Varškės blyneliai
200 gr. varškės
kiaušinis
cukraus pagal skonį
žiupsnelis druskos
200 ml. pieno
0.5 šaukštelio gesintos sodos
miltų, kol tešla taps grietinės tirštumo
Varškę išsukti su kiaušiniu cukrumi ir druską, dėti gesintą sodą, supilti pieną ir miltus, gerai permaišyti ir kepti ant nedidelės ugnies.
Linucia, 24 Vas 2012 - 18:31, para�ė:
Linucia, 24 Vas 2012 - 18:31, para�ė: "Kijevo kotletai kitaip"
http://viskopotrupin...tai-kitaip.html
http://laisvalaikisv...tai-kitaip.html
http://viskopotrupin...tai-kitaip.html
http://laisvalaikisv...tai-kitaip.html
O kazin galima virti gruzdintuveje situos kotletukus? nes abiejuose receptuose kepa keptuveje
Ulė, 02 Kov 2012 - 08:16, paraÅ�Ä—:
Ulė, 02 Kov 2012 - 08:16, paraÅ�Ä—: man saltas jis dar skanesnis buvo sekancia diena as ji supjausciau kebeliais, pakepinau svieste ir valgiau su silke, super
seip jis toks lengvas, galvoju prie jo tiktu maltos mesos padazas, zo mums truko mesos kvapo
seip jis toks lengvas, galvoju prie jo tiktu maltos mesos padazas, zo mums truko mesos kvapo
Dekui uz atsakyma, meginsiu ji. As visada gaminu daugiau, nes maniskis kita diena i darba nesasi ir sildosi mikrobangei, tai va galvojau ar tas apkepas bus valgomas antra diena
Beja, gaminau kiauliena garstyciu padaze, pagal aistuzele recepta, buvo skanu, tik neturejau grybuku, bet sekanti karta desiu grybu
padruzhke, 26 Vas 2012 - 17:06, para�ė:
padruzhke, 26 Vas 2012 - 17:06, paraÅ�Ä—: sveikos, deduosi prie jūsų, sukvailiojau ir sumąsčiau gaminti vėdarus
ir baigiant kepti sugebėjau su šakute pradurti, tad pasileido... bet buvo skanu, spirgų nedariua, valgėme su grietine, skanaus
ir baigiant kepti sugebėjau su šakute pradurti, tad pasileido... bet buvo skanu, spirgų nedariua, valgėme su grietine, skanaus
man niekada nesigauna vedarai ,visada susprogineja,kaip iskepti,klad liktu sveiki?
Rasukas, 03 Kov 2012 - 23:46, para�ė:
Rasukas, 03 Kov 2012 - 23:46, para�ė: man niekada nesigauna vedarai ,visada susprogineja,kaip iskepti,klad liktu sveiki?
Laba ryta
neperkiškit žarnų, vos ne trečdali ar ketvirtadali vietos palieku ir jau kaip apstingsta kepimo pradžioj kai kurie bado stora adata.
Evelinčiksa, 04 Kov 2012 - 08:05, paraÅ�Ä—:
Evelinčiksa, 04 Kov 2012 - 08:05, paraÅ�Ä—: Laba ryta
neperkiškit žarnų, vos ne trečdali ar ketvirtadali vietos palieku ir jau kaip apstingsta kepimo pradžioj kai kurie bado stora adata.
neperkiškit žarnų, vos ne trečdali ar ketvirtadali vietos palieku ir jau kaip apstingsta kepimo pradžioj kai kurie bado stora adata.
o kokiot temperaturoj kept? as ir badau ir neperkisu ir vis tiek susprogsta
Sprandinės,
Pomidorų,
Majonezo,
Fermentinio sūrio (pvz., Gouda),
Svogūno galvų,
Druskos, pipirų, Provanso žolelių mišinio, ar bent jau džiovintų rozmarinų bei raudonėlio.
Folijos kepimui.
Sprandinę supjaustyti maždaug delno dydžio neplonais kepsniais. Pabarstyti druska, pipirais, žolelėmis ir palikti truputį pasimarinuoti. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais, pomidorus storesnėmis rieklėmis, sūrį sutarkuoti 'burokine' tarka.
An folijos lakštelio dėti mėsą, plonai patepti majonezu, berti nemažą saują svogūnų, tarkuoto sūrio, bei galiausiai uždėti riekę-dvi pomidorų. Pomidorai, būdami viršuje, neleis sūriui sudegti, kol mėsa iškeps. folijos kraštelius užkelti, suformuoti bortelius.
