Sveikutes,
Gal galit kuri imest nuoroda tinginiu cepelinu?Nerandu kazko siandien ju
QUOTE(Geriuke @ 2012 02 13, 20:02)
Sveikutes,
Gal galit kuri imest nuoroda tinginiu cepelinu?Nerandu kazko siandien ju
Gal galit kuri imest nuoroda tinginiu cepelinu?Nerandu kazko siandien ju
Tinginiu cepelinai
Dariau tinginiu cepelinus, tai gavosi labai skaniai tik iskilo klausimas ar galima juos deti i saldytuva ar i saldikli, kad kita syki juos isivirti? nes per daug padariau, tai sekancia diena cepelinai tokie kietoki buvo pasisildzius mikrobangeje
QUOTE(Jonete @ 2012 02 13, 23:22)
Dariau tinginiu cepelinus, tai gavosi labai skaniai tik iskilo klausimas ar galima juos deti i saldytuva ar i saldikli, kad kita syki juos isivirti? nes per daug padariau, tai sekancia diena cepelinai tokie kietoki buvo pasisildzius mikrobangeje
Aš padarius tik 2 iš karto išviriau, kitus and pamiltuotos lentelės įdėjau į šaldiklį ir po to viriau tik tam kartui kiek kas norėjo - po vieną ar po du. Skonis ir strukltūra nuo to nėmaž nenukenčia.
Bulviniai rageliai su mėsos įdaru
Reikės
10 didelių bulvių
2 kiaušinio tryniai
virtos mėsos ( aš naudojau kiaulienos kumpį)
didelis svogūnas
1.5 v.š. krakmolo
1.5 v.š. miltų (miltų ir krakmolo kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
druska, pipirai
Pirmiausia išsivirti bulves ir mėsą. Išvirusius sumalti. Į sumaltą virtą mėsą, dėti pakepintą svogūną, sumaišyti. Į bulvių masę dėti kiaušinio trynius, krakmolą ir miltus. Krakmolo ir miltų kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo, tešla turi gautis elastinga, šiek tiek kibi, nes padauginant krakmolo/miltų rageliai bus guminiai.
Formuoti ragelius. Paimti nedidelį kamaliuoką bulvių masės, padaryti pailgą blynelį, į vidurį dėti maltos mėsos, ji turi pasklisti per visą blynelio ilgį. Gerai užspausti sujungimo liniją. Gerai užspaudus, sulenkti, kad gautųsi ragelio forma. Taip paruoštus ragelius, apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad gražiai paruduotų. Tuomet visus apkeptus ragelius sudėti į skardą ir pašauti į orkaitę 180 temp. 20 min. Pasigaminti padažą, idealu grietinės ir sviesto. Skanaus !!!
Reikės
10 didelių bulvių
2 kiaušinio tryniai
virtos mėsos ( aš naudojau kiaulienos kumpį)
didelis svogūnas
1.5 v.š. krakmolo
1.5 v.š. miltų (miltų ir krakmolo kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
druska, pipirai
Pirmiausia išsivirti bulves ir mėsą. Išvirusius sumalti. Į sumaltą virtą mėsą, dėti pakepintą svogūną, sumaišyti. Į bulvių masę dėti kiaušinio trynius, krakmolą ir miltus. Krakmolo ir miltų kiekis priklauso nuo bulvių krakmolingumo, tešla turi gautis elastinga, šiek tiek kibi, nes padauginant krakmolo/miltų rageliai bus guminiai.
Formuoti ragelius. Paimti nedidelį kamaliuoką bulvių masės, padaryti pailgą blynelį, į vidurį dėti maltos mėsos, ji turi pasklisti per visą blynelio ilgį. Gerai užspausti sujungimo liniją. Gerai užspaudus, sulenkti, kad gautųsi ragelio forma. Taip paruoštus ragelius, apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad gražiai paruduotų. Tuomet visus apkeptus ragelius sudėti į skardą ir pašauti į orkaitę 180 temp. 20 min. Pasigaminti padažą, idealu grietinės ir sviesto. Skanaus !!!
Keptos stintos
Reiks:
šviežių stintų;
druskos,
miltų;
Stintas išdarinėjame (aš galvas palieku),išplauname,nusausiname ir apibarstome druska ir paliekame šiek tiek pastovėti.
Toliau imame maišelį,sudedame stintas,dedame miltų ir gerai viską pakratome kad stintos pasivoliotu miltuose.Man taip greičiau ir patogiau.
Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir kepame kol gražiai apskrunda.
Kepiau graikiškų riešutų aliejuje.Labai skanu
Reiks:
šviežių stintų;
druskos,
miltų;
Stintas išdarinėjame (aš galvas palieku),išplauname,nusausiname ir apibarstome druska ir paliekame šiek tiek pastovėti.
