Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Mikė Pūkuotukas @ 2012 04 19, 16:40)
mušame  2 kiaušinius.Gerai viską išmaišome.Dar  truputuką pakaitiname  ir dedame į lėkšte, pabarstome svogūnų laiškais.




QUOTE(raganiuke52 @ 2012 04 19, 16:57)
Nebijot duoti vaikams, juk kiausiniai kaip suprantu nebuna tinkamai apdoroti aukstoje temp. As kalbu del salmaneliozes  doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2012 04 19, 16:54)
oho kaip įdomiai, su agurku ir kiaušiniais g.gif  butinai reiks pabandyt.

tik klausimas kas per makaronai kad jie bringsta, o ne verda g.gif

Na okie kaip ir lakštiniai būtų g.gif
Ant pakelio parašyta ,kad ruošti 3 min, jei nori aldente 2 min. Bet kai verdančiu vandeniu užpili ir uždengi dangčiu,jie išbrinksta tampa minkštučiai ir virt nereik.

QUOTE(raganiuke52 @ 2012 04 19, 16:57)
Nebijot duoti vaikams, juk kiausiniai kaip suprantu nebuna tinkamai apdoroti aukstoje temp. As kalbu del salmaneliozes  doh.gif

Tai kai suverti į nukoštus makaronus tik ką kepusias daržoves, imuši kiaušus , išmaišai ir kaitinam. Gi ir keptuvėj plakto kiaušinio nereik pusvalandį kept ax.gif
Atsakyti
Lašišos pyragas

user posted image

Reikės ( 26 cm skersmens formai )

400 gr lašišos filė
1/2 laimo vaisiaus sulčių
druskos, pipirų
žiupsnelis cukraus

Tešlai

160 gr miltų
žiupsnelis druskos
1 trynys
85 gr sviesto
1 a.š. acto


Užpilui

150 gr grietinėlės (naudojau 12 proc riebumo)
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
džiovintų petražolių

Daržovių sluoksniui

1 morkos
2 nedidelių cukinijų
1 svogūnas
100 gr sūrio ( galima naudoti kokio tik norisi, šį kartą naudojau mocarelą)


Lašišą supjaustyti nedideliais kubeliais. Berti druskos,pipirų, cukraus ir pilti pusė laimo vaisiaus sulčių. Išmaišyti ir palikti pusvalandžiui.
Tešlos gamyba. Į gilų dubenį berti miltus, druską. Išmaišyti. Dėti kiaušinio trynį ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Gerai viską sutrinti, gaunasi trupinukai. Galiausiai įpilti actą. Viską gerai išminkyti. Įsukti tešlą į maistinę plėvelę, šiek tiek pakočioti ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Po 30 min, tešlą išvynioti iš maistinės plėvelės, iškočioti 3 mm storiu ir iškloti formą. Tešlą pabadyti šakute ir paberti pupelių ar žirnių, kad bekepant nesusitrauktų. Įkaitinti orkaitę iki 200 temp ir kepti 20 min, kol gražiai paruduos.
Per tą laiką, sutarkuoti morką, šiaudeliais supjaustyti cukiniją, kubeliais supjaustyti svogūną. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejų, pakepinti visas daržoves. Dėti druskos, pipirų. Ant sviesto trumpai apkepti lašišą.

Iškepusį tešlos padą šiek tiek atvėsinti. Pirmiausia dėti lašišos gabaliukus, ant jų kubeliais pjaustytą mocarelą. Ant žuvies ir sūrio, sudėti apkeptas daržoves.
Užpilas. Išplakti kiaušinį, dėti druską, petražoles. Galiausiai supilti grietinėlę. Viską gerai išmaišius, supilti ant pasiruošto pyrago. Orkaitę įkaitinus 200 temp, pyragą kepti apie 35 min., kol gražiai apskrus. Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
Vištienos kumpelių troškinys su bulvėmis ir pomidorais

user posted image


5 vištienos kumpeliai
300 gr. vyšninių pomidorų
8-10 bulvių
kelių šviežio raudonėlio šakelių, rozmarino ir baziliko
druskos, pipirų bei alyvuogių aliejaus
grūdėtų garstyčių
česnako
šiek tiek raudono vyno acto


