūlą, patiekti su daržovėmis.
SKANAUS!!!
Oooo kokia ideja su vistiena! Pirma kart taip matau. Butinai bandysiu.
Dabar kepa pagal egliosha kugelis orkaitej. Bus matyt kas cia gausis, nes man visa laik virsus isdziuves buna
Dabar kepa pagal egliosha kugelis orkaitej. Bus matyt kas cia gausis, nes man visa laik virsus isdziuves buna
braske jegele o foto kokios grazios
taip ir toliau mergaites
taip ir toliau mergaites
kaip tik idesiu padaza mylimiausia, prie zuvies ,bulviu,vistienos,picos ar tiesiog virtos mesos
Ančių petukai su tobulom bulvytėm ir geriausiu padažu [I]
Tokias bulves su šiuo padažu mes galėtume valgyti 2 kart dienoj Pietūs buvo puikūs.
Bulves nušveisti kempinėle supjaustyti skiltelėmis. Inde sumaišyti tarkuotą česnaką, pipirus, paprikos miltelius, druską, rozmariną, čiobreli. Bulves virti iki užvirimo ir nuo jo apie 3 min. Priklauso kokiais dydžiais pjaustote bulves. Nukošiate, nugarinate ir sumaišote su pasigaminta prieskonių tyre. Dedate į skardą ir kepate 180 C. 20 min.
Padažui:
vienodom dalim majonezo ir pomidorų padažo, aš naudojau po 100 gr.
šaukštas grietinės
3 šaukštai sojos
3 skiltelės česnako
druska,pipirai
citrinos sulčių pagal skonį
žiupsnelis cukraus
Česnaką sutarkuoti ir sumaišyti su visais produktais.
Anties petukai
2 kg. petukų
česnako
druskos
pipirų
3 šaukštai ryžių acto
3 šaukštai volčesterio padažo
pusė šaukštelio kumino
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Sumaišius visus produktus, marinuoti parą, kepti orkaitėje ant grotelių 180 C. apie valandą.
Skanaus!!
Ančių petukai su tobulom bulvytėm ir geriausiu padažu [I]
Tokias bulves su šiuo padažu mes galėtume valgyti 2 kart dienoj Pietūs buvo puikūs.
Bulves nušveisti kempinėle supjaustyti skiltelėmis. Inde sumaišyti tarkuotą česnaką, pipirus, paprikos miltelius, druską, rozmariną, čiobreli. Bulves virti iki užvirimo ir nuo jo apie 3 min. Priklauso kokiais dydžiais pjaustote bulves. Nukošiate, nugarinate ir sumaišote su pasigaminta prieskonių tyre. Dedate į skardą ir kepate 180 C. 20 min.
Padažui:
vienodom dalim majonezo ir pomidorų padažo, aš naudojau po 100 gr.
šaukštas grietinės
3 šaukštai sojos
3 skiltelės česnako
druska,pipirai
citrinos sulčių pagal skonį
žiupsnelis cukraus
Česnaką sutarkuoti ir sumaišyti su visais produktais.
Anties petukai
2 kg. petukų
česnako
druskos
pipirų
3 šaukštai ryžių acto
3 šaukštai volčesterio padažo
pusė šaukštelio kumino
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Sumaišius visus produktus, marinuoti parą, kepti orkaitėje ant grotelių 180 C. apie valandą.
Skanaus!!
GRIKIŲ KOTLETAI su šviežiomis salotomis
300 gramų virtų grikių
2-3 kiaušiniai,
6 valgomi šaukštai džiūvėsėlių
1 vidutinio dydžio svogūnas,
prieskonių, jeigu reikia druskos.
Grikius sugrūdame bulvių košės grūstuve, įmušame kiaušinius, supjaustome smulkiai svogūną, džiūvėsius ir prieskonius, viską sumaišome ir formuojame kotletukus, apkepame ir patiekiame karštus su daržovių salotomis ir padažu.
SALOTOMS
1 nuluptas kubeliais supjaustytas patisonas, 5 agurkai nulupti supjaustyti kubeliais, 1 pomidoras, 0,5 paprikos aštresnės, druskos, 2 šaukštai majonezo, krapų. Viską sumaišome ir patiekiame su kotletais.
Papildyta:
Sūrio ir mėsos vyniotinis
REIKĖS
Įdaras:
Malta kiauliena ir jautiena - 500 g
Svogūnas - 1 vnt.
Česnakas - 1 skilt.
Morkos – 2 vnt.
Kiaušiniai - 1 vnt.
Maltos mėsos prieskoniai - žiups.
Pipirai ir druska - žiups.
Pagrindinė dalis:
Fermentinis sūris - 350 g
Kiaušiniai - 5 vnt.
