Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(AkvileZ @ 2012 03 05, 09:07)
QUOTE(brashke77 @ 2012 03 04, 18:40)

Gal galit marinuotų burokėlių receptą įdėti?

As darau taip: issiverdu burokelius, nusilupu ir supjaustau kokios formos noriu burokeliu, uzpilu obuoliu sultis, idedu pipiriuku, lauro lapeliu ir uzvirinu. Labai skanus gaunasi ax.gif
Atsakyti
Mūsų savaitgalinės KIAULIENOS KASELĖS

user posted image

Paskutiniu metu dažnai kažką užsiveikiu ir valgyt gaminu paskutinę minutę. Šį kartą po ranka turėjau kiaulienos išpjovą ir greit masčiau, ką iš jos pagaminti..
Nebuvo laiko ilgam marinavimui, tai greituoju būdu panaudojau "SantaMaria" česnakinį greito veikimo marinatą (nuodėmingi jie, matyt, kad veikia greit, bet ir skanūs, todėl kartais galima nusidėti).

Viskas vyko labai paprastai.
Kiaulienos išpjovas nuploviau ir nusausinau. Perpjoviau išilgai į tris dalis, palikdama galiuką neįpjautą (kad būtų galima supinti kasą). Ištryniau marinatu ir palikau valandėlei. Po valandėlės supyniau kasas smile.gif ir galiuką persmeigiau mediniu pagaliuku, kad neiššipintų wink.gif
Įkaitinau keptuvę, įpyliau šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepiau iš abiejų pusių, kol gražiai parudavo ir iškepė.
Gavosi labai sultingi minkšti kepsniukai. Gaila, kad ne vasara, būtų labai skanu juos kepti lauke ant žarijų. Būtinai taip ir padarysim..

ir VAKARYKŠTIS VARŠKĖS APKEPAS

user posted image

Reikia:
500 gr varškės
4 kiaušinių
1/2 stiklinės cukraus
2 v.š. manų kruopų
3 v.š. tirpinto sviesto
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsn.druskos
tarkuotos apelsino arba citrinos žievelės

Varškę gerai "sublenderiuojame" su kiaušinių tryniais, cukrumi, druska, kepimo milteliais, tirpintu sviestu ir manų kruopomis. Įtarkuojame gerai nuplauto apelsino žievelę ir išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome maltais džiuvėsėliais ir supilame tešlą.
Dedame į įkaitintą 180C orkaitę ir kepame apie 40min. arba kol gražiai apkeps.

Skanu su grietine ir uogiene.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 05 kovo 2012 - 14:35
Kalakutienos kotletai morku-pomidoru padaze

user posted image

Reikes:
2 pakuotes maltos kalakutu krutineles (2 kg)
2 kiausiniu
druskos
pipiru
svogunu laisku
stiklainio (0.5 l) naturalaus pomidoru padazo
5 vidutiniu morku
dziovintu baziliku
3 v.s. raudonojo vyno acto
alyvuogiu aliejaus

Gaminimas:
Maltos kalakutu krutineles sumaisyti su kiausiniais, iberti pagal skoni druskos, pipiru, sudeti susmulkintus svogunu laiskus. Formuoti kotletus su kepti su aliejumi gerai ikaitintoje keptuveje kol graziai apskrus (kotletu neskubekite vartyt, nes kol viena puse neapkepe jie pakankamai trapus, bet paskui puikiai sutvirteja). Isimti kotletus ir toje pacioje keptuveje (jei truks aliejaus - dar jo ipilkite) pakepinti smulkiai tarkuotas morkas, kol sios suminkstes. I puoda (arba viska darykit toje pacioje keptuveje jei si pakankamai gili) sudeti pakepintas morkas, supilti pomidoru padaza, raudonojo vyno acta ir siek tiek pakaitinti kol ims burbuliuoti. Sudeti kotletus, padaza paskirstyti, kad "pamirktu" jame visi kotletai, iberti truputi dziovintu baziliku, jei reikia dar paskaninti druska ir pipirais. Patroskinti apie 7-10 min. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 09 kovo 2012 - 07:06
QUOTE(Aleja.lt @ 2012 03 05, 15:34)
Mūsų savaitgalinės KIAULIENOS KASELĖS


