Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Militux @ 2012 02 23, 16:48)
Naudojai kiaulienos išpjova ar nugarine?
(rašai išpjova, bet nuotraukoje atrodo nugarinė)
Superinis receptas 4u.gif

tikrai ispjova 4u.gif Ji tinkamiausia, nes minkstute, lengvai pjaunasi ir nesusidarko tesla, nes greit atsipjauna smile.gif
Stambiu planu fotkinta, bet pats kepsnys neplatus, nors labai sotus, keturiese didesne puse tik iveikem biggrin.gif
Atsakyti
Velingtono kepsnys

o sakykit kaip jums taip graziai iskepa bulves?man orkaitej kepant jos isdziusta, buna sausos.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juo_2ke @ 2012 02 23, 22:15)
Velingtono kepsnys

o sakykit kaip jums taip graziai iskepa bulves?man orkaitej kepant jos isdziusta, buna sausos.. 4u.gif

bulves su lupena (kaimiskas) pamirkiau vandenuke, tada kiekviena nusveiciau kempinele. Viriau vandeny neilgai, iki 10 min, tokios kietokos dar buvo, valgyt nebutu skanu.
Tada pjoviau i 4 dalis, sudejau i dubeni, ipyliau nedaug aliejaus, kmynu, druskytes, rozmarino. Ismaisiau lengvai ir sudejau odele zemyn ant kep.poieriaus (matosi). Kartu su kepsniu isbuvo, nesudege, bet labai gerai iskepe, skanioooos wub.gif
Atsakyti
Niekaip negaliu ikelti nuotraukos frusty.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mangarine16: 23 vasario 2012 - 23:00
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 23, 23:37)
bulves su lupena (kaimiskas) pamirkiau vandenuke, tada kiekviena nusveiciau kempinele. Viriau vandeny neilgai, iki 10 min, tokios kietokos dar buvo, valgyt nebutu skanu.
Tada pjoviau i 4 dalis, sudejau i dubeni, ipyliau nedaug aliejaus, kmynu, druskytes, rozmarino. Ismaisiau lengvai ir sudejau odele zemyn ant kep.poieriaus (matosi). Kartu su kepsniu isbuvo, nesudege, bet labai gerai iskepe, skanioooos  wub.gif


aciu brashke77, bandysiu kept, tikiuosi ir man gausis bent kazkas panasaus, nes bulves ne kaimiskos deja.. 4u.gif
Atsakyti
Kaukazietiški kiaulienos šonkauliukai

user posted image

Esu išmėginusi begalę šonkauliukų marinavimo būdų, labiausia pasiteisina tie, kurių pagrindas įvairios žolelės. Kaukazietiški kiaulienos šonkauliukai būtent tokie. Tas nepakartojamas petražolių/kmynų/čili/kalendros derinys, patiks tiems, kurie virtuvėje mėgsta išraiškingą, šiek tiek aštroką maistą.

Šiam patiekalui reikės (1 kg šonkauliukų)

1/5 a.š. džiovintų petražolių
1/3 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1/5 a.š. maltų kmynų
1/3 a.š. maltos kalendros
1/3 a.š. čili miltelių arba vieno nedidelio čili pipiriuko
druskos
pipirų

Geriausia šonkauliukus pamarinuoti iš ryto, jei norima kepti vakare. Paimti gilų indą, sudėti šonkauliukus ir suberti visus nurodytus prieskonius. Rankomis gerai juos įtrinti. Uždengti maistine plėvele ar folija ir padėti į šaldytuvą. Atėjus laikui kepti, ištraukus šonkauliukus iš šaldytuvo, dar kartą juos paminkyti, prieskoniai jau bus sudrėkę ir tarsi košelė pasiskleis ant mėsos. Paimti skardą (gerai būtų gilesnė), sudėti šonkaulius, įpilti pusę stiklinės vandens, kad bekepant jie neišsausėtų, ir pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę. Jei šonkauliukai mėsingi, vandeniui išgaravus, galima jo dar šiek tiek įpilti. Jau kai vanduo visai išgaruos, šonkauliukus šiek tiek aptepti aliejumi, tada tikrai mėsa neišsausės, pasidengs traškia plutele, o vidus bus minkštas ir sultingas.
Mano turimi šonkauliukai nebuvo itin dideli, tai visas kepimo procesas užtruko 40 min.
Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(Jini @ 2012 02 22, 20:56)
Bulviu apkepas (nors as pavadinciau Bulviu lazanija )[/b]


Gal ir kvailas klausimas blush2.gif bet kaip bulvinį blyną, kepant per visą keptuvę (suprantu kaip lietinis blynas gaunasi) gražiai apverst blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 02 23, 13:38)
niekur neberandu,buvo receptas tipo kijevo kotletai tik iš maltos vištienos


"Kijevo kotletai kitaip"

http://viskopotrupin...tai-kitaip.html

http://laisvalaikisv...tai-kitaip.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linucia: 24 vasario 2012 - 17:32
Sveikos... Vis aplakau jūsų temą, semiuosi idėjų, tad pajaučiau pareigą ir jums kokį receptuką atnešti... smile.gif

Didelis čenakas biggrin.gif
Apie 600 g kiaulienos
5 bulvės
1 paprika
didelis, didelis (dar geriau du tiesiog dideli svogūnai smile.gif )
Dvi didelės morkos
Krapai (pagal skonį)
Sviestuko, grietinės
Druskos, pipirų, kiaulienos ar kitų prieskonių pagal skonį.

Mėsytę, bulves, papriką supjaustom nedideliais kubeliais, svogūną- pusžiedžiais, morkas sutarkuoju...Viską sluoksniavau išvardinta tvarka į stiklinę kepimo formą, ant viršaus pabarsčiau prieskoniu ir užpyliau vandens kad apsemtų mėsytę ir bulves...

Troškinau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 1,5 val... Tačiau visuomet reikia patikrinti, ar kartais bulvės nežalios... smile.gif

Labai mėgstu tokį troškinį... Tiesa, dažniausiai darau be paprikos ir krapų, tačiau šį kartą turėjau tai įdėjau... Paprikos man praktiškai nebuvo justi, gal tiesiog mažai čia jos, tačiau krapai be galo tiko...

user posted image
Atsakyti
Taip... Dedu ant viršaus šiek tiek sviestuko gabaliukais, ir grietinės (kiek dėjau grietinės tai foto matosi)... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 02 23, 13:11)
Parodysiu ir aš gana įdomų kepsnį ir tikrai drąsiai rekomenduoju pabandyt, nes buvo skanu visiems be išimties  smile.gif
Velingtono kepsnys

Kas per telepatija g.gif Aš irgi sumąsčiau susirast, kas per daiktas tas Velingtono kepsnys. Ir pataikiau ant Gordono Ramsio.
http://www.youtube.c...h?v=QrF8G06HqaM
Ten kažkaip siūlo trumpiau jautieną kept.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2012 02 25, 16:24)
Kas per telepatija g.gif  Aš irgi sumąsčiau susirast, kas per daiktas tas Velingtono kepsnys.  Ir pataikiau ant Gordono Ramsio.
http://www.youtube.c...h?v=QrF8G06HqaM
Ten kažkaip siūlo trumpiau jautieną kept.

taip, tada bus puszale mesa, kaip ir turetu buti, ko gero, bet as nemegstu schmoll.gif
Kai gaminau, tai ziurejau kaip tai daro Ruslanas Bolgovas 4u.gif
Atsakyti