Toliau imame maišelį,sudedame stintas,dedame miltų ir gerai viską pakratome kad stintos pasivoliotu miltuose.Man taip greičiau ir patogiau.
Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir kepame kol gražiai apskrunda.
Kepiau graikiškų riešutų aliejuje.Labai skanu
aistuzele rageliai kokie apetitni
QUOTE(Elena @ 2012 02 14, 11:26)
Esu išmokyta kepti cielą stintą, nedarinėtą. Keptai troškinti ikriukai - nepakartojami
QUOTE(meškutė_Nida @ 2012 02 14, 15:25)
Esu išmokyta kepti cielą stintą, nedarinėtą. Keptai troškinti ikriukai - nepakartojami
Žinau Nida Bet mano mažoji nevalgo
KOPŪSTAINIS (pagal mano anytą )
kopūstų lapus apverdame ir paruošiame kaip balandėliams (nuo kiekvieno lapo nupjaunant stora koto dalį). paruošiame faršą :malta mėsa, druska, pipirai, kiaušinis (prieskoniai gali būti). pasiimame skardą ir pradedam sluoksniuoti: dedame mažiausią lapą (kur būna jau prie kopūsto šerdies, ant jo plonai plonai faršą dėliojam, tada klojam sekantį lapą, apspaudom ir vėl faršą. taip sukoljam kalnelį (iš vieno kopūsto gaunasi du kalneliai). įpilame šlakelį vandens į skardą ir kepam 190-200 laipsniu temperatūros orkaitėj apie valandą (matysit, kada viršutinis lapas gerai apkeps, taaamsiai rudas pataps.
tuo metu pasiruošiame padaža: apkepinam pora svogūno galvų (ant sviesto). į juos įpilame gera šaukštą miltų, išmaišom ir pilam pieno. maišom kol neliks gruzuliuku. jei nepavyksta išmaišyti-pilkit į blenderį ir suplakit (man taip geriau). tada gaunasi tyrele. ai tiesa, į ja druskytes ir pipiriuku idekit.
kopustaini traukiam is orkaites, pjaustom riekem ir užpilam baltu padašu.
skanu su bulviu koše (ar kitaip paruoštomis bulvėmis) ir kokia rūgštesne darzove (marinuotais agurkiukais, burokėliais, pomidorais marinuotais....)
p.s. nebijoki, iskepes kopustainis nesiskirstys pjaunant
idedu foto:
gamybos procese, pries kepant
iskepus ir jau prapjovus:
Papildyta:
Neseniai kepiau vištienos blauzdeles:
pamarinavau jas su česnaku, natūraliu medumi, pomidorų padažu, sojų padažu, paukštienos priekoniais, šiek tiek citrinos sulčių.
atrodo taip:
kepti orkaitėje
kopūstų lapus apverdame ir paruošiame kaip balandėliams (nuo kiekvieno lapo nupjaunant stora koto dalį). paruošiame faršą :malta mėsa, druska, pipirai, kiaušinis (prieskoniai gali būti). pasiimame skardą ir pradedam sluoksniuoti: dedame mažiausią lapą (kur būna jau prie kopūsto šerdies, ant jo plonai plonai faršą dėliojam, tada klojam sekantį lapą, apspaudom ir vėl faršą. taip sukoljam kalnelį (iš vieno kopūsto gaunasi du kalneliai). įpilame šlakelį vandens į skardą ir kepam 190-200 laipsniu temperatūros orkaitėj apie valandą (matysit, kada viršutinis lapas gerai apkeps, taaamsiai rudas pataps.
tuo metu pasiruošiame padaža: apkepinam pora svogūno galvų (ant sviesto). į juos įpilame gera šaukštą miltų, išmaišom ir pilam pieno. maišom kol neliks gruzuliuku. jei nepavyksta išmaišyti-pilkit į blenderį ir suplakit (man taip geriau). tada gaunasi tyrele. ai tiesa, į ja druskytes ir pipiriuku idekit.
kopustaini traukiam is orkaites, pjaustom riekem ir užpilam baltu padašu.
skanu su bulviu koše (ar kitaip paruoštomis bulvėmis) ir kokia rūgštesne darzove (marinuotais agurkiukais, burokėliais, pomidorais marinuotais....)
p.s. nebijoki, iskepes kopustainis nesiskirstys pjaunant
idedu foto:
gamybos procese, pries kepant
iskepus ir jau prapjovus:
Papildyta:
Neseniai kepiau vištienos blauzdeles:
pamarinavau jas su česnaku, natūraliu medumi, pomidorų padažu, sojų padažu, paukštienos priekoniais, šiek tiek citrinos sulčių.
atrodo taip:
kepti orkaitėje