Bulves nulupti,supjaustyti į keturias dalis ir 10 min. apvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje. Atidėti į šoną,
Vištieną supjaustyti juostelėmis, apibarstyti druska, pipirais, dar įtryniau grūdėtom garstyčiom, česnaku taip pat šiek tiek vištienos prieskonių ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi gerai išmaišyti viską. Keptuvę gerai įkaitinti ir apkepti iš abiejų pusių vištieną ( ~10 min), atidėti prie bulvių.
Pomidorus nuplikyti ir nulupti odeles. Sudėti prie kitų produktų.
Raudonėlio, rozmarino ir baziliko lapelius šiek tiek patrinti su druska.
Gausis žalia masė. Į šią pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus bei actą, pagardinti pipirais ir sujungus viską supilti į dubenį su vištiena ir bulvėmis. Išmaišyti ir perdėti į kepimo formą. Kepti 40 min 180°.

Skanaus!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 04 16, 17:17)
Atsiprasau Moderatores,bet kurioj temoj reiktu prasyt pagalbos,norint surast recepteli?(nevisada pavyksta)
Aciu


 i 
Visų patogumui jau yra sukurta atskira tema receptų užklausai/paieškai :

Receptų paieška
Atsakyti
Grietinėlės-garstyčių padaže troškinta vištiena biggrin.gif

1 višta be krūtinėlės (aš krūtinėlę panaudoju kitur biggrin.gif kepu karbonadukus arba darau salotas karštas iš jos)
1 didelė morka
bulvių prieskonių

vištos marinavimui:
2 lauro lapai
2 česnako skiltelės
juodųjų pipirų
druskos
1 šaukštas majonezo

padažui:
200 gr. indelis grietinėlės
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių

user posted image

gabaliukais pjaustytą vištą ryte pamarinuoju su lauro lapais, česnaku, majonezu, piprais ir druska. kepu vakarop biggrin.gif sudedu vištą į skardą. apdėliojau pjaustyta morka, kurią prieš tai apibarstau bulvių prieskoniais. grietinėlę sumaišau su garstyčiomis ir užpilu ant vištienos. apdengiu folija ir kepu 30 min. tada nuimu folija ir dar pakepu kokias 15-20 min. Viskas biggrin.gif Skanaus mirksiukas.gif

user posted image

Atsakyti
Piri piri vištiena pagal J.Oliver 4u.gif
user posted image
Padažui:
1 mažesnį raudoną svogūną
2 skilteles česnako
šiek tiek džiovinto čili
1 a.š. rūkytos saldžios paprikos miltelių
daugiau nei pusės citrinos sulčių
2 v.š. balto vyno acto
1 v.š. vorčesterio padažo
keletos stiebelių šviežio baziliko
(skaninau alyvuogių aliejumi, druska, pipirais bei cukrumi)


Taip pat ėmiau 6 vištienos kumpelius, kuriems kauliuką išpjoviau ir juos į tris pailgas dalis supjausčiau, 3 pailgas raudonas paprikas bei kelias čiobrelio šakeles.

Padažui skirtus produktus dėti į smulkintuvą ir sutrinti. Paskaninti !
Vištienos kumpelius apibarstyti druska, pipirais ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi "pamasažuoti" viską. Ant labai karštos ugnies apkepti juos (dažnai vartant). Užtruks iki 5 min. Atsidėti į šoną. Į keptuvės turinį sudėti riekelėmis pjaustytą papriką ir pora min tokiame pat karštyje pakepinti. Atsidėti.
Į karščiui atsparų indą supilti gautą padažą (neišsigąsti jei jo pasirodys mažai! Tikrai užtenka), tada sudėti vištieną bei paprikas, ant jų čiobrelio šakeles ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ~30 min.
Atsakyti
Česnakiniai vištienos kumpeliai

user posted image

Reikės

vištienos kumpelių (turėjau 8)

Vištienos marinavimui

karis
druska
pipirai

Česnakiniam sviestui

pakelis sviesto
galvutės česnako
žiupsnelis druskos
saujos mėgiamų žolelių ( petražolių, krapų ar pan.)

