Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Na moterys, kodėl nededat receptukų mirksiukas.gif
Įdedu dar viena labai vykusį receptuką, tikiuosi neatsibodau dar biggrin.gif

Raudoname vyne troškinta jautiena

user posted image

Reikės

jautienos (išpjova, nugarinė ar pan.)
jūros druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
saujos džiūvesėlių
200 ml sauso raudono vyno
1 obuolys
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnakų
1 v.š. cukraus


Jautieną apibarstyti jūros druska, pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Palaikyti 30 min.
Jautieną apvolioti džiūvesėliuose ir apkepti iš visų pusių, gerai įkaitintoje keptuvėje. Atidėti.
Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, česnaką didesniais gabaliukais. Apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Užberti cukraus, šiek tiek druskos. Galiausiai supilti vyną, leisti šiek tiek pavirti, kad išgaruotų alkoholis. Ant svogūnų/česnakovyno uždėti jautieną, pavartyti.
Paimti gilesnę skardą, dėti mėsą, ant jos užpilti visą keptuvės turinę, aplinkui išdėlioti nuluptas obuolio skilteles. Skardą uždengti folija ir kepti 190 temp įkaitintoje orkaitėje, apie valandą laiko (laikas priklauso nuo mėsos dydžio).
Šį kartą patiekiau su bulvių kroketais. Mėsa gaunasi labai aromatinga, minkšta.

P.S. jei nenorite naudoti vyno, labai tinka skiestos vynuogių arba aronijų sultys.

Skanaus !!!
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 06 08, 06:51)
Na moterys, kodėl nededat receptukų  mirksiukas.gif
Įdedu dar viena labai vykusį receptuką, tikiuosi neatsibodau dar  biggrin.gif



Tik dekite thumbup.gif
Atsakyti
Kiaulienos troškinys obuolių sultyse

user posted image


400 gr. kiaulienos
300-400 ml. obuolių sulčių
1-2 svogūnai
2 šaukštai miltų
Aliejaus
Druskos ir pipirų
Čiobrelio
1 šaukštas grūdėtų garstyčių
100 ml. riebios grietinės
Petražolių


Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir miltais, gerai vienodai išvolioti visus kiaulienos gabaliukus, ir per keletą kartų apskrudinti keptuvėje arba puode.
Kai mėsa jau apkepus ją laikykite kitoje lėkštėje, prie keptuvės dugno turbūt bus prikepė mėsos ir miltų gabaliukų, jų neišmeskite. Į tą pačią keptuvę dėkite svogūnus ir toliau kepinkite ant nedidelės ugnies, iš svogūnų išsiskirsianti drėgmė padės atlipti gabaliukams, jei atrodo, kad keptuvė ar puodas labai sausi įpilkite dar aliejaus. Kai svogūnai truputėli suminkštės sudėkite atgal mėsą ir užpilkite obuolių sultimis,įdėkite čiobrelio šakelę ir leiskite viskam troškintis ant nedidelės ugnies apie valandą. Kai mėsa jau bus minkšta ir padažas nuo miltų bus sutirštėjęs, įdėkite šaukštą garstyčių pamaišykite leiskite dar keletą minučių garstyčiom sušilti ir pabaigai įdėkite grietinėlės. Pabaigoje pabarstykite viską smulkintom petražolėm.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 11:31)


Siaip realiai, kartais net pinigelio tiek neturiu, kad susipirkt reikalingus ingridientus kai kuriems Jusu visu patiekalams.

ir is bulviu imanoma prigamint puikiausiu patiekalu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 06 09, 11:54)
ir is bulviu imanoma prigamint puikiausiu patiekalu smile.gif


Tikrai taip drinks_cheers.gif Tik retokai cia ju buna ax.gif
Atsakyti
Fish and chips

Viskas labai paprasta.
Reikes:

Zuvies file (geriau butu kokia standesne, as naudojau jurine lydeka)
Pipirai
Druska
Puses citrinos sulciu
Smulkinto cesnako
Kiausinio
Dziuveseliu
Keliu bulviu
Aliejaus

File supjaustyti nedidelem juostelem, paslakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais, druska, smulkintu cesnaku. Palikti ~30min saldytuve.

Tada volioti kiausinyje, dziuveseliuose ir kepti aliejuje kol apskrus.

Bulves supjaustyti labai plonai (as naudojau buvliu skustuka). Taip pat apkepinti aliejuje. Pabarstyti druska.

user posted image

Reiktu cia dar padazo gal, bet nesugalvoju kokio. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 12:52)
Reiktu cia dar padazo gal, bet nesugalvoju kokio.  rolleyes.gif

Manau čia tiktų natūralus jogurtas+druska+česnakas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gisana @ 2012 06 09, 13:16)
Manau čia tiktų natūralus jogurtas+druska+česnakas  ax.gif


Bandziau viena karta toki, bet kazko truko. Gal kita kart dar cili ipjaustyt reikes. Kazkokio stipraus akcento reik.
Siaip ir be padazo skanu, citrinu sultim apsislakscius, bet as padazu maniake. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 06 09, 11:54)
ir is bulviu imanoma prigamint puikiausiu patiekalu smile.gif

tikrai taip biggrin.gif

Kugelis skaniausiasis su vištiena
user posted image user posted image
Reikia:
1kg bulvių
5-6 blauzdelių (ziiūrint kokio dydžio skardelė)
1 svogūno
2 kiaušinių
puodelio pieno
aliejaus
druskos, pipirų