Garnyrą galima pasidaryti bet kokį, tačiau pasidalinsiu labai neblogu ryžių paruošimo būdu: į čenakinę berti 100 gr ryžių, truputį druskos, kario ir užpilti vandeniu maždaug dvigubai daugiau nei ryžių ir statyti į orkaitę kartu su kepsniais.
Kepsniukai iškepė per 45 min, o ryžiams užteko pusvalandžio.
placiau cia
Bavarijos Kukuliai
Labai skanūs, švelnaus skonio kukulaičiai, patiks kiekvienam. Garnyrui siūlyčiau bulvių košę arba makaronus. Tačiau pas mane šį kartą tik kukuliai su mėgiamaisiais marinuotais burokėliais.
Šaltinis- knyga "Dviejų Eurų Virtuvė".
Faršo 0,5 kg,
Svogūno 1 vnt,
Batono riekelių 4 vnt,
Pieno (batonui mirkyti ir padažui 200 ml),
Druskos, pipirų,
Miltų arb. šaukšteliai kupinas, lauro lapelių, pipirų žirneliais,
Svogūno 2 vnt,
Kiaušinio 1 vnt,
Sviesto arb. šaukštelis.
Piene išmirkyti batoną, nuspausti ir sudėti į faršą. Ten pat mušti kiaušinį, berti druską, pipirus ir smulkiai kapotą svogūną. Gerai išminkyti ir formuoti kiaušinio dydžio kukuliukus. Platesniame puode užvirinti stiklinę vandens ir sudėti kukulius. Vanduo juos turėtų semti iki pusės. Įdėti lauro lapelių pora, keletą žirnelių kvapiųjų pipirų. Troškinti apie 15 min. Kukulius iš puodo išimti ir atidėti į šalį.
Tuomet keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti kitą kapotą svogūną, kai apkeps, suberti miltus ir užpilti sultiniu iš puodo (apie 200 ml). Intensyviai maišant, supilti ir pieną. Jei reikia, papildomai pasūdyti, dėti maltų pipirų, ir kai užvirs, sudėti kukulius, lengvai pamaišant, pavartant dar pavirti pora minučių.
Skanaus!!!
Plonapadė pica
Reikės
220 ml šilto vandens
1,5 a.š. sausų mielių
0,5 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1,5 v.š. aliejaus
+- 400 gr miltų ( tikslaus kiekio nenusakysiu, paprasčiausiai jų reikia tiek, kad tešla būtų minkoma, tačiau ne per kieta, minkšta ir glotni)
Šiltą vandenį sumaišyti su sausomis mielėmis, druska, cukrumi ir aliejumi. Viską gerai išmaišius, berti miltus. Gerai suminkyti ir palikti. Aš palieku tol, kol susipjaustau visus ingridientus picai.
Paimti tešlos gabaliuką ir plonai iškočioti. Iš tokio kiekio gaunasi 4 dideles picos, arba 5 mažos. Esminis dalykas kepant picą, tai sūrio barstymas ir aukšta orkaitės temperatūra. Sūris turi būti barstomas po to, kai picos padas yra išteptas pomidorų pasta, o tik tada dedami kiti ingridientai.
Kad pica būtų iš tiesų plonapadė, būtina orkaitę įkaitinti iki maksimumo, pas mane aukščiausia orkaitės temparatūra 250 laipsnių. Įkaitinus orkaitę pašauti picą (svarbiausia bededant, neišleisti karščio) ir kepti, kol gražiai parus ir padas kraštuose taps pūslėtas. Skanaus !!!
brashke77, 04 Kov 2012 - 18:40, para�ė:
brashke77, 04 Kov 2012 - 18:40, para�ė:
Gal galit marinuotų burokėlių receptą įdėti?
AkvileZ, 05 Kov 2012 - 11:07, para�ė:
AkvileZ, 05 Kov 2012 - 11:07, para�ė:
QUOTE(brashke77 @ 2012 03 04, 18:40)
Gal galit marinuotų burokėlių receptą įdėti?
brashke77, 04 Kov 2012 - 18:40, para�ė:
brashke77, 04 Kov 2012 - 18:40, para�ė:
Gal galit marinuotų burokėlių receptą įdėti?
cia su obuoliu sultimis mama darius Paklausiu, kai ateis Tiesiog uzkaitinti kaip ir su eiline rugstele ar actu, bet cia skysti pakeicia rugstesnes sultys. Deda druskos, prieskoniu...Zodziu, tiksliau suzinosiu