Kokosiniai blyneliai
Skanūs, švelnaus kokoso skonio blynai

Reikės:
* 250 ml pieno
* 100 ml grietinėlės 10 %
* 2 kiaušinių L
* 3 v. š. kokoso drožlių
* 6 v. š. miltų
* 2 v. š. cukraus
* 1 2 v. š. aliejaus
* žiūpsnelio druskos
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti pieną, suberti miltus, gerai išplakti. Supilti grietinėlę ir aliejų, išplakti iki vientisos masės. Palikti tešlą 30 min. pastovėti kambario temperatūroje. Prieš kepant pirmą blyną, keptuvę truputį patepti aliejumi, paskui jau nebereikia, nes tešloje yra aliejaus. Iškepti blynus per visą keptuvę. Valgyti su mėgstama uogiene ar sirupu.
Nėriniuoti blynai
Labai patiko blynų kepimo idėja! Gražiai atrodo, o ir valgyti tokius skaniau

Šitokiais puikiais blynais galite nustebinti savo antrąją pusę Valentino dienos rytą


Reikės:
* 250 ml pieno
* 1 kiaušinio L
* 200 g miltų Ekstra 405 D
* žiūpsnelio druskos
* 1 v. š. aliejaus
Visus produktus išplakti mikseriu ir palikti pastovėti kambario temperatūroje 1 val. Per tą laiką susirandame butelį su dozavimo kamšteliu. Aš ėmiau tuščią buteliuką nuo auksaspalvio sirupo. Perpilame tešlą į tuščią buteliuką ir atsargiai spausdami piešiame blynus įkaitintoje keptuvėje. Į keptuvę pilti aliejaus nereikia. Kepame ant nedidelės ugnies, žiūrime, kad nesudegtų. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverčiame blyną ir kepame iš kitos pusės.
Blynų prikepti galime kuo įvairiausių. Tegul pasireiškia Jūsų fantazija!

Piešimui tinka bet kokie buteliukai su dozavimo kamšteliu. Man atrodo, kad yra gaivūs gėrimai su tokiais kamšteliais.
Galima valgyti su uogiene, sirupu ar mėgstamomis šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
daugiau nuotraukų