QUOTE(Aleja.lt @ 2012 03 28, 16:57)
Makaronai su jūros gėrybėmis
Jeigu gėrybės nešaldytos, tada būtų gerokai skaniau
Papildyta:
Žuvies troškinys Viduržemio jūros regiono stiliumi
[attachmentid=220829]
Viduržemio jūros žuvies troškinys
Reikės:
600 g baltos žuvies file
1-2 svogūnų
4 skiltelių česnako
2 pomidorų
Skardinės konservuotų pomidorų
2 čili pipirų
100 g juodųjų alyvuogių
1 citrinos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. prancūziškų žolelių mišinio
Saujos šviežio baziliko
Druskos
Maltų juodųjų pipirų
Žuvį nusausinti, supjaustyti gabalėliais, pabarstyti druska, šviežiai maltais pipirais, prancūziškų žolelių mišiniu bei citrinos sultimis, išspaustomis iš vienos citrinos. Nulupti pomidorus.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, pakepinti nedideliais kubeliais susmulkintus svogūnais. Kai svogūnai suminkštės, sudėti susmulkintus konservuotus ir šviežius pomidorus, pagardinti druska, pipirais ir 5 min. patroškinti. Ant pomidorų sudėti žuvį, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir dar 10 min pakaitinti, kol žuvis bus kone iškepusi. Likus 5 min iki pabaigos, išspausti česnaką, suberti susmulkintus čili pipirus, perpus perpjautas alyvuoges ir susmulkintus šviežio baziliko lapelius.