"KAVARMA"- BULGARIŠKAS TROŠKINYSMėsą supjaustyti nedideliais kubeliais ir dėti kepti į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kol kepa, pasiruošti daržoves: svogūną ir česnaką sukapoti, morką sutarkuoti, papriką ir pomidorus supjaustyti kubeliais.
Mėsą kepti ant didelės ugnies vis vartant, kol išgaruos skystis ir apskrus. Tada dėti svogūnus ir česnakus, po minutėlės- morkas ir paprikas, kiek vėliau- pomidorus. Kai daržovės kiek suminkštės, supilti vyną ir dar pakaitinti kelias minutes, kol alkoholis nugaruos.
Visą keptuvės turinį versti į špižinį puodą, užpilti vandeniu tiek, kol apsems. Suberti visus prieskonius, išskyrus petražoles, dėti pomidorų padažą, pasūdyti. Išmaišyti ir troškinti valandą ant mažos ugnies, paragauti, ar ko netrūksta. Po to puodą uždengti ir dar palikti pusvalandžiui pailsėti, susimaišyti skoniams.
Originaliame recepte Kavarma tokiu pat būdu troškinama 1,5 val orkaitėje, bet galima ir ant dujinės. Po tokio ilgo troškinimo mėsa tampa minkšta, o padažas savaime sutirštėja.
Patiekiama su balta duona ar bandele, kuri valgant vis pamirkoma į padažą...Aš patiekiau su tosteryje paskrudinta sumuštinių duona . Labai skanu.
Taigi, likusį vyną susipilstome į taures ir SKANAUS!!!