Elena, koki suri naudojai Uzkeptiems sparagams? Ar svelnesnis tinka, ar kaip tik- astresnis?
Prisidedu prie pagyru Aistuzelei
Dėl recepto...net nežinau kieno jis...čia toks klasikinis receptas...ragavau restorane kažkada...man labai skanu buvo
Braškyt...imk pagal skonį...aš paėmiau paprastą fermentinį sūrį...Rokiškio...Gavosi labai švelnus skonis...Jei pv kokį Džiūgą ar Parmezaną imti..bus pikantiškas skonis...
QUOTE(brashke77 @ 2012 05 04, 13:24)
del manes, kad ir osamos bin ladeno
Elena, koki suri naudojai Uzkeptiems sparagams? Ar svelnesnis tinka, ar kaip tik- astresnis?
Elena, koki suri naudojai Uzkeptiems sparagams? Ar svelnesnis tinka, ar kaip tik- astresnis?
Braškyt...imk pagal skonį...aš paėmiau paprastą fermentinį sūrį...Rokiškio...Gavosi labai švelnus skonis...Jei pv kokį Džiūgą ar Parmezaną imti..bus pikantiškas skonis...
CHILI CON CARNE
1 vnt. Morka
100 g Fermentinio sūrio
1 vnt. Česnako skiltelė
2 vnt. Svogūnai
1 valg. šaukštas Sojų padažo
500 g Jautienos/kiaulienos faršo
1 vnt. Raudonoji paprika
1 vnt. Konservuotų pomidorų skardinė
1 vnt. Konserv. pupelių skardinė
- žiupsnelis Čili pipirų, druskos, pipirų, raudonėlio
Faršą apkepti keptuvėje kol bus nebe raudonas , vis trinti šakute, kad subyrėtų. Tada berti kapotus svogūnus, česnakus, po minutės- paprikas ir morkas. Kepti , kol suminkštės daržovės. Sudėti visus prieskonius. Pomidorus iš skardinės supjaustyti ir kartu su skysčiu supilti į keptuvę, kepti apie 20-25 min. Tuomet sudėti nusunktas pupeles ir dar pakaitinti apie 2-3 minutes.
Cili Con Carne valgomas su ryžiais, bet tinka ir balta duona. Prieš patiekiant , pabarstyti sūriu.
Skanaus!
1 vnt. Morka
100 g Fermentinio sūrio
1 vnt. Česnako skiltelė
2 vnt. Svogūnai
1 valg. šaukštas Sojų padažo
500 g Jautienos/kiaulienos faršo
1 vnt. Raudonoji paprika
1 vnt. Konservuotų pomidorų skardinė
1 vnt. Konserv. pupelių skardinė
- žiupsnelis Čili pipirų, druskos, pipirų, raudonėlio
Faršą apkepti keptuvėje kol bus nebe raudonas , vis trinti šakute, kad subyrėtų. Tada berti kapotus svogūnus, česnakus, po minutės- paprikas ir morkas. Kepti , kol suminkštės daržovės. Sudėti visus prieskonius. Pomidorus iš skardinės supjaustyti ir kartu su skysčiu supilti į keptuvę, kepti apie 20-25 min. Tuomet sudėti nusunktas pupeles ir dar pakaitinti apie 2-3 minutes.
Cili Con Carne valgomas su ryžiais, bet tinka ir balta duona. Prieš patiekiant , pabarstyti sūriu.
Skanaus!
QUOTE(brashke77 @ 2012 05 04, 17:13)
Nu fantastiška foto ir nerealiai skanus patiekalas, aš panašų gaminu tik pas mane jis panašus į čili sriubą būna, nes konservuotų pomidorų dedu šiek tiek daugiau. Nu bet principas panašus.
Nu bet jau foto... negaliu atsižiūrėt - įkrisiu į ekraną
QUOTE(ELlJA @ 2012 05 04, 19:28)
Nu fantastiška foto ir nerealiai skanus patiekalas, aš panašų gaminu tik pas mane jis panašus į čili sriubą būna, nes konservuotų pomidorų dedu šiek tiek daugiau. Nu bet principas panašus.
Nu bet jau foto... negaliu atsižiūrėt - įkrisiu į ekraną
Nu bet jau foto... negaliu atsižiūrėt - įkrisiu į ekraną
jetus, kaip aciu uz gera zodi
tai cia ir esme, kad jis tirstokas tas con carne, nes reik su ryziais duot Siaip, labai megstu sio troskinuko likucius ,jei tik lieka, skiesti sultiniu ir sriuba tokia astria padaryt- vyrukai dievina
QUOTE(brashke77 @ 2012 05 04, 20:05)
jetus, kaip aciu uz gera zodi
tai cia ir esme, kad jis tirstokas tas con carne, nes reik su ryziais duot Siaip, labai megstu sio troskinuko likucius ,jei tik lieka, skiesti sultiniu ir sriuba tokia astria padaryt- vyrukai dievina
tai cia ir esme, kad jis tirstokas tas con carne, nes reik su ryziais duot Siaip, labai megstu sio troskinuko likucius ,jei tik lieka, skiesti sultiniu ir sriuba tokia astria padaryt- vyrukai dievina
Tiesa yra neginčijama Jau nekantrauju išbandyti Jūsų variantą, nes kai pamačiau foto - nenurimsiu, kol nepasigaminsiu Ir ačiū už antrą variaciją su sultinuku, net nebūčiau pagalvojus
[quote=brashke77,2012 05 04, 18:13]
CHILI CON CARNE
Jei vietoj sojos padažo nepilsiu nieko,o vietoj čili pipirų žiupsnelio idėsiu nedidelį čili pipiriuką ar labai nusidėsiu ?
