

Dedu savo siandienos vakariene - toks savaip pritaikytas Anglijoje megstamo "Chilli con carne" varijantas.
Is esmes - astrus maltos mesos, pupeliu ir papriku, svogunu troskinys. Kaskart gaunasi vis kitaip - galima labai varijuoti renkantis ingridientus.

1. Kiaulienos+jautienos farso (galima naudoti betkoki!)
2. Trys nedideles paprikos (anksciau dedavau viena didele - dabar gudrauju pries vyra ir darau su didesne dalimi darzoviu nei mesos - na, siek tiek sveikesnis varijantas...

3. Svogunai, cesnakai. (Turejau melynaji, be abejo labai tinka baltas.)
4. Idealu jei turite pomidoru pastos - as siandien neturiu, tai dedu saldytuve rasta astru salsos padaza, pom.padaza, taip pat labai megiamus jelapeno pipiriukus.

5. Apsizioplinau ir spintelei jau neberadau konservuotu pomidoru - ju skardine cia paprastai tinka idealiai. Kartais ipjaustau tiesiog svieziu pora pomidoru.
6. Konservuotu pupeliu skardine.
6. Be abejo - druska, pipirai. Tarkuoto surio pagardinimui...




Is pradziu apkepame farsa, tada sumetu svogunus, paprikas, druska, pipirai, veliau dedu pom.pastos (ar padazo), astrumos (jelapenas), uzdarau dangciu ir sumazinus ugni troskinu kokias 10-15 minuciu kol paprika suminkstes). Veliausiai - pupeles. Dar pamakaluoju, patroskinu, ragauju.

Na ir kai viskas daugmaz susitroskina, paprika suminksteja - dedu i lekste, barstau surio. Mano vyras valgo su balta duona, as be nieko.


Skanaus!
