Šventinis zuikis su putpelių kiaušiniais
Batoną išmirkome piene, nusunkame ir sumalame kartu su mėsa. Kiaušinių trynius įmaišome į mėsą. Putpelių kiaušinius kietai išverdame, nulupame. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame stambiai, česnaką sutraiškome ir kelias minutes pakepiname ant aliejaus. Daržoves supilame į mėsą, beriame žalumynus, gardiname druska ir pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome į mėsą.Puse faršo išklojame silikoninę formą keksui, išdeliojame putpelių kiaušinius ir uždengiame likusiu faršu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukiame zuikį , apverčiame, dedame ant kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kelias minutes pakepiname kol truputi apskrunda
Fish Chips - žuvis traškioje tešloje
baltos žuvies filė
miltų
kepimo miltelių
stipriai gazuoto mineralinio vandens
druskos, pipirų
aliejaus virimui
Žuvį supjaustyti piršto storio juostelėmis, jos neturi būti labai storos. Pamarinuoti žuvį, iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais. Palaikyti bent valandėlę, nes druska iš žuvies ištrauks visą vandenį ir žuvis bus tokia, kokios reikia tikriems Fish Chips, t.y. sausesnė.
Tuo tarpu reikia pasidaryti tešlą žuviai. Dėti miltus, berti kepimo miltelius ir stipriai gazuotą mineralinį vandenį ( tešlos kiekis priklauso nuo žuvies kiekio, bet apytiksliai santykis turi būti toks 250 gr miltų, 2 a.š. kepimo miltelių ir +-300ml mineralinio), tešla turi gautis šiek tiek skystesnė nei grietinė.
Į puodą supilti aliejų, užvirinti.
Kiekvieną žuvies gabaliuką apvolioti miltuose, o tada pasigamintoje tešloje ir dėti į įkaitintą aliejų. Kepti, kol gražiai apskrus, vis pavartant. Iškepusius, sudėti ant servetėlės, kad sugertų riebalus. Tiekti su apvirtom/keptom bulvių puselėmis ir mėgiamu padažu. Skanaus !!!
baltos žuvies filė
miltų
kepimo miltelių
stipriai gazuoto mineralinio vandens
druskos, pipirų
aliejaus virimui
Žuvį supjaustyti piršto storio juostelėmis, jos neturi būti labai storos. Pamarinuoti žuvį, iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais. Palaikyti bent valandėlę, nes druska iš žuvies ištrauks visą vandenį ir žuvis bus tokia, kokios reikia tikriems Fish Chips, t.y. sausesnė.
Tuo tarpu reikia pasidaryti tešlą žuviai. Dėti miltus, berti kepimo miltelius ir stipriai gazuotą mineralinį vandenį ( tešlos kiekis priklauso nuo žuvies kiekio, bet apytiksliai santykis turi būti toks 250 gr miltų, 2 a.š. kepimo miltelių ir +-300ml mineralinio), tešla turi gautis šiek tiek skystesnė nei grietinė.
Į puodą supilti aliejų, užvirinti.
Kiekvieną žuvies gabaliuką apvolioti miltuose, o tada pasigamintoje tešloje ir dėti į įkaitintą aliejų. Kepti, kol gražiai apskrus, vis pavartant. Iškepusius, sudėti ant servetėlės, kad sugertų riebalus. Tiekti su apvirtom/keptom bulvių puselėmis ir mėgiamu padažu. Skanaus !!!
Cukinija su varškės įdaru
Reikia:
Cukinijos,
varškės,
prieskonių,
česnako,
trupučio majonezo,
fermentinio sūrio.
Cukiniją nulupame ir išimame sėklytes, padarome "laivelius". Varškę sumaišome su prieskoniais, kelias šaukštais majonezo, dedame išspaustą česnaką. Varškės masę dedame į laivelius ir šauname į orkaitę. Mažos cukinijos iškepa per maždaug 30 min, prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu ir greita
Reikia:
Cukinijos,
varškės,
prieskonių,
česnako,
trupučio majonezo,
fermentinio sūrio.
Cukiniją nulupame ir išimame sėklytes, padarome "laivelius". Varškę sumaišome su prieskoniais, kelias šaukštais majonezo, dedame išspaustą česnaką. Varškės masę dedame į laivelius ir šauname į orkaitę. Mažos cukinijos iškepa per maždaug 30 min, prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto fermentinio sūrio. Skanu ir greita
QUOTE(daivaP @ 2012 02 12, 02:02)
* 250 ml pieno
* 1 kiaušinio L
* 200 g miltų Ekstra 405 D
* žiūpsnelio druskos
* 1 v. š. aliejaus
laba diena, norejau paklaust ka reiskia L?
QUOTE(Juodaplaukė @ 2012 04 12, 15:04)
laba diena, norejau paklaust ka reiskia L?
Manau L dydzio. Buna ju S, M, L, Xl. O cia manau reikia L dydzio.