Majonezas - 250 g
Gaminimas:
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti jį su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, bet neplakti. Į plokščią keturkampę kepimo skardą tiesti kepimo popierių, suvilgyti jį aliejumi, pilti sūrio masę ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 0C orkaitėje apie 20 minučių. Ištraukiam ir paliekam atvėsti. Nulupti ir smulkiai sukapoti česnaką ir svogūną. Nuskutam morką ir smulkiai sutarkuojam. Viską suversti į mėsos faršą, berti maltos mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, įmušti kiaušinį. Faršą gerai išmaišykite. Galima svogūną, česnaką ir morką pakepinti aliejuje. Tada nebus palaidas įdaras. Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepam mėsos įdarą ir susukam. Vyniotinį dėti ant skardos, patiestos kepimo popieriumi, ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių. Skanaus
Papildyta:
Mėsos ir bulvių dešrelės
PRODUKTAI
500 g virtų bulvių
300 g kiaulienos
100 g lašinukų
1 kiaušinio
2 šaukštų avižinių dribsnių
1 svogūno
1 šaukšto mairūno
Pipirų
Druskos
Riebalų
Miltų
GAMINIMAS
Bulves sutrinkite, mėsą ir svogūną sumalkite, lašinukus smulkiai supjaustykite. Bulves sumaišykite su mėsa, lašinukais, avižiniais dribsniais, kiaušiniu, prieskoniais ir gerai išminkykite.
Iš tešlos padarykite pailgas dešreles, pavoliokite miltuose ir vartydami gražiai apkepinkite. Patiekite su troškintais raugintais kopūstais arba raugintais agurkais. Skanaus!
Papildyta:
Triušis po daržovių apklotu
RECEPTAS
Triusis pas mane gal kokiu 3 - 3.5 kg (milzinas )
pipiru kvapiuju, rozmarino, druskos, raudoneliu ir cesnako, viska sumaisyti ir istrinti triusi leisti porai valandu pasimarinuoti, po to ruosiame marinata...
Marinatui:
200 gramu 82 proc. riebumo sviesto
Petrazoliu dejau ne mazai gerus 200 - 250 gramu
Spanguoliu 4 geras saujas (sviezios spanguoles is saldymo kameros)
Puse citrinos (isspausti sultis, ne visai sausai, kiek leidzia rankos, po to griezineliais storais supjaustyti bus ant triusio virsaus)
1 stikline vandens
4 - 5 dideli svogunai supjaustyti pusgrieziniais
Sviesta istirpinti keptuveje sudeti svogunus, pakepti siek tiek po to sudeti spanguoles ir petrazoles palaukti kol viskas uzvirs, isspausti citrinos sultis, kai kas daro su apelsinu, labai skanu siek tiek saldesnis gaunasi padazas, galiausia supilti vandens stikline ir uzvirti viska. Po to paimti ir sudeti viska ant pamarinuoto triusio.
Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi). Skanaus
P.S. Karstas labai skanus su keptomis bulvemis ir svieziomis darzovemis
Saltas (pas mus toks ir bus), su svieziomis darzovemis ar marinuotais agurkais ir duona.
300 gramų virtų grikių
2-3 kiaušiniai,
6 valgomi šaukštai džiūvėsėlių
1 vidutinio dydžio svogūnas,
prieskonių, jeigu reikia druskos.
Grikius sugrūdame bulvių košės grūstuve, įmušame kiaušinius, supjaustome smulkiai svogūną, džiūvėsius ir prieskonius, viską sumaišome ir formuojame kotletukus, apkepame ir patiekiame karštus su daržovių salotomis ir padažu.
SALOTOMS
1 nuluptas kubeliais supjaustytas patisonas, 5 agurkai nulupti supjaustyti kubeliais, 1 pomidoras, 0,5 paprikos aštresnės, druskos, 2 šaukštai majonezo, krapų. Viską sumaišome ir patiekiame su kotletais.
Papildyta:
Sūrio ir mėsos vyniotinis
REIKĖS
Įdaras:
Malta kiauliena ir jautiena - 500 g
Svogūnas - 1 vnt.
Česnakas - 1 skilt.
Morkos – 2 vnt.
Kiaušiniai - 1 vnt.
Maltos mėsos prieskoniai - žiups.
Pipirai ir druska - žiups.
Pagrindinė dalis:
Fermentinis sūris - 350 g
Kiaušiniai - 5 vnt.
Majonezas - 250 g
Gaminimas:
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti jį su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, bet neplakti. Į plokščią keturkampę kepimo skardą tiesti kepimo popierių, suvilgyti jį aliejumi, pilti sūrio masę ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 0C orkaitėje apie 20 minučių. Ištraukiam ir paliekam atvėsti. Nulupti ir smulkiai sukapoti česnaką ir svogūną. Nuskutam morką ir smulkiai sutarkuojam. Viską suversti į mėsos faršą, berti maltos mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, įmušti kiaušinį. Faršą gerai išmaišykite. Galima svogūną, česnaką ir morką pakepinti aliejuje. Tada nebus palaidas įdaras. Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepam mėsos įdarą ir susukam. Vyniotinį dėti ant skardos, patiestos kepimo popieriumi, ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių. Skanaus
Papildyta:
Mėsos ir bulvių dešrelės
PRODUKTAI
500 g virtų bulvių
300 g kiaulienos
100 g lašinukų
1 kiaušinio
2 šaukštų avižinių dribsnių
1 svogūno
1 šaukšto mairūno
Pipirų
Druskos
Riebalų
Miltų
GAMINIMAS
Bulves sutrinkite, mėsą ir svogūną sumalkite, lašinukus smulkiai supjaustykite. Bulves sumaišykite su mėsa, lašinukais, avižiniais dribsniais, kiaušiniu, prieskoniais ir gerai išminkykite.
