Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Ulė @ 2012 04 25, 10:12)
Irene, bandysiu bigsmile.gif


jauciuosi pamaloninta mirksiukas.gif


IDARYTAS BAKLAZANAS

kadangi sia darzove seimoje valgau tik as viena, tai ir gaminau viena baklazana lotuliukas.gif

reikes
1 baklazano
200 gr smulkintos kalakutienos
0.5 mazo svoguno
1 mazos morkos
1 sauksto smulkintu krapu
1 sauksto majonezo
druskos
baltu pipiru
saldzios maltos paprikos
siek tiek aliejaus

Is baklazano isimam siek tiek minkstimo, kad gautusi laivelis.
Smulkinta svoguna pakepam, tada dedam tarkuota morka ir baklazano minkstima. Kepam kol suminkstes.
I smulkinta kalakutiena dedam druskos, pipiru, saldzios paprikos, krapus bei sauksta majonezo. tada sudedam keptus svogunus, morkas ir baklazanus. Viska gerai permaisom ir sukreciam i baklazano laivelius.
Skardele patepam aliejumi, dedam idarytus baklazanus ir i orkaite 40 min.
Skanaus biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėnė: 25 balandžio 2012 - 17:58
QUOTE(ELlJA @ 2012 04 25, 13:24)
Aš kaip supratau, mergina klausia, ar negaila dėl dviejų paprikų "kurti" įjungti orkaitę, na dėl elektros/dujų išeigos ?  mirksiukas.gif
Bet aš manau, rimtesniam valgytojų skaičiui reikės ne dviejų, o daugiau paprikų, tai čia kaip ir gaminamas normalus patiekalas.
Bet kokius atveju, Elena, įspudingai atrodo - nematyta, negirdėta ir turbūt laaabai gardu  ax.gif
P.s. ką duoda paprikos įdėjimas į maišelį? Dėl lengvesnio nulupimo? Ar kaip?  ax.gif
Ule, fantastiškai atrodo Jūsų patiekalas  wub.gif

Italai paprikas apdegina ant dujinės ugnies ir imerkia į šaltą vandenį, tai labai gražiai odelė nusilupa, o po to įmetus i verdanti vandeni ir palaikius tai tas pats gautusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irėnė @ 2012 04 25, 18:55)

Is baklazano isimam siek tiek minkstimo, kad gautusi laivelis.
Smulkinta svoguna pakepam, tada dedam tarkuota morka ir baklazano minkstima. Kepam kol suminkstes.
I smulkinta kalakutiena dedam druskos, pipiru, saldzios paprikos, krapus bei sauksta majonezo. tada sudedam keptus svogunus, morkas ir baklazanus. Viska gerai permaisom ir sukreciam i baklazano laivelius.
Skardele patepam aliejumi, dedam idarytus baklazanus ir i orkaite 40 min.
Skanaus biggrin.gif


kalakutienos, kaip supratau, neapkepinat 4u.gif ?
Atsakyti
PAELLA

user posted image
user posted image
Jūros gėrybės, 400 gramų;
Paprika, raudonos, 150 gramų;
Svogūnai, 100 gramų;
Česnakai, 15 gramų;
Ryžiai, plikyti, 300 gramų;
Sultinys, vištienos, kubeliais, 40 gramų;
Vanduo, 1 litras;
Alyvuogių aliejus, 100 gramų;
Druska, 5 gramai;
Pipirai, malti, 2 gramai;
Pomidorai, be odos ir sėklų, 100 gramų.

Eiga:
Į verdantį vandenį sudėkite vištienos sultinio kubelius. Kai sultinys ištirps, suberkite jūros gėrybes ir virkite apie 2 min., po 2 min. jūros gėrybės nukoškite (į atskirą indą) ir atvėsinkite šaltu vandeniu. Atvėsintas jūros gėrybes nusausinkite. Į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi suberkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir kepkite maišydami tol, kol taps auksinės spalvos, po to suberkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir viską kartu apkepinkite. Truputį vėliau suberkite susmulkintus česnakus, šiaudeliais supjaustytus pomidorus ir viską gerai išmaišykite, pakepinkite apie 5 minutes. Išimkite iškeptus produktus, o į aliejų suberkite nuplautus ir nusausintus ryžius, juos apkepinkite ir nuolat maišydami į puodą su ryžiais įpilkite sultinio, kuriame virė jūros gėrybės ir pavirkite uždengtame puode apie 25 min. retkarčiais pamaišydami. Į išvirtus ryžius sudėkite jūros gėrybes, išmaišykite, jei reikia, įpilkite sultinio, uždenkite puodą ir dar pavirkite apie 5 min. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gisana: 26 balandžio 2012 - 11:21
Gisana, paelijos esme yra tame, kad ryziai JOKIU BUDU nemaisomi! ax.gif tada jau rizotas gaunas, ir tai ne...
bet foto puikios 4u.gif
Atsakyti
Bulviniai piršteliai,


2 Kiaušiniai
1 Paprika
5 virtos bulvės
1 nedidelis svogūnas
200 g maltos mėsos
100 g maltų džiuvėsėlių piršteliam apvolioti

Virtas bulves sutrinti į košę,sudėti pjaustytą papriką kubeliais ir svogūną,įdėti mėsą,prieskonius,įmušti 1 kiaušinį.Masę gerai išmaišyti ir suformuoti pirštelius,juos pamirkyti plaktame kiaušiny ir apvolioti džiuvėsėliuose.Kepti keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gisana @ 2012 04 26, 12:20)

Druska, 5 gramai;
Pipirai, malti, 2 gramai;


siaip,smalsu,sveriat ir tokius dalykus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 04 26, 12:43)
Gisana, paelijos esme yra tame, kad ryziai JOKIU BUDU nemaisomi!  ax.gif  tada jau rizotas gaunas, ir tai ne...
bet foto puikios  4u.gif

Kokį radau receptą, tokį... hihihi.gif kitąkart ieškosiu kokio kitokio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Evelincik @ 2012 04 26, 12:55)
siaip,smalsu,sveriat ir tokius dalykus? smile.gif

Ne hihihi.gif bet toks receptas buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 04 26, 12:46)
Bulviniai piršteliai,
2 Kiaušiniai
1 Paprika
5 virtos bulvės
1 nedidelis svogūnas
200 g maltos mėsos
100 g maltų džiuvėsėlių piršteliam apvolioti




mėsos termiškai apdorot nereikia? iškepa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 04 26, 11:44)
kalakutienos, kaip supratau, neapkepinat  4u.gif ?



ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2012 04 26, 14:25)
mėsos termiškai apdorot nereikia? iškepa? g.gif


iskepa puikiai 4u.gif
Atsakyti
Bulviniai pirsteliai - bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif assa.gif Gera ideja, darysiui greitu laiku.
Atsakyti