QUOTE(Amelita @ 2012 04 12, 15:07)
Manau L dydzio. Buna ju S, M, L, Xl. O cia manau reikia L dydzio.
aciu
Merginos, ieskau idarytu pievagrybiu, arba as maisau, arba juos maciau kitur, bet rodos, kad cia, ale nematau
QUOTE(Jugita29 @ 2012 04 12, 18:20)
Merginos, ieskau idarytu pievagrybiu, arba as maisau, arba juos maciau kitur, bet rodos, kad cia, ale nematau
aš tai žurnale varčiau,Moters savaitgalyje arba Editoj
pasirodo priede prie Editos - Gyvenk sveikai
jei apie tą patį kalbame
o jei ne tai keli
Įdaryti pievagrybiai
Įdaryti pievagrybiai
Įdaryti pievagrybiai
QUOTE(Juodaplaukė @ 2012 04 12, 15:04)
laba diena, norejau paklaust ka reiskia L?
Labas, jau merginos atsakė, kad taip žymimi kiaušinių dydžiai
Orkaitėje kepta sprandinė
Labai patiko marinatas.Mėsa gavosi minkšta ir švelni.
Sprandinė 2 kg
Česnakai 1 galv.
Svogūnai 2 vnt.(stambiai supjaustyti)
Morkos 2 vnt. (stambiai supjaustyti)
Druskos,pipirų pagal skonį
Marinatui:
Didelis svogūnas 1 vnt.
Česnakai 5 skilt.
Pomidorų padažas 50 gr.
Majonezas 50 gr.
Sojų padažas 30 ml.
Medus 1 valg.šaukštas
Vyno actas 20 ml.
Darome marinatą: svogūną ir česnakus susmulkiname su blenderiu (arba per mėsmalę) ir įmaišome visus likusius produktus.
Imame mėsą, su peiliu darome įpjovimus ir į vidų dedame česnako gabaliukus.
Įtriname druska,pipirais ir marinatu.Druskos reikia imti nedaug nes marinatas su soja.
Toliau imame kepimo skardą,įpilame biški aliejaus ir sudedame stambiai pjaustytas morkas ir svogūnus.Ant viršaus dedame mėsą ir užklojame gerai su folija.
Kepame orkaitėje 210 C maždaug 1,5...2 val.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame ir dar paskrudiname 10-15 min.
Prie mėsos labai tiko aštrūs baklažanais.
2 baklažanai
2 morkos
2 svogūnai
česnako 5 skilt.
druska,pipirai
pomidorų padažas
gabaliukas imbiero
čili pipiras pagal skonį
Baklažanus supjaustome šiaudeliais,pabarstome su druska ir paliekame pastovėti 30 min.
Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome pusžiedžiais,čili pipirą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame morkas ir svogūnus ir apkepiname.
Toliau dedame baklažanus, pagal skonį druskos,pipirus ir kepame maždaug 10 min.
Prieš kepimo pabaigą sudedame čili pipirus,imbierą,česnakus ir pomidorų padažą.Išmaišome ir dar pakepiname 3 min.
Česnaką išspaudžiame, imbierą sutarkuojame.
Labai patiko marinatas.Mėsa gavosi minkšta ir švelni.
Sprandinė 2 kg
Česnakai 1 galv.
Svogūnai 2 vnt.(stambiai supjaustyti)
Morkos 2 vnt. (stambiai supjaustyti)
Druskos,pipirų pagal skonį
Marinatui:
Didelis svogūnas 1 vnt.
Česnakai 5 skilt.
Pomidorų padažas 50 gr.
Majonezas 50 gr.
Sojų padažas 30 ml.
Medus 1 valg.šaukštas
Vyno actas 20 ml.
Darome marinatą: svogūną ir česnakus susmulkiname su blenderiu (arba per mėsmalę) ir įmaišome visus likusius produktus.
Imame mėsą, su peiliu darome įpjovimus ir į vidų dedame česnako gabaliukus.
Įtriname druska,pipirais ir marinatu.Druskos reikia imti nedaug nes marinatas su soja.
Toliau imame kepimo skardą,įpilame biški aliejaus ir sudedame stambiai pjaustytas morkas ir svogūnus.Ant viršaus dedame mėsą ir užklojame gerai su folija.
Kepame orkaitėje 210 C maždaug 1,5...2 val.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame ir dar paskrudiname 10-15 min.
Prie mėsos labai tiko aštrūs baklažanais.
2 baklažanai
2 morkos
2 svogūnai
česnako 5 skilt.
druska,pipirai
pomidorų padažas
gabaliukas imbiero
čili pipiras pagal skonį
Baklažanus supjaustome šiaudeliais,pabarstome su druska ir paliekame pastovėti 30 min.
Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome pusžiedžiais,čili pipirą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame morkas ir svogūnus ir apkepiname.
Toliau dedame baklažanus, pagal skonį druskos,pipirus ir kepame maždaug 10 min.
Prieš kepimo pabaigą sudedame čili pipirus,imbierą,česnakus ir pomidorų padažą.Išmaišome ir dar pakepiname 3 min.
Česnaką išspaudžiame, imbierą sutarkuojame.
Elena,o vazonelyje kas ten, turbut prieskoniai kazkokie? Kokie
QUOTE(sbo @ 2012 04 13, 10:57)
Elena,o vazonelyje kas ten, turbut prieskoniai kazkokie? Kokie
Pipirmetė Sėju beveik kas savaitė papuošti sumuštiniams ..patiekalams...