Mūsų savaitgalinės
KIAULIENOS KASELĖSPaskutiniu metu dažnai kažką užsiveikiu ir valgyt gaminu paskutinę minutę. Šį kartą po ranka turėjau kiaulienos išpjovą ir greit masčiau, ką iš jos pagaminti..
Nebuvo laiko ilgam marinavimui, tai greituoju būdu panaudojau "SantaMaria" česnakinį greito veikimo marinatą (nuodėmingi jie, matyt, kad veikia greit, bet ir skanūs, todėl kartais galima nusidėti).
Viskas vyko labai paprastai.
Kiaulienos išpjovas nuploviau ir nusausinau. Perpjoviau išilgai į tris dalis, palikdama galiuką neįpjautą (kad būtų galima supinti kasą). Ištryniau marinatu ir palikau valandėlei. Po valandėlės supyniau kasas
ir galiuką persmeigiau mediniu pagaliuku, kad neiššipintų
Įkaitinau keptuvę, įpyliau šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepiau iš abiejų pusių, kol gražiai parudavo ir iškepė.
Gavosi labai sultingi minkšti kepsniukai. Gaila, kad ne vasara, būtų labai skanu juos kepti lauke ant žarijų. Būtinai taip ir padarysim..
ir VAKARYKŠTIS
VARŠKĖS APKEPASReikia:
500 gr varškės
4 kiaušinių
1/2 stiklinės cukraus
2 v.š. manų kruopų
3 v.š. tirpinto sviesto
1/2 a.š. kepimo miltelių
žiupsn.druskos
tarkuotos apelsino arba citrinos žievelės
Varškę gerai "sublenderiuojame" su kiaušinių tryniais, cukrumi, druska, kepimo milteliais, tirpintu sviestu ir manų kruopomis. Įtarkuojame gerai nuplauto apelsino žievelę ir išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome maltais džiuvėsėliais ir supilame tešlą.
Dedame į įkaitintą 180C orkaitę ir kepame apie 40min. arba kol gražiai apkeps.
Skanu su grietine ir uogiene.