Kokiu puikiu receptu cia yra...
Dedu savo siandienos vakariene - toks savaip pritaikytas Anglijoje megstamo "Chilli con carne" varijantas.
Is esmes - astrus maltos mesos, pupeliu ir papriku, svogunu troskinys. Kaskart gaunasi vis kitaip - galima labai varijuoti renkantis ingridientus. Siandien turejau:
1. Kiaulienos+jautienos farso (galima naudoti betkoki!)
2. Trys nedideles paprikos (anksciau dedavau viena didele - dabar gudrauju pries vyra ir darau su didesne dalimi darzoviu nei mesos - na, siek tiek sveikesnis varijantas... )
3. Svogunai, cesnakai. (Turejau melynaji, be abejo labai tinka baltas.)
4. Idealu jei turite pomidoru pastos - as siandien neturiu, tai dedu saldytuve rasta astru salsos padaza, pom.padaza, taip pat labai megiamus jelapeno pipiriukus.
5. Apsizioplinau ir spintelei jau neberadau konservuotu pomidoru - ju skardine cia paprastai tinka idealiai. Kartais ipjaustau tiesiog svieziu pora pomidoru.
6. Konservuotu pupeliu skardine.
6. Be abejo - druska, pipirai. Tarkuoto surio pagardinimui...
Is pradziu apkepame farsa, tada sumetu svogunus, paprikas, druska, pipirai, veliau dedu pom.pastos (ar padazo), astrumos (jelapenas), uzdarau dangciu ir sumazinus ugni troskinu kokias 10-15 minuciu kol paprika suminkstes). Veliausiai - pupeles. Dar pamakaluoju, patroskinu, ragauju.
Na ir kai viskas daugmaz susitroskina, paprika suminksteja - dedu i lekste, barstau surio. Mano vyras valgo su balta duona, as be nieko.
Skanaus!
QUOTE(brashke77 @ 2012 04 24, 18:35)
"KAVARMA"- BULGARIŠKAS TROŠKINYS
Kristina, ragavau Bulgarijoje šio patiekalo Labai gražios nuotraukos...saulėtos tokios kaip ir Bulgarija
Pas mane irgi patiekalas iš paprikos...
Paprika įdaryta sūriu
Paprika 2 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Sūrio maždaug 400 gr.
Druska,pipirai pagal skonį
2 valg. šaukštas smulkintų petražolių
2 valg. šaukštas miltų
Maltų džiūvėsių
3 skilt.česnako
Aliejus kepimui
Nupjauti paprikos viršūnę ir išvalyti vidų.
Sutepti ją aliejumi ir užkepti orkaitėje, temp 200 C, laikas maždaug 15-20 min.
Iškeptą papriką įdėti į celofaninį maišelį, užrišti ir palikti 10 min.
Tada ištraukti ir gražiai nulupti.Viduje apibarstyti su druska ir pipirais.
Įdarui sūrį sutarkuoti, sumaišyti su česnakais ir petražolėmis.
Į paprikas dedame įdaro.
Kiaušinį išplakame.
Imame papriką, apvoliojame miltuose, dedame į kiaušinio plakinį o po to dar apvoliojame džiūvėsiuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame papriką iš abiejų pusių.
Gaminau šį patiekalą antrą kartą.Pirmą kartą įdarui naudojau fetos sūrį.Man buvo daug skaniau su feta!Tada tik druskos visai nereikia.
QUOTE(Elena @ 2012 04 25, 10:49)
[color=darkviolet]
Kristina, ragavau Bulgarijoje šio patiekalo Labai gražios nuotraukos...saulėtos tokios kaip ir Bulgarija
Pas mane irgi patiekalas iš paprikos...
Kristina, ragavau Bulgarijoje šio patiekalo Labai gražios nuotraukos...saulėtos tokios kaip ir Bulgarija
Pas mane irgi patiekalas iš paprikos...
na va kaip šaunu Užmiršau nurodyti šaltinį- iš forumo Say7 receptukas
Ilgai nagrinėjau ieškojau panašumų ir skirtumų nuo guliašo, aišku, yra niuansų nemažai, bet rezultate anaiptol neprimena guliašo. Vynas padarė stebuklą ir ilgas lėtas troškinimas. Mums labai patiko
O tavo patiekalas tiesiog nuostabus, na, ir išradinga gi Tu
ziu apturejom vistieno savaite
braske puiku
Irene, bandysiu
Elena kaip visad
zuzi soka
Vištiena su džiovintom slyvom ir abrikosais
1.2 kg. viščiukas
sauja dž. slyvų
sauja dž. abrikosų
šaukštelis grūdėtų garstyčių
galvutė česnako
alyvuogių aliejaus
druskos,pipirų
mėgiamų prieskonių
čiobrelio
Viščiuką sukarpyti nedideliais gabalėliais, pagardinti prieskoniais, ir garstyčiomis, leisti pastovėti keletą valandų. Apkepti keptuvėje iki 10 min. ,kol gražiai apskrus. Į gilų indą išteptą aliejumi sluoksniuoti dž. vaisius, vištieną, vėl vaisius, vėl vištieną ir viršuje vaisiai. Suberti neluptas česnako skilteles. Trečią dalį indo užpilti vandeniu. Pagardinti prieskoniais ir uždengus dangčiu kepti orkaitėje 180 C. 50 min.
