Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Mil@na @ 2012 04 04, 17:24)
Labai domina, labai laukiu recepto

Beatos pyragus galit pamatyti cia:
http://www.beatosvir...-ir-pomidorais/
o su pievagrybiais darau taip:
Pakepinu susmulkinta svoguna, cesnaka, tarkuota morka, tada susmulkintus arba tarkuotus pievagrybius ir kepinu tol kol isgaruoja visas skystis is pievagrybiu, idedu pomidoru padazo, majonezo, daug zoleliu(baziliko, mairuno ir t.t.) druskos, pipiru. Tada ant bemieles sluoksniuotos teslos dedu idara, uzlankstau ir i orkaite kol iskepa smile.gif Visada i keliones darau tokius pyragelius, labai skanu ir salti. O per vakarelius taip pat nuo stalo dingsta pirmieji, visi praso dar ir dar thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2012 04 04, 20:09)
Beatos pyragus galit pamatyti cia:
http://www.beatosvir...-ir-pomidorais/
o su pievagrybiais darau taip:
Pakepinu susmulkinta svoguna, cesnaka, tarkuota morka, tada susmulkintus arba tarkuotus pievagrybius ir kepinu tol kol isgaruoja visas skystis is pievagrybiu, idedu pomidoru padazo, majonezo, daug zoleliu(baziliko, mairuno ir t.t.) druskos, pipiru. Tada ant bemieles sluoksniuotos teslos dedu idara, uzlankstau ir i orkaite kol iskepa smile.gif  Visada i keliones darau tokius pyragelius, labai skanu ir salti. O per vakarelius taip pat nuo stalo dingsta pirmieji, visi praso dar ir dar  thumbup.gif

KOKIO DIDZIO JUSU PIRAGELIAI,IR KIEK KEPATE blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2012 04 04, 23:29)
KOKIO DIDZIO JUSU PIRAGELIAI,IR KIEK KEPATE blush2.gif

Na as ta viena lapeli teslos dalinu pusiau, tai gaunasi apie delno dydzio, tada lenkiu per puse, ir kepu, apie 30 min gal. smile.gif
Atsakyti

 i 
Kur receptai su nuotraukomis ??? Nedarome balagano ir pasikalbėjimų iš šios temos... kitu atveju teks ją iškelti iš Kulinarinio skyrelio.  
Atsakyti
Jautienos troškinukas su bulvinukais

user posted image

Reikės

500 gr jautienos
4 skiltelės česnako
6 cm imbiero šaknies
1 a.š. provanso žolelių
druskos, pipirų
2 v.š. vandens
1 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo arba austrių padažo(naudojau pastarąjį, man jo skoninės savybės priimtinesnės nei sojos, austrių padažas šiek tiek subtilesnis, ne toks intensyviai sūrus, su šiek tiek saldumo)
2 morkos
2 svogūnai

Bulvinukams

5 didelių bulvių
1 kiaušinis
krakmolo, kad bulvių masė nekibų prie rankų


Jautieną supjaustyti plonomis juostelėmis, berti druskos, pipirų, kapoto česnako, tarkuotos imbiero šaknies ir provanso žolelių. Viską gerai išmaišyti ir palaikyti bent kelias valandas.
Pasmulkinti morkas, svogūnus.
Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir sudėti mėsą, viską gerai apkepti. Pilti stiklinę vandens, sumažinti ugnį ir troškinti. Kai vanduo bus beveik nugaravęs, sudėti morkas ir svogūnus, gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir šiek tiek patroškinti. Kai daržovės suminkštės, atidengti dangtį ir leisti skysčiui visai nugaruoti, kad viskas nebesitroškintų, o keptų. Sumaišyti 2 v.š. vandens su medumi ir soja(austrių padažu), gerai išmaišyti ir užpilti ant mėsos. Ugnį padidinti ir leisti vandeniui išgaruoti. Jautiena gaunasi minkšta, susimaišę imbiero ir medaus skoniai, suteikia troškinukui subtilaus skonio.
Bulvinukus pasigaminti paprasta. Bulves nuskusti, išvirti, atvėsinti, sumalti. Dėti kiaušinį ir krakmolą. Krakmolą dedu po 1 v.š., kol masė tampa minkšta, bet nekibi. Formuoti nedidelius kukuliukus ir išvirti pasūdytame vandenyje, apie 7-8 min.
Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 11:31)
Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai



Ačiū už receptą 4u.gif Superiniai šonkauliai gavosi, tik tą tešlą kol suklijavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2012 04 05, 12:47)
Ačiū už receptą  4u.gif  Superiniai šonkauliai gavosi, tik tą tešlą kol suklijavau  doh.gif

smagu, kad patiko. 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Jini aciu uz recepta Bulvių apkepas , super gavos tik kita karta reiks pabandyti su grietinele smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 06 balandžio 2012 - 08:27
Makaronai su špinatais, cukinija ir sūriu "Džiugas"
user posted image
Reikės:
200 g makaronų
1 maža cukinija
didelė sauja špinatų
1 mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
100 ml grietinėlės
truputi tarkuoto Džiugo
aliejaus
druskos, pipirų
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Perpilame vėsiu vandeniu, kad nesuliptų (arba verdant įpilame lašelį aliejaus). Keptuvėje kepiname supjaustytą svogūną ir česnaką, dedame supjaustytą cukiniją, kai viskas gražiai apkepa, metame špinatus, po1-1,5 min pilame grietinėlę ir maišome. Sumaišome makaronus ir padažą, barstome sūriu. Galima papuošti mažais pomidorais, kaip padariau aš smile.gif
user posted image
user posted image

Atsakyti
Sveikos. Atsiprašau-aš ne Elena, Ulė ar kita narė, ne tik puikiai gaminanti, bet ir nuostabiai fotografuojanti...Tik norėjau padėkoti už idėjas su sluoksniuota tešla ir kaip įrodymą pateikti foto. Pyragas su tunu-viskas labai paprasta-bemielė tešla, apkepinti svogūnai su maišyti su kukurūzais iš indelio (recepte merginos siūlė žirnelius), tunas aliejuje, druska, pipiriukai. Viršus uždengtas tos pačios tešlos lapeliu ir apteptas plaktu kiaušiniu. Laba skanu-ačiū, merginos
user posted image
Atsakyti
Bešamelio padažu apkepta veršiena

user posted image

1.2 kg. veršienos nugarinės
400 gr. pievagrybių
svogūnas
1/2 citrinos sulčių
250 ml. pieno
šaukštas miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
muskato,pipirų,druskos, čiobrelio, rozmarino, česnako

Mėsą nuplaukite, įtrinkite prieskoniais ir suriškite siūlu.

user posted image

Kepimo formą patepti aliejumi, mėsą taip pat. Kepti valandą ne daugiau 180C. karštumo orkaitėje.
Supjaustyti pievagrybius, apšlakstyti citrinos sultimis ir kepti ant šaukšto sviesto, kol gražiai apskrus.
Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus, išlydykite likusį sviestą, nuolat maišydami po truputį pilkite pieną. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol neliks gumulėlių.
Į padažą įmaišyti pakepintą svogūną. Pagardinkite prieskoniais. Tris šaukštus padažo atidėkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius gerai išsukus įmaišyti į didesnę dalį padažo, suberti grybus.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, sumaišykite su atidėtu padažu.

user posted image

Kepsnį ištraukite iš orkaitės, nukirpkite siūlą.

user posted image

Supjaustykite vienodom riekelėm neįpjaunat iki galo. Kiekvieną riekę pertepkite padažu su grybais. Taip paruoštą visą kepsnį aptepkite baltymų padažu ir kepkite 200 C. karštumo orkaitėje 10 min.
Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
Vištienos ir bulvių užkepėlė
user posted image

user posted image
Reikia:
500g vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlės);
500g bulvių;
Kelių šaukštų majonezo;
Druskos;
Pipirų;
Mėsos prieskonių.

Eiga:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti prieskonius, druską. Bulves supjaustyti šiaudeliais, įdėti druskos, sudėti į vištieną ir į visą mišinį įdėti kelis šaukštus majonezo ir viską išmaišyti.
Foliją suplėšyti kvadratais ir dėti po nedidelę saujelę vištienos ir bulvių mišinio. Foliją pilnai užlankstyti. Visas folija įvyniotas užkepėles sudėti į skardą, įpilti vandens, kad šiek tiek jas apsemtų. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
Prie užkepėlių galima patiekti pomidorų salotų. Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gisana: 10 balandžio 2012 - 15:01