Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(liutuks @ 2012 03 30, 12:38)
norejau paklausti,ar reikia kuom nors patepti indeliu krastus,ar nera paskui sunku isimti kugeli is ju?

Nors ne man buvo klausimas, bet pasidalinsiu savo patirtim ax.gif
As kai kepu kugeli dedu sviestini popieriu. Nera geresnio budo isimt ji ir po to kas svarbiausia netenka mirkyt indeliu ar skardos(ziurint kur kepama).
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 04 02, 14:14)
Bet norint ieiti reikia prisijungti  g.gif

nereikejo... g.gif
Atsakyti
Provansietiškas paštetas
user posted image


Vienas iš variantų vėlyviems savaitgalio pusryčiams, ankstyviems pietums ar darbadienio vakarienei - Provansietiškas paštetas, kuriuo mėgaujamasi su duona, salotomis ir taure sauso baltojo vyno.

Jam pagaminti reikės:

6 šaukštų jūsų mėgstamo sviesto
100 gr. aukščiausios rūšies miltų
250 ml. mėgstamo pieno
150 gr. pievagrybių
150 gr. kubeliais supjaustyto bekono
8 mažų supjaustytų svogūnų
3 šaukštų aukščiausios rūšies jūsų mėgstamo alyvuogių aliejaus
180 ml. sauso baltojo vyno
1 kg. supjaustytų pomidorų
1 šaukšto pomidorų tyrės
Druskos pagal skonį
Šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
20 jūsų mėgiamų juodųjų alyvuogių be kauliukų (stambiai sukapotų)
8 kiaušinių
150 gr. olandiško geltonojo sūrio (sutarkuoto)
20 šviežių peletrūno lapelių (jei neturite, tiks ir džiovinti, svarbu, kad nebūtų smulkinti)


Gamybos procesas:

Sviestą ištirpinkite puode storu dugnu, įmaišykite miltus ir kaitinkite ant mažos kaitros 2 minutes.
Nukelkite nuo viryklės ir įmaišykite pieną.
Vėl pastatykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės.
Nuvalytus, nuplautus ir nusausintus grybus supjaustykite plonomis riekelėmis.
Keptuvėje 5 min. pakepinkite bekoną, riebalus nupilkite, pakepintą bekoną atidėkite šiltai.
Aliejuje pakepinkite svogūnus maždaug 5 min.
Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos maždaug pusė.
Sudėkite grybus, pomidorus, pomidorų tyrę ir pakaitinkite 10-15 min. (kol išgaruos skystis).
Paskaninkite druska ir pipirais, suberkite alyvuoges.
Nukelkite nuo viryklės ir įmaišykite pieno, miltų ir sviesto padažą.
Pastatykite atokiau, kad atvėstų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Kiaušinius išplakite iki putų ir įmaišykite juos į atvėsusį mišinį.
Suberkite sūrį, peletrūno lapelius ir gerai išmaišykite.
Lengvai ištepkite sviestu dvi pašteto formas (jei jos iš silikono, tai nereikia tepti niekuom).
Padalinkite mišinį į dvi maždaug lygias dalis ir sudėkite į jas.
Kepkite, kol sukietės paviršius (apie 1 valandą).


Papildyta:
Apkepas su tunu

user posted image


Šiam skanuoliui pagaminti reikės:


Mėgstamo konservuoto tuno (savo sultyse)
Stiklinės ryžių
Stiklinės pieno
2 š. sviesto
1š. manų kruopų
Didelio svogūno
Saujos jaunų svogūnėlių su laiškais
Pusės stiklinės konservuotų kukurūzų
4 pomidorų
100 gr. tarkuoto fermentinio sūrio
1 š. acto
Druskos, pipirų.


Gaminame:

Ryžius biriai išverdame.
Svogūną susmulkiname. Atskirai supjaustome jaunas galvutes su laiškais.
Pomidorus supjaustome gręžinėliais.
Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto, suberiame manus, truputį pakepiname ir atskiedžiame šaltu pienu. Sudedame svogūnus, nuvarvintą tuną ir kukurūzus, įpilame acto, pasūdome, pagardiname pipirais ir 2-3 min. patroškiname.
Troškinį sukrečiame į apkepo indą ir sudedame ryžius. Ant viršaus išdėliojame pomidorus, apibarstome fermentiniu sūriu ir 30 minučių kepame orkaitėje.
Papildyta:
Pavasariniai mafinai

user posted image


50 gr. šoninės supjaustytos juostelėmis
4 vnt. pavasarinių svogūnų
100 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos


50 gr. sviesto
50 ml grietinėlės
50 ml pieno
1 didelis kiaušinis

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Svogūnų laiškus susmulkinkite ir lengvai pakepinkite kartu su šonine.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
Sudėkite pakepintą šoninę ir svogūnų laiškus.
Sviestą išlydykite, sumaišykite su grietinėle, pienu ir kiaušiniu.
Plakinį supilkite į produktų masę. Išmaišykite.