braske puiku
Irene, bandysiu
Elena kaip visad
zuzi soka
Vištiena su džiovintom slyvom ir abrikosais
1.2 kg. viščiukas
sauja dž. slyvų
sauja dž. abrikosų
šaukštelis grūdėtų garstyčių
galvutė česnako
alyvuogių aliejaus
druskos,pipirų
mėgiamų prieskonių
čiobrelio
Viščiuką sukarpyti nedideliais gabalėliais, pagardinti prieskoniais, ir garstyčiomis, leisti pastovėti keletą valandų. Apkepti keptuvėje iki 10 min. ,kol gražiai apskrus. Į gilų indą išteptą aliejumi sluoksniuoti dž. vaisius, vištieną, vėl vaisius, vėl vištieną ir viršuje vaisiai. Suberti neluptas česnako skilteles. Trečią dalį indo užpilti vandeniu. Pagardinti prieskoniais ir uždengus dangčiu kepti orkaitėje 180 C. 50 min.
Ule, šakės , kaip skaniai atrodo O ką prie tokios vištytės , kokį garnyrą- ryžius gal rekomenduotum? Ar taip ir valgėte tik su vaisiais?
QUOTE(Elena @ 2012 04 25, 09:49)
o negaila del dvieju papriku orkaite 20 min kaitinti?
Ar cia kartu su kokiais kitais patiekalais derini???
QUOTE(karra @ 2012 04 25, 11:39)
o negaila del dvieju papriku orkaite 20 min kaitinti?
Ar cia kartu su kokiais kitais patiekalais derini???
Ar cia kartu su kokiais kitais patiekalais derini???
Nelabai supratau klausimo...ko man gailėti...paprikų ar orkaitės
Su nieko nederinau....
QUOTE(Elena @ 2012 04 25, 13:16)
Nelabai supratau klausimo...ko man gailėti...paprikų ar orkaitės
Su nieko nederinau....
Aš kaip supratau, mergina klausia, ar negaila dėl dviejų paprikų "kurti" įjungti orkaitę, na dėl elektros/dujų išeigos ?
Bet aš manau, rimtesniam valgytojų skaičiui reikės ne dviejų, o daugiau paprikų, tai čia kaip ir gaminamas normalus patiekalas.
Bet kokius atveju, Elena, įspudingai atrodo - nematyta, negirdėta ir turbūt laaabai gardu
P.s. ką duoda paprikos įdėjimas į maišelį? Dėl lengvesnio nulupimo? Ar kaip?
Ule, fantastiškai atrodo Jūsų patiekalas
QUOTE(ELlJA @ 2012 04 25, 13:24)
Aš kaip supratau, mergina klausia, ar negaila dėl dviejų paprikų "kurti" įjungti orkaitę, na dėl elektros/dujų išeigos ?
Bet kokius atveju, Elena, įspudingai atrodo - nematyta, negirdėta ir turbūt laaabai gardu
P.s. ką duoda paprikos įdėjimas į maišelį? Dėl lengvesnio nulupimo? Ar kaip?
Bet kokius atveju, Elena, įspudingai atrodo - nematyta, negirdėta ir turbūt laaabai gardu
P.s. ką duoda paprikos įdėjimas į maišelį? Dėl lengvesnio nulupimo? Ar kaip?
Kažkaip negalvoju kiek tų dujų man išeis ...
taip, dėl lengvesnio nulupimo...na ira dar gal biški daigiau sumikštėja pati paprika
QUOTE(brashke77 @ 2012 04 25, 10:17)
Ule, šakės , kaip skaniai atrodo O ką prie tokios vištytės , kokį garnyrą- ryžius gal rekomenduotum? Ar taip ir valgėte tik su vaisiais?
valgem su ryziais
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 04 25, 15:38)
patiekalai visi nuostabus seiles bega net
Ulė
noriu paklausti o vaisius mirket, ar tik nuplovet ir beret iskart?
Ulė
noriu paklausti o vaisius mirket, ar tik nuplovet ir beret iskart?
tik nuploviau, isbrinko besitroskinant