Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Kiaulienos sprandinės kepsnys su paprikų salotomis

user posted image

Produktai:

Nedidelio gabalėlio kiaulienos sprandinės
druska, pipirai
kelios skiltelės česnako
aliejaus

Salotoms:

1 didelė raudona paprika
pusė svogūno
sauja kapotų petražolių
druska, pipirai
60 ml alyvuogių aliejaus
20 ml vyno acto

Eiga: Mėsą supjaustyti ne plonais gabalais, įtrinti druska, pipirais, išspausti česnaką. marinuoti šaldytuve apie 2 val.
Salotoms: papriką supjaustyti kubeliais, svogūną supjaustyti smulkesniais kubeliais nei papriką. Viską sudėti į dubenį, užberti kapotas petražoles, padruskinti (apie 0,5 a.š.) pagardinti pipirais (pagal savo nuožiūrą), supilti aliejų bei vyno actą, viską gerai išmaišyti. Sudėti į sandarų indą ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai (aš palaikiau tik kokias 2 val). Mėsą iškepti ant aliejaus. Garnyrui labai tinka bulvių košė ir šalia sudėti salotas.

Skanaus

user posted image


P.s. iš šio kiekio salotų užtenka 2 asmenims.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 07 kovo 2012 - 15:02
kaip skaniai viskas atrodo.....
Atsakyti
Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai

user posted image

Šį nepakartojamą troškinimo būdą atradau Oliverio receptų knygoje, tiesa, jis taip siūlo paruošti vištą. Tačiau tokiu būdų galima troškinti ką tik širdis geidžia, rezultatas garantuotas, o ir efektas, kuomet atnešamas ant stalo, įspūdingas. Šį kartą tokiu būdų troškinau šonkauliukus, mėsa gavosi sultinga, aromatinga, tiesiog tirpstanti burnoje.

Reikės ( turėjau 1,200 gr šonkauliukų)

marinavimas kokio tik širdis geidžia. Šį kartą pasirinkau majonezinį marinavimo būdą, kuriam reikia

2 v.š. majonezo
2 v.š. rūkyto salsos padažo ( jį galima pakeisti adžiga, pomidorų džemu, ar paprasčiausiai berti saldžiosios paprikos miltelių ar pan.)
1 čili pipiro
druskos, pipirų

Tešlai

450 gr miltų
200 ml vandens

Pirmiausia pamarinuoti mėsą. Dėti majonezą, salsą padažą, smulkiai kapotą čili pipirą be sėklyčių, berti druskos, pipirų. Geriausiai taip marinuoti bent jau kelias valandas, aš visuomet ryte užmarinuoju, vakare kepu.

Ateina eilė tešlos gamybai. Viskas labai paprasta. Miltus sumaišyti su vandeniu ir užminkyti minkštą, bet nekibią prie rankų, tešlą. Ji gaunasi labai elastinga. Svarbiausia, nepadaryti kietos tešlos. Užminkius tešlą, ją palikti pailsėti 10 min. user posted image
Pabarstyti paviršių miltais ir iš tešlos iškočioti didelį apskritimą, kažkas 0,5 cm storio.
Tešlos lakštą perdėti į skardą, kurioje keps šonkauliukai. user posted image
Į tešlos vidurį sudėti pamarinuotus šonkauliukus. user posted image
Sandariai užlankstyti tešlos kraštus. SVARBU: jokiu būdu neįplėškite tešlos, nes kitaip norimo efekto nebus. Skystis išbėgs, mėsa neteks sultingumo. user posted image
Įkaitinti orkaitę iki 220 temp ir kepti 1 val 40 min. Laikas priklauso nuo to, ar labai mėsingi šonkauliukai, kadangi jie pas mane buvo nemaži, tai ir kepti teko ilgokai. Ar iškepę jaučiasi iš kvapo, po namus pasklinda nuostabūs aromatai.
Ištraukus iš orkaitės patiekalas atrodo taip: user posted image
Ištraukus palaikyti dar 10 min, kad viskas susigulėtų, tuomet nešti ant stalo ir prie visų prapjauti viršų. Tik atsargiai, nes išeina labai karšti garai.
Mėsa tiesiog krenta nuo kaulų.
Tokiu būdu esu kepusi vištienos ketvirčius ( kiekvieną atskirai apsukau tešla), blauzdeles, kumpį, karką.


Skanaus !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 09 kovo 2012 - 07:04
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 11:31)
Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai

kaip idomu.. rolleyes.gif
o tesla neprikepa prie keptuves, ar reikia kuo nors ppaildomai patepti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linamask @ 2012 03 08, 10:51)
kaip idomu..  rolleyes.gif
o tesla neprikepa  prie keptuves, ar reikia kuo  nors ppaildomai patepti?  ax.gif

ne, neprikepa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 10:52)
ne, neprikepa  mirksiukas.gif

Labai idomus receptas thumbup.gif . O tesla ne mieline turi buti? Nes man kazkaip atrodo jei tik vanduo ir miltai,tai labai jau kieta turetu gautis blush2.gif mastau.gif .
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2012 03 08, 11:08)
Labai idomus receptas  thumbup.gif . O tesla ne mieline turi buti? Nes man kazkaip atrodo jei tik vanduo ir miltai,tai labai jau kieta turetu gautis  blush2.gif  mastau.gif  .

tešla tikrai tik iš vandens ir miltų. Matot, tešlos esmė, nepraleisti oro (mielinė kaip bebūtų jau turi savyje oro, mieles ją kildina, vyksta įvairūs procesai, o vien tik iš miltų ir vandens, ji pavirsta kiautu), nes ji taip gerai užsandarina viską viduje, kad mėsa viduje pati iš savęs troškinasi. O kai viskas iškepa, tešla viršuje būna kieta, o apačioje nerealiai skani biggrin.gif (nors tešlos valgyti ir nereiktų, bet...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 08 kovo 2012 - 11:18
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 11:17)
tešla tikrai tik iš vandens ir miltų. Matot, tešlos esmė, nepraleisti oro (mielinė kaip bebūtų jau turi savyje oro, mieles ją kildina, vyksta įvairūs procesai, o vien tik iš miltų ir vandens, ji pavirsta kiautu), nes ji taip gerai užsandarina viską viduje, kad mėsa viduje pati iš savęs troškinasi. O kai viskas iškepa, tešla viršuje būna kieta, o apačioje nerealiai skani  biggrin.gif (nors tešlos valgyti ir nereiktų, bet...)

aisku,aciu labai 4u.gif . Savaitgali isbandysime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 10:31)
Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai


Super thumbup.gif Darysim smile.gif

Kokį garnyrą skaniausia daryti? blush2.gif
Atsakyti
Lietiniai su dešrelėmis ir sūriu

Jums reiks:
dešrelių
lietinių blynų ,tiek pat kiek turite dešrelių
tarkuoto sūrio

Iškepame lietinius blynus.

receptas:
4 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1,5puodelio miltų žiupsnelis druskos
2 šaukštai ištirpinto sviesto

Kiaušinius išplakame su pienu,supilame sviestą, sudedame miltus, druską ir gerai išplakame. Miltus persijojame.
Tešlą paliekame pastovėti nors pusvalandį. Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

Imame blyną,dedame tarkuoto sūrio,dešrelę ir susukame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir apkepiname blynų suktinukus.


user posted image

user posted image


Atsakyti
och, musu populiariausi, skaniausi ir greiciausi, aciu, Elena, uz grazius vaizdus wub.gif 4u.gif
tik blynai mano labai jau ...kaip cia pasakius...zodziu, miltai, vanduo, druska ir ciut aliejaus biggrin.gif Tavo sotesni, skanesni, be abejo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Indii @ 2012 03 09, 11:24)
Super  thumbup.gif  Darysim  smile.gif

Kokį garnyrą skaniausia daryti?  blush2.gif

man zinokit skaniausia su darzovemis, ypatingai su marinuotais agurkais. Zinoma, galima ryzius, bulves panaudoti kaip garnyra. Cia jau skonio reikalas.
Atsakyti