Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Varškės apkepas

1 kg. varškės
6 M dydžio kiaušiniai
200 gr. manų kruopų
200 gr. cukraus
100 ml. pieno
100 gr. margarino

Formos dugnui:

šaukštas sviesto
3-4 šaukštai džiūvesėlių

Varškė pertrinti per sietelį. Kiaušinių trynius įmaišyti į varškę, sudėti manų kruopas,supilti pieną ir tirpintą margariną. Standžiai išplakti baltymus su cukrumi. Sumaišyti abi mases į vieną. Leisti pastovėti apie valandą. Formą ištepti su šiek tiek sviesto ir pabarstyti gausiai džiūvėsėliais, supilti masę ir kepti 190 C. 40 min. Skanaus !

user posted image
Atsakyti
Makaronų ir špinatų užkepėlė
Ingredientai:
*1 svogūnas
*800g šviežių špinatų
*2 skiltelės česnako
*100g migdolų
*1 citrinos žievelė
*350g kriauklelių makaronų
*aliejus
*druska ir pipirai
*250g mozzarella sūrio (aš naudojau tarkuotą sūrį Džiugas )
Gaminimas:
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su 3 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną. Po 2 minučių į keptuvę dedame smulkintą česnaką, beriame truputį druskos ir pipirų, tarkuotą citrinos žievelę, ir migdolus. Kepame 1-2 minutes ant stipresnės ugnies. Po 1-2 minučių, sumažiname ugnį ir sudedame pjaustytus špinatus, kuriuos dar porą minučių kepame. Suminkštėjus špinatams, nuimame keptuvę nuo ugnies.
Į puodą su virtais makaronais supilame špinatų ir migdolų padažą, išmaišome. Perpilame sumaišytus makaronus į kepimo indą, ant viršaus tolygiai išdėliojame riekėmis pjaustytą mozzarella sūrį ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame apie 10-15 minučių, kol išsilydo ir truputį apskrunda sūris
Šaltinis http://www.kulinare....u-uzkepele.html
user posted image
user posted image
Atsakyti
Lietiniai blynai su dešrelėmis

user posted image
Blynams reikės:

3 kiaušinių
1,5 – 2 puodelių kefyro (priklauso nuo tirštumo)
2 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
1,5 puodelio miltų
Trupučio druskos

Kiaušinius išplakti, suberti cukrų, druską ir supilti kefyrą. Išplakti. Suberti miltus ir viską išmaišyti. Jei tešla tiršta įpilti šlakelį pieno. Galiausiai supilti aliejų ir viską gerai išmaišyti.

Iškepti lietinius blynus. Į vidų įvynioti dešrelę ir apkepti blynus keptuvėje su trupučiu aliejaus.

šaltinis čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseliuke: 18 kovo 2012 - 19:12
Tortilijos su čili troškinuku

user posted image

Reikės

tortilijų
400 gr maltos mėsos
skardinės konservuotų be odelės pomidorų
skardinės karališkų baltų pupelių
1 didelis svogūnas
4 skiltelės česnako
1 čili pipiras
druska, pipirai
malta kalendra
malti garstyčių grūdeliai
2 lauro lapai
1/2 stiklinės vandens

Pirmiausia pasiruošti mėsą. Aš malu pati. Tad paimu mėsos gabalą ( tinka kumpis, mentė ar pan.) ir pamarinuoju. Mėsą susmulkinti, berti druskos, pipirų, tarp pirštų sutrintų lauro lapų ir susmulkintų česnakų. Geriausia taip pamarinuoti bent kelias valandas ( ryte pamarinuoju, vakare gaminu). Taip pasimarinavusią mėsą sumalti( su visais česnakais ir lauro lapais).
Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Apkepti. Tuomet sudėti mėsą. Įpilti pusę stiklinės vandens ir leisti pasitroškinti, uždengti dangčiu. Po 10 min., nuimti dangtį, leisti nugaruoti skysčiui. Tuomet sudėti pomidorus. Išmaišyti ir leisti dar pasitroškinti. Berti likusius prieskonius. Galiausiai suberti pupeles ir smulkintą čili pipirą, dar patroškinti 10 min., atidengtu dangčiu. Skystis turi nugaruoti.
Tortilijas pašildyti, dėti čili troškinuko, susukti ir mėgautis. Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
NETIKRAS ZUIKIS pieveleje

user posted image
Labai smagiems dviems zuikučiams reikės:
faršo (apie kilogramą)
2 kaušinių
2 svogūnų
1/2 puodelio džiuvėsėlių
1 stiklinės pieno
prieskonių
3-4 česnako skiltelių
lauro lapų ausims ir uodegai
rankų darbo ir orkaitės smile.gif

user posted image

Svogūnus sutarkuojame ir sudedame į faršą (aš maliau mėsą pati, tai kartu sumaliau ir svogūnus), įspaudžiame česnaką. Įmušam kiaušinius. Džiuvėsėlius užpilame pienu. Kai išbrinksta, sudedame į faršo masę ir gerai išminkome. Dedame daug prieskonių (druskos, pipirų, medžiotojų prieskonių ir kitų jūsų mėgiamų).
Formuojame du pailgus (vienas galas smailesnis) zuikučius. Vietoj ausyčių dedame lauro lapelius. Vietoj uodegytės - pusė lauro lapo. Vietoj nosytės ir akyčių - pipiriukus smile.gif
Šauname į įkaitintą 180C laipsnių orkaitę ir kepame kol gražiai paruduos wink.gif
Mes valgėme su pavasarinėmis salotomis iš ridikėlių, svogūnų laiškų, agurkų ir salotų lapų su grietine.

SKANAUS wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 19 kovo 2012 - 15:14
QUOTE(Aleja.lt @ 2012 03 19, 16:13)
Mes valgėme su pavasarinėmis salotomis iš ridikėlių, svogūnų laiškų, agurkų ir salotų lapų su grietine.

SKANAUS wink.gif


Jau kaip užsimaniau tųųųųųų salotų wub.gif wub.gif wub.gif o jei dar su šiuo zuikučiu doh.gif labai labai gražiai pateikta 4u.gif
Atsakyti
user posted image




pavasario salotos su kiemo piktzolem ty gelytems tik dekoravimui!


receptas pats prastasciausia nes cia svarbiausias yra padaziukas , o solos tinka bet kokios tokios kurias tik turite tam kartui ,galima paivairinimui imesti pomidoru,as daznai itarkuoju obuoli, kai turiu saliero saku ipjaustau zodziu kas kam patinka,graikisku riesutu ar saulegrazu,ar sezamoseklu zodziu cia jau skonio reiklas !

o uzpilas :alyvu aliejus + balzaminis modenos actas,is malunelio imalti biski pipiru, biski druskos, galima biski cesnako smulkiai supjaustyto ar biski svoguno smulkiai,pagal skoni ir gerai butu kokiu nors salotoms prieskoniu jei turit ir viskas!!!


user posted image

Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2012 03 19, 16:23)

pavasario salotos su kiemo piktzolem ty gelytems tik dekoravimui!


smagi idėja, bet čia antrųjų patiekalų tema, salotos kitam skyriuj mirksiukas.gif
Atsakyti
Kepsnys Mimoza

user posted image

600 gr. kiaulienos nugarinės
kiaušinis
džiūvesėliai
druska, pipirai
česnako
majonezo
pakelis šaldytų daržovių su ryžiais
šaukštas ar du sviesto
sūrio

Mėsą supjaustyti maždaug 1 cm. storio pagardinti prieskoniais, išmušti, spausti į dubenį su džiuvesėliais iš abiejų pusių, mirkyti į kiaušinio plakinį ir kepti keptuvėje, kol susidarys plutelė apie 5 min. per abi puses. Daržoves su ryžiais apkepti ant sviesto. Kepsnius išdėlioti orkaitės skardoje, patepti majonezu, užspausti kiek mėgstate česnako ir dėti po kelis šaukštus ryžių su daržovėmis. Užtarkuoti sūriu ir šauti į įkaitintą 180 C. orkaitę maždaug 15 min.
Skanaus !!
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 03 19, 21:10)
Kepsnys Mimoza

Koks grazuolis ar grazuole wub.gif

Kalmaro troškinukas kinietiškai

user posted image

pilnai keptuvej sunaudojau:

kalmaro file 600g
2 svoguno galvas
2 skilteles cesnako
2 saliero stiebus
5 didelius pievagrybius
2 pomidorus
soju padazo 50-70ml

Pomidorus nuplikyt,nulupt odele,supjaustyt kubeliais.Kalmaru file palaikyt verdanciam vandeny 30sek,nukost ir supjaustyt siaudeliais.Keptuvej apkepint cesnaka,svoguna ir saliera.Kai suminkstes,det pomidora,kalmaro file ir pilt soju padaza,patroskint dar 5 min.Paragaut ar truksta kokiu prieskoniu.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif .Gal kuri turit kibinų receptuką savo lobynuose blush2.gif .Šeštadienį važiuojam į kelionę wub.gif , vyras pageidauja kad įdėčiau.Žinau kad pas jus visokiausių gėrių galima rasti.Gal kuri pagelbėsit.Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(SOLI-SOL @ 2012 03 20, 09:49)
Sveikos merginos 4u.gif .Gal kuri turit kibinų receptuką savo lobynuose blush2.gif .Šeštadienį važiuojam į kelionę wub.gif , vyras pageidauja kad įdėčiau.Žinau kad pas jus visokiausių gėrių galima rasti.Gal kuri pagelbėsit.Ačiū.

http://skanusgyvenim...09/kibinai.html
http://skanusgyvenim...al-n-sulja.html
Atsakyti