Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Kepta šilkinė košė

user posted image


1.5 kg. bulvių
2 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
druskos, pipirų
kiaušinis
pieno (apie litrą, o gal ir daugiau, masė turi būti lieso kefyro konsistencijos)

Sutarkuoti bulves ir svogūnus, suberti druską, pipirus, kas mėgsta galima įdėti lauro lapą, pilti išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišius supilti verdanti pieną. Kepimo formą ištepti aliejumi ir supilti masę. Kepti virš valandos 180 C. orkaitėje. Kepimo laikas labai priklausys nuo formos dydžio. Geriausia kepti aukštesnėje formoje ar kepimo inde, košė bus puresnė, jei kepsite žemesnėje kepimo laikas trumpės. Tikrinti mediniu smeigtuku ar iškepę.
Valgyti su grietinės ir spirgučių padažu.
Skanaus!!


user posted image
Atsakyti
"Karališkas" sprandinės kepsnys

user posted image

Tai puikus patiekalas kepsnių mėgėjams. Sotus, išraiškingo skonio, sultingas kepsnys.

Reikės

kiaulienos sprandinės
druska (naudojau meškinio česnako druską), pipirai

Paniravimui

2 kiaušiniai
2 v.š. kieto smulkiai tarkuoto sūrio ( parmezanas, džiugas, žalgiris ar pan)

Užliejimui

100 gr mėgiamo sūrio (labai tinka mocarela, šį kartą naudojau fermentinį sūrį su čili pipirais)
saujos kapot petražolių
saujos čeri pomidoriukų
2 v.š. majonezo

Šį kartą naudojau, vyro mėgiamą sprandinę su kaulu, galima ir be jo. Mėsą šiek tiek pamušti. Apibarstyti druska ir pipirais.
Kiaušinius išplakti ir berti kietojo sūrio. Kepsnius apvolioti kiaušinio plakinyje su sūriu ir apkepti ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Apkepusią mėsą sudėti į kepimo skardą.
Užliejimui skirtą sūrį sutarkuoti, dėti kapotas petražoles, į keturias dalis pjaustytus pomidoriukus, majonezą. Aš dar supyliau likusį kiaušinio plakinį su kietuoju sūriu, tuomet užliejimas gaunasi standesnis. Visą šią masę padalinti ant kiekvieno kepsnio. Kepsnius kepti 180 temp., apie 25-30 min. Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
Vėdarai vištienos odelėse

Jums reiks:

6-7 didelės bulvės
0,5 kg. vištienos odelių
1 vnt. kiaušiniai
pipirai,druska pagal skonį
1 vnt. svogūnas
petražolės

Vištienos odelės išplauname,nusausiname ir biški pasūdome.

Bulves sutarkuojame su burokinė tarka.Svogūną smulkiai supjaustome ir dedame prie bulvių.
Įmušame kiaušinį,paskaninam esu druska,pipirais,dedame smulkintas petražolės.
Išmaišome.
Imame vištienos odelę, dedame tarkius ir gerai susukame kaip suktinuką.Galima sutvirtintini su mediniu pagaliuku.
Kepimo formą sutepame aliejumi, sudedame suktinukus.
Kepame įkaitintoje iki 200 C orkaitėje maždaug 30 min.,kol gražiai apskrus.


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Aistuzele, pasakysiu trumpai - taip ir norisi nulaižyti ekraną pamačiusi tokį patiekalą. Ačiū už idėją. Bandysim. smile.gif
Atsakyti
Elena, labai skaniai atrodo 4u.gif o pagal receptą tik 6 vėdariukai ir išeina? biggrin.gif
Atsakyti
Elena aciu uz recepta,o kur jus pirkot vistienos odeles?
Atsakyti
O kaip tos vištos odelės ar neturi daug pūkelių- plunksnelių, nes juos nurinkti tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Grantee @ 2012 05 28, 17:06)
Elena, labai skaniai atrodo  4u.gif  o pagal receptą tik 6 vėdariukai ir išeina?  biggrin.gif



Man gavosi 10...dar 4 kitoje lėkštėje..Bet nemaži tokie vėdariukai biggrin.gif


QUOTE(ryza @ 2012 05 29, 21:26)
Elena aciu uz recepta,o kur jus pirkot vistienos odeles?



