Vištienos kotletai ant cinamono lazdelių
Jums reiks:
cinamono lazdelių
vištienos krūtinelės faršo 400 gr.
1/2 čili pipiro
petražolių
2 skilt. česnako
1 nedidelis svogūnas
citrinos žievelės nutarkuotos nuo pusės citrinos
šviežiai malti pipirai,druska pagal skonį
Svogūną susmulkiname ir pakepiname ant sviesto.
Čili pipirą, česnaką ir petražolės smulkiai supjaustome.
Imame faršą, dedame apkepintą svogūną, čilį pipirą,česnaką,petražolės ir citrinos žievelę.Paskaniname druska,pipirais ir gerai išmaišome.Dedame į šaldytuvą 1-2 val.
Imame cinamono lazdelę ir ant jos formuojame kotletą.Gerai paspaudžiame.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Arba orkaitėje 200 C maždaug 20 min.
Garnyrui bulvių košė.
Skanaus!
Paprastas receptukas
Kalakutienos kepsnys
Reikės
1 kg kalakuto kulšies
1 v.š. skysto medaus ( galima pakeisti auksaspalviu sirupu)
Marinatui
2 v.š. garstyčių su grūdeliais
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. aliejaus
1/2 a.š. džiovinto rozmarino
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
druskos, pipirų
Pirmiausia iš kalakutienos kulšies išėmiau kaulą. Mėsą šiek tiek pamušau mėsos plaktuku, ties odą padariau kelias įpjovas. Visus marinavimui skirtus produktus sumaišyti ir gerai įtrinti kalakutieną. Geriausia taip pamarinuoti ryte, o vakare kepti.
Pasimarinavusią mėsą susukti į vyniotinį ir surišti maistiniu siūlu. Taip bekepanti mėsa išlaikys savo sultingumą, mėsa nebus sausa.
Skanaus !!!
Reikės
1 kg kalakuto kulšies
1 v.š. skysto medaus ( galima pakeisti auksaspalviu sirupu)
Marinatui
2 v.š. garstyčių su grūdeliais
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. aliejaus
1/2 a.š. džiovinto rozmarino
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
druskos, pipirų
Pirmiausia iš kalakutienos kulšies išėmiau kaulą. Mėsą šiek tiek pamušau mėsos plaktuku, ties odą padariau kelias įpjovas. Visus marinavimui skirtus produktus sumaišyti ir gerai įtrinti kalakutieną. Geriausia taip pamarinuoti ryte, o vakare kepti.
Pasimarinavusią mėsą susukti į vyniotinį ir surišti maistiniu siūlu. Taip bekepanti mėsa išlaikys savo sultingumą, mėsa nebus sausa.
Orkaitę įkaitinti iki 190 temp ir kepti apie 1 val 10 min., praėjus laikui, mėsą ištraukti, nuimti siūlus ir aptepti medumi. Kalakutieną vėl pašauti į orkaitę 5 min., kol gražiai paruduos ir viršus karamelizuosis.
Skanaus !!!
QUOTE(Elena @ 2012 05 09, 09:22)
Vištienos kotletai ant cinamono lazdelių
Labai įdomus receptas norėjau paklausti ar cinamono lazdelė dėl vaizdo ar kepdama duoda kotletukui savo skonio?Jeigu taip ar ne per intensyvus?Ir dėl citrinos žievelės,ji duoda aromatą ar ir skonį kažkokį?Dar niekada nedėjau į mėsą citrinos žievelės būtų labai įdomu pabandyti
QUOTE(mamytė23 @ 2012 05 11, 09:02)
Labai įdomus receptas norėjau paklausti ar cinamono lazdelė dėl vaizdo ar kepdama duoda kotletukui savo skonio?Jeigu taip ar ne per intensyvus?Ir dėl citrinos žievelės,ji duoda aromatą ar ir skonį kažkokį?Dar niekada nedėjau į mėsą citrinos žievelės būtų labai įdomu pabandyti
Citrinos žievelės į vištienos patiekalus dažnai dedu
O cinamono lazdelės jos čia ir dėl grožio ir dėl aromato...aišku jeigu patinka cinamonas
Nepasakyčiau kad tas skonis labai jau intensyvus..bet jaučiasi
Blynai su mascarpone
200 gr. miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
3-4 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos
100 ml. pieno
190 gr. mascarpone sūrio
Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi, įmaišyti vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilti į miltus ir atsargiai išmaišyti kol gausis vientisa masė.