Nusiskutam bulves, nusilupam svogūną. Blauzdeles dedam i įkaitintą aliejų ir apkepam iš abiejų pusių ant mažos ugnies, tuo tarpu supjaustom svogūną ir suberiam į kitą keptuvę, aliejaus nepagailėti (kuo daugiau riebaliukų tuo kugelis minkštesnis, tik nuo vištos nepilkit, nes nuo jos riebalai priduoda keistą skonį biški). Kol kepa vištiena ir svogūnai, sutarkuojam bulves, iki virimo pakaitinam pieną ir supilam jį į tarkius, ten pat ir svogūnus pakeptus su visu aliejum, gerai padruskinam ir įdedam pipirų. Dedant druską, Vegetą geriau ragauti po kiekvieno žiupsniuko, kad užtektų sūrumo ir nepersūdyt. Tada mušam kiaušinius (kad neragaut masės su žaliais kiaušiais). Gaunasi pakankamai skysta košė, bet nugaruoja bekepant ir man net pakyla kaip pyragas Vištieną iš keptuvės dedam į kepimo indą, ant viršaus pilam kugelio masę ir šaunam į įkaitintą (~190-200°) orkaitę ir kepam valandą ar ilgiau, žiūrint kaip apskrudo viršus. Kad iškepė galima smeigti šakutę ir pakabinus paragauti. Užsidedam daaaug grietinės ir kertam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 13:08)
Bandziau viena karta toki, bet kazko truko. Gal kita kart dar cili ipjaustyt reikes. Kazkokio stipraus akcento reik.
Siaip ir be padazo skanu, citrinu sultim apsislakscius, bet as padazu maniake. doh.gif


aš žuviai ir vištienos traškiom juostelėm dažnai gaminu tokį padažą, kuris susideda iš majonezo, citrinos sulčių, cukraus ir smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių. Proporcijos 4 v.š. majonezo, apie 1 v.š. citrinos sulčių, apie 1 v.š. cukraus, 2 nedideli marinuoti agurkėliai(agurkėliai turi būti supjaustyti laaabai smulkiai, svarbu netarkuoti). Viską derinti pagal savo skonį.
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 15:08)
Bandziau viena karta toki, bet kazko truko. Gal kita kart dar cili ipjaustyt reikes. Kazkokio stipraus akcento reik.
Siaip ir be padazo skanu, citrinu sultim apsislakscius, bet as padazu maniake. doh.gif

gausim lupti nuo moderatores, bet patarsiu, i jogurta dar plius ilasinkite citrinos sulciu, sauksciuka-du alyvu aliejaus, zoliu negailekit- krapu, petrazoliu, raudonelio...bus uch kaip skanu 4u.gif

Ule, susigedau ne, dedu recepta blush2.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

Maltos mėsos kepsnys "Lizdas"


user posted image
4 valg. š. Džiūvėsėlių
1 vnt. Morka
4 valg. š. Kukurūzai (skardinėje)
1 arb. š. Garstyčios
2 vnt. Svogūnai
- pagal skonį Raudonėliai
3 valg. š. Pomidorų padažo
2 vnt. Pomidorų
500 g Maltos kiaulienos su jautiena
1 vnt. Kiaušinis
1 valg. š. grietinės
- pagal skonį Druska, pipirai, sojų padažas
0,5 puodelio Vandens
Bulvių košės

Pirmiausia išsivirti bulvių košę ,kaip kas mėgsta.
Maltą mėsą suminkyti su džiūvėsėliais, vienu kapotu svogūnu, kiaušiniu, druska ir pipirais. Formuoti drėgnomis rankomis kiaušinio dydžio ir formos kukulaičius. Juos apkepti ant didesnės ugnies keptuvėje be papildomų riebalų. Išimti ir iškart į tą pačią keptuvę berti kitą kapotą svogūną, po kiek laiko- morkas sutarkuotas, tada pomidorus smulkiai pjaustytus , berti kapoto raudonėlio žiupsnelį. Daržoves kepti, kol morkos suminkštės, berti kukurūzus.
Tada ant daržoviu dėti pomidorų padažą, sojų padažo šlakelį, grietinę, garstyčias, pilti vandens, išmaišyti ir sudėti kukulaičius. Troškinti ant mažos ugnies apie 20 min.
Bulvių košę krėsti į lėkštės vidurį, šaukšto pagalba padaryti įdubimą, kaip 'lizdą'. Į jį pirmiausia dėti kelis šaukštus padažo ir pora kukulaičių ant viršaus.
Skanaus lizdelio smile.gif

Papildyta:
Užkeptos bulvės su mėsa

user posted image

1 vnt. Pomidoras
100 g Fermentinio sūrio
4 vnt. Didelių bulvių
200 g Virtos kiaulienos

Bulves labai gerai nuplauti ir išvirti su lupena. Kai atvės, atsargiai šaukšteliu išskobti vidurį. Mėsą supjaustyti kubeliais ir dėti į bulves, berti tarkuotą sūrį, dėti po pora rieklių pomidoro. Jei norite, ant sūrio dar galima uždėti majonezo, bet man jo nelabai ten trūko.
Užkepti orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol sūris išsilydys.
Skanaus.
Papildyta:
QUOTE(*Passion* @ 2012 06 09, 12:31)
Kaip tik vakar viena skanesta gaminau, bet nedrasu deti, nes garantuoju, kad recepta dauguma zinot, visiems matyta. blush2.gif

nu čia dabar??? Labai lauksim. Tebūnie matytas ir žinomas, bet kiekviena šeimininkė įdeda dalelę savęs ,todėl patiekalas tampa kitoks ir savitas 4u.gif Be to, labai įdomu patiekimas, iš to irgi siamemės labai daug drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 10 birželio 2012 - 08:22
QUOTE(brashke77 @ 2012 06 10, 09:29)


Maltos mėsos kepsnys "Lizdas"



Sakykite , o garstyčias reikia dėti grūdeliais? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 birželio 2012 - 15:41