[quote=brashke77,2012 03 25, 16:44]aistuzele, na, puikiai padirbejai- labai skanus patiekalas, super!
Na, o aš pavaišinsiu kugeliu, kurio receptą generavau pati, pagal savo skonio receptorius. Vakar kepėm, šiandien kepam ir dar svečių pakvietėm, nes labai labai skaniai gaunasi
KUGELIS INDELIUOSE
Reikės:
[i] užkepėlių indelių (5 vnt, 20 skersmens)
Isduokit kur indelius pirkot,ir as tokiu noriu
Virta-rūkyta karka
Karką įpjauti ties kaulu ir virti virš dviejų valandų, kol ji atšoka nuo kaulo. Iš sultinio išeina nuostabi sriuba, o antram lieka minkšta mėsa, su bulvių koše, raugintais agurkais, krienais ar troškintais raugintais kopūstais, pasirinktinai
Skanaus!!
Karką įpjauti ties kaulu ir virti virš dviejų valandų, kol ji atšoka nuo kaulo. Iš sultinio išeina nuostabi sriuba, o antram lieka minkšta mėsa, su bulvių koše, raugintais agurkais, krienais ar troškintais raugintais kopūstais, pasirinktinai
Skanaus!!
QUOTE(Rutta77 @ 2012 03 26, 10:55)
Isduokit kur indelius pirkot,ir as tokiu noriu
maximoj, bet nemaciau dabar
Ule, ojej, kaip graziai karkute atrodo
Angliskas patiekalas, kuri labai megstu:
1. Bulves nuplauni, itrini aliejum ir druska.
2. Kepi orkaitej valanda (200 laipsniu karstyje).
3. Kai iskepa - prapjauni vidury, isstumi "vidurius" lauk.
4. Idaru ivairove - begaline... Siuo atveju - tunas sumaisytas su majonezu. Sia kosele drebiam vidun, uzbarstom suriu.
5. Salia butinai "zalumos". Salotas apslakstau citrinu sultimis ir tiek.
P.S. - labai skanu idarui sonine, varske.... na cia jau kaip kas nori.
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 03 26, 17:15)
Koks idomus recepciukas,ir paprastas, reiks ryt isbandyt:)
QUOTE(AkvileZ @ 2012 03 26, 08:16)
riebūs ir gaunasi pagal šį receptą. Juk tešla sviestinė plius riebus įdaras
Gal riebiu nesat valgius
QUOTE(Ulė @ 2012 03 26, 09:21)
O sakykit kur pirkti tokia karkute?
QUOTE(aureka @ 2012 03 26, 21:13)
O sakykit kur pirkti tokia karkute?
nors klausimas ne man bet rukytos karkos buna turguje pirkti
QUOTE(aureka @ 2012 03 26, 21:13)
O sakykit kur pirkti tokia karkute?
jei is Vilniaus esat,tai dar buna ukininku turgeliuose mobiliuose
QUOTE(☼Granola☼ @ 2012 03 23, 19:42)
Cia musu seimos megstamiausi kibinai
Tešlai reikės: 1 kg miltų, 1 pak. sausų mielių, druskos, 6 kiaušinių trynių, pusės stiklinės kefyro, 200 g sviesto, 500 g grietinės.
Įdarui:1kg faršo (galima kapotos mesytes) 0,5 kg svogūnų, druskos, pipirų.
Tešlai reikės: 1 kg miltų, 1 pak. sausų mielių, druskos, 6 kiaušinių trynių, pusės stiklinės kefyro, 200 g sviesto, 500 g grietinės.
Įdarui:1kg faršo (galima kapotos mesytes) 0,5 kg svogūnų, druskos, pipirų.
Kokio kiekio (gramu) pakelis mieliu pas jus?
[quote=Ulė,2012 03 26, 09:21]
Virta-rūkyta karka
mmmmmmmmm dieviskas maistas, ule , kur perkate karkas? dekui uz ats.
