Sluoksniuotos tešlos su malta mėsa ir daug sūrio apkepas.
Naudosim:
Sluoksniuotą mielinę tešlą (galima ir su bemiele),
faršą ~0,6kg,
sūrio apie 0,4kg,
du kiaušinius,
pomidorų padažą,
vieną svogūną
ir daug prieskonių.
Gaminimas:
ištepam kepimo indą sviestu ir išklojam sluoksniuotos tešlos gabaliukais. Apdėliojam ir kraštelius, kad gautųsi toks tešlos dubenėlis. Tada paimam šakutę, viską labai stipriai subadom, ir kišam į įkaitintą orkaitę 5-10min kol pradeda pūstis tešla. Tuo metu kol ji kepa, supjaustom vieną svogūną kubeliais ir pakepinam keptuvėje kartu su faršu kol svogūnai paruduoja o malta mėsa pasidaro biri. Tada beriam prieskonių (rekomenduoju daug baziliko!!!
), druskos, pipirų, turėjau kažkokių kaukazietiškų prieskonių dar, na ir išmaišom viską. Tada dedam truputį pomidorų padažo, ir išmaišom viską. Leidžiam pomidorų padažui šiek tiek susigert ir išjungiam kaitlentę. Tada išimam tešlą iš orkaitės, ir ant jos dedam visą keptuvėje buvusią masę. Sulyginam, ir ant viso to dar sudedam kiaušinių ir sūrio mišinį (santykiu du kiaušiniai ir 0,4kg sūrio) ir viską padengiam, kad neliktų jokių tarpelių.....
Na ir ką, tada kepam kol paruduos iš apačios ir viršaus, traukiam iš orkaitės, pjaustom ir skanaujam.
Skanaus.