Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Jonete @ 2012 02 28, 11:19)
Ule, kas tas TP, kur pirkai kriauklikes  ax.gif ? as noriu rytojui isbandyti recepta, bet nerandu tu kriauklikiu  doh.gif


aš tokių nemažų radau maximoj , kaip tik ir akcija dar makaronams blush2.gif
Atsakyti
jei kam kiltu noras ieskot kriaukliu TP zirmunuose,tai ju ten ner smile.gif
maximoj irgi turetu but,pirkau anksciau tokius spalvotus
user posted image
Atsakyti
Merginos,gal kuri turit receptuka lazanijos lakstams pasigamint?aciu
As dariau pagal makaronu receptuka,bet gal kuri turit spec lazanijai arba su suriu.
Atsakyti
Kiaulienos išpjova garstyčių padaže

user posted image

Reikės

Kiaulienos išpjovos (turėjau kažkas 500 gr gabaliuką)
2 v.š. garstyčių (galima naudoti kokias tik norit, šį kartą pasirinkau garstyčias su grūdeliais)
1 v.š. medaus
1,5 v.š. grietinės
100 ml balto sauso vyno (galima keisti sultiniu)
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
geros saujos smulkiai pjaustytų pievagrybių (nebūtina)
druskos, pipirų

Garnyrui ruošiau kuskusą, jam reikės

kuskusas
sviestas
įvairiausių daržovių (naudojau brokolį, briuselio kopūstus, mėlynąjį svogūną, morką)


Kiaulienos išpjovą apdoroti, nuimant visas plėveles, nuplauti, gerai nusausinti ir supjaustyti 3-4 cm storio gabalėliais. Pabarstyti pipirais ir palikti bent pusvalandį.
Svogūną, česnakus ir pievargrybius smulkiai supjaustyti.
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus ir apkepinti mėsą iš abiejų pusių po 4 min. Iškepusią mėsą išimti į atskirą indą. Į keptuvę sudėti smulkintus svogūnus, jiems apkepus, dėti česnakus ir galiausiai piebagrybius. Jiems apkepus, pilti vyną (arba sultinį), vynui užvirus ir šiek tiek nugaravus dėti garstyčias, medų. Pagal skonį berti druskos. Galiausiai įmaišyti grietinę. Sumažinti ugnį ir sudėti kepsniukus, uždengti dangtį ir leisti taip pasitroškinti neilgiau 10 min.


Kuskusas

Brokolį pasmulkinti, briuselio kopustus padalinti į 4 dalis ir apvirti, nuo užvirimo 5 min. Mėlynąjį svogūną supjaustyti plonais pusžiedžiais, taip pat ir morkas. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, dėti morkas, mėlynąjį svogūną, jiems šiek tiek apkepus, sudėti apvirtus brokolį ir briuselio kopūstus.Šiek tiek apkepinti. Kuskuso kruopas paruošti taip kaip nurodyta ant pakelio ( užvirinti vandenį, nuimti puodą nuo ugnies, suberti kruopas, uždengti ir palaikyti 3 min. Praėjus laikui, į kruopas dėti kelis gabaliukus sviesto, gerai išmaišyti ir galiausiai suberti apkeptas daržoves, viską gerai išmaišyti).

Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
Idomu ar su kiaulienos kumpiu taip pat skaniai gautusi ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViShy @ 2012 03 01, 03:04)
Idomu ar su kiaulienos kumpiu taip pat skaniai gautusi ? smile.gif

gautusi. Tiek, kad kumpi reiktu ilgiau apkepti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 03 01, 17:34)
gautusi. Tiek, kad kumpi reiktu ilgiau apkepti  mirksiukas.gif


Aciu uz atsakyma, meginsiu siandien gaminti bigsmile.gif
Atsakyti
Bulvių apkepas

user posted image


1 kg. bulvių
5-6 kiaušiniai
200 gr. grietinės
120 gr. tirpinto sviesto
druskos, pipirų, krapų, muskato riešuto, kmynų
česnako, svogūno


Sutarkuoti burokine tarka bulves, perplauti ir nusunkti. Sumaišyti su prieskoniais, traiškytu česnaku ir smulkintais svogūnais. Supilti tirpintą sviestą, gerai permaišyti. Kiaušinius išplakti su grietine. Bulvių masę dėti į riebalais išteptą skardą ir užpilti kiaušinių plakiniu.

user posted image


Kepti 180 C. įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

user posted image
Atsakyti
kaip skaniai atrodo Bulvių apkepas,šeštadienį tikrai išbandysiu
Atsakyti
Ulė, ar tas bulviu apkepas tinkamas valgyti antrai dienai, pasisildzius? Ar geriau ji suvalgyti svieziai pagaminta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ViShy @ 2012 03 02, 03:24)
Ulė, ar tas bulviu apkepas tinkamas valgyti antrai dienai, pasisildzius? Ar geriau ji suvalgyti svieziai pagaminta  4u.gif

man saltas jis dar skanesnis buvo smile.gif sekancia diena as ji supjausciau kebeliais, pakepinau svieste ir valgiau su silke, super biggrin.gif

seip jis toks lengvas, galvoju prie jo tiktu maltos mesos padazas, zo mums truko mesos kvapo smile.gif
Atsakyti
Įdaryti vištienos kumpeliai

user posted image

Reikės

vištienos kumpeliai ( turėjau 4 vnt)
sūris (aš naudojau pelėsinį sūrį, galima naudoti fermentinį, mocarelos ar pan. sūrį)
saujos džiovintų grybų
majonezas
mėlynasis svogūnas
druska, pipirai ( naudojau apelsininius pipirus ir česnakinę druską)

Kadangi aš turėjau vištienos kumpelius su kaulu, pirmiausia aš išėmiau juos (labai gerai nuverdant sriubą, tad gaunasi dviguba nauda). user posted image

Ant kumpelio, uždėti maistinę plėvelę ir šiek tiek pamušti, kad vištiena būtų tolygesnė. user posted image

Pasiruošti įdarą. Mėlynajį svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus ir apkepti svogūną. Susmulkinti mažais kubeliais jau atmirkytus ir apvirtus džiovintus grybus. Juos sudėti ant svogūnų, šiek tiek apkepti. Apkepus išimti ir perdėti į atskirą indelį. Jei naudosit pelėsinį sūrį, jį supjaustyti mažais kubeliais ir dar ant šilto įdaro sudėti ir sumaišyti, kad susijungtų. Jei naudosit fermentinį sūrį, jį paprasčiausiai sutarkuoti ir į bendrą įdarą nemaišyti. Paprasčiausiai uždėti sluoksniu ant kumpelio.

Ant kumpelio užtepti majonezo, ant majonezo uždėti įdarą. user posted image

Susukti vyniotinuką. user posted image

Taip paruoštus suktinukus, sudėti į kepimo indą, prieš tai į jį įpykus šiek tiek aliejaus. Geriausia į tokį, kad sudedant kumpelius, jie vienas į kitą spaustųsi. Jei taip nesigauna, paprasčiausiai suktinukus persmeigti mediniu pagaliuku, kad būtumėt tikros, kad neatsivynios.
Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti apie 30-40 min. Skanaus!!!

user posted image


Atsakyti