Vištieną įtrinti kariu, druska ir pipirais. Prieskonių ne per daugiausiai, nes visa esmė yra česnakiniame svieste. Pamarinuotą vištieną, palikti pastovėti valandėliai.
Per tą laiką pasigaminti česnakinį sviestą. Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jį išsukti kartu su druska, kapotomis žolelėmis ir česnaku.
Paimti vištienos kumpelį ir šiek tiek pakelti odą. Po oda pakišti gerą valgomąjį šaukštą pasiruošto sviesto mišinio. Gerai paspausti ir pašauti į 190 temp įkaitintą orkaitę, kepti, kol gražiai apskrus, kažkas apie 35 min. Skanaus !!!
Atsakyti
Farširuotas žiedinis kopūstas

user posted image
Reikes:
vidutinio dydzio ziedinio kopusto
400-500 g maltos mesos(naudojau vistiena)
1 kiausinio
1 svoguno galvos
3 skilteliu cesnako
majonezo
dziuveseliu
surio
druskos/pipiru

Aukstame puode,padruskintame vandenyje mazdaug 10 min apvirt ziedini kopusta,nuplaut saltu vandeniu ir palikt nuteket.I malta mesa imusiau kiausini,papjausciau svoguna,ispaudziau cesnaka,padruskinau,papirinau ir gerai ismaisiau.Atvesusi kopusta rankomis prikimst malta mesa,,kiek tik telpa tarp ziedynu,dosniai aptept majonezu,pabarstyt dziuveseliais
user posted image

ir kist i ikaitinta orkaite.Man kepe virs valandos,kol graziai parudavo.I kepimo pabaiga galima suriu pabastyt
Atsakyti
QUOTE(Mikė Pūkuotukas @ 2012 04 19, 13:40)
Makaronai su kiauliena( mėgiamas mano vaikų):


Noriu padekot uz ideja 4u.gif tikrai thumbup.gif vaikai kirto net ausys linko su pakartojimais.
Atsakyti
Kalakutienos kepsneliai su pievagrybiais ir darzovem

Reikes:
Kalakutienos file
Megstamu prieskoniu ( as naudojau druska, sv.grustus pipirus, cesnaka ir delonos bedruskius prieskonius paukstienai)
pievagrybiu
1 dideles morkos
1 didelio svoguno
aliejaus kepimui.
megstamo surio

Kalakutienos file ismusiau mesos plaktuku ir istryniau su sumaisytais prieskoniais. Marinavosi para laiko.

Keptuveje apkepinau morka, svoguna ir pievagrybius. I skarda sudejau kepsnelius ir ant ju uzdejau kepinta mase. Ant virsaus dar uzdejau po pora gabaliuku brie surio ir kepiau orkaiteje ~30min. Gavosi laaaaaaaaabai skanus kepsniukai wub.gif

user posted image
Atsakyti
"KAVARMA"- BULGARIŠKAS TROŠKINYS
user posted image

Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais ir dėti kepti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kol kepa, pasiruošti daržoves: svogūną ir česnaką sukapoti, morką sutarkuoti, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
Mėsą kepti ant didelės ugnies vis vartant, kol išgaruos skystis ir apskrus. Tada dėti svogūnus ir česnakus, po minutėlės- morkas ir paprikas, kiek vėliau- pomidorus. Kai daržovės kiek suminkštės, supilti vyną ir dar pakaitinti kelias minutes, kol alkoholis nugaruos.
Visą keptuvės turinį versti į špižinį puodą, užpilti vandeniu tiek, kol apsems. Suberti visus prieskonius, išskyrus petražoles, dėti pomidorų padažą, pasūdyti. Išmaišyti ir troškinti valandą ant mažos ugnies, paragauti, ar ko netrūksta. Po to puodą uždengti ir dar palikti pusvalandžiui pailsėti, susimaišyti skoniams.
Originaliame recepte Kavarma tokiu pat būdu troškinama 1,5 val orkaitėje, bet galima ir ant dujinės. Po tokio ilgo troškinimo mėsa tampa minkšta, o padažas savaime sutirštėja.
Patiekiama su balta duona ar bandele, kuri valgant vis pamirkoma į padažą...Aš patiekiau su tosteryje paskrudinta sumuštinių duona . Labai skanu.
Taigi, likusį vyną susipilstome į taures ir SKANAUS!!!
user posted image
Atsakyti