Geroje keptuvėje galima kepti be riebalų.
Skanaus!!!
200 gr. miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
3-4 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos
100 ml. pieno
190 gr. mascarpone sūrio
Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi, įmaišyti vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilti į miltus ir atsargiai išmaišyti kol gausis vientisa masė.
Geroje keptuvėje galima kepti be riebalų.
Skanaus!!!
! | save* , atidžiai perskaitykite temos taisykles : nuotraukos yra NECITUOJAMOS! |
moderatorė irmulia
Pasakiški naktipiečiai MB šaunuolis
Šviežutėlė puiki lašiša, šlakelis liejaus, druskos, grūstų juodųjų pipirų ir šviežių daržovių. Atpjaunam lašišos, 2min. ant vienos pusės, 2min. ant kitos pusės, išjungiam, uždengiam dangčiu minutę palaikom ir ta-dam..labai skanu gal nevien todėl, kad iš spektaklio grįžau išbadėjus
Šviežutėlė puiki lašiša, šlakelis liejaus, druskos, grūstų juodųjų pipirų ir šviežių daržovių. Atpjaunam lašišos, 2min. ant vienos pusės, 2min. ant kitos pusės, išjungiam, uždengiam dangčiu minutę palaikom ir ta-dam..labai skanu gal nevien todėl, kad iš spektaklio grįžau išbadėjus
QUOTE(JJ_M @ 2012 05 13, 22:07)
Pasakiški naktipiečiai MB šaunuolis
Šviežutėlė puiki lašiša, šlakelis liejaus, druskos, grūstų juodųjų pipirų ir šviežių daržovių. Atpjaunam lašišos, 2min. ant vienos pusės, 2min. ant kitos pusės, išjungiam, uždengiam dangčiu minutę palaikom ir ta-dam..labai skanu gal nevien todėl, kad iš spektaklio grįžau išbadėjus
Šviežutėlė puiki lašiša, šlakelis liejaus, druskos, grūstų juodųjų pipirų ir šviežių daržovių. Atpjaunam lašišos, 2min. ant vienos pusės, 2min. ant kitos pusės, išjungiam, uždengiam dangčiu minutę palaikom ir ta-dam..labai skanu gal nevien todėl, kad iš spektaklio grįžau išbadėjus
Tikriausiai vien del to ,kad vyro gaminta )
Šoninės juostelės su raudonėliu
Patiekalas labai paprastas, tiek, kad mėsos marinavimui pasirinkau šviežias žoleles, kurios patiekalui suteikė neapsakomą aromatą ir labai gerą skonį. Kai darže užderi prieskoninės žolelės, nuodėmė būtų jų nenaudoti.
Reikės
600 gr šoninės ( rinkausi liesą, kur mėsos daugiau, nei lašinuko)
geros saujos kapoto šviežio raudonėlio
pusė saujos salierų lapų
6 skiltelės česnako
druskos, pipirų
Šoninę supjaustyti juostelėmis. Ant mėsos berti smulkiai kapotus raudonėlius ir saliero lapus, galiausiai kapotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai įtrinti į šoninę. Palikti valandėlei pastovėti.
Šią šoninę kepiau kepimo rankovėje, galima ją kepti ir paprastai, jei norisi apskrudusios mėsos, galima troškinti. Paruošimo būdas ne toks svarbus, šviežių žolelių aromatas ir jų suteikiamas skonis nenukentės.
Orkaitę įkaitinau iki 190 temp ir kepiau apie valandą laiko, kartu su bulvėmis. Skonis nepakartojamas. Skanaus !!!
Patiekalas labai paprastas, tiek, kad mėsos marinavimui pasirinkau šviežias žoleles, kurios patiekalui suteikė neapsakomą aromatą ir labai gerą skonį. Kai darže užderi prieskoninės žolelės, nuodėmė būtų jų nenaudoti.