Gautą tešlą supilkite į keksiukų formeles (aš naudojau silikoninę 7 vnt. keksiukų formą, tai tešlos buvo kaip tik) ir kepkite orkaitėje 20-25 minutes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 balandžio 2012 - 16:06
Kokosiška vištiena

user posted image

Šiam skanumėliui pagaminti reikės:


500 gr. vištos krūtinėlės
3 šaukštų miltų
1 šaukšto kario
1 šaukšto česnakinės druskos
3 šaukštų jūsų mėgiamo alyvuogių aliejaus
300 gr. rūgštesnių obuolių
2 svogūnų
2 šaukštų rudojo cukraus
2 a. š. vištienos prieskonių
400 ml. kokosų pieno


Procesas:
Nuplautą vištos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais.
Svogūną susmulkiname, nuluptus obuolius supjaustome kubeliais.
Vištieną sudedame į indą, apibarstome miltais, česnakine druska, kariu ir gerai išmaišome.
Troškintuve įkaitiname aliejų ir iš abiejų pusių apkepiname vištienos gabalėlius, sumažiname kaitrą ir sudedame svogūnus bei obuolius. Pora minučių patroškiname.
Viską apibarstome ruduoju cukrumi, vištienos prieskoniais ir užpilame kokosų pienu.
Kai užverda, troškintuvą uždengiame. Ant silpnos kaitros troškiname vištiena 10-15 min, reguliariai pamaišydami.
Kol troškinasi išverdame ryžius.
Į lėkštę dedame ryžių, ant viršaus užpilame troškinio, apibarstome kapotomis pistacijomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaujame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olimpiete: 02 balandžio 2012 - 14:03
nezinojau i kuri skyreli det, bet gal cia tiks, nes galima valgyt ir silta ir salta biggrin.gif
Vyniotinis su daržovių įdaru
user posted image
Reikės:
kiaulienos
svogūnų
morkos
pievagrybių ar kitokių grybų
kiaušinio
piprų
česnako
druskos
dž. čiobelių
aliejus

Kiaulieną nuplauname, nusausiname bei perpjaname pusiau išilgai tik ne iki galo, atverčiame lyg knygą. Užklojame maistine plėvele ir išmušam kaip karbonadą . Pabarstom druska,pipirais, įtriname česnaku.
Pagaminame įdarą: ant aliejaus pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną, kiek vėliau sudėdame sutarkuotą morką ir galiausiai supjaustytus grybus, kepame kol suminkštės, įberiame druskos bei pipirų pagal skonį. Paliekame kol atvės, tada įmušame kiaušinį, viską sumaišome bei sudedame ant paruoštos mėsos. Tada kruopščiai suvyniojame, kad neišbėgtų įdaras ir kad nebūtų skylių iškepus. Suvyniotą vyniotinį sutvirtiname storesniu siūlu. Tvirtai surišame galus. Vyniotinį apibarstome džiovintais čiobreliais, suvyniojame į aliuminio foliją bei dedame į skardą. Įpilame puodelį vandens (paskui dar kelis kart dapiliau vandens) bei dedame į įkaitintą iki 160-180 °C orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val. Priklauso kokio storio vyniotinį suvyniosite. Baigiant kepti nuimame aliuminio foliją, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
user posted image
Atsakyti
Labas rytas. Mergaitės, neberandu recepto iš virtų bulvių, pasidaro kaip švilpikai, bet reikia virti. Tokie apvalūs kukuliukai....gal kas turit po ranka???? nemoku net žmoniškai paaiškinti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2012 04 03, 08:06)
Labas rytas. Mergaitės, neberandu recepto iš virtų bulvių, pasidaro kaip švilpikai, bet reikia virti. Tokie apvalūs kukuliukai....gal kas turit po ranka???? nemoku net žmoniškai paaiškinti sad.gif

Švilpikai pagal Giedrių
gal šis receptas tiks smile.gif
Atsakyti
Ačiū, jei nerasiu tų apvalių su duobute-tikrai tiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2012 04 03, 08:21)
Ačiū, jei nerasiu tų apvalių su duobute-tikrai tiks  4u.gif

Bulvinės bandutės
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2012 04 03, 07:21)
Ačiū, jei nerasiu tų apvalių su duobute-tikrai tiks  4u.gif

http://www_neringa-b...ki-slaskie.html
Atsakyti
Ačiū-o iš ryto niekaip neatidarė tos nuorodos...
Atsakyti
Sveikutes, gal kas turi viena toki receptuka, neatsimenu kaip vadinasi, uzkepta sprandine idaryta, pomidorais, mozzarella, svoguniukais dar kazkuom, gaunasi panasi i armonikele??? Buciau labai dekinga uz receptuka, uzsimaniau sventems padaryt o recepta niekaip negaliu rast
Atsakyti