sluoksniuotos teslos triju suriu pyragas:
4 lapekiai bemieles sluoksniuotos teslos
1 sluoksniui-5 dideli pievagrybiai ,galva svoguno ir sauja tarkuoto fermentinio surio
2 sluoksniui-3 ritineliai saldytu spinatu,puse pakelio fetos surio
3 sluoksniui-10 plonu griezineliu servelato,keli gabaliukai surio su baltuoju pelesiu.
i sausa skarda kojame pirma gabaliuka teslos iskociota pagal reikiama dydi,dedame kepinta svoguna su pievagrybiais,uzdedame sauja surio,izklojam antru sluoksniu teslos. ant jo dedame supjasutytus saldytus spinatus ir pjaustyta feta,uzlojame sluoksniu teslos.pilame kepinta servelata ir ant virsaus dedame pelesini suri,uzklojame paskutiniu teslos sluoksniu.viska patepame kiausinio tryniu ir uzbarstome salotu misiniu (saulegrazos,moliugu seklos,kedrines pinijos).
skanaus
kepu vista orkaitej su ryziais, tai noriu paklaust jums ryziai gaunas kaip kose ar birus, nes pas mane tai kose isejo
QUOTE(ingauk @ 2012 02 11, 19:35)
kepu vista orkaitej su ryziais, tai noriu paklaust jums ryziai gaunas kaip kose ar birus, nes pas mane tai kose isejo
Man birus.. imu plikytus, arba ilgagrudzius.. kose man gaunasi, kai perverdu arba dar koks velnias
QUOTE(ingauk @ 2012 02 11, 19:35)
kepu vista orkaitej su ryziais, tai noriu paklaust jums ryziai gaunas kaip kose ar birus, nes pas mane tai kose isejo
Kepiau su plikytais ryziais, tai birus gavosi, o siandien iberiau ilgagrudziu is pakeliu ir kazkas ne taip.... kose gavosi
QUOTE(ingauk @ 2012 02 11, 20:35)
kepu vista orkaitej su ryziais, tai noriu paklaust jums ryziai gaunas kaip kose ar birus, nes pas mane tai kose isejo
as visada naudoju plikytus. o jus perplovet juos saltu vandeniu kelis kartus?
nors siame patiekale jei ir kose gautusi, visvien skanu man butu
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 11, 20:54)
Man birus.. imu plikytus, arba ilgagrudzius.. kose man gaunasi, kai perverdu arba dar koks velnias
QUOTE(aiste8 @ 2012 02 11, 21:00)
Kepiau su plikytais ryziais, tai birus gavosi, o siandien iberiau ilgagrudziu is pakeliu ir kazkas ne taip.... kose gavosi
QUOTE(Irėnė @ 2012 02 11, 21:41)
as visada naudoju plikytus. o jus perplovet juos saltu vandeniu kelis kartus?
nors siame patiekale jei ir kose gautusi, visvien skanu man butu
nors siame patiekale jei ir kose gautusi, visvien skanu man butu
as perploviau juos, bet mano atrodo buvo paprasti, dabar jau pakelis ismestas tai net is tikruju nezinau tai bijau ir sakyt na, ka kita karta bandysiu tada su plykytais jeigu nepamirsiu
QUOTE(shopingas @ 2012 02 10, 02:52)
Dabar tik pamaciau, kad Ule jau atsakius, bet vistiek dar viena ideja turiu - bulve. Gal duagiau nusimanancios pakomentuotu kuo pakeist kiausini.
sojų pupelių sūris, kitaip minkštasis tofu atstoja kiaušinį
Kokosiniai blyneliai
Skanūs, švelnaus kokoso skonio blynai
Reikės:
* 250 ml pieno
* 100 ml grietinėlės 10 %
* 2 kiaušinių L
* 3 v. š. kokoso drožlių
* 6 v. š. miltų
* 2 v. š. cukraus
* 1 2 v. š. aliejaus
* žiūpsnelio druskos
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti pieną, suberti miltus, gerai išplakti. Supilti grietinėlę ir aliejų, išplakti iki vientisos masės. Palikti tešlą 30 min. pastovėti kambario temperatūroje. Prieš kepant pirmą blyną, keptuvę truputį patepti aliejumi, paskui jau nebereikia, nes tešloje yra aliejaus. Iškepti blynus per visą keptuvę. Valgyti su mėgstama uogiene ar sirupu.
Nėriniuoti blynai
Labai patiko blynų kepimo idėja! Gražiai atrodo, o ir valgyti tokius skaniau Šitokiais puikiais blynais galite nustebinti savo antrąją pusę Valentino dienos rytą
Reikės:
* 250 ml pieno
* 1 kiaušinio L
* 200 g miltų Ekstra 405 D
* žiūpsnelio druskos
* 1 v. š. aliejaus
Visus produktus išplakti mikseriu ir palikti pastovėti kambario temperatūroje 1 val. Per tą laiką susirandame butelį su dozavimo kamšteliu. Aš ėmiau tuščią buteliuką nuo auksaspalvio sirupo. Perpilame tešlą į tuščią buteliuką ir atsargiai spausdami piešiame blynus įkaitintoje keptuvėje. Į keptuvę pilti aliejaus nereikia. Kepame ant nedidelės ugnies, žiūrime, kad nesudegtų. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverčiame blyną ir kepame iš kitos pusės.