Virta-rūkyta karka
mmmmmmmmm dieviskas maistas, ule , kur perkate karkas? dekui uz ats.
Kiaulienos suktinukai su raugintais kopūstais ir džiovintais grybais
Reikės
kiaulienos karbonadinės mėsos
rauginti kopūstai
džiovinti grybai
druska,pipirai
majonezas
Mėsą supjaustyti kaip karbonadams, plonai išmušti. Pabarstyti pipirais, druska.
Kopūstų ir džiovintų grybų kiekius žiūrėti pagal tai, kiek turite mėsos. Kopūstus sudėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus, gerai apkepti, sudėti išbrinkintus ir pasmulkintus grybus. Viską gerai išmaišyti ir apkepti. Su aliejumi nereikia persistengti, įdaras turi būti sausas. Papildomai prieskonių neberti, sūrumo užtenka nuo kopūstų. Bekepant kopūstai netenka dalies rūgštumo, tad įdaras tikrai subtilus.
Paimti gabalėlį mėsos, užtepti plonai majonezo, ant majonezo dėti įdaro, kampus užlenkti ir susukti suktinuką. Aš visuomet, darydama suktinukus, juos aprišu maistiniu siūlu, tuomet esu tikra, kad niekas neiširs. Taip paruoštus suktinukus apkepti iš visų pusių keptuvėje. O dabar galima daryti dvejopai, suktinukus sudėti į puodą, užpilti šiek tiek vandens, dėti truputį druskos, lauro lapą, kvapniuosius pipirus ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 45 min. Antras variantas, kurį aš pasirinkau, tai troškinau orkaitėje. Paėmiau gilesnę skardą, sudėjau likusį įdarą, ant įdaro sudėjau didesniais kubeliais pjaustytas bulves, pabarsčiau ant jų šiek tiek druskos, pipirų, viską užpyliau stikline vandens. Ant bulvių sudėjau apkeptus suktinukus ir pašoviau į 190 temp įkaitintą orkaitę kažkas 45 min. Tikrai skanūs, tirpstantys burnoje suktinukai. Skanaus !!!
Reikės
kiaulienos karbonadinės mėsos
rauginti kopūstai
džiovinti grybai
druska,pipirai
majonezas
Mėsą supjaustyti kaip karbonadams, plonai išmušti. Pabarstyti pipirais, druska.
Kopūstų ir džiovintų grybų kiekius žiūrėti pagal tai, kiek turite mėsos. Kopūstus sudėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus, gerai apkepti, sudėti išbrinkintus ir pasmulkintus grybus. Viską gerai išmaišyti ir apkepti. Su aliejumi nereikia persistengti, įdaras turi būti sausas. Papildomai prieskonių neberti, sūrumo užtenka nuo kopūstų. Bekepant kopūstai netenka dalies rūgštumo, tad įdaras tikrai subtilus.
Paimti gabalėlį mėsos, užtepti plonai majonezo, ant majonezo dėti įdaro, kampus užlenkti ir susukti suktinuką. Aš visuomet, darydama suktinukus, juos aprišu maistiniu siūlu, tuomet esu tikra, kad niekas neiširs. Taip paruoštus suktinukus apkepti iš visų pusių keptuvėje. O dabar galima daryti dvejopai, suktinukus sudėti į puodą, užpilti šiek tiek vandens, dėti truputį druskos, lauro lapą, kvapniuosius pipirus ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 45 min. Antras variantas, kurį aš pasirinkau, tai troškinau orkaitėje. Paėmiau gilesnę skardą, sudėjau likusį įdarą, ant įdaro sudėjau didesniais kubeliais pjaustytas bulves, pabarsčiau ant jų šiek tiek druskos, pipirų, viską užpyliau stikline vandens. Ant bulvių sudėjau apkeptus suktinukus ir pašoviau į 190 temp įkaitintą orkaitę kažkas 45 min. Tikrai skanūs, tirpstantys burnoje suktinukai. Skanaus !!!