Reikės
600 gr šoninės ( rinkausi liesą, kur mėsos daugiau, nei lašinuko)
geros saujos kapoto šviežio raudonėlio
pusė saujos salierų lapų
6 skiltelės česnako
druskos, pipirų
Šoninę supjaustyti juostelėmis. Ant mėsos berti smulkiai kapotus raudonėlius ir saliero lapus, galiausiai kapotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai įtrinti į šoninę. Palikti valandėlei pastovėti.
Šią šoninę kepiau kepimo rankovėje, galima ją kepti ir paprastai, jei norisi apskrudusios mėsos, galima troškinti. Paruošimo būdas ne toks svarbus, šviežių žolelių aromatas ir jų suteikiamas skonis nenukentės.
Orkaitę įkaitinau iki 190 temp ir kepiau apie valandą laiko, kartu su bulvėmis. Skonis nepakartojamas. Skanaus !!!
Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
Reikia:Vištienos krūtinėlės;
Stiklinės ryžių;
Sojos padažo;
Druskos;
Pipirų;
Ryžių prieskonių;
Krakmolo;
Miltų;
Aliejaus kepimui.
Padažui:
1 paprikos;
2 morkų;
4 riekelių konservuotų ananasų;
Česnako skiltelės;
3 šaukštų aliejaus
3 šaukštų sojos padažo;
3 šaukštų medaus;
4 šaukštų citrinos sulčių;
0,5 šaukšto krakmolo.
Eiga:
Ryžius išvirti kaip įprasta, išvirus pagardinti ryžių prieskoniais.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti pailgais šiaudeliais, pamarinuoti kelias valandas druskoje, pipiruose ir sojos padaže.
Miltus ir krakmolą sumaišyti 50/50 ir apvolioti mišinyje pamarinuotus vištienos gabalėlius, kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Jeigu norisi dar traškesnės vištienos, galima prieš voliojant miltuose ir krakmole, apvolioti dar kiaušinio baltymo plakinyje.
Kol kepa vištienos gabalėliai, galima pasiruošti padažą:
Susmulkinti česnaką, pakepinti keptuvėje kelias minutes. Tada sudėti riekelėmis supjaustytas morkas ir kvadratėliais supjaustytas paprikas. Patroškinti kelias minutes, ne daugiau, kad daržovės išliktų traškios. Atskirame įkaitintame and ugnies inde įpilti tris šaukštus aliejaus, sojos padažo, medaus ir 4 šaukštus citrinos sulčių (aš dėjau šviežiai spaustų). Išmaišyti. Paragauti, ar ko nors netrūksta, jeigu per saldu, įpilti dar citrinos, jeigu per rūgštu, įdėti medaus. Kai padažas užverda, sudėti morkas ir paprikas, bei kvadratėliais supjaustytas ananaso riekeles. Galima šiek tiek įpilti konservuotų ananasų sulčių į padažą, tačiau taip galima greitai sugadinti skonį, kadangi jos yra labai saldžios, tad atsargiai kai padažas kelias minutes pasitroškina, pusę šaukšto krakmolo ištirpinti vandenyje (pusė stiklinės). Supilti į padažą ir jis sutirštėja. Atsargiai ir su krakmolu, kadangi jis tokį nedidelį kiekį padažo gali labai greitai sutirštinti padažas užverda ir išjungiame. Galima viską ir patiekti. Skanaus!
Vištienos tefteliai
Tefteliams:
vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kas kaip patinka)
70 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai majonezo
vištienos arba mėsos prieskonių
druskos, pipirų, česnako skiltelė
Padažui:
0.7 stiklinės vandens
5 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. grietinės
3 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
truputi šviežių krapų
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krutinelę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
Labai skanus patiekalas, tikrai rekomenduoju!
Tefteliams:
vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kas kaip patinka)
70 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai majonezo
vištienos arba mėsos prieskonių
druskos, pipirų, česnako skiltelė
Padažui:
0.7 stiklinės vandens
5 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. grietinės
3 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
truputi šviežių krapų
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krutinelę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
Labai skanus patiekalas, tikrai rekomenduoju!
QUOTE(daivaP @ 2012 04 19, 13:24)
Greitas sūrio apkepas
.........
.........
superinis apkepas nors apversti tik ant dangcio ir man pavyko
QUOTE(Elena @ 2012 04 25, 09:49)
Paprika įdaryta sūriu[/b]
.........
.........
Labai patiko tik,cesnako man gal daugoka buvo...