Cia musu seimos megstamiausi kibinai
Tešlai reikės: 1 kg miltų, 1 pak. sausų mielių, druskos, 6 kiaušinių trynių, pusės stiklinės kefyro, 200 g sviesto, 500 g grietinės.
Įdarui:1kg faršo (galima kapotos mesytes) 0,5 kg svogūnų, druskos, pipirų.
Miltus sumaišyti su mielėmis ir druska pagal skonį. Supilti kiaušinių trynius, kefyrą, sudėti kambario temperatūros sviestą, grietinę ir išmaišyti. Išminkyti tešlą ir padėti šiltai, kad tešla pakiltų.
Kol kyla tešla, pasiruošiam įdarą. Sumaišyti faršą su smulkiai pjaustytais svogūnais, berti druskos, pipirų ir viską išmaišyti. Kai tešla pakyla, perminkom iš naujo iškočiojam maždaug 0,5cm storio, apvalia lėkštute ar puodeliu išspaudžiam apskrtimus. Į vidų dedam įdaro, "susukam" kasyte. Skardą pabarstom miltais, dedam ant jos paruoštus kibinus, aptepam kiaušinio plakiniu ir šaunam į įkaitinta iki 200 laipsnių orkaitę. Kepti, kol gražiai paruduoja.
Jei kepu tik savo seimai, pilnai zutenka is puses nurodytu produktu kiekio.
Skanaus!