Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 01, 18:01)
Aistuzele, o kokia lašišą naudojote savo patiekalui - šviežią, šaldytą ar dar kokią? tikrai gaminsiu, ačiū už receptą 4u.gif


Geras klausimas, nes aš nusipirkau lašišą šviežiią visą, bet ten milijonas kaulų toje filė yra, tai supjaustyti paprastai kubeliais nelabai išeitų, o juos išrinkti irgi super sunku. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 01 birželio 2012 - 17:03
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 01, 17:01)
Aistuzele, o kokia lašišą naudojote savo patiekalui - šviežią, šaldytą ar dar kokią? tikrai gaminsiu, ačiū už receptą 4u.gif

šviežią mirksiukas.gif Kas dėl kaulų, tai lašišą supjaustau juostelėmis, tuomet lengvai išsiima.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 04 19, 13:24)
Greitas sūrio apkepas

Dekui uz recepta 4u.gif
Kadangi turejau mazai grietines, tai paimprovizavau su majonezu ir pienuku - vis tiek gavosi skaniai rolleyes.gif
Atsakyti
Šventinis lašišos kepsnys su daržovėmis
user posted image
Reikės:
lašisos
Santa Maria prieskonių žuvies kepsniams
brokolių
šaldytų morkyčių
šaldytų šparaginių pupelių
pievagrybių

Lašišą supjaustom, apibarstom nurodytais prieskoniais ir paliekam pasimarinuoti, tuo tarpu apverdame brokolius, šaldytas morkytes ir šparagines pupeles. Į karsčiui atsparų indą sudedame daržoves, ant višaus mūsų kepsnius ir kepame orkaitej, kol lašiša gražiai apskrunda. Kepsnius valgėme su Basmati ryžiais smile.gif
Atsakyti
Kepti sparneliai grietinės marinate

user posted image


2 kg. sparnelių naudojau:

šaukštelis paprikos miltelių
žiupsnelis kumino
šaukštelis sezamo sėklų
šaukštelis kmynų
4 skiltelės česnako
pusė citrinos
pipirų
druskos
trys šaukštai aliejaus
trys lašai tobasco padažo
trys šaukštai ryžių acto
ir apie 200 gr. grietinės

Sutarkuoti česnaką, įspausti citrinos sultis ir sumaišyti visus ingridientus dubenėlyje, sumaišyti su sparneliais ir palikti nakčiai marinuotis.
Kepti jei orkaitėje tuomet 180 C. 45 min.
Skanaus!!


user posted image
Atsakyti
QUOTE(papliauška @ 2012 05 29, 21:33)
O kaip tos vištos odelės ar neturi daug pūkelių- plunksnelių, nes juos nurinkti tai  doh.gif


As tai pirkau maximoje saldytas, tai feee ismeciau visas, nes nuo riebalu kiekio jose, net liesti buvo slykstu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2012 06 04, 10:28)
As tai pirkau maximoje saldytas, tai feee ismeciau visas, nes nuo riebalu kiekio jose, net liesti buvo slykstu  schmoll.gif

Kiek esu valgius tokių vėdarų vištų odelėse,jie visad riebūs gaunas,juk odelė laaabai riebi ir kaloringa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2012 06 05, 16:15)
Kiek esu valgius tokių vėdarų vištų odelėse,jie visad riebūs gaunas,juk odelė laaabai riebi ir kaloringa  ax.gif


odeliu juk nebutina valgyt....mes ir siaip vistu odeliu nevalgom...
Atsakyti
QUOTE(Morepink @ 2012 06 03, 15:17)
Dekui uz recepta 4u.gif
Kadangi turejau mazai grietines, tai paimprovizavau su majonezu ir pienuku - vis tiek

Džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Vištienos suktinukas su įdarytu kalafiorų tešlos krepšeliu

user posted image

Tai vienas iš dviejų mano firminių patiekalų. Pagyrų sulaukęs ne kartą, tikiuosi patiks ir jums.

Reikės

Vištienos suktinukams

2 vištienos krūtinėlių ( iš jų gausis 4 suktinukai)
druskos, pipirų
majonezo
šviežio sūrio su žolelėmis ( tinka ir mocarela)
kukurūzų krakmolo

Vištienos suktinukams aptepti

1 v.š. austrių padažo (tiks ir tamsusis sojų padažas)
1 v.š. skysto medaus (tinka auksaspalvis sirupas)

Kalafiorų tešlos krepšeliams


200 gr kalafioro
80 gr sviesto
1 kiaušinis
apie 170 gr miltų
žiupsnelis druskos


Krepšelių įdaras (tinka bet kokios jūsų mėgiamos daržovės)

1 cukinija
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
druska, pipirai

Padažui

150 gr liesos grietinėlės
100 gr lydyto sūrelio ("Mildutės" tipo)
saujos kapotų petražolių
šiek tiek druskos

Pirmiausia reikia pasigaminti tešlą. Kalafiorą sutarkuoti per smulkią tarką.
user posted image
Į tarkuotą kalafiorą įmušti kiaušinį, kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, berti druskos. Galiausiai suberti miltus. Tešlą išminkyti. Ji gaunasi labai minkšta, šiek tiek kimbanti prie rankų. Taip paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 30 min.
user posted image
Vištienos krūtinėlę padalinti į dvi dalis, per maistinę plėvelę gerai išmušti. Pabarstyti mėgiamais prieskoniais. Dėti šaukštelį majonezo ir ištepi visą krūtinėlės paviršių, ant jo juostelėmis pjaustytą sūrį. Susukti suktinuką, apvolioti kukurūzų krakmole ir šiek tiek apkepti įkaitintoje keptuvėje. Apkepimas apvoliojus kukurūzų krakmole, neleis suktinukams išsausėti bekepant orkaitėje.
Toliau reikia pasigaminti krepšelius. Rankas lengvai pamiltuoti, imti tešlos gabaliuką ir iškloti keksiukų formeles. Ne per plonai.
user posted image
Įdarui keptuvėje apkepti svogūną, česnaką ir šiaudeliais pjaustytą cukiniją, berti prieskonių, šiek tiek atvėsinti ir sudėti į krepšelių vidų. Daržoves galima naudoti kokias tik labiausiai mėgstate.
user posted image
Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti 35 min, po 20 min, vištienos suktinukus aptepti austrių padažu/medumi mišiniu.

Padažui pasigaminti reikia, pakaitinti grietinėlę, tuomet dėti lydytą sūrelį, kapotas petražoles ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti.

Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
o kur ta austriu padaza galima rasti nusipirkt?
Atsakyti
QUOTE(menasmyleti @ 2012 06 07, 21:21)
o kur ta austriu padaza galima rasti nusipirkt?


didesniuose prekybos centruose būna
na va kad ir toks būna maximoj
user posted image
Atsakyti