CHILI CON CARNE
Jei vietoj sojos padažo nepilsiu nieko,o vietoj čili pipirų žiupsnelio idėsiu nedidelį čili pipiriuką ar labai nusidėsiu ?
[quote=Ineta.V,2012 05 06, 14:39]
[quote=brashke77,2012 05 04, 18:13]
CHILI CON CARNE
Jei vietoj sojos padažo nepilsiu nieko,o vietoj čili pipirų žiupsnelio idėsiu nedidelį čili pipiriuką ar labai nusidėsiu ?
[/quote]
oj nee, atvirksciai- ir reiki pipiriuko tikro, as neturejau, tad dziovinta beriau
Be sojos padazo irgi nieko neatsitiks. Labai karis tinkia
[quote=brashke77,2012 05 04, 18:13]
CHILI CON CARNE
Jei vietoj sojos padažo nepilsiu nieko,o vietoj čili pipirų žiupsnelio idėsiu nedidelį čili pipiriuką ar labai nusidėsiu ?
[/quote]
oj nee, atvirksciai- ir reiki pipiriuko tikro, as neturejau, tad dziovinta beriau
Be sojos padazo irgi nieko neatsitiks. Labai karis tinkia
Sveikos Norejau vel pasiklausti, turiu nebloga gabala kalakutienos krutineles, tai galvoju kaip cia geriau padarius, mat nesu niekad is kalakutienos gaminus, kazi cia tokia mesa kaip kad vistienos krutineles? Ar skanu butu supjaustyti kepsniais, pamarinuoti su prieskoniais ir iskepti paprastai keptuveje? Ar orkaiteje geriau? bijau to mesos sausumo...
QUOTE(Murciux @ 2012 05 07, 19:14)
Sveikos Norejau vel pasiklausti, turiu nebloga gabala kalakutienos krutineles, tai galvoju kaip cia geriau padarius, mat nesu niekad is kalakutienos gaminus, kazi cia tokia mesa kaip kad vistienos krutineles? Ar skanu butu supjaustyti kepsniais, pamarinuoti su prieskoniais ir iskepti paprastai keptuveje? Ar orkaiteje geriau? bijau to mesos sausumo...
drasiai kepkit tradicini karbonada- tikrai bus skanu, o jei dar koki persika ant virsaus, surio mocarelos, isvis pasaka
Žuvies kotletai
400 gr žuvies ( ją reiks susimalti arba pirkti iš karto paruoštą žuvies faršą)
1 didelis kiaušinis (faršui)
1,5 v.š. miltų
druska, pipirai
1/3 citrinos sulčių
kukurūzų miltų (galima naudoti kvietinius miltus)
džiuvesėlių
2 kiaušiniai (kotletų paniravimui)
Įdarui
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
150 gr fermentinio sūrio
Pirmiausia pasiruošti įdarą. Morką sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir viską šiek tiek apkepti. Atvėsinti ir sumaišyti su sutarkuotu sūriu.
Žuvį sumalti, įmušti kiaušinį, berti prieskonius, supilti citrinos sultis, berti miltus ir viską gerai išmaišyti.
Žuvies faršas gaunasi lipnus, tad prieš formuojant kotletus, rekomenduoju pasidėti indą su vandeniu, kad suvilgyti rankas. Padrėkinus rankas, imti gabalėlį žuvies faršo, padaryti blynelį, dėti įdaro, viską gerai užspausti ir formuoti kotletus. Apvolioti miltuose, kiaušinyje ir džiuvesėliuose. Taip paruoštus kotletus, padėti į šaldytuvą 30 min. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje arba fritiūrinėje. Skanaus !!!
400 gr žuvies ( ją reiks susimalti arba pirkti iš karto paruoštą žuvies faršą)
1 didelis kiaušinis (faršui)
1,5 v.š. miltų
druska, pipirai
1/3 citrinos sulčių
kukurūzų miltų (galima naudoti kvietinius miltus)
džiuvesėlių
2 kiaušiniai (kotletų paniravimui)
Įdarui
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
150 gr fermentinio sūrio
Pirmiausia pasiruošti įdarą. Morką sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir viską šiek tiek apkepti. Atvėsinti ir sumaišyti su sutarkuotu sūriu.
Žuvį sumalti, įmušti kiaušinį, berti prieskonius, supilti citrinos sultis, berti miltus ir viską gerai išmaišyti.
Žuvies faršas gaunasi lipnus, tad prieš formuojant kotletus, rekomenduoju pasidėti indą su vandeniu, kad suvilgyti rankas. Padrėkinus rankas, imti gabalėlį žuvies faršo, padaryti blynelį, dėti įdaro, viską gerai užspausti ir formuoti kotletus. Apvolioti miltuose, kiaušinyje ir džiuvesėliuose. Taip paruoštus kotletus, padėti į šaldytuvą 30 min. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje arba fritiūrinėje. Skanaus !!!
Šašlykai marinuoti garstyčiomis
2 kg. kiaulienos sprandinės
200 gr. angliškų grūdėtų garstyčių
druska, pipirai
saujelė kapotų prieskoninių žolelių
(čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis, mairūnas)
Aprašymui kaip ir neturiu ką rašyt, kaip supjaustyti mėsą vienodais gabalėliais ir sumaišyti su visais produktais. Idealu būtu kas kelias valandas mėsą permaigyti rankomis.
2 kg. kiaulienos sprandinės
200 gr. angliškų grūdėtų garstyčių
druska, pipirai
saujelė kapotų prieskoninių žolelių
(čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis, mairūnas)
Aprašymui kaip ir neturiu ką rašyt, kaip supjaustyti mėsą vienodais gabalėliais ir sumaišyti su visais produktais. Idealu būtu kas kelias valandas mėsą permaigyti rankomis.