Greitas sūrio apkepasKepasi šis apkepas keptuvėje. Lengva, paprasta ir skanu. Sūrio mėgėjams turėtų patikti
Reikės:
* 200 g fermentinio sūrio
* 200 g grietinės 12 arba30 %
* 2 kiaušinių
* 2 v. š. su kaupu miltų
* 1 v. š. krapų (turėjau šaldytų)
* 0.5 a. š. džiovintų bazilikų
* trupučio aliejaus kepimui
* žiupsnelio druskos
Sūrį smulkiai sutarkuoti, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, pjaustytus krapus, baziliką, druską ir miltus. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę įpilti lašelį aliejaus (jo tikrai daug nereikia ), keptuvę įkaitinti, supilti sūrio masę, sumažinti ugnį ir ant lėtos ugnies kepti iš vienos pusės apie 15 min. Apkepusią pusę atsargiai išversti ant keptuvės dangčio, tada į keptuvę apversti nekeptą pusę ir vėl kepti apie 10 min. Jei turite gerus įgūdžius, galite pyragą versti su mentelėmis, aš pabijojau, kad gali suplyšti, todėl lengviausia buvo išversti ant dangčio
Kita pusė kepa greičiau, todėl užtenka ir 10 min. Jei ugnis per didelė, pyragas gali sudegti.
Grietinę naudojau ir liesą, ir riebią, skirtumo didelio nebuvo kuri geriau.
Labai skanu valgyti su grietinės+pomidorų padažo+spausto česnako padažiuku ir pomidorais.
recepto šaltinis