Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(aistuzele @ 2012 03 05, 08:46)
Paprastas patiekalas, ypač tinkantis savaitgalio vakarais.

Plonapadė pica


thumbup.gif
Pavyko assa.gif ir labai skanu buvo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Amelita @ 2012 03 23, 16:19)
KIBINAI
0,7 kg miltų,
2 kiaušinių,
300 g sviesto,
350 g grietinės,
0,7 kg kapotos kiaulienos sprandinės,
1 svogūno,
druskos,
pipirų.


Pagal šį receptą visada kepu kibinus, tik grietinės vietoj 350g, reikia 200g, kitaip gaunasi skysta tešla

Šis receptas iš Delfi, Senosios kibininės, jei neklystu, moteris gamina , filmuota medžiaga, tik ten kiek pamenu buvo klaidų vietoj 500g miltų reikai kaip ir Amelita rašo 700g ir grietinės tik 200g.

Skanūs, tarškūs thumbup.gif
Atsakyti
hm,mmmm į kibinų tešlą dėti mielių???
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 24, 16:48)
hm,mmmm į kibinų tešlą dėti mielių???

Jokiu kitokiu gyvenime nekepu, tik su mielem 4u.gif
Is viso dievino mieline tesla wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 24, 15:48)
hm,mmmm į kibinų tešlą dėti mielių???

jei norit tikrųjų kibinų- nedėkit tuomet mirksiukas.gif

Teko valgyti , aišku pirktinį.....tai .. schmoll.gif
Atsakyti
Kur Vilniuje galima nusipirkti labai plonai pjaustytos sviezios sonines? Gyvenu prie Bigo ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2012 03 24, 21:38)
Kur Vilniuje galima nusipirkti labai plonai pjaustytos sviezios sonines? Gyvenu prie Bigo  ax.gif  4u.gif

bet kokioje parduotuvėje (maxima, iki ir t.t.), mėsos skyriuje paprašykite, kad supjaustytų mirksiukas.gif

oho kiek kibinų receptų bigsmile.gif
mūsų šeimoje mėgstami panašūs kaip Amelitos. Proporcijos visuomet tokios 1 kg miltų, 3 kiaušiniai, 250 gr grietinės, 250 gr šalto sviesto, druskos. Kadangi ilgą laiką gyvenau netoli Trakų, tai ten valgyti kibinai nuo šių nelabai skiriasi.

user posted image

Papildyta:
Kiaulienos išpjova su bulvių kroketais

user posted image

Reikės

kiaulienos išpjovos ( turėjau +-500 gr)
čiobrelio
druskos
pipirų (aš naudojau baltuosius ir apelsininius pipirus)

medinių pagaliukų

Bulvių kroketams (viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus, bet iš 5 didelių bulvių man gavosi apie 40 kamuoliukų)


5 didelės bulvės
1 kiaušinio trynys
krakmolo ( tiek, kad bulvių masė būtų minkoma)

Padažui

1 didelis svogūnas
1 v.š. garstyčių su grūdeliais
1,5 v.š. medaus arba auksaspalvi sirupo
1/3 stiklinės vandens