Jei norit - nudėkit, bet niekaip nesugalvoju: išpjova tai čia sprandinė ar nugarinė? ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 05, 16:02)
Jei norit - nudėkit, bet niekaip nesugalvoju: išpjova tai čia sprandinė ar nugarinė?  ax.gif  biggrin.gif


Nei sprandinė, nei nugarinė (karbonadas). Liaudyje vadinama ši mėsa filiukais arba mažaisiais karbonadais. Atrodo va taip:

[attachmentid=220180]
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 05, 16:02)
Jei norit - nudėkit, bet niekaip nesugalvoju: išpjova tai čia sprandinė ar nugarinė?  ax.gif  biggrin.gif

Nu va, pavelavau kol pav. ieskojau kaip atrodo ta ispjova.
Beje, nupjauscius riebaliukus, ispjova yra antra pagal liesuma kiaules dalis. Liesiausia yra nugarine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogulencija: 05 kovo 2012 - 16:09
Ačiū, mergytės 4u.gif Bet kažkaip niekur neužmačiau tokios pirkti... arba gal neatkreipiau dėmesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 05, 17:14)
Ačiū, mergytės  4u.gif Bet kažkaip niekur neužmačiau tokios pirkti... arba gal neatkreipiau dėmesio  g.gif

tikrai ju visur yra, kur yra kiaulienos. gal neatkreipet demesio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 05, 17:14)
Ačiū, mergytės  4u.gif Bet kažkaip niekur neužmačiau tokios pirkti... arba gal neatkreipiau dėmesio  g.gif

Ji yra brangiausia kiaulytės dalis. Turguose tikrai rasite, o vat prekybos centruose nevisuose būna.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2012 03 05, 19:42)
Ji yra brangiausia kiaulytės dalis. Turguose tikrai rasite, o vat prekybos centruose nevisuose būna.


dėkinga, kad dalinatės info 4u.gif reiks paieškoti... Nes recepto nuotrauka tai žiauriai viliojanti. Autorė rašo, kad kepė keptuvėje, kadangi noriu bandyti gimtadieniui gaminti, tai manau logiškiausia būtų kepti orkaitėje, tik kažin ar labai nesusitrauks ir nebus per sausa g.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 03 05, 19:09)
dėkinga, kad dalinatės info  4u.gif  reiks paieškoti... Nes recepto nuotrauka tai žiauriai viliojanti. Autorė rašo, kad kepė keptuvėje, kadangi noriu bandyti gimtadieniui gaminti, tai manau logiškiausia būtų kepti orkaitėje, tik kažin ar labai nesusitrauks ir nebus per sausa  g.gif


Ka tik grizau is Maximos, specialiai paziurejau ar yra ispjova, bet, deja ne.
Ir niekada as jos parduotuveje nesu maciusi.. Man tetis atveze.
Dazniausiai nugarine atveza, tai as jau nebezinau ka is jos gaminti.. tokia sausa.. schmoll.gif o is ispjovos viskas skanu.. mesyte tirpsta burnoje.. tik nereikia perkepti!!!
Bet jei nerasite jos, drasiai gaminkite is vistienos file. Labai skanu.
Jei kepsite orkaiteje, tai manau labai liuks.
Salia bulvyciu armonikeliu ir gaiviu salotu.
Mesyte siulyciau marinuoti ilgiau.. Gal net su savo megiamu saslyku marinatu wink.gif
Bet siaip cesnakinis santamaria marinatas man labai labai patinka blush2.gif

P.S. ELIJA, jusu avataras kiekviena karta ji pamacius kelia nuotaika.. net sokolado nereikia..
dar vienas kazkurios mamytes kur ledus valgo labai patink wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 05 kovo 2012 - 20:25