Pirkau Cestoje...kaina apie 3 lt už kg 4u.gif


QUOTE(papliauška @ 2012 05 29, 21:33)
O kaip tos vištos odelės ar neturi daug pūkelių- plunksnelių, nes juos nurinkti tai  doh.gif


Ne ne...buvo labai gražios iš švarios...nuo krutinelių 4u.gif Na gal dar žiūrint kur pirkti...bet jau ne pirmą kartą perku 4u.gif

Atsakyti
Mėsos zrazai su pievagrybių-sūrio-lašinukų įdaru
user posted image
Kada atsibosta paprasti kotlėtai, pradedu improvizuoti su įdarais, tai visada gelbsti smile.gif

Reikės:
0,6 kg mentės
2 riekės išmirkyto batono
mėsos prieskonių
kelių skiltelių česnako
kiaušinio
pievagrybių
svogūno
lašinukų
v. šaukštas majonezo
sūrio
džiuvesėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 30 gegužės 2012 - 20:06
Vajeee... kaip bijau to peilio.... Nuotrauka siaip labai grazi, patiekalas super, bet jau peilis, tai atrodo, kad visam rajonui pasmeigti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ryt lekiu pirkti odeliu ir bandysiu "vedarus".

-----------------------------------
-----------------------------------

Gero vakaro visoms.




 ! 
10. Draudžiama Forume klausimo, komentaro, prašymo forma aptarinėti Administracijos veiksmus (tiek veiksmus pritaikytus konkrečiam asmeniui, tiek ir bendrus, reguliuojančius viso Forumo veiklą).  Jeigu Jūs norite kažką pasakyti ar paklausti apie administracijos veiksmus, klauskite asmeniškai (el.paštu ar asmenine žinute).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 01 birželio 2012 - 10:16
Kuskusas su lašišos padažu

user posted image

Labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas. Tinka nuolat skubantiems ir laiko prie puodų suktis neturintiems žuvies mėgėjams.

Reikės

Kuskusui

250 gr kuskuso kruopų
250 ml vandens
1 v.š. aliejaus
2 a.š. sviesto
daržovių ( šį kartą dėjau brokolio, svogūno, cukinijos - tinka visos daržovės, kurias mėgstate)
druskos

Lašišos padažui

400 gr lašišos
4 skiltelės česnako
1 didesnis svogūnas
sauja kapotų šviežių krapų
0,5 čili pipiro (galima nedėti, jei nemėgstate aštriau)
2 v.š. su kaupu grietinės

Lašišos marinatui

0,5 citrinos sulčių
stambiai maltų kvapniųjų pipirų
druskos (naudojau meškinio česnako druską)


Lašišą supjaustyti nedideliais kubeliais. Pabarstyti pipirais, druska, pilti citrinos sulčių. Išmaišyti.

Kuskusas. Svogūną smulkiai sukapoti. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, apkepinti svogūną.Kubeliais supjaustyti cukiniją, žiedeliais atskirti brokolį ir sudėti į keptuvę. Įpilti šiek tiek vandens ir leisti pasitroškinti. Troškinti, kol išgaruos vanduo ir daržovės ims kepti. Išjungti ugnį.
250 ml vandens užvirinti. Įpilti šauktą aliejaus, berti šiek tiek druskos. Puodą nuimti nuo ugnies, suberti kruopas , išmaišyti ir uždengti dangčiu. Po 4 min, į puodą sudėti sviestą ir apkeptas daržoves. Viską gerai išmaišyti ir uždengti dangčiu.

Lašišos padažas. Įkaitinti keptuvę pilti šiek tiek aliejaus ir nedidelį gabalėlį sviesto. Sudėti smulkiai kapotus česnakus ir svogūną, jiems apkepus sudėti smulkiai kapotą čili pipirą. Galiausiai sudėti lašišą. Gerai apkepti, bet neperkepti, kelias minutes, kol žuvis šiek tiek pabaltuoja. Sudėti kapotus krapus ir grietinę. Viską gerai išmaišyti. Galima dar pabarstyti šiek tiek prieskoniais, viskas pagal skonį.

Dėti į lėkštes ir mėgautis. Skanaus !!!
Atsakyti
Aistuzele, o kokia lašišą naudojote savo patiekalui - šviežią, šaldytą ar dar kokią? tikrai gaminsiu, ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti