Kiaulienos sprandinės kepsnys su paprikų salotomis
Produktai:
Nedidelio gabalėlio kiaulienos sprandinės
druska, pipirai
kelios skiltelės česnako
aliejaus
Salotoms:
1 didelė raudona paprika
pusė svogūno
sauja kapotų petražolių
druska, pipirai
60 ml alyvuogių aliejaus
20 ml vyno acto
Eiga: Mėsą supjaustyti ne plonais gabalais, įtrinti druska, pipirais, išspausti česnaką. marinuoti šaldytuve apie 2 val.
Salotoms: papriką supjaustyti kubeliais, svogūną supjaustyti smulkesniais kubeliais nei papriką. Viską sudėti į dubenį, užberti kapotas petražoles, padruskinti (apie 0,5 a.š.) pagardinti pipirais (pagal savo nuožiūrą), supilti aliejų bei vyno actą, viską gerai išmaišyti. Sudėti į sandarų indą ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai (aš palaikiau tik kokias 2 val). Mėsą iškepti ant aliejaus. Garnyrui labai tinka bulvių košė ir šalia sudėti salotas.
Skanaus
P.s. iš šio kiekio salotų užtenka 2 asmenims.
Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai
Šį nepakartojamą troškinimo būdą atradau Oliverio receptų knygoje, tiesa, jis taip siūlo paruošti vištą. Tačiau tokiu būdų galima troškinti ką tik širdis geidžia, rezultatas garantuotas, o ir efektas, kuomet atnešamas ant stalo, įspūdingas. Šį kartą tokiu būdų troškinau šonkauliukus, mėsa gavosi sultinga, aromatinga, tiesiog tirpstanti burnoje.
Reikės ( turėjau 1,200 gr šonkauliukų)
marinavimas kokio tik širdis geidžia. Šį kartą pasirinkau majonezinį marinavimo būdą, kuriam reikia
2 v.š. majonezo
2 v.š. rūkyto salsos padažo ( jį galima pakeisti adžiga, pomidorų džemu, ar paprasčiausiai berti saldžiosios paprikos miltelių ar pan.)
1 čili pipiro
druskos, pipirų
Tešlai
450 gr miltų
200 ml vandens
Pirmiausia pamarinuoti mėsą. Dėti majonezą, salsą padažą, smulkiai kapotą čili pipirą be sėklyčių, berti druskos, pipirų. Geriausiai taip marinuoti bent jau kelias valandas, aš visuomet ryte užmarinuoju, vakare kepu.
Ateina eilė tešlos gamybai. Viskas labai paprasta. Miltus sumaišyti su vandeniu ir užminkyti minkštą, bet nekibią prie rankų, tešlą. Ji gaunasi labai elastinga. Svarbiausia, nepadaryti kietos tešlos. Užminkius tešlą, ją palikti pailsėti 10 min.
Pabarstyti paviršių miltais ir iš tešlos iškočioti didelį apskritimą, kažkas 0,5 cm storio.
Tešlos lakštą perdėti į skardą, kurioje keps šonkauliukai.
Į tešlos vidurį sudėti pamarinuotus šonkauliukus.
Sandariai užlankstyti tešlos kraštus. SVARBU: jokiu būdu neįplėškite tešlos, nes kitaip norimo efekto nebus. Skystis išbėgs, mėsa neteks sultingumo.
Įkaitinti orkaitę iki 220 temp ir kepti 1 val 40 min. Laikas priklauso nuo to, ar labai mėsingi šonkauliukai, kadangi jie pas mane buvo nemaži, tai ir kepti teko ilgokai. Ar iškepę jaučiasi iš kvapo, po namus pasklinda nuostabūs aromatai.
Ištraukus iš orkaitės patiekalas atrodo taip:
Ištraukus palaikyti dar 10 min, kad viskas susigulėtų, tuomet nešti ant stalo ir prie visų prapjauti viršų. Tik atsargiai, nes išeina labai karšti garai.
Mėsa tiesiog krenta nuo kaulų.
Tokiu būdu esu kepusi vištienos ketvirčius ( kiekvieną atskirai apsukau tešla), blauzdeles, kumpį, karką.
Skanaus !!!
Šį nepakartojamą troškinimo būdą atradau Oliverio receptų knygoje, tiesa, jis taip siūlo paruošti vištą. Tačiau tokiu būdų galima troškinti ką tik širdis geidžia, rezultatas garantuotas, o ir efektas, kuomet atnešamas ant stalo, įspūdingas. Šį kartą tokiu būdų troškinau šonkauliukus, mėsa gavosi sultinga, aromatinga, tiesiog tirpstanti burnoje.
Reikės ( turėjau 1,200 gr šonkauliukų)
marinavimas kokio tik širdis geidžia. Šį kartą pasirinkau majonezinį marinavimo būdą, kuriam reikia
2 v.š. majonezo
2 v.š. rūkyto salsos padažo ( jį galima pakeisti adžiga, pomidorų džemu, ar paprasčiausiai berti saldžiosios paprikos miltelių ar pan.)
1 čili pipiro
druskos, pipirų
Tešlai
450 gr miltų
200 ml vandens
Pirmiausia pamarinuoti mėsą. Dėti majonezą, salsą padažą, smulkiai kapotą čili pipirą be sėklyčių, berti druskos, pipirų. Geriausiai taip marinuoti bent jau kelias valandas, aš visuomet ryte užmarinuoju, vakare kepu.
Ateina eilė tešlos gamybai. Viskas labai paprasta. Miltus sumaišyti su vandeniu ir užminkyti minkštą, bet nekibią prie rankų, tešlą. Ji gaunasi labai elastinga. Svarbiausia, nepadaryti kietos tešlos. Užminkius tešlą, ją palikti pailsėti 10 min.
Pabarstyti paviršių miltais ir iš tešlos iškočioti didelį apskritimą, kažkas 0,5 cm storio.
Tešlos lakštą perdėti į skardą, kurioje keps šonkauliukai.
Į tešlos vidurį sudėti pamarinuotus šonkauliukus.
Sandariai užlankstyti tešlos kraštus. SVARBU: jokiu būdu neįplėškite tešlos, nes kitaip norimo efekto nebus. Skystis išbėgs, mėsa neteks sultingumo.
Įkaitinti orkaitę iki 220 temp ir kepti 1 val 40 min. Laikas priklauso nuo to, ar labai mėsingi šonkauliukai, kadangi jie pas mane buvo nemaži, tai ir kepti teko ilgokai. Ar iškepę jaučiasi iš kvapo, po namus pasklinda nuostabūs aromatai.
Ištraukus iš orkaitės patiekalas atrodo taip:
Ištraukus palaikyti dar 10 min, kad viskas susigulėtų, tuomet nešti ant stalo ir prie visų prapjauti viršų. Tik atsargiai, nes išeina labai karšti garai.
Mėsa tiesiog krenta nuo kaulų.
Tokiu būdu esu kepusi vištienos ketvirčius ( kiekvieną atskirai apsukau tešla), blauzdeles, kumpį, karką.
Skanaus !!!
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 11:31)
Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai
kaip idomu..
o tesla neprikepa prie keptuves, ar reikia kuo nors ppaildomai patepti?
QUOTE(linamask @ 2012 03 08, 10:51)
kaip idomu..
o tesla neprikepa prie keptuves, ar reikia kuo nors ppaildomai patepti?
o tesla neprikepa prie keptuves, ar reikia kuo nors ppaildomai patepti?
ne, neprikepa
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 10:52)
ne, neprikepa
Labai idomus receptas . O tesla ne mieline turi buti? Nes man kazkaip atrodo jei tik vanduo ir miltai,tai labai jau kieta turetu gautis .
QUOTE(kisule @ 2012 03 08, 11:08)
Labai idomus receptas . O tesla ne mieline turi buti? Nes man kazkaip atrodo jei tik vanduo ir miltai,tai labai jau kieta turetu gautis .
tešla tikrai tik iš vandens ir miltų. Matot, tešlos esmė, nepraleisti oro (mielinė kaip bebūtų jau turi savyje oro, mieles ją kildina, vyksta įvairūs procesai, o vien tik iš miltų ir vandens, ji pavirsta kiautu), nes ji taip gerai užsandarina viską viduje, kad mėsa viduje pati iš savęs troškinasi. O kai viskas iškepa, tešla viršuje būna kieta, o apačioje nerealiai skani (nors tešlos valgyti ir nereiktų, bet...)
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 11:17)
tešla tikrai tik iš vandens ir miltų. Matot, tešlos esmė, nepraleisti oro (mielinė kaip bebūtų jau turi savyje oro, mieles ją kildina, vyksta įvairūs procesai, o vien tik iš miltų ir vandens, ji pavirsta kiautu), nes ji taip gerai užsandarina viską viduje, kad mėsa viduje pati iš savęs troškinasi. O kai viskas iškepa, tešla viršuje būna kieta, o apačioje nerealiai skani (nors tešlos valgyti ir nereiktų, bet...)
aisku,aciu labai . Savaitgali isbandysime
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 08, 10:31)
Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai
Super Darysim
Kokį garnyrą skaniausia daryti?
Lietiniai su dešrelėmis ir sūriu
Jums reiks:
dešrelių
lietinių blynų ,tiek pat kiek turite dešrelių
tarkuoto sūrio
Iškepame lietinius blynus.
receptas:
4 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1,5puodelio miltų žiupsnelis druskos
2 šaukštai ištirpinto sviesto
Kiaušinius išplakame su pienu,supilame sviestą, sudedame miltus, druską ir gerai išplakame. Miltus persijojame.
Tešlą paliekame pastovėti nors pusvalandį. Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Imame blyną,dedame tarkuoto sūrio,dešrelę ir susukame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir apkepiname blynų suktinukus.
Jums reiks:
dešrelių
lietinių blynų ,tiek pat kiek turite dešrelių
tarkuoto sūrio
Iškepame lietinius blynus.
receptas:
4 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1,5puodelio miltų žiupsnelis druskos
2 šaukštai ištirpinto sviesto
Kiaušinius išplakame su pienu,supilame sviestą, sudedame miltus, druską ir gerai išplakame. Miltus persijojame.
Tešlą paliekame pastovėti nors pusvalandį. Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Imame blyną,dedame tarkuoto sūrio,dešrelę ir susukame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir apkepiname blynų suktinukus.
och, musu populiariausi, skaniausi ir greiciausi, aciu, Elena, uz grazius vaizdus
tik blynai mano labai jau ...kaip cia pasakius...zodziu, miltai, vanduo, druska ir ciut aliejaus Tavo sotesni, skanesni, be abejo
tik blynai mano labai jau ...kaip cia pasakius...zodziu, miltai, vanduo, druska ir ciut aliejaus Tavo sotesni, skanesni, be abejo
QUOTE(Indii @ 2012 03 09, 11:24)
man zinokit skaniausia su darzovemis, ypatingai su marinuotais agurkais. Zinoma, galima ryzius, bulves panaudoti kaip garnyra. Cia jau skonio reikalas.