Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(brashke77 @ 2012 02 25, 15:28)
taip, tada bus puszale mesa, kaip ir turetu buti, ko gero, bet as nemegstu  schmoll.gif
Kai gaminau, tai ziurejau kaip tai daro Ruslanas Bolgovas  4u.gif


Jooo, pusžalė mėsa, tikriausiai, ne mūsų skoniui g.gif
Todėl dar jo neišbandžiau. Kaaaažkaip jis man lyg sudėtingas atrodo g.gif Bet įdomus. Reiks, kauptis, kauptis... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2012 02 25, 16:33)
Jooo, pusžalė mėsa, tikriausiai, ne mūsų skoniui  g.gif
Todėl dar jo neišbandžiau. Kaaaažkaip jis man lyg sudėtingas atrodo  g.gif Bet įdomus. Reiks, kauptis, kauptis...  rolleyes.gif

taip tik atrodo, o isigilinus, tai vienas paprasciausiu ir greitesniu patiekalu, tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2012 02 25, 14:24)
Kas per telepatija g.gif  Aš irgi sumąsčiau susirast, kas per daiktas tas Velingtono kepsnys.  Ir pataikiau ant Gordono Ramsio.
http://www.youtube.c...h?v=QrF8G06HqaM
Ten kažkaip siūlo trumpiau jautieną kept.

QUOTE(brashke77 @ 2012 02 25, 14:28)
taip, tada bus puszale mesa, kaip ir turetu buti, ko gero, bet as nemegstu  schmoll.gif
Kai gaminau, tai ziurejau kaip tai daro Ruslanas Bolgovas  4u.gif

Kažkurioj kulinarinėj laidoj nugirdau, kad kiaulieną reikia pateikt tik pilnai iškepusią, o va su jautiena galima įvairiai - ir su krauju, ir pilnai iškepusią valgyt (aš asmenišai jaut. steikus ne pilnai iškepusius restoranuose užsisakau, man labai skanu. O pilnai iškepusius ir namie pasidarau irnesakyk.gif ).
Velingtono kepsnį būtinai kepsiu artimiausios šventės proga, nes net neabejoju, kad bus ir skanus, ir išvaizdus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G.Jurgita: 25 vasario 2012 - 20:09
QUOTE(LaPassion @ 2012 02 24, 18:14)
Gal ir kvailas klausimas  blush2.gif bet kaip bulvinį blyną, kepant per visą keptuvę (suprantu kaip lietinis blynas gaunasi) gražiai apverst  blush2.gif


Kai sumaisote bulves tarkuotas (as tarkavau su smulkesne tarka nei burokine siek tiek, bet galima ir su burokine) su kiausiniu ir miltais, mase tampa tirstesne. Tada daug maz padalijate mase i tris dalis ir pilate i keptuve ikaitusia su aliejumi. Ir mase paskirstot po visa keptuve su sauksu, ji turi buti apie puse cm storio, gali but siek tiek ir storesne. Ir kai blyno apacia iskepa, as pasiemus dvi lopeteles graziai apverciu. Tikrai nesudetinga, tik reik pabandyt smile.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
[quote=Jini,2012 02 25, 21:52]
\Ir kai blyno apacia iskepa, as pasiemus dvi lopeteles graziai apverciu. Tikrai nesudetinga, tik reik pabandyt smile.gif

labai lengva apverst uždėjus dangti any jo,o po toatgal i keptuve- laaabai paprasta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mangarine16 @ 2012 02 26, 12:44)
Labai skaniai cia atrodo, butinai reikia pasigaminti, tik gal nedesiu cili, ne itin musu seima valgo astru maista, bet manau tai labai neitakos sonkauliuku skonio g.gif

dideles itakos nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2012 02 26, 14:48)
dideles itakos nebus  mirksiukas.gif


Tai reikia ciuozti i parduotuve sonkauliuku pirkti, bet kai toks oras tai labai nenoriu is namu eiti, reikia vyra ,,pastrointi", kad nueitu, nes lyks be vakarienes lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mangarine16: 26 vasario 2012 - 15:27
sveikos, deduosi prie jūsų, sukvailiojau ir sumąsčiau gaminti vėdarus ax.gif

reikėjo: žarnų, bulvių, šoninės, svogūno, prieskonių, pieno, grietinės.

nusipirkusi žarnas, jas išverčiau, pamirkiau pusdienį ir kadangi buvo nešvarios, o jas atskalbti pasirodė daug darbo, tai aš nuo jų tiesiog nulupau plėvelę kartu su visais riebaliukais (čia iš vidinės pusės). Ploviau jas nesuskaičiuojamai daug. Pakepinau supjaustytą ir paprieskoniuotą šoninę kartu su svogūnais. Į sutarkuotų bulvių košę sudėjau keptą šoninę su svogūnais, užvirinau pieną ir supyliau taip pat į tą pačią masę. Įbėriau prieskonių. Viską dariau iš akies, todėl normų negaliu įvardinti.
Vieną žarnos galą užrišau ir pradėjau kimšti ją. Prikimšau tiek, kad paguldyta ji buvo plokščia. Visą "dešrą" subadžiau su adata. Dėjau kepti, maždaug 1,5val 180 laipsnių orkaitėje.
user posted image

ir baigiant kepti sugebėjau su šakute pradurti, tad pasileido... blush2.gif bet buvo skanu, spirgų nedariua, valgėme su grietine, skanaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(padruzhke @ 2012 02 26, 18:06)
sumąsčiau gaminti vėdarus  ax.gif


ech, kaip seniai valgiau ir kaip skaniai atrodo. Kiek maždaug bulvių jums rekėjo būtent tokiai porcijai?
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2012 02 26, 18:28)
ech, kaip seniai valgiau ir kaip skaniai atrodo. Kiek maždaug bulvių jums rekėjo būtent tokiai porcijai?

čia tik trečdalis visų keptų vėdarų biggrin.gif geras kibiriukas toks susinaudojo, kokie 5kg kaip niekur jaučiu ten buvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padruzhke: 26 vasario 2012 - 19:32
Čia tik idėja biggrin.gif Dariau kūgelį...netilpo man jis į kepimo formą...supilsčiau į silikoninę keksiukų formą thumbup.gif Gavosi bulviniai keksiukai lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Elena, puiki mintis! Kaip tik turiu didesnes formeles, nei standartines keksiukams! Tokiu kugeliu drasiai galima svecius vaisinti, graziai papuosus , kaip pas Tave 4u.gif thumbup.gif
Dabar ziuriu ir galvoju, o jei ikisti pries kepant, visciuko petuka? bigsmile.gif Reiks pabandyt, nieko nebus, nebeuzmigsiu lotuliukas.gif
Atsakyti