Iš anksto išsivirti bulves, nusunkti ir sutrinti.
Kiaulienos išpjovą sutvarkyti, ją nuplaunant ir apipjaustant nuo nereikalingų plėvelių. Tuomet ją padalinti į 4 lygias dalis, pjaunant išilgai, kad gautųsi juostelės. Kiekvieną gabaliuką pabarstyti čiobreliais, pipirais ir druska. Palikti 30 min pasimarinuoti. Paimti išpjovos juostelę ir persukti kaip virvutę, kraštus sujungiant mediniu pagaliuku, kad gautųsi gražus apskritimas. Orkaitę įkaitinti iki 190 temp. Į skardą sudėti išpjovą, apšlakstyti aliejumi, uždengti folija ir pašauti 15 min., po 15 min foliją nuimti ir dar pakepti 10 min.
Kol mėsa kepa, reikia pasigaminti kroketus. Į sumaltas bulves dėti kiaušinio trynį ir krakmolą, aš jo dėjau +-100 gr. Viską gerai išminkyti. Formuoti nedidelius kamuoliukus ir išvirti riebaluose.
Padažas gaminamas paprastai. Svogūną susmulkinti labai mažais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus, sudėti svogūnus, jiems bebaigiant kepti dėti garstyčias, pilti vandenį. Kai viskas užvirs dėti medų. Viską gerai išmaišyti, virti tol, kol padažas sutirštės. Ar padažas reikiamos konsistencijos, aš tikrinu keptuvėje paišydama 8, kai jau medine mentele parašytas 8 išsilaiko, vadinasi padažas tinkamas.
Skanaus !!!
Atsakyti
aistuzele, na, puikiai padirbejai- labai skanus patiekalas, super! thumbup.gif

Na, o aš pavaišinsiu kugeliu, kurio receptą generavau pati, pagal savo skonio receptorius. Vakar kepėm, šiandien kepam ir dar svečių pakvietėm, nes labai labai skaniai gaunasi
KUGELIS INDELIUOSE ax.gif

user posted image
Reikės:

užkepėlių indelių (5 vnt, 20 skersmens)

Bulvių 15 vnt (didesnių)
Kiaušinio 1 vnt
Miltų 2 v.š.
Lašinukų (šviežių, bet tiks ir rūkyti) 100 gr
Didelio svogūno 1 vnt
Druskos 2 arb. š.
Pieno 200 ml.


Bulves sutarkuoti ir truputi nuspausti skystį, labai nedaug. Lašinukus supjaustyti labai labai smulkiai ir kartu su kapotu svogūnu pakepinti keptuvėje ir suversti į tarkuotas bulves, gerai išsukti. Mušti kiaušinį, dėti miltus, druską, vėl gerai išmaišyt, kad druska ištirptų. Tada užvirinti pieną ir karštą pilti į masę vis maišant.
Supilstyti į indelius ir kepti apie valandą 175 temp, arba tiesiog kol gražiai paruduos.
Išėmus neskubėti valgyti, palikti bent 10 min, kad susigulėtų, pravėstų.
Mes valgėme su spirgučiais ir grietine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 25, 07:26)
bet kokioje parduotuvėje (maxima, iki ir t.t.), mėsos skyriuje paprašykite, kad supjaustytų  mirksiukas.gif


Aciu, bige maximoj kiek prasiau, niekada nepjausto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2012 03 25, 15:53)
Aciu, bige maximoj kiek prasiau, niekada nepjausto  g.gif

kaip idomiai, gal nuo nuotaiku ten joms priklauso, geriausiai maximos bazeje, kai vyrukas dirba, tai visuomet su sypsena viska supjausto biggrin.gif
noreciau siandien kugeliuko, labai megstu ji indeliuose ir ypac kugelis nuo indelio sonu toks prikepes, net seile istyso biggrin.gif
Atsakyti
nezinau ka dariau ne taip, bet kibinai labai riebus gavos, tai daugiau sakiau niekada nedarysiu, jau geriau ceburekai tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 03 25, 20:44)
nezinau ka dariau ne taip, bet kibinai labai riebus gavos, tai daugiau sakiau niekada nedarysiu, jau geriau ceburekai tada smile.gif

Tikrai kazka ne taip darei...nes bent jau pagal Si recepta gaunasi tikrai ne riebus schmoll.gif ,jie tokie ...tokie wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ***Meskute***: 25 kovo 2012 - 23:28
QUOTE(***Meskute*** @ 2012 03 25, 23:27)
Tikrai kazka  ne taip darei...nes bent jau pagal Si recepta gaunasi tikrai ne riebus  schmoll.gif ,jie tokie ...tokie  wub.gif

lotuliukas.gif riebūs ir gaunasi pagal šį receptą. Juk tešla sviestinė plius riebus įdaras smile.gif
Atsakyti