Blynų prikepti galime kuo įvairiausių. Tegul pasireiškia Jūsų fantazija!
Piešimui tinka bet kokie buteliukai su dozavimo kamšteliu. Man atrodo, kad yra gaivūs gėrimai su tokiais kamšteliais.
Galima valgyti su uogiene, sirupu ar mėgstamomis šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
daugiau nuotraukų
Skanūs, švelnaus kokoso skonio blynai
Reikės:
* 250 ml pieno
* 100 ml grietinėlės 10 %
* 2 kiaušinių L
* 3 v. š. kokoso drožlių
* 6 v. š. miltų
* 2 v. š. cukraus
* 1 2 v. š. aliejaus
* žiūpsnelio druskos
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti pieną, suberti miltus, gerai išplakti. Supilti grietinėlę ir aliejų, išplakti iki vientisos masės. Palikti tešlą 30 min. pastovėti kambario temperatūroje. Prieš kepant pirmą blyną, keptuvę truputį patepti aliejumi, paskui jau nebereikia, nes tešloje yra aliejaus. Iškepti blynus per visą keptuvę. Valgyti su mėgstama uogiene ar sirupu.
Nėriniuoti blynai
Labai patiko blynų kepimo idėja! Gražiai atrodo, o ir valgyti tokius skaniau Šitokiais puikiais blynais galite nustebinti savo antrąją pusę Valentino dienos rytą
Reikės:
* 250 ml pieno
* 1 kiaušinio L
* 200 g miltų Ekstra 405 D
* žiūpsnelio druskos
* 1 v. š. aliejaus
Visus produktus išplakti mikseriu ir palikti pastovėti kambario temperatūroje 1 val. Per tą laiką susirandame butelį su dozavimo kamšteliu. Aš ėmiau tuščią buteliuką nuo auksaspalvio sirupo. Perpilame tešlą į tuščią buteliuką ir atsargiai spausdami piešiame blynus įkaitintoje keptuvėje. Į keptuvę pilti aliejaus nereikia. Kepame ant nedidelės ugnies, žiūrime, kad nesudegtų. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverčiame blyną ir kepame iš kitos pusės.
Blynų prikepti galime kuo įvairiausių. Tegul pasireiškia Jūsų fantazija!
Piešimui tinka bet kokie buteliukai su dozavimo kamšteliu. Man atrodo, kad yra gaivūs gėrimai su tokiais kamšteliais.
Galima valgyti su uogiene, sirupu ar mėgstamomis šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
daugiau nuotraukų
QUOTE(Endži @ 2012 02 10, 20:16)
na katik isbandziau, zinokit man nelabai ir vyrui irgi, antra kart nedaryciau
As busiu is tu, kurioms labai patiko ir virsiu tikrai ne karta. Tik kitakart gal maisyciau dar kokia virta bulve i tesla, kad to bulviskumo, sunkumo duotu. Siaip labai skanus, lengvi cepelinukai. Vyras iskart pasake, kad is varskes (na bet ir matesi plika akimi), bet valge ir gyre. O varskes skonio visai nesijaucia, net nepanasu i kokius varskecius, virtinukus ar pan.
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 11, 11:42)
O sakot kalakutiena smirda? Tai va kodel kai kepiau kotletus, prasmirdo visi namai kokiu kuiliu galvojau, gal mesa kokia sena
As kazkada is vistienos farso kotletukus dariau, imusiau kiausini ir kad pasmirdo man Vyras sake nieko neuzuodzia, o man fe buvo.... Daugiau ir nedariau is jo nieko.
QUOTE(daivaP @ 2012 02 12, 02:02)
blynai grazus bet jau vien menas manau butu juos apversti o dar be aliejaus tai si vis ar nedega jie
QUOTE(ingauk @ 2012 02 12, 11:25)
QUOTE(daivaP @ 2012 02 12, 02:02)
blynai grazus bet jau vien menas manau butu juos apversti o dar be aliejaus tai si vis ar nedega jie
Tik sunku atrodo, is tikro jie lengvai vercias, juk jau buna sukieteje, kai viena puse apkepus As vaikui kartais saulyte ar gelyte su saukstu papiesiu, o kaip noriai tada valgo
QUOTE(ingauk @ 2012 02 12, 11:25)
QUOTE(daivaP @ 2012 02 12, 02:02)
blynai grazus bet jau vien menas manau butu juos apversti o dar be aliejaus tai si vis ar nedega jie
Tikrai nėra sunku, kai viena pusė apkepa, lengvai verčiasi. Tik reikia ugnį sumažinti, kad jie nesudegtų. Aliejaus yra tešloje, papildomai jo nereikia
smale tokius valgyti skaniau