Iš tešlos padarykite pailgas dešreles, pavoliokite miltuose ir vartydami gražiai apkepinkite. Patiekite su troškintais raugintais kopūstais arba raugintais agurkais. Skanaus!
Papildyta:
Triušis po daržovių apklotu
RECEPTAS
Triusis pas mane gal kokiu 3 - 3.5 kg (milzinas )
pipiru kvapiuju, rozmarino, druskos, raudoneliu ir cesnako, viska sumaisyti ir istrinti triusi leisti porai valandu pasimarinuoti, po to ruosiame marinata...
Marinatui:
200 gramu 82 proc. riebumo sviesto
Petrazoliu dejau ne mazai gerus 200 - 250 gramu
Spanguoliu 4 geras saujas (sviezios spanguoles is saldymo kameros)
Puse citrinos (isspausti sultis, ne visai sausai, kiek leidzia rankos, po to griezineliais storais supjaustyti bus ant triusio virsaus)
1 stikline vandens
4 - 5 dideli svogunai supjaustyti pusgrieziniais
Sviesta istirpinti keptuveje sudeti svogunus, pakepti siek tiek po to sudeti spanguoles ir petrazoles palaukti kol viskas uzvirs, isspausti citrinos sultis, kai kas daro su apelsinu, labai skanu siek tiek saldesnis gaunasi padazas, galiausia supilti vandens stikline ir uzvirti viska. Po to paimti ir sudeti viska ant pamarinuoto triusio.
Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi). Skanaus
P.S. Karstas labai skanus su keptomis bulvemis ir svieziomis darzovemis
Saltas (pas mus toks ir bus), su svieziomis darzovemis ar marinuotais agurkais ir duona.
QUOTE(keistuole @ 2012 06 10, 11:46)
keistuole, 10 Bir 2012 - 11:46, para�ė:
keistuole, 10 Bir 2012 - 11:46, paraÅ�Ä—: o ką ta bulvių košė duoda, apart skonio?
Jeigu be jos darant, viskas laikysis?
o ką ta bulvių košė duoda, apart skonio?
Jeigu be jos darant, viskas laikysis?
Jeigu be jos darant, viskas laikysis?
ta pati norejau klaust
QUOTE(keistuole @ 2012 06 10, 14:46)
keistuole, 10 Bir 2012 - 14:46, para�ė:
keistuole, 10 Bir 2012 - 14:46, paraÅ�Ä—: o ką ta bulvių košė duoda, apart skonio?
Jeigu be jos darant, viskas laikysis?
o ką ta bulvių košė duoda, apart skonio?
Jeigu be jos darant, viskas laikysis?
Jeigu be jos darant, viskas laikysis?
kažkur turiu ir pjūvio foto... Košės ten geras šaukštas, ji paskui lyg ir prapuola, nesijaučia jos labai. Manau, dedama ir dėl stabilumo- be jos neišstovėtų niekaip kojelės.
Ji ten tikrai nemaišė, o pats maišiukas koks skanutis, patikėkit
Ule, jetus kokie vaizdai ir ačiū
zaliaake, puikiai padirbėjus, super patiekliukai
QUOTE(zaliaake25 @ 2012 06 10, 13:37)
zaliaake25, 10 Bir 2012 - 13:37, para�ė:
zaliaake25, 10 Bir 2012 - 13:37, paraÅ�Ä—: b]Mėsos ir bulvių dešrelės[/b]
b]Mėsos ir bulvių dešrelės[/b]
Kiauliena virta ar žalia?
Mūsų šiandienos pietūs
Moliūginė kiauliena
Buvau susiprieskoniavus virš kilogramo gabaliukais pjaustytos kiaulienos. Vakar išbandžiau 41 psl. duotą receptą obuolių sultyse- mums nepatiko
Taigi šiandien dariau taip:
Pakepinau karštame aliejuje apie 800 g mėsos gabaliukų, tada suverčiau didoką tarkuotą morką, kelis nedidelius pjaustytus svogūnus ir kelias skilteles kapoto česnako, pakepiau, kol morkos suminkštėjo. Tada užpyliau 250 ml moliūgų tyrės, pakepinau maišydama, kad moliūgas susigertų į mėsą, užpyliau apie stilkinę vandens ir viską troškinau, kol mėsa suminkštėjo. Gavosi tirštas troškinys- nereikėjo nei miltų Valgėm su bulvių koše ir marinuotais agurkais bei pomidorais (pilnas daržas svogūnų laiškų ir kitokio gėrio, ale vakar palaisčiau kalio permanganatu nuo visokių kenkėjų, tai šiandien dar nedrįsau skint ) Mums buvo daug skaniau